Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Sancuso

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Sancuso

Prospect - Sancuso


NU comercializăm Sancuso!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Sancuso    DCI:


  Produs complementar recomandat
Sancuso este un „antiemetic”, un medicament utilizat pentru a preveni starea de greaţă şi vărsăturile.
Sancuso

granisetron

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Sancuso. Documentul explică modul în care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordării autorizaţiei de introducere pe piaţă şi recomandările privind condiţiile de utilizare pentru Sancuso.

Ce este Sancuso?
Sancuso este un medicament ce conţine substanţa activă granisetron. Este disponibil sub formă de plasture transdermic (un plasture care eliberează medicamentul prin piele). Fiecare plasture transdermic eliberează 3,1 mg de granisetron în 24 de ore.
Sancuso este un „medicament generic hibrid”. Aceasta înseamnă că este similar cu un „medicament de referinţă” care conţine aceeaşi substanţă activă, dar se administrează diferit. Dacă medicamentul de referinţă pentru Sancuso este Kytril, care se administrează oral, Sancuso este un plasture transdermic ce se aplică pe piele.

Pentru ce se utilizează Sancuso?
Sancuso este un „antiemetic”, un medicament utilizat pentru a preveni starea de greaţă şi vărsăturile. Se foloseşte în prevenirea stării de greaţă şi vărsăturilor asociate cu tratamentele chimioterapeutice (medicamente utilizate pentru tratarea cancerului), cu efect moderat sau intens de declanşare a stării de greaţă şi vărsăturilor. Sancuso se administrează numai la adulţii care prezintă dificultăţi de înghiţire a medicamentelor şi atunci când chimioterapia are o durată de trei până la cinci zile.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Sancuso?
Un plasture transdermic se aplică cu 24 – 48 de ore înainte de chimioterapie. Plasturele se aplică pe pielea curată, uscată, fără leziuni, pe partea superioară externă a braţului; dacă acest lucru nu este posibil, plasturele poate fi aplicat pe abdomen. Plasturele transdermic poate să rămână pe piele timp de până la şapte zile, în funcţie de durata chimioterapiei, îndepărtându-se după minim 24 ore de la terminarea chimioterapiei. Plasturele transdermic nu trebuie tăiat în bucăţi mai mici.

Cum acţionează Sancuso?
Substanţa activă din Sancuso, granisetronul, este un „antagonist al 5HT3”. Aceasta înseamnă că împiedică o substanţă chimică din organism, denumită 5-hidroxitriptamină (5HT, cunoscută şi ca serotonină), să se ataşeze de receptorii 5HT3 la nivelul intestinului subţire. Ataşarea 5HT de aceşti receptori, provoacă, în mod normal, starea de greaţă şi vărsăturile. Prin blocarea acestor receptori, Sancuso previne starea de greaţă şi vărsăturile care apar frecvent după anumite tratamente chimioterapeutice.

Cum a fost studiat Sancuso?
Dat fiind că Sancuso este un medicament generic hibrid, solicitantul autorizaţiei de introducere pe piaţă a prezentat date comparative obţinute pentru medicamentul de referinţă, pe lângă rezultatele propriilor sale studii.
Beneficiile Sancuso în prevenirea stării de greaţă şi vărsăturilor provocate de chimioterapie au fost investigate în cadrul unui studiu principal, care a implicat un număr total de 641 de pacienţi. Acestor pacienţi li se administra un tratament chimioterapeutic, cu efect moderat sau intens de declanşare a stării de greaţă şi vărsăturilor, ce dura câteva zile. Studiul a comparat un plasture transdermic Sancuso purtat timp de şapte zile cu granisetronul administrat oral o dată pe zi pe perioada chimioterapiei.
Principala măsură a eficacităţii a fost numărul de pacienţi la care starea de greaţă şi vărsăturile au fost ţinute sub control. Aceasta s-a definit prin lipsa vărsăturilor sau a spasmelor (contracţii involuntare puternice ale stomacului, care provoacă vărsăturile), prezenţa doar a unei uşoare stări de greaţă şi lipsa necesităţii de a lua alte medicamente antiemetice pentru reducerea acestor simptome după administrarea tratamentului chimioterapeutic.

Ce beneficii a prezentat Sancuso pe parcursul studiilor?
Plasturele transdermic Sancuso a demonstrat că are efecte similare cu granisetronul administrat oral în prevenirea vărsăturilor şi a stării de greaţă după chimioterapie: la 60,2% din pacienţii trataţi cu plasture transdermic Sancuso (171 din 284 de pacienţi) starea de greaţă şi vărsăturile au fost ţinute sub control, comparativ cu 64,8% din pacienţii cărora li s-a administrat granisetron oral (193 din 298 de pacienţi).

Care sunt riscurile asociate cu Sancuso?
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Sancuso (observat la 1 până la 10 pacienţi din 100) este constipaţia. Majoritatea efectelor secundare au avut un grad de severitate uşor sau moderat. Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Sancuso, consultaţi prospectul.
Sancuso este contraindicat la persoane cu hipersensibilitate (alergie) la granisetron, la alţi antagonişti ai 5HT3 sau la oricare dintre celelalte ingrediente.

De ce a fost aprobat Sancuso?
Comitetul a considerat că plasturele transdermic Sancuso a demonstrat un beneficiu similar granisetronului administrat oral, dar că debutul acţiunii sale poate fi mai lent. Totuşi, CHMP a considerat că Sancuso ar putea fi benefic pentru pacienţii cu dificultăţi de înghiţire, care, în caz contrar, ar necesita injecţii intravenoase zilnice. Prin urmare, CHMP a hotărât că beneficiile Sancuso sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Alte informaţii despre Sancuso
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Sancuso, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 20 aprilie 2012.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Sancuso, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 03-2012.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Plavix sau aspenter
Bună ziua,mama a facut un Avc și a luat la indemnul cardiologul aspenter.intr timp a fost ...
LECITINA+GINKO BILOBA
Se poate da unui copil de 14 ani suplimentele alimentare LECITINA si GINKO BILOBA concomitent (cate ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...