Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Zytiga

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Zytiga

Prospect - Zytiga


NU comercializăm Zytiga!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Zytiga    DCI:


  Produs complementar recomandat
Zytiga se utilizează pentru tratamentul cancerului de prostată.
Zytiga

Prezentul document este un rezumat al Raportului european public de evaluare (EPAR) pentru Zytiga. Documentul explică modul în care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordării autorizaţiei de introducere pe piaţă şi recomandările privind condiţiile de utilizare pentru Zytiga.

Ce este Zytiga?
Zytiga este un medicament care conţine substanţa activă abirateronă acetat. Este disponibil sub formă de comprimate (250 mg).

Pentru ce se utilizează Zytiga?
Zytiga se utilizează pentru tratamentul cancerului de prostată (o glandă a sistemului reproducător masculin) la bărbaţii adulţi.
Acesta se utilizează când cancerul este metastazat (s-a răspândit în alte părţi ale corpului) şi când tratamentul prin castrare (oprirea producţiei de hormoni masculini în organism) şi tratamentele împotriva cancerului pe bază de docetaxel nu au funcţionat sau au încetat să mai funcţioneze.
Zytiga se utilizează în asociere cu medicamentele prednison sau prednisolon.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Zytiga?
Comprimatele de Zytiga se înghit întregi, cu apă, la cel puţin două ore după masă şi cu cel puţin o oră înainte de a consuma alte alimente. Doza recomandată este de patru comprimate o dată pe zi. Dacă pacienţii dezvoltă probleme hepatice, tratamentul trebuie întrerupt. Tratamentul poate fi reluat la o doză redusă dacă funcţia hepatică revine la normal, dar trebuie oprit dacă problemele hepatice continuă.

Cum acţionează Zytiga?
Substanţa activă din Zytiga, abiraterona acetat, împiedică organismul să mai producă testosteron, un hormon masculin. În acest scop, abiraterona blochează o enzimă (un tip de proteină) numită CYP17 care se găseşte în testicule şi în alte părţi ale corpului. Întrucât cancerul are nevoie de o rezervă de testosteron pentru a supravieţui şi a se dezvolta, prin oprirea producţiei de testosteron, abiraterona acetat poate încetini dezvoltarea cancerului de prostată.

Cum a fost studiat Zytiga?
Efectele Zytiga au fost testate pe modele experimentale înainte de a fi studiate pe subiecţi umani.
Zytiga a fost comparat cu placebo (un preparat inactiv) într-un studiu principal care a cuprins 1 195 de bărbaţi cu cancer de prostată, la care boala se agravase în pofida tratamentului prin castrare sau a chimioterapiei cu docetaxel. Pacienţii au fost trataţi cu prednison sau prednisolon în asociere fie cu Zytiga, fie cu placebo. Principala măsură a eficacităţii a fost supravieţuirea totală (cât timp au trăit pacienţii).

Ce beneficii a prezentat Zytiga pe parcursul studiilor?
Pacienţii trataţi cu Zytiga au supravieţuit puţin sub 15 luni de la iniţierea tratamentului, în timp ce pacienţii trataţi cu placebo au supravieţuit puţin sub 11 luni.

Care sunt riscurile asociate cu Zytiga?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Zytiga (observate la mai mult de 1 pacient din 10) au fost infecţia căilor urinare, hipokaliemie (niveluri scăzute de potasiu în sânge), hipertensiune arterială (tensiune arterială ridicată) şi edem periferic (umflarea membrelor din cauza retenţiei de lichide). Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Zytiga, consultaţi prospectul.
Zytiga este contraindicat la persoane care sunt hipersensibile (alergice) la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte ingrediente. Medicamentul nu este destinat utilizării la femei şi nu poate fi administrat femeilor care sunt sau ar putea fi însărcinate.

De ce a fost aprobat Zytiga?
CHMP a observat că Zytiga în asociere cu prednison sau prednisolon a îmbunătăţit durata de supravieţuire comparativ cu placebo. Comitetul a remarcat că există foarte puţine tratamente alternative pentru cancerul de prostată metastazat care a progresat în pofida tratamentului prin castrare şi a chimioterapiei pe bază de docetaxel. De asemenea, comitetul a considerat faptul că Zytiga se administrează pe cale orală drept un avantaj suplimentar. Acesta a reţinut că impactul pe care Zytiga l-ar putea avea asupra ficatului nu este pe deplin înţeles, dar a considerat că principalele riscuri asociate sunt binecunoscute şi ar putea fi ţinute sub control. Prin urmare, CHMP a concluzionat că beneficiile Zytiga sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Alte informaţii despre Zytiga
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Zytiga, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 5 septembrie 2011.

Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Zytiga, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 12-2011


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Greșeală preparere antibiotic
Bună ziua, Soțul a greșit preparare antibioticului Xifia ... fetei de 9 ani.. În ...
Cum procedez?
Pentru tensiune, pana acum luam canzena și nebilet, recomandate de cardiolog! De curând medicul ...
Psa mare
Buna ziua. Va rog din suflet RECOMANDATIMI ceva pentru scaderea psa-ului la prostata,creste in st ...
InlocuitoI pr sare
Am de luat din tament cu Zytiga si prednison ptr.adenocarcinomprostatic.i.multumesci ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...