Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Eviplera

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Eviplera

Prospect - Eviplera


NU comercializăm Eviplera!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Eviplera    DCI:


  Produs complementar recomandat
Eviplera se utilizează pentru tratamentul adulţilor infectaţi cu virusul imunodeficienţei umane de tip 1 (HIV-1), virus care cauzează sindromul imunodeficienţei dobândite (SIDA).
Eviplera este un medicament care conţine substanţele active emtricitabină (200 mg), rilpivirină (25 mg) şi tenofovir disoproxil (245 mg). Este disponibil sub formă de comprimate.

Pentru ce se utilizează Eviplera?
Eviplera se utilizează pentru tratamentul adulţilor infectaţi cu virusul imunodeficienţei umane de tip 1 (HIV-1), virus care cauzează sindromul imunodeficienţei dobândite (SIDA).
Se utilizează numai la pacienţi care nu au urmat tratament anti-HIV în prealabil şi care prezintă o cantitate de HIV în sânge (încărcătură virală) de maxim 100 000 copii de ARN HIV-1/ml.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Eviplera?
Tratamentul cu Eviplera trebuie iniţiat numai de către un medic cu experienţă în tratamentul infecţiei cu HIV. Doza recomandată este de un comprimat o dată pe zi, care trebuie administrat împreună cu alimente.
Dacă pacienţii trebuie să înceteze administrarea uneia din substanţele active sau dacă trebuie să îşi modifice doza, aceştia trebuie trecuţi pe preparate separate de emtricitabină, rilpivirină şi tenofovir disoproxil.

Cum acţionează Eviplera?
Eviplera conţine trei substanţe active: emtricitabină, care este un inhibitor nucleozidic al revers-transcriptazei, rilpivirină, care este un inhibitor non-nucleozidic al revers-transcriptazei (INNRT), şi tenofovir disoproxil, care este un „precursor medicamentos” al tenofovirului, ceea ce înseamnă că este convertit în substanţa activă tenofovir în organism. Tenofovir este un inhibitor nucleotidic al revers-transcriptazei. Atât inhibitorii nucleozidici, cât şi inhibitorii nucleotidici ai revers-transcriptazei sunt numiţi în mod obişnuit INRT.

Toate cele trei substanţe active blochează activitatea revers-transcriptazei, o enzimă produsă de HIV care îi permite să infecteze celulele şi să producă mai mulţi viruşi. Prin blocarea acestei enzime, Eviplera reduce cantitatea de HIV din sânge şi o menţine la un nivel scăzut. Eviplera nu vindecă infecţia cu HIV sau SIDA, dar poate încetini afectarea sistemului imunitar şi apariţia infecţiilor şi a bolilor asociate cu SIDA.

Toate cele trei substanţe active sunt deja disponibile în UE, sub formă de medicamente separate.

Cum a fost studiat Eviplera?
Efectele Eviplera au fost testate pe modele experimentale, înainte de a fi studiate la subiecţi umani.
Într-un studiu principal efectuat pe 690 de pacienţi cu HIV-1, combinaţia Eviplera a fost comparată cu o combinaţie similară care includea efavirenz în loc de rilpivirină. Un al doilea studiu principal efectuat pe 678 de pacienţi a comparat rilpivirina cu efavirenz, ambele fiind administrate în asociere cu emtricitabină şi tenofovir disoproxil sau cu alţi doi inhibitori nucleotidici ai revers-transcriptazei.
Principala măsură a eficacităţii s-a bazat pe reducerea încărcăturii virale. Pacienţii care au atins o încărcătură virală mai mică de 50 copii de ARN HIV-1/ml după 48 de săptămâni de tratament au fost consideraţi pacienţi cu răspuns la tratament.
Compania a prezentat, de asemenea, studii care demonstrează că un comprimat ce conţine toate cele trei substanţe este absorbit în organism în acelaşi mod ca şi comprimatele separate administrate concomitent în condiţii similare.

Ce beneficii a prezentat Eviplera pe parcursul studiilor?
Combinaţia Eviplera a fost comparabilă cu combinaţiile care conţineau efavirenz. În primul studiu, 83% din pacienţii care au luat combinaţia Eviplera au răspuns la tratament în comparaţie cu 84% din pacienţii care au luat combinaţia cu efavirenz.
În al doilea studiu, 87% din pacienţii aflaţi în grupul cu rilpivirină (în care erau cuprinşi pacienţi care luau combinaţia Eviplera) au răspuns la tratament. Prin comparaţie, 83% din pacienţii aflaţi în grupul cu efavirenz au răspuns la tratament.

Care sunt riscurile asociate cu Eviplera?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate combinaţiei Eviplera observate în cadrul studiilor au fost: greaţă, ameţeli, vise anormale, dureri de cap, diaree şi insomnie. Pentru lista completă a efectelor secundare, vezi prospectul. Rareori, la pacienţii care iau tenofovir disoproxil pot apărea probleme renale, iar cu administrarea de tenofovir disoproxil şi emtricitabină au fost asociate acidoza lactică (acumulare de acid lactic în organism) şi hepatomegalia severă (ficat mărit).
Pacienţii care au HIV şi hepatită B pot înregistra o agravare a problemelor hepatice la încetarea administrării Eviplera.

Eviplera este contraindicat la persoanele care sunt hipersensibile (alergice) la rilpivirină, emtricitabină, tenofovir disoproxil sau la oricare dintre celelalte ingrediente. Eviplera este contraindicat în asociere cu următoarele medicamente, deoarece acestea pot determina niveluri reduse de rilpivirină în sânge şi, prin urmare, pot diminua eficacitatea Eviplera:
- carbamazepină, oxcarbazepină, fenobarbital, fenitoină (medicamente pentru convulsii)
- rifabutină, rifampicină, rifapentină (antibiotice)
- omeprazol, esomeprazol, lansoprazol, pantoprazol, rabeprazol (inhibitori ai pompei de protoni pentru reducerea acidităţii gastrice)
- dexametazonă sistemică (un medicament antiinflamator şi imunosupresor steroidian), cu excepţia cazului în care se utilizează ca tratament cu doză unică;
- sunătoare (un medicament antidepresiv din plante medicinale)

De ce a fost aprobat Eviplera?
CHMP a concluzionat că Eviplera este la fel de eficace ca şi combinaţiile care conţin efavirenz. De asemenea, acesta provoacă mai puţine efecte secundare în stadiile timpurii ale tratamentului şi oferă beneficiul administrării sub forma unui comprimat o dată pe zi. Cu toate acestea, CHMP a remarcat că există un oarecare risc ca HIV-1 să dezvolte rezistenţă la rilpivirină şi că acest risc pare să fie mai mic la pacienţii cu încărcătură virală mai scăzută. Prin urmare, CHMP a considerat că, la pacienţii cu încărcătură virală mică de HIV-1, beneficiile Eviplera sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru această categorie de pacienţi.

Alte informaţii despre Eviplera
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Eviplera, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 28/11/2011.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Eviplera, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 10-2011.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Interactiuni medicamente
Buna ziua! Am primit de luat de la medicul de familie Flamexin pentru sinuzita si Sinupret. Eu nu p ...
CURA PENTRU HERPES
DR. CURA DE LA OSATO PENTRU HERPES1&2 - UN MOD NATURAL DE A VINDECA HERPES1&2. Dacă ați c& ...
DIA DETOX POATE INLOCUI FORXIGA?
La o pacienta cu probleme cardiace si diabet tip II iesita din spital cu recomandare forxiga dar nu ...
↳ Buna ziua! Dia Detox nu este un echivalent pentru Forxiga, pacienta trebuie sa urmeze recomandarea initiala. Doar in cazul in care glicemiile sunt to ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Informare privind inlocurea Noliterax
Buna ziua,deoarece sunt plecata din tara si mi s au terminat medicamentele,Noliterax,negăsind i ...
↳ Buna ziua! Medicamentele Noliterax si Noliprel contin intr-adevar aceeasi combinatie de substante active (perindopril si indapamida), insa trebuie sa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
LEAC PENTRU HIV ȘI HERPES
Bună tuturor, sunt aici pentru a da propriul meu verdict despre remediul pe care Dr. Osato îl t ...
Medicament echivalent
Buna ziua! Caut un produs echivalent al produsului Prisma(Italia) ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...