Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva

Prospect - Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva


NU comercializăm Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva    DCI:


  Produs complementar recomandat
Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva este un medicament care conţine două substanţe active, irbesartan şi hidroclorotiazidă.
Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva

irbesartan/hidroclorotiazidă

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva. Documentul explică modul în care Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordării autorizaţiei de introducere pe piaţă şi recomandările privind condiţiile de utilizare pentru Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva.

Ce este Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva?
Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva este un medicament care conţine două substanţe active, irbesartan şi hidroclorotiazidă. Este disponibil sub formă de comprimate (150 mg sau 300 mg irbesartan şi 12,5 hidroclorotiazidă; 300 mg irbesartan şi 25 mg hidroclorotiazidă).
Acest medicament este echivalentul lui CoAprovel, care este deja autorizat în Uniunea Europeană (UE). Societatea care produce CoAprovel a consimţit la utilizarea datelor sale ştiinţifice şi pentru Irbesartan Hidroclorotiazid Zentiva.

Pentru ce se utilizează Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva?
Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva se utilizează la adulţi cu hipertensiune esenţială (tensiune arterială ridicată), care nu este ţinută sub control în mod adecvat doar cu irbesartan sau hidroclorotiazidă, administrate individual. Prin „esenţială” se înţelege că tensiunea arterială ridicată nu are o cauză evidentă.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.
Cunoscut anterior sub denumirea de Irbesartan Hydrochlorothiazide Winthrop.

Cum se utilizează Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva?
Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva se administrează pe cale orală. Doza de Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva depinde de doza de irbesartan sau hidroclorotiazidă administrată anterior pacientului. Nu se recomandă administrarea de doze zilnice mai mari de 300 mg de irbesartan şi 25 mg de hidroclorotiazidă. Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva se poate adăuga la alte tratamente pentru hipertensiune.

Cum acţionează Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva?
Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva conţine două substanţe active, irbesartan şi hidroclorotiazidă.
Irbesartan este un „antagonist al receptorilor de angiotensină II”, ceea ce înseamnă că blochează acţiunea în organism a unui hormon, numit angiotensină II. Angiotensina II este un vasoconstrictor puternic (o substanţă care îngustează vasele sanguine). Prin blocarea receptorilor de care se leagă în mod normal angiotensina II, irbesartanul blochează efectul hormonului, ceea ce duce la dilatarea vaselor de sânge.
Hidroclorotiazida este un diuretic, adică un alt tip de tratament contra hipertensiunii. Aceasta acţionează prin creşterea frecvenţei urinărilor, reducând cantitatea de lichid din sânge, ceea ce duce la scăderea tensiunii arteriale.
Asocierea celor două substanţe active are efect cumulativ, reducând tensiunea arterială mai mult decât fiecare medicament administrat separat. Prin scăderea tensiunii arteriale, se reduc riscurile asociate tensiunii arteriale ridicate, cum ar fi cel de a suferi un accident vascular.

Cum a fost studiat Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva?
Irbesartan, individual, a fost aprobat în UE din 1997 sub denumirile de Karvea şi Aprovel. Se poate administra în combinaţie cu hidroclorotiazida pentru a trata hipertensiunea. Studiile Karvea/Aprovel folosite în combinaţie cu hidroclorotiazida, în comprimate separate, au fost utilizate în sprijinul utilizării medicamentului Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva. Au fost efectuate studii suplimentare pentru doze de 300 mg de irbesartan în combinaţie cu 25 mg de hidroclorotiazidă. Principala măsură a eficacităţii a fost reducerea tensiunii arteriale diastolice (tensiunea arterială măsurată între două bătăi ale inimii).

Ce beneficii a prezentat Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva pe parcursul studiilor?
Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva a fost mai eficace decât placebo (un preparat inactiv) şi decât hidroclorotiazida administrată individual în reducerea tensiunii arteriale diastolice. Creşterea dozei administrate la 300 mg irbesartan şi 25 mg hidroclorotiazidă poate aduce o reducere suplimentară a tensiunii arteriale.

Care sunt riscurile asociate cu Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva?
Cele mai frecvente efecte secundare ale Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva (observate la 1 până la 10 pacienţi din 100) sunt ameţeala, greaţă (senzaţia de rău) sau vărsături, urinări anormale, extenuare (oboseală), creşteri ale azotului ureic sanguin (BUN, un produs de degradare a proteinelor), ale creatininei (un produs de degradare musculară) şi ale creatin-kinazei (o enzimă din muşchi). Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva, consultaţi prospectul.

Este contraindicată administrarea Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva la persoanele care sunt hipersensibile (alergice) la irbesartan, hidroclorotiazidă, sulfonamide sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Nu trebuie administrat femeilor gravide după a treia lună de sarcină. În primele trei luni de sarcină utilizarea sa nu este recomandată. De asemenea, se interzice administrarea Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva la pacienţii cu probleme hepatice, renale sau biliare severe, cu valori ale potasiului sanguin prea mici sau valori ale calciului sanguin prea ridicate.
Este necesară prudenţă la asocierea Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva cu alte medicamente care influenţează valorile potasiului sanguin. Lista completă a acestor medicamente este disponibilă în prospectul produsului.

De ce a fost aprobat Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva?
CHMP a hotărât că beneficiile Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.
Alte informaţii despre Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Irbesartan Hydrochlorothiazide Winthrop, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 19 ianuarie 2007. Denumirea medicamentului a fost schimbată în Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva la 6 februarie 2012.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Irbesartan Hydrochlorothiazide Zentiva, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 05-2012.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Xatral administrare
Buna imimputeti spune daca xatral se poate administra si pe o perioadat mai lunga , si daca are cum ...
Sanohepatic cholesterol
Buna ziua! Cat timp se poate lua Sanohepatic cholesterol ? ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...