Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Sevelamer carbonate Zentiva

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Sevelamer carbonate Zentiva

Prospect - Sevelamer carbonate Zentiva


NU comercializăm Sevelamer carbonate Zentiva!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Sevelamer carbonate Zentiva    DCI: carbonat de sevelamer


  Produs complementar recomandat
Sevelamer carbonate Zentiva se utilizeaza pentru a controla hiperfosfatemia (concentratii mari de
fosfat in sange).

Ce este Sevelamer carbonate Zentiva si pentru ce se utilizeaza?
Sevelamer carbonate Zentiva se utilizeaza pentru a controla hiperfosfatemia (concentratii mari de fosfat in sange) la:
- pacientii adulti dializati (o tehnica de purificare a sangelui). Medicamentul poate fi utilizat la pacientii carora li se efectueaza hemodializa (folosind un aparat de filtrare a sangelui) sau dializa peritoneala (in care se pompeaza lichid in abdomen si o membrana interna a organismului filtreaza sangele).
- la pacientii adulti cu boala renala cronica (de lunga durata) nedializati si care prezinta o concentratie serica (in sange) a fosforului egala sau mai mare de 1,78 mmol/l.

Sevelamer carbonate Zentiva trebuie utilizat in asociere cu alte tratamente, cum ar fi suplimente de calciu si vitamina D, pentru a preveni dezvoltarea bolii osoase.

Sevelamer carbonate Zentiva contine substanta activa carbonat de sevelamer. Acest medicament este echivalentul lui Renvela, care este deja autorizat in Uniunea Europeana (UE). Compania care produce Renvela a consimtit la utilizarea datelor sale stiintifice pentru Sevelamer carbonate Zentiva („consimtamant informat”).

Cum se utilizeaza Sevelamer carbonate Zentiva?
Sevelamer carbonate Zentiva este disponibil sub forma de comprimate (800 mg) si sub forma de pulbere (2,4 g) pentru suspensie cu administrare orala. Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.
Doza initiala recomandata de Sevelamer carbonate Zentiva depinde de necesitatea clinica si de concentratia de fosfat din sange si variaza intre 2,4 si 4,8 g pe zi. Sevelamer carbonate Zentiva trebuie luat de trei ori pe zi in timpul meselor, iar pacientii trebuie sa respecte regimul alimentar care le-a fost prescris.

Doza de Sevelamer carbonate Zentiva trebuie ajustata la fiecare doua pana la patru saptamani pentru a atinge o concentratie acceptabila de fosfat in sange, care trebuie apoi monitorizata cu regularitate.
Comprimatele trebuie inghitite intregi, iar suspensia orala trebuie administrata in decurs de 30 minute de la preparare.

Cum actioneaza Sevelamer carbonate Zentiva?
Pacientii cu boala renala severa nu pot elimina fosfatul din organism. Acest lucru duce la acumularea de fosfat in organism ceea ce, pe termen lung, poate cauza complicatii, cum ar fi boli cardiace.
Substanta activa din Sevelamer carbonate Zentiva, carbonatul de sevelamer, este un chelator de fosfat. Cand se administreaza in timpul meselor, moleculele de sevelamer din carbonatul de sevelamer se leaga de fosfatul din alimentele aflate in intestin, impiedicand absorbtia acestuia in organism. Acest lucru ajuta la reducerea concentratiilor de fosfat din sange.

Ce beneficii a prezentat Sevelamer carbonate Zentiva pe parcursul studiilor?
Sevelamer carbonate Zentiva s-a dovedit a fi la fel de eficace ca un alt medicament, Renagel (care contine, de asemenea, sevelamer insa sub forma de sare de clorhidrat), in reducerea concentratiilor de fosfat din sange la pacientii cu boala renala cronica carora li se efectua dializa. In doua studii incrucisate, 110 pacienti (care urmasera in prealabil tratament oral cu chelatori de fosfat si majoritatea luau vitamina D) au fost tratati timp de patru sau opt saptamani fie cu Sevelamer carbonate Zentiva, fie cu Renagel, iar apoi tratamentul li s-a schimbat. In cele doua studii, cantitatea medie de fosfat in sange in timpul tratamentelor cu Sevelamer carbonate Zentiva sau Renagel a fost asemanatoare.

Un alt studiu a urmarit efectul Sevelamer carbonate Zentiva la 49 de pacienti cu concentratii ridicate de fosfat in sange (egale sau mai mari de 1,78 mmol/l) nedializati. Dupa opt saptamani de tratament, cantitatea medie de fosfat din sange s-a redus cu aproximativ o cincime, de la 2,0 mmol/l la 1,6 mmol/l.

Care sunt riscurile asociate cu Sevelamer carbonate Zentiva?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Sevelamer carbonate Zentiva (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt greata (senzatie de rau), varsaturi, dureri in etajul abdominal superior (dureri de stomac) si constipatie.
Sevelamer carbonate Zentiva este contraindicat la persoanele cu hipofosfatemie (concentratii scazute de fosfat in sange) sau cu ocluzie intestinala (un blocaj la nivelul intestinului). Pentru lista completa a efectelor secundare si a restrictiilor asociate cu Sevelamer carbonate Zentiva, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Sevelamer carbonate Zentiva?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Sevelamer carbonate Zentiva sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a considerat ca tratamentul cu Sevelamer carbonate Zentiva a avut un efect benefic in scaderea concentratiilor de fosfat din sange fara a prezenta motive de ingrijorare majore. Desi comitetul a remarcat ca rezultatele studiului la pacientii nedializati au fost reduse, a concluzionat ca medicamentul poate fi utilizat si la acesti pacienti deoarece au aceeasi boala subiacenta ca si cei dializati si, prin urmare, se poate preconiza o eficacitate asemanatoare.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Sevelamer carbonate Zentiva?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Sevelamer carbonate Zentiva sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Sevelamer carbonate Zentiva, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.

In plus, compania care comercializeaza Sevelamer carbonate Zentiva se va asigura ca in toate statele membre vor fi disponibile materiale educationale pentru pacienti si personalul medical. Aceste materiale vor include informatii privind riscul si prevenirea peritonitei (inflamatia captuselii abdomenului) la pacientii carora li se efectueaza dializa peritoneala, a fistulei arteriovenoase (un canal anormal format intre o artera si o vena) la pacientii carora li se efectueaza hemodializa si a carentei de vitamine la pacientii cu boala renala cronica.

Alte informatii despre Sevelamer carbonate Zentiva
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Sevelamer carbonate Zentiva, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 15 ianuarie 2015.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 01-2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate

Ce alte medicamente mai au substanta activa carbonat de sevelamer?
Alte medicamnete care au carbonat de sevelamer:
- Carbonat de sevelamer Synthon
- Carbonat de sevelamer Kiron Pharmaceutica

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...