Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Vpriv

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Vpriv

Prospect - Vpriv


NU comercializăm Vpriv!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Vpriv    DCI:


  Produs complementar recomandat
Vpriv se utilizează pentru tratamentul pe termen lung al pacienţilor cu boala Gaucher.
Vpriv

Prezentul document este un rezumat al Raportului european public de evaluare (EPAR) pentru Vpriv. Documentul explică modul în care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordării autorizaţiei de introducere pe piaţă şi recomandările privind condiţiile de utilizare pentru Vpriv.

Ce este Vpriv?
Vpriv este o pulbere care se reconstituie într-o soluţie perfuzabilă (picurare în venă). Conţine substanţa activă velaglucerase alfa.

Pentru ce se utilizează Vpriv?
Vpriv se utilizează pentru tratamentul pe termen lung al pacienţilor cu boala Gaucher. Boala Gaucher este o afecţiune ereditară rară, în care pacienţii nu au o cantitate suficientă dintr-o enzimă numită glucocerebrozidază, care, în mod normal, descompune o lipidă numită glucocerebrozidă. Fără această enzimă, glucocerebrozida se acumulează în organism, de obicei, în ficat, splină şi oase, producând simptomele bolii: anemie (număr scăzut de globule roşii), oboseală, formarea cu uşurinţă a vânătăilor şi o tendinţă de sângerare, splină şi ficat mărite şi dureri şi fracturi osoase.

Vpriv se utilizează la pacienţii cu tipul 1 de boală Gaucher, tipul care afectează, de obicei, ficatul, splina şi oasele.
Deoarece numărul de pacienţi cu boală Gaucher este scăzut, boala este considerată „rară”, iar Vpriv a fost desemnat „medicament orfan” (un medicament folosit în bolile rare) la 9 iunie 2010.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Vpriv?
Tratamentul cu Vpriv trebuie supravegheat de un medic cu experienţă în abordarea terapeutică a bolii Gaucher.
Vpriv se administrează sub formă de perfuzie cu durata de o oră la fiecare două săptămâni. Doza poate fi ajustată în funcţie de simptomele şi răspunsul la tratament al fiecărui pacient. Primele trei perfuzii se administrează în spital, dar poate fi avută în vedere administrarea la domiciliu a perfuziilor următoare la pacienţii care tolerează bine medicamentul. Perfuziile la domiciliu trebuie supravegheate de un cadru medical.

Cum acţionează Vpriv?
Boala Gaucher apare din cauza lipsei unei enzime numite glucocerebrozidază. Substanţa activă din Vpriv, velaglucerase alfa, este o copie a acestei enzime, fiind produsă printr-o metodă numită „tehnologia ADN-ului recombinant”: enzima este creată prin activarea unei gene dintr-o celulă umană care îi permite să producă această enzimă. Velaglucerase alfa înlocuieşte enzima lipsă din boala Gaucher, ajutând la descompunerea glucocerebrozidei şi împiedicând acumularea acesteia în organism.

Cum a fost studiat Vpriv?
Efectele Vpriv au fost testate iniţial pe modele experimentale înainte de a fi studiate la om.
Într-un studiu principal la care au participat 35 de pacienţi (inclusiv 9 copii) cu tipul 1 de boală Gaucher, Vpriv a fost comparat cu imigluceraza (un alt medicament pentru boala Gaucher). Principala măsură a eficacităţii a fost ameliorarea anemiei, unul din simptomele bolii, după 41 de săptămâni. Studiul a investigat, de asemenea, controlul altor semne ale bolii, precum creşterea numărului de trombocite din sânge şi reducerea mărimii ficatului şi splinei.

Ce beneficii a prezentat Vpriv pe parcursul studiilor?
Vpriv a fost la fel de eficace ca imigluceraza în reducerea anemiei. Vpriv a crescut cantitatea de hemoglobină (proteina din globulele roşii care transportă oxigenul) în medie cu 1,6 grame pe decilitru (de la 11,4 g/dl), în timp ce imigluceraza a crescut cantitatea de hemoglobină în medie cu 1,5 g/dl (de la 10,6 g/dl). Studiul a demonstrat, de asemenea, că Vpriv este la fel de eficace ca imigluceraza în controlul altor simptome ale bolii Gaucher.

Care sunt riscurile asociate cu Vpriv?
În cadrul studiilor, cele mai frecvente efecte secundare ale tratamentului cu Vpriv (observate la mai mult de 1 din 10 pacienţi) au fost durerile de cap, ameţeala, durerile osoase, artralgia (dureri articulare), durerile de spate, reacţiile asociate perfuziei, astenia (slăbiciune) sau fatigabilitatea (oboseală) şi pirexia (febră) sau temperatura crescută a corpului. Pentru lista completă a efectelor secundare raportate în urma tratamentului cu Vpriv, a se consulta prospectul.

Vpriv nu trebuie utilizat la persoanele care prezintă o reacţie alergică severă la velaglucerase alfa sau la oricare din celelalte componente ale medicamentului.

De ce a fost aprobat Vpriv?
CHMP a hotărât că beneficiile Vpriv sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat eliberarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Alte informaţii despre Vpriv:
Comisia Europeană a acordat Shire Pharmaceuticals Ireland Limited o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Vpriv, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 26 august 2010. Autorizaţia de introducere pe piaţă este valabilă cinci ani, după care poate fi reînnoită.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Vpriv, a se consulta prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 07-2010


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Ciuperci
Buna, sunt un baiat in vârsta de 26 de ani și Menționez ca de câteva săptămâni m ...
Xatral administrare
Buna imimputeti spune daca xatral se poate administra si pe o perioadat mai lunga , si daca are cum ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...