Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Imatinib Accord

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Imatinib Accord

Prospect - Imatinib Accord


NU comercializăm Imatinib Accord!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Imatinib Accord    DCI:


  Produs complementar recomandat
Imatinib Accord este un medicament anticanceros care conţine substanţa activă imatinib.
Imatinib Accord

imatinib

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Imatinib Accord. Documentul explică modul în care agenţia a evaluat medicamentul, pentru a recomanda autorizarea sa în Uniunea Europeană (UE) şi condiţiile sale de utilizare. Scopul documentului nu este să ofere recomandări practice referitoare la utilizarea Imatinib Accord.
Pentru informaţii practice privind utilizarea Imatinib Accord, pacienţii trebuie să citească prospectul sau să se adreseze medicului sau farmacistului.

Ce este Imatinib Accord şi pentru ce se utilizează?
Imatinib Accord este un medicament anticanceros care conţine substanţa activă imatinib. Se utilizează în tratamentul următoarelor afecţiuni:
• se utilizează la copii pentru tratarea leucemiei mieloide cronice (LMC), un tip de cancer al globulelor albe care constă în înmulţirea necontrolată a granulocitelor (un tip de globule albe). Imatinib Accord se utilizează la pacienţii cu „cromozom Philadelphia pozitiv” (Ph+). Aceasta înseamnă că anumite gene ale pacienţilor s-au rearanjat singure, formând un cromozom special numit cromozom Philadelphia. Imatinib Accord se utilizează la copiii diagnosticaţi recent cu LMC Ph+ şi la care transplantul de măduvă osoasă nu este posibil. Se utilizează, de asemenea, la copiii aflaţi în „faza cronică” a bolii, dacă boala nu răspunde la tratamentul cu interferon alfa (un alt medicament anticanceros), cât şi în fazele mai avansate ale bolii („faza accelerată” şi „faza blastică”);
• se utilizează şi la adulţii cu LMC Ph+ în faza blastică;
• leucemia limfoblastică acută Ph+ (LLA), un tip de cancer în care limfocitele (un alt tip de globule albe) se multiplică prea repede. La adulţii diagnosticaţi recent cu LLA Ph+, Imatinib Accord se utilizează în asociere cu alte medicamente împotriva cancerului. Se utilizează şi în monoterapie pentru tratamentul LLA Ph+ care a revenit după tratamentul anterior sau care nu răspund la alte medicamente;

• boli mielodisplazice sau mieloproliferative (BMD/BMP), o categorie de boli în care organismul produce o cantitate mare de celule sanguine anormale. Imatinib Accord se utilizează pentru tratarea adulţilor cu BMD/BMP care prezintă o mutaţie la nivelul genei care codifică receptorul factorului de creştere derivat din trombocite (PDGFR);
• sindrom hipereozinofilic avansat (SHA) sau leucemie cronică eozinofilică (LCE), boli care apar prin înmulţirea necontrolată a eozinofilelor (un alt tip de globule albe). Imatinib Accord se utilizează pentru tratarea adulţilor cu SHA sau LCE, la care două gene numite FIP1L1 şi PDGFRα au suferit o mutaţie specifică;
• dermatofibrosarcom protuberant (DFSP), un tip de cancer (sarcom) în care celulele din ţesutul subcutanat se divid în mod necontrolat. Imatinib Accord se utilizează pentru tratarea adulţilor cu DFSP la care tumora nu poate fi îndepărtată pe cale chirurgicală sau la pacienţii care nu au indicaţie chirurgicală, atunci când cancerul reapare după tratament sau s-a extins la alte părţi ale corpului.
Imatinib Accord este un „medicament generic”. Aceasta înseamnă că Imatinib Accord este similar cu un „medicament de referinţă” deja autorizat în Uniunea Europeană (UE), numit Glivec. Pentru mai multe informaţii despre medicamentele generice, consultaţi documentul de întrebări şi răspunsuri disponibil aici.

Cum se utilizează Imatinib Accord?
Imatinib Accord este disponibil sub formă de comprimate (100 mg şi 400 mg). Se poate obţine numai pe bază de reţetă şi tratamentul trebuie iniţiat numai de un medic cu experienţă în tratarea pacienţilor cu cancere ale sângelui sau cu tumori solide. Imatinib Accord se administrează pe cale orală, în timpul meselor, cu un pahar mare de apă, pentru a reduce riscul de iritaţie a stomacului şi intestinelor. Doza depinde de afecţiunea tratată, de vârsta şi starea clinică a pacientului şi de răspunsul la tratament, dar nu poate să depăşească 800 mg pe zi. Pentru mai multe informaţii, consultaţi prospectul.
Cum acţionează Imatinib Accord?
Substanţa activă din Imatinib Accord, imatinibul, este un inhibitor al protein-tirozin kinazei. Aceasta înseamnă că blochează nişte enzime specifice numite tirozin kinaze. Aceste enzime se află la nivelul unor receptori de pe suprafaţa celulelor canceroase, inclusiv la nivelul receptorilor implicaţi în stimularea înmulţirii necontrolate a celulelor. Prin blocarea acestor receptori, Imatinib Accord ajută la controlarea diviziunii celulare.

Cum a fost studiat Imatinib Accord?
Dat fiind că Imatinib Accord este un medicament generic, studiile pe pacienţi s-au limitat la teste care să demonstreze că este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, Glivec. Două medicamente sunt bioechivalente dacă produc în organism aceleaşi niveluri de substanţă activă.

Care sunt beneficiile şi riscurile asociate cu Imatinib Accord?
Întrucât Imatinib Accord este un medicament generic şi este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, beneficiile şi riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinţă.

De ce a fost aprobat Imatinib Accord?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agenţiei a concluzionat că, în conformitate cu cerinţele UE, s-a demonstrat că Imatinib Accord are o calitate comparabilă şi este bioechivalent cu Glivec. Prin urmare, CHMP a considerat că, la fel ca în cazul Glivec, beneficiile sunt mai mari decât riscurile identificate. Comitetul a recomandat aprobarea utilizării Imatinib Accord în UE.

Ce măsuri se iau pentru utilizarea sigură şi eficace a Imatinib Accord?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Imatinib Accord să fie utilizat în cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, în Rezumatul caracteristicilor produsului şi în prospectul pentru Imatinib Accord au fost incluse informaţii referitoare la siguranţă, printre care şi măsurile corespunzătoare de precauţie care trebuie respectate de personalul medical şi de pacienţi.

Alte informaţii despre Imatinib Accord
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Imatinib Accord, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 1 iulie 2013.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Imatinib Accord, citiţi prospectul (care face parte, de asemenea, din EPAR) sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
EPAR-ul complet pentru medicamentul de referinţă este, de asemenea, disponibil pe site-ul agenţiei.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 07-2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Ciuperci
Buna, sunt un baiat in vârsta de 26 de ani și Menționez ca de câteva săptămâni m ...
Xatral administrare
Buna imimputeti spune daca xatral se poate administra si pe o perioadat mai lunga , si daca are cum ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...