Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Pixuvri

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Pixuvri

Prospect - Pixuvri


NU comercializăm Pixuvri!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Pixuvri    DCI:


  Produs complementar recomandat
Pixuvri este utilizat în tratamentul pacienţilor adulţi cu limfom non-Hodgkin cu celule B.
Pixuvri

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Pixuvri. Documentul explică modul în care Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordării autorizaţiei de introducere pe piaţă şi recomandările privind condiţiile de utilizare pentru Pixuvri.

Ce este Pixuvri?
Pixuvri este un medicament care conine substana activă denumită pixantronă. Este disponibil sub formă de pulbere pentru soluie perfuzabilă (cale intravenoasă).

Pentru ce se utilizează Pixuvri?
Pixuvri este utilizat în tratamentul pacienţilor adulţi cu limfom non-Hodgkin cu celule B. Acesta este un cancer al ţesutului limfatic (parte a sistemului imunitar) care afectează un tip de celule albe din sânge, numite limfocite B sau celule B. Pixuvri este utilizat atunci când limfomul este agresiv şi a recidivat sau nu a răspuns la alte tratamente chimioterapice (medicamente care tratează cancerul).
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Pixuvri?
Pixuvri trebuie administrat de către un medic care are experienţă în utilizarea medicamentelor anticanceroase şi care are acces la dotările necesare pentru monitorizarea pacientului.
Doza de Pixuvri se administrează în funcţie de suprafaţa corporală a pacientului (calculată pe baza înălţimii şi greutăţii pacientului). Doza recomandată este de 50 mg/m2, administrată prin perfuzie intravenoasă, pe durata a cel puţin 60 de minute în zilele 1, 8 şi 15 din cadrul unui ciclu de 28 de zile. Pixuvri poate fi administrat pe o durată de până la şase cicluri. La pacienţii care dezvoltă efecte secundare sau care prezintă valori foarte scăzute ale neutrofilelor (un tip de celule albe care luptă împotriva infecţiilor) şi ale trombocitelor (componente care ajută sângele să se coaguleze), este posibil să fie necesară reducerea dozei sau amânarea tratamentului.

Cum acţionează Pixuvri?
Substanţa activă din Pixuvri, pixantrona, este un medicament citotoxic (un medicament care ucide celulele care se divid, precum celulele canceroase), din clasa „antraciclinelor”. Acţionează asupra ADN-ului celular, împiedicând celulele să producă mai multe copii de ADN şi proteine. Acest lucru înseamnă că celulele canceroase din limfomul non-Hodgkin cu celule B nu se pot divide şi, în cele din urmă, mor.

Cum a fost studiat Pixuvri?
Efectele Pixuvri au fost mai întâi testate pe modele experimentale înainte de a fi studiate la om.
Pixuvri a fost comparat cu alte tratamente chimioterapice într-un studiu principal, care a cuprins 140 de adulţi cu limfom non-Hodgkin cu celule B agresiv, cărora li se administrase anterior cel puţin două alte tratamente şi la care cancerul a recidivat sau nu a răspuns la tratament. Pacienţilor li s-au administrat fie şase cicluri de Pixuvri, fie un alt medicament antineoplazic aprobat, ales de medicul lor.
Principalul mod în care s-a măsurat eficacitatea a fost prin intermediul numărului de pacienţi care au avut un răspuns complet la tratament.

Ce beneficii a prezentat Pixuvri pe parcursul studiilor?
S-a demonstrat că Pixuvri este benefic în cazul pacienţilor cu limfom non-Hodgkin cu celule B agresiv: 20% din pacienţi au avut un răspuns complet la Pixuvri (14 pacienţi din 70), comparativ cu 5,7% din pacienţii cărora li s-au administrat alţi agenţi (4 pacienţi din 70).

Care sunt riscurile asociate cu Pixuvri?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Pixuvri (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt neutropenie, leucopenie şi limfopenie (valori joase ale diferitelor tipuri de celule albe din sânge), trombocitopenie (valori joase ale trombocitelor din sânge), anemie (valori joase ale celulelor roşii din sânge), greaţă, vărsături, decolorarea pielii, căderea părului, cromaturie (culoare anormală a urinei) şi astenie (slăbiciune). Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Pixuvri, vezi prospectul.
Pixuvri este contraindicat la persoanele care pot fi hipersensibile (alergice) la pixantronă sau la oricare dintre celelalte ingrediente. Este contraindicat la pacienţii cu probleme severe ale ficatului şi la pacienţii la care măduva osoasă produce anormal de puţin celule sangvine. La pacienţii cărora li se administrează Pixuvri este contraindicată vaccinarea cu preparate care conţin viruşi atenuaţi (viruşi vii slăbiţi).

De ce a fost aprobat Pixuvri?
CHMP a hotărât că pacienţii cu limfom non-Hodgkin cu celule B agresiv au avut un răspuns mai bun la tratamentul cu Pixuvri decât cu alte tratamente antineoplazice. În plus, pacienţii trataţi cu Pixuvri au trăit mai mult fără ca boala să se agraveze. De asemenea, CHMP a luat în considerare şi severitatea bolii şi lipsa de tratamente alternative adecvate pentru pacienţii la care limfomul non-Hodgkin cu celule B a recidivat sau nu a răspuns la alte tratamente chimioterapice. S-a considerat că efectele secundare ale medicamentului sunt de scurtă durată şi tratabile. Totuşi, Comitetul a evidenţiat faptul că sunt necesare mai multe date asupra beneficiilor Pixuvri la pacienţii cărora li s-a administrat anterior tratament cu rituximab (alt medicament utilizat în mod frecvent pentru a trata limfomul). CHMP a
hotărât că beneficiile Pixuvri sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Pixuvri a primit „aprobare condiţionată”. Aceasta înseamnă că sunt aşteptate dovezi suplimentare despre acest medicament, în mod deosebit despre beneficiile sale la pacienii care au fost tratai anterior cu rituximab. În fiecare an, Agenţia Europeană pentru Medicamente va analiza orice informaţie nou apărută, iar prezentul rezumat va fi actualizat, după caz.

Ce informaţii se aşteaptă în continuare despre Pixuvri?
Compania care produce Pixuvri va realiza un studiu pentru a investiga în mod suplimentar efectele utilizării Pixuvri la pacienţii care au fost tratai anterior cu rituximab.

Alte informaţii despre Pixuvri
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată pentru Pixuvri, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 10 mai 2012.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Pixuvri citiţi prospectul (care face parte, de asemenea, din EPAR) sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 03-2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Interacțiuni medicamentoase
Bună ziua! Am primit tratament pentru depresie mirtazapin aurobindo 15 mg seara. Pot lua în tim ...
Nurofen si extract din coacaz negru ( plant extract)
Va rog sa imi spuneti daca ectractul de coacaz negru interactioneaza cu nurofenul. I le pot administ ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...