Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Docetaxel Kabi

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Docetaxel Kabi

Prospect - Docetaxel Kabi


NU comercializăm Docetaxel Kabi!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Docetaxel Kabi    DCI:


  Produs complementar recomandat
Docetaxel Kabi se utilizează pentru tratarea unor tipuri de cancer.
Ce este Docetaxel Kabi?
Docetaxel Kabi este un medicament care conţine substanţa activă docetaxel. Este disponibil sub formă de concentrat pentru soluţie perfuzabilă (picurare în venă).
Docetaxel Kabi este un „medicament generic”. Aceasta înseamnă că Docetaxel Kabi este similar cu un „medicament de referinţă” deja autorizat în Uniunea Europeană (UE), numit Taxotere. Pentru mai multe informaţii despre medicamentele generice, consultaţi documentul de întrebări şi răspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizează Docetaxel Kabi?
Docetaxel Kabi se utilizează pentru tratarea următoarelor tipuri de cancer:
- cancer de sân. Docetaxel Kabi poate fi utilizat în monoterapie după ce alte tratamente au eşuat. De asemenea, poate fi utilizat în asociere cu alte medicamente împotriva cancerului (doxorubicină, ciclofosfamidă, trastuzumab sau capecitabină), la pacienţii care nu au primit anterior niciun tratament pentru cancerul de care suferă sau după ce alte tratamente au eşuat, în funcţie de tipul şi stadiul cancerului de sân tratat;
- cancer pulmonar, altul decât cel cu celule mici. Docetaxel Kabi poate fi utilizat în monoterapie după ce alte tratamente au eşuat. De asemenea, poate fi utilizat în asociere cu cisplatină (un alt medicament împotriva cancerului) la pacienţii care nu au primit anterior niciun tratament pentru cancerul de care suferă;
- cancer de prostată, atunci când boala nu răspunde la tratamentul hormonal. Docetaxel Kabi se utilizează în asociere cu prednison sau prednisolon (medicamente antiinflamatoare);
- adenocarcinom gastric (un tip de cancer la stomac), la pacienţii care nu au primit anterior niciun tratament pentru cancerul de care suferă. Docetaxel Kabi se utilizează în asociere cu cisplatină şi 5-fluorouracil (alte medicamente împotriva cancerului);
- cancer al capului şi gâtului, la pacienţii cu cancer avansat local (atunci când tumoarea a crescut, dar nu s-a extins). Docetaxel Kabi se utilizează în asociere cu cisplatină şi 5-fluorouracil.
Pentru informaţii complete, consultaţi Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Docetaxel Kabi?
Docetaxel Kabi se administrează în unităţi specializate de chimioterapie (care utilizează medicamente pentru tratarea cancerului) sub supravegherea unui medic calificat în administrarea chimioterapiei.
Docetaxel Kabi se administrează în perfuzie intravenoasă cu durata de o oră, o dată la 3 săptămâni. Doza, durata tratamentului şi medicamentele în asociere cu care se utilizează depind de tipul de cancer tratat. Docetaxel Kabi se utilizează doar atunci când numărul de neutrofile (nivelul unui tip de globule albe din sânge) este normal (cel puţin 1 500 de celule/mm3). Cu o zi înainte de perfuzia cu Docetaxel Kabi, pacientului trebuie să i se administreze şi un medicament antiinflamator precum dexametazona. Pentru mai multe informaţii, consultaţi Rezumatul caracteristicilor produsului.

Cum acţionează Docetaxel Kabi?
Substanţa activă din Docetaxel Kabi, docetaxelul, aparţine clasei de medicamente împotriva cancerului, cunoscute sub denumirea de taxani. Docetaxelul blochează capacitatea celulelor de a distruge „structura” internă care le permite să se dividă şi să se multiplice. Dacă structura nu este distrusă, celulele nu se pot divide şi, în cele din urmă, mor. Docetaxelul afectează şi celule necanceroase, precum celulele sangvine, ceea ce poate cauza efecte secundare.

Cum a fost studiat Docetaxel Kabi?
Compania a prezentat date despre docetaxel din literatura de specialitate publicată. De asemenea, compania a demonstrat că Docetaxel Kabi soluţie perfuzabilă are o calitate comparabilă cu cea a Taxotere. Nu au fost necesare studii suplimentare, deoarece Docetaxel Kabi este un medicament generic administrat prin perfuzie şi conţine aceeaşi substanţă activă ca medicamentul de referinţă, Taxotere.
Care sunt beneficiile şi riscurile asociate cu Docetaxel Kabi?
Întrucât Docetaxel Kabi este un medicament generic, beneficiile şi riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinţă.

De ce a fost aprobat Docetaxel Kabi?
CHMP a concluzionat că, în conformitate cu cerinţele UE, s-a demonstrat că Docetaxel Kabi este comparabil cu Taxotere. Prin urmare, CHMP a considerat că, la fel ca în cazul Taxotere, beneficiile sunt mai mari decât riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Docetaxel Kabi.

Alte informaţii despre Docetaxel Kabi
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Docetaxel Kabi, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 22 mai 2012.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Docetaxel Kabi, citiţi prospectul (care face parte, de asemenea, din EPAR) sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
EPAR-ul complet pentru medicamentul de referinţă este, de asemenea, disponibil pe site-ul agenţiei.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 04-2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Ciuperci
Buna, sunt un baiat in vârsta de 26 de ani și Menționez ca de câteva săptămâni m ...
Xatral administrare
Buna imimputeti spune daca xatral se poate administra si pe o perioadat mai lunga , si daca are cum ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...