Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Edarbi Comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Edarbi Comprimate

Prospect - Edarbi Comprimate


NU comercializăm Edarbi Comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Edarbi Comprimate    DCI:


  Produs complementar recomandat


49.5lei
Vezi detalii

Edarbi se utilizează la adulţi care prezintă hipertensiune (tensiune arterială ridicată) esenţială.
Edarbi este un medicament care conţine substanţa activă azilsartan medoxomil. Este disponibil sub formă de comprimate (20 mg, 40 mg şi 80 mg).

Pentru ce se utilizează Edarbi?
„Esenţială” înseamnă că hipertensiunea nu are nicio cauză evidentă.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Edarbi?
Edarbi se administrează pe cale orală, iar doza uzuală recomandată este de 40 mg o dată pe zi. Dacă tensiunea arterială nu este suficient controlată, doza poate fi mărită la 80 mg sau se poate adăuga un alt medicament antihipertensiv, precum clortalidona sau hidroclorotiazida.

Cum acţionează Edarbi?
Substanţa activă din Edarbi, azilsartan medoxomil, este un „antagonist al receptorilor de angiotensină II”, ceea ce înseamnă că blochează acţiunea unui hormon din organism numit angiotensină II. Angiotensina II este un puternic vasoconstrictor (o substanţă care îngustează vasele de sânge). Prin blocarea receptorilor de care se leagă, în mod normal, angiotensina II, azilsartan medoxomil împiedică orice efect al hormonului, permiţând astfel dilatarea vaselor de sânge. Aceasta permite scăderea tensiunii arteriale spre nivelurile normale, reducând astfel riscurile asociate cu hipertensiunea, precum apariţia unui accident vascular cerebral.

Cum a fost studiat Edarbi?
Efectele Edarbi au fost testate pe modele experimentale, înainte de a fi studiate la subiecţi umani.
Opt studii principale la care au participat peste 6 000 de pacienţi cu hipertensiune esenţială au fost desfăşurate cu Edarbi.
Cinci studii au investigat efectele Edarbi administrat în monoterapie, comparându-l cu placebo (un preparat inactiv) sau cu alte medicamente antihipertensive (ramipril, valsartan şi olmesartan medoxomil). Pacienţii din aceste studii aveau hipertensiune uşoară până la moderată.
Trei studii au investigat efectele Edarbi în asociere cu alte medicamente antihipertensive (clortalidonă, amlodipină şi hidroclorotiazidă). Pacienţii din studiile cu combinaţii aveau hipertensiune moderată până la severă.
Studiile au avut o durată de şase până la 56 de săptămâni, iar principala măsură a eficacităţii a fost modificarea tensiunii arteriale sistolice (tensiunea arterială atunci când inima se contractă).

Ce beneficii a prezentat Edarbi pe parcursul studiilor?
Edarbi în monoterapie a fost mai eficace decât placebo. În cele două studii cu Edarbi administrat în monoterapie în comparaţie cu placebo, pacienţii au înregistrat o scădere medie a tensiunii arteriale sistolice de aproximativ 13,5 mmHg cu Edarbi 40 mg şi o scădere de aproximativ 14,5 mmHg cu Edarbi 80 mg după 6 săptămâni. Acestea au fost comparate cu o scădere de 0,3 până la 1,4 mmHg la pacienţii trataţi cu placebo.
Când Edarbi în monoterapie a fost comparat cu alte medicamente, doza de 80 mg de Edarbi a fost mai eficace în scăderea tensiunii arteriale decât doza maximă aprobată de valsartan (320 mg) şi olmesartan medoxomil (40 mg). Edarbi 40 şi 80 mg a fost, de asemenea, mai eficace decât ramipril (10 mg).
Studiile au demonstrat, de asemenea, că, atunci când se administrează în asociere cu alte medicamente, Edarbi poate produce scăderi suplimentare ale tensiunii arteriale în comparaţie cu administrarea acestor medicamente fără Edarbi.

Care sunt riscurile asociate cu Edarbi?
Efectele secundare asociate cu Edarbi sunt, în general, uşoare sau moderate, cel mai frecvent efect secundar fiind ameţeala. Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Edarbi, vezi prospectul.
Edarbi nu trebuie administrat persoanelor care sunt hipersensibile (alergice) la azilsartan medoxomil sau la oricare dintre celelalte ingrediente. Nu trebuie administrat femeilor gravide după a treia lună de sarcină. De asemenea, utilizarea sa în primele trei luni de sarcină nu este recomandată.

De ce a fost aprobat Edarbi?
CHMP a concluzionat că Edarbi aparţine unei clase binecunoscute de medicamente utilizate în tratamentul hipertensiunii, riscurile acestuia fiind similare cu ale altor medicamente din această clasă.

Comitetul a hotărât că beneficiile Edarbi sunt mai mari decât riscurile asociate la pacienţii cu hipertensiune esenţială şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Alte informaţii despre Edarbi
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Edarbi, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 7 decembrie 2011.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Edarbi, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 10-2011


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

paducel
Buna seara, as vrea sa stiu daca paducelul regleaza si hipotensiunea si hipertensiunea sau este indi ...
↳ Buna ziua! Se considera ca paducelul actioneaza ambivalent, atat in sensul cresterii tensiunii, cat si in sensul scaderii acesteia. Totusi in spriji ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
erecta si hipertesiunea
Buna ziua, daca folosesc Erecta si ar exista probleme cu hipertensiunea, ce se poate intampla? nu am ...
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Rescue remedy
Buna ziua As dori sa stiu daca rescue remediu este indicat daca am hipertensiune arteriala oscilând ...
↳ Buna ziua! Rescue Remedy contine alcool, insa nu este contraindicat in hipertensiunea arteriala, doza administrata este foarte mica! S-ar putea ca d ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Taurina și hipertensiunea arteriala
Ajută la hipertensiune fără efecte secundare? Contraindicații e există, con ...
Tigarile electronice si hipertensiunea
Buna ziua.Am si eu o intrebare care ma framanta. Sunt utilizator de tigara electronica. Vapatul infl ...
↳ Buna ziua! Da, din cauza nicotinei din cele doua tipuri de tigari, utilizarea celor electronice afecteaza presiunea arteriala si ritmul cardiac in ac ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...