Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » PARASINUS Comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - PARASINUS Comprimate

Prospect - PARASINUS Comprimate


NU comercializăm PARASINUS Comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: PARASINUS Comprimate    DCI:


  Produs complementar recomandat
PARASINUS este un decongestionant nazal de uz sistemic.
PARASINUS

Comprimate


Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra.

Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa utilizati PARASINUS cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate.
- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
- Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.
- Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 3 zile.
- Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este PARASINUS si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati PARASINUS
3. Cum sa utilizati PARASINUS
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza PARASINUS
6. Informatii suplimentare

CE ESTE PARASINUS SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

PARASINUS este indicat in:
- profilaxia si tratamentul rinitelor alergice si vasomotorii si pentru tratamentul simptomatic al racelii comune si gripei (pentru ameliorarea stranutului, rinoreei, congestiei nazale si sinusale, febrei, cefaleei si durerilor musculare).

INAINTE SA UTILIZATI PARASINUS:

Nu utilizati PARASINUS:
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la paracetamol, fenacetina, la alte antiinflamatoare (risc crescut de reactii alergice) sau la oricare dintre celelalte componente ale PARASINUS;
- daca aveti insuficienta hepatocelulara;
- daca aveti deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza;
- daca aveti insuficienta renala severa (riscul de reactii adverse renale poate fi crescut in cazul administrarii prelungite de doze mari);
- daca aveti tulburari uretro-prostatice cu risc de retentie urinara;
- daca aveti glaucom cu unghi inchis sau predispozitie la glaucom cu unghi inchis; glaucom cu unghi deschis.
- daca aveti hipertensiune arteriala severa;
- daca aveti insuficienta coronariana severa;
- la un copil cu vârsta sub 12 ani.

Aveti grija deosebita cand utilizati PARASINUS:
- In caz de alcoolism si afectiuni hepatice, incluzand hepatita virala (creste riscul hepatotoxicitatii) si in caz de insuficienta renala grava (numai in tratamentul de lunga durata cu doze mari, in tratamentul ocazional fiind acceptabil).
- Este necesara monitorizarea functiilor hepatice in cazul tratamentului de lunga durata si cu doze mari la pacientii cu leziuni hepatice preexistente.
- In caz de insuficienta renala grava se impune prudenta datorita riscului de acumulare. Clorfeniramina se va administra cu precautie la pacientii cu afectiuni cardiovasculare (mai ales la hipertensivi), presiune intraoculara crescuta, astm bronsic, ulcer gastroduodenal, obstructie pilorica si epilepsie.
- Este necesara supravegherea atenta a pacientilor cu tulburari de mictiune, indeosebi varstnici cu adenom de prostata, datorita actiunii alfasimpatomimeticelor asupra sfincterului vezical intern.

Cereti sfatul medicului daca va aflati sau daca v-ati aflat in trecut intr-una din situatiile de mai sus.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Agonistii morfinei, antiacidele, carbunele activat si anticolinergicele scad viteza de absorbtie a paracetamolului, dar nu si cantitatea totala absorbita, iar cisaprida ii creste rata de absorbtie. Toxicitatea paracetamolului este crescuta de administrarea concomitent cu alcool etilic, antiinflamatoare nesteroidiene, aspirina sau alti salicilati, barbiturice, carbamazepine, hidantoine, rifampicina, sulfinpirazona, saruri de aur. Paracetamolul creste riscul de aparitie a reactiilor adverse ale anticoagulantelor orale, antifungicelor derivate de imidazol, carmustinei si inruditelor, doxorubicinei şi inruditelor, izoniazidei si inruditelor, mercaptopurinei, ciclosporinei, cloramfenicolului, metothrexatului. Estrogenii si contraceptivele estro-progestative cresc metabolismul hepatic al paracetamolului. Paracetamolul poate reduce efectele neplacute legate de administrarea interferonului.

Riscul de aparitie a reactiilor adverse ale clorfeniraminului este crescut de administrarea concomitenta cu deprimante ale sistemului nervos central SNC (antidepresive sedative, barbiturice, hipnotice, analgezice opioide, metadona, neuroleptice, anxiolitice, alcool etilic), atropina si alte anticolinergice (antidepresive triciclice, antiparkinsoniene anticolinergice centrale, antispastice neurotrope, disopiramida, neuroleptice fenotiazinice), fenitoina. Este contraindicata asocierea cu alcool etilic, sultoprida si inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO).
De asemenea este contraindicata asocierea cu IMAO si datorita continutului de pseudoefedrina. Pseudoefedrina se asociaza cu prudenta cu guanetidina sau cu substante inrudite si cu anestezice volatile halogenate.
Interactiuni cu testele de laborator:

Paracetamolul poate modifica rezultatele unor determinari de laborator: glicemia, concentratia serica de acid 5-hidroxiindolacetic, testul cu bentiromida pentru evaluarea functiei hepatice, concentratia plasmatica de acid uric, bilirubina, lactat-dehidrogenaza, transaminaze, masurarea timpului de protrombina.
Clorfeniramina poate inhiba raspunsul histaminic cutanat, inducand astfel rezultate fals-negative, de aceea este recomandabil sa se opreasca administrarea clorfeniraminului cu cel putin 72 de ore inainte de efectuarea testelor cutanate care utilizeaza extracte alergenice.


Utilizarea PARASINUS cu alimente si bauturi

Nu exista restrictii legate de administarea impreuna cu alimente. Este interzis consumul de bauturi alcoolice in timpul tratamentului cu PARASINUS.

Sarcina si alaptarea
- Nu se recomanda administrarea PARASINUS in timpul sarcinii si alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Datorita reactiilor adverse pe care le are (de exemplu somnolenta, vertij, tulburari de acomodare etc), medicamentul poate influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale PARASINUS
Nu este cazul.

CUM SA UTILIZATI PARASINUS

Comprimatele se vor administra cu o jumatate de ora inainte de mese; se recomanda ingestia comprimatelor cu o cantitate suficienta de lichid.
- Adulti: 1-2 comprimate PARASINUS de 3 ori pe zi (nu se vor administra mai mult de 6 comprimate/zi si mai mult de 2 comprimate / priza).
- Copii intre 12-15 ani: 2-3 comprimate PARASINUS pe zi (nu se vor administra mai mult de 3 comprimate pe zi si mai mult de1 comprimat pe priza)
- In caz de insuficienta renala cu clearance-ul creatininei mai mic de 10 ml/min, intervalul intre 2 doze trebuie sa fie de cel putin 8 ore.

Daca luati mai mult decat trebuie din PARASINUS
Simptome:
Administrarea in exces provoaca pierderea poftei de mancare, greturi, varsaturi, crampe sau dureri stomacale, diaree, hepatomegalie, icter, scurtarea respiratiei, tahipnee, dispnee, cefalee, ameteli, somnolenta sau stimularea SNC cu halucinatii, convulsii, nervozitate, neliniste, tremor, tulburari de somn, slabiciune, stare de rau general, putand evolua pana la encefalopatie hepatica (cu tulburari mentale, confuzie, agitatie, stupoare), coma, edem cerebral, tulburari de coagulare, sangerari gastro-intestinale, coagulare intravasculara diseminata, hipoglicemie, acidoza metabolica, aritmii cardiace, colaps cardio-vascular, necroza tubulara renala si insuficienta renala acuta.

Tratament:
Consta in: provocarea varsaturii sau lavaj gastric; administrarea de N-acetilcisteina intravenos 150 mg/kg (in 200 ml solutie glucozata izotona) in decurs de 15 minute, apoi 50 mg/kg (in 500 ml) in 4 ore si ulterior 100 mg/kg (in 1000 ml) in urmatoarele 16 ore (deci un total de 300 mg/kg in 20 de ore) sau metionina 2,5 g la intervale de 4 ore, pana la o doza totala de 10 g; monitorizarea functiei renale si cardiace; efectuarea testelor hepatice; mentinerea echilibrului hidro-electrolitic, oxigenoterapie, corectarea hipoglicemiei si administrarea vitaminei K (daca timpul de protrombina depaseste 1,5) si a plasmei proaspete congelate sau a unui concentrat de factori de coagulare (daca timpul de protrombina depaseste 3); administrarea de diazepam intravenos pentru tratarea delirului si convulsiilor; combaterea hipokaliemiei prin perfuzarea lenta a unei solutii diluate de clorura de potasiu, cu masurarea concentratiilor serice de potasiu; consult psihiatric in caz de ingestie voluntara.

Daca uitati sa luati PARASINUS
Daca uitati sa luati un comprimat de PARASINUS, luati-l imediat ce va aduceti aminte. Totusi, daca se apropie ora pentru doza urmatoare nu mai luati doza uitata si asteptati momentul pentru urmatoarea doza. Nu dublati dozele pentru a compensa dozele uitate.

Daca incetati sa luati PARASINUS
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, PARASINUS poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Pot sa apara rar reactii alergice (crize de astm bronsic, dermatita alergica, edem angio-neurotic, febra, eruptii cutanate urticariene si eritematoase, soc anafilactic), afectarea sistemului nervos central SNC (agitatie, ameteli, dureri de cap, confuzie, convulsii, cosmaruri, senzatie de frica, halucinatii, insomnie, iritabilitate, neliniste, nervozitate, parestezii, psihoza, slabiciune, sedare, somnolenta, tremur, vedere incetosata sau alte tulburari de vedere), tulburari cardiovasculare (aritmii, bradi- sau tahicardie, colaps, hipertensiune tranzitorie, hipotensiune ortostatica, lesin, palpitatii), tulburari respiratorii (cresterea vascozitatii secretilor bronsice, deprimare respiratorie, congestie nazala, senzatie de uscaciune la nivelul gurii, nasului si gatului), tulburari gastro-intestinale (anorexie, constipatie, dureri abdominale, greata, varsaturi), tulburari urogenitale (disurie, retentie de urina, colica renala, insuficienta renala acuta, piurie sterila, ginecomastie, inhibarea ejacularii, scaderea libidoului, impotenta), tulburari hematologice (anemie hemolitica, agranulocitoza,leucopenie, neutropenie, pancitopenie, trombocitopenie), transpiratii, blefarospasm, icter si hipoglicemie.

Daca aveti orice alt simptom care va nelinisteste, informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

CUM SE PASTREAZA PARASINUS

A se pastra la temperaturi sub 25șC, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati PARASINUS dupa data de expirare inscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a rezidurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine PARASINUS
- Substantele active sunt: paracetamol 500 mg, maleat de clorfeniramina 3 mg, clorhidrat de pseudoefedrina 30 mg
- Celelalte componente sunt: amidon pregelatinizat, talc, povidona, acid stearic, stearat de magneziu.
Cum arata PARASINUS si continutul ambalajului
- Comprimate de culoare alba pana la aproape alba.
- Cutie cu 2 blistere a cate 10 comprimate
Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata si producatorul
S.C. Europharm S.A.,
Str. Poienelor, nr. 5, 500419, Brasov, Romania
Acest prospect a fost aprobat in
Decembrie 2008


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cum procedez?
Pentru tensiune, pana acum luam canzena și nebilet, recomandate de cardiolog! De curând medicul ...
Tanacan și aspenter
Ce efecte poate produce asocierea tanakanului cu aspenterul? ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ïżœn gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ïżœn urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...