Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Rienso

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Rienso

Prospect - Rienso


NU comercializăm Rienso!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Rienso    DCI:


  Produs complementar recomandat
Rienso se utilizează pentru tratarea anemiei.
Rienso

ferumoxitol

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Rienso. Documentul explică modul în care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordării autorizaţiei de introducere pe piaţă şi recomandările privind condiţiile de utilizare pentru Rienso.

Ce este Rienso?
Rienso este un preparat pe bază de fier care conţine substanţa activă ferumoxitol. Este disponibil sub formă de soluţie injectabilă.

Pentru ce se utilizează Rienso?
Rienso se utilizează pentru tratarea anemiei (nivel scăzut de globule roşii sau hemoglobină) cauzate de lipsa de fier la pacienţii cu insuficienţă renală cronică (scăderea progresivă, pe termen lung, a capacităţii rinichilor de a funcţiona în mod corespunzător).
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Rienso?
Medicamentul trebuie administrat doar în prezenţa personalului medico-sanitar cu pregătire în gestionarea reacţiilor anafilactice (reacţii alergice severe).
Rienso se administrează sub formă de injecţie intravenoasă. În funcţie de severitatea anemiei şi de greutatea corporală, se poate administra o a doua injecţie la două până la opt zile după prima doză. Medicul trebuie să se asigure că pacientul rămâne sub observaţie pentru urmărirea reacţiilor adverse timp de cel puţin 30 de minute după injecţie.
Pacienţii trebuie să-şi facă analizele de sânge şi să-şi verifice nivelul de fier după cel puţin o lună de la tratament. Pentru menţinerea unui nivel normal al hemoglobinei, pacienţii pot fi trataţi din nou cu Rienso dacă se confirmă lipsa de fier.

Cum acionează Rienso?
Lipsa de fier este o cauză obişnuită a anemiei la pacienţii cu insuficienţă renală de lungă durată şi este cauzată la rândul ei de numeroşi factori, printre care absorbţia insuficientă de fier din alimente.
Substanţa activă din Rienso, ferumoxitolul, este un compus care conţine fier. După ce se injectează în sânge, este preluat de celulele de la nivelul ficatului, splinei şi măduvei osoase, moment în care fierul este eliberat din compus şi reface depozitele de fier insuficiente ale organismului. După ce depozitele de fier au fost refăcute, organismul poate produce mai multă hemoglobină, care va ajuta la corectarea anemiei.

Cum a fost studiat Rienso?
Efectele Rienso au fost testate pe modele experimentale, înainte de a fi studiate la subiecţi umani.
Trei studii principale la care au participat 838 de pacienţi cu insuficienţă renală cronică care prezentau anemie cauzată de lipsa de fier au fost realizate pentru a compara Rienso cu tratamentul cu fier administrat pe cale orală. Principalul indicator al eficacităţii a fost măsura în care nivelul de hemoglobină a crescut după cinci săptămâni.

Ce beneficii a prezentat Rienso pe parcursul studiilor?
Tratamentul cu Rienso a fost mai eficace în ceea ce priveşte creşterea nivelului de hemoglobină decât tratamentul cu fier administrat pe cale orală. În toate cele trei studii, pacienţii cărora li s-a administrat Rienso au prezentat, în medie, o creştere mai mare a nivelului de hemoglobină: 1,2 g/dl faţă de 0,5 g/dl; 0,8 g/dl faţă de 0,2 g/dl şi 1,0 g/dl faţă de 0,5 g/dl.

Care sunt riscurile asociate cu Rienso?
În studiile privind Rienso, au fost observate efecte secundare la 7,9% din pacienţii care luau medicamentul, 0,2% dintre acestea fiind considerate grave. Cele mai frecvente efecte secundare raportate au fost simptome gastrointestinale (diaree, constipaţie, greaţă şi vărsături), dureri de cap, ameţeală şi hipotensiune (tensiune arterială scăzută), toate fiind observate la mai puţin de 2,5% din pacienţi. Cazurile grave de hipersensibilitate (reacţie alergică) sau hipotensiune au fost rare şi au fost observate la 0,2% din pacienţi. Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Rienso, consultaţi prospectul.

Rienso este contraindicat la persoanele care sunt hipersensibile (alergice) la ferumoxitol, la oricare dintre celelalte ingrediente ale acestui medicament sau la orice alt preparat pe bază de fier. Utilizarea sa este contraindicată la pacienţii cu exces de fier confirmat în organism sau la pacienţii a căror anemie nu este cauzată de lipsa de fier.

De ce a fost aprobat Rienso?
S-a demonstrat că, în anemia cauzată de lipsa de fier la pacienţii cu insuficienţă renală cronică, tratamentul cu Rienso este mai eficace decât tratamentul cu fier administrat pe cale orală. CHMP a considerat că creşterea nivelului de hemoglobină observată în studiile principale reprezintă o îmbunătăţire semnificativă şi este comparabilă cu ceea ce se obţine cu preparatele intravenoase standard pe bază de fier. În ceea ce priveşte siguranţa medicamentului, s-a constatat că Rienso este similar cu alte preparate intravenoase pe bază de fier şi că este mai eficace decât tratamentul cu fier administrat pe cale orală. Prin urmare, CHMP a hotărât că beneficiile Rienso sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.
Alte informaţii despre Rienso
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Rienso, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 15 iunie 2012.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Rienso, citiţi prospectul (care face parte, de asemenea, din EPAR) sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 05-2012.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Nodulii scabioșii
Buna seara ma confrunt cu nodulii scabioșii de 4 lunii de zile ce asi putea sa iau sa scap de e ...
Nodulii scabioșii
Buna seara ma confrunt cu nodulii scabioșii de 4 lunii de zile ce asi putea sa iau sa scap de e ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...