Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Selincro

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Selincro

Prospect - Selincro


NU comercializăm Selincro!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Selincro    DCI:


  Produs complementar recomandat


22.95lei
Vezi detalii

Selincro se utilizează pentru a ajuta reducerea consumului de alcool la pacienţii adulţi cu dependenţă de alcool.
Selincro

nalmefen

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Selincro. Documentul explică modul în care Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordării autorizaţiei de introducere pe piaţă şi recomandările privind condiţiile de utilizare pentru Selincro.

Ce este Selincro?
Selincro este un medicament care conţine substanţa activă nalmefen. Acesta este disponibil sub formă de comprimate (18 mg).
Pentru ce se utilizează Selincro?
Selincro se utilizează pentru a ajuta reducerea consumului de alcool la pacienţii adulţi cu dependenţă de alcool care consumă mai mult de 60 g de alcool pe zi (în cazul bărbaţilor) sau mai mult de 40 g pe zi (în cazul femeilor).

Acesta trebuie utilizat numai împreună cu suport psihosocial (consiliere) şi numai la persoanele fără simptome somatice de sevraj şi care nu necesită tratament detoxifiant imediat.
Ca referinţă: o sticlă de vin (750 ml; 12% alcool per volum) conţine aproximativ 70 g de alcool, iar o sticlă de bere (330 ml; 5% alcool per volum) conţine aproximativ 13 g de alcool.
Selincro se poate obţine numai pe bază de reţetă.
Cum se utilizează Selincro?
Înainte de iniţierea tratamentului cu Selincro, pacientul i se cere să îşi noteze nivelul consumului de alcool pe o perioadă de două săptămâni.

La vizita iniţială a pacientului la medic, vor fi evaluate starea generală de sănătate a pacientului, dependenţa de alcool şi nivelul consumului de alcool (pe baza relatărilor pacientului). Ulterior, pacientul va fi invitat să noteze cantitatea de alcool consumată timp de aproximativ două săptămâni.
La următoarea vizită (după cele două săptămâni), tratamentul cu Selincro poate fi iniţiat dacă pacientul continuă să aibă un nivel crescut al consumului de alcool (peste 60 g pe zi în cazul bărbaţilor şi peste 40 g pe zi în cazul femeilor).
Tratamentul trebuie să includă, de asemenea, consiliere pentru a ajuta pacientul să reducă consumul de alcool şi să respecte tratamentul.
Pacientul trebuie să ia un comprimat de Selincro pe cale orală „la nevoie”, ceea ce înseamnă atunci când există riscul ca acesta să înceapă să consume alcool. Într-o zi poate fi luat numai un singur comprimat şi este de preferat ca acesta să fie luat cu una până la două ore înainte ca pacientul să înceapă să consume alcool. Dacă pacientul a început să consume alcool fără a lua Selincro, trebuie luat un comprimat cât mai repede cu putinţă.
Date privind utilizarea Selincro în studiile clinice standard sunt disponibile pentru o perioadă de şase luni până la un an. Se recomandă precauţie dacă Selincro este prescris pentru mai mult de un an.

Cum acţionează Selincro?
Substanţa activă din Selincro, nalmefenul, se ataşează de anumiţi receptori opioidici din creier. Receptorii opioidici joacă un rol în dependenţă şi, prin ataşarea la aceştia şi modificarea activităţii lor, nalmefenul ajută la reducerea nevoii imperioase de a bea la persoanele obişnuite să consume cantităţi mari de alcool.
Selincro nu previne efectele intoxicaţiei cu alcool etilic.
Cum a fost studiat Selincro?

Efectele Selincro au fost testate pe modele experimentale, înainte de a fi studiate la subiecţi umani.
Selincro a fost comparat cu placebo (un preparat inactiv) în două studii principale care au implicat 1 322 de bărbaţi şi femei cu dependenţă de alcool. Toţi pacienţii au primit, de asemenea, consiliere pentru a-i ajuta să reducă consumul de alcool şi să respecte tratamentul.
Principalii indicatori ai eficacităţii au fost reducerea numărului de zile cu consum crescut de alcool şi consumul zilnic mediu de alcool după şase luni de tratament.

Ce beneficii a prezentat Selincro pe parcursul studiilor?
Selincro s-a dovedit a fi mai eficace decât placebo în reducerea numărului de zile cu consum crescut de alcool şi a consumului zilnic de alcool.
Ameliorări semnificative s-au constatat, în general, în primele patru săptămâni de tratament, la pacienţii care consumau deja mai mult de 60 g de alcool pe zi (în cazul bărbaţilor) sau mai mult de 40 g pe zi (în cazul femeilor). La aceşti pacienţi, după şase luni, numărul zilelor cu consum crescut de alcool dintr-o lună cu Selincro a scăzut de la 23 la 10 în primul studiu şi de la 23 la 11 în cel de-al doilea. Consumul zilnic de alcool cu Selincro a scăzut de la 102 g la 44 g în primul studiu şi de la 113 g la 43 g în cel de-al doilea. Aceste ameliorări au fost mai bune decât cele observate cu placebo cu aproximativ 2,7-3,7 zile cu consum crescut de alcool dintr-o lună şi cu aproximativ 10-18 g de alcool pe zi.

Care sunt riscurile asociate cu Selincro?
Cele mai frecvente efecte secundare (observate la mai mult de 1 pacient din 10) au fost greaţă, ameţeli, insomnie (dificultate de a dormi) şi cefalee (durere de cap). Majoritatea acestor reacţii au fost uşoare sau moderate şi de scurtă durată.

Selincro este contraindicat la persoanele care sunt hipersensibile (alergice) la nalmefen sau la oricare dintre celelalte ingrediente. Utilizarea sa este contraindicată la pacienţii care iau medicamente opioide, la pacienţii cu dependenţă curentă sau recentă de opioide, la pacienţii cu simptome acute de întrerupere a opioidelor sau la pacienţii suspectaţi că au consumat recent opioide.
De asemenea, medicamentul este contraindicat la pacienţii cu insuficienţă hepatică sau renală severă sau cu un istoric medical recent de sevraj alcoolic acut [inclusiv halucinaţii, convulsii (crize epileptice) şi tremurături].

De ce a fost aprobat Selincro?
CHMP a luat notă de faptul că Selincro s-a dovedit a fi eficace în reducerea consumului de alcool la bărbaţii care consumau mai mult de 60 g şi la femeile care consumau mai mult de 40 g pe zi. Referitor la siguranţă, efectele secundare raportate în studii nu au ridicat niciun motiv de îngrijorare major. CHMP a hotărât că beneficiile Selincro sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Alte informaţii despre Selincro
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Selincro, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 25 februarie 2013.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Selincro, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 02-2013.
Selincro


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Softygen
Bună seara, folosesc probioticele softygen , doresc sa știu dacă contactul sexual es ...
Tensiune arterială
Bună dimineața.Există posibilitatea ca acest supliment alimentar care reduce inflama& ...
Unde gasesc selincro?
Unde gasesc medicamentul selincro sa reduc consumul de alcol? ...
Selincro
Aveti pastile Selincro?Cat costa 10 pastile?Si unde comandam? ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...