Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Infanrix Hexa

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Infanrix Hexa

Prospect - Infanrix Hexa


NU comercializăm Infanrix Hexa!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Infanrix Hexa    DCI:


  Produs complementar recomandat
Infanrix hexa se utilizează pentru protejarea copiilor cu vârsta sub trei ani împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive (tusei măgăreşti), hepatitei B, poliomielitei (polio) şi bolilor provocate de Hib (cum ar fi meningita bacterică).
Infanrix hexa este un vaccin disponibil sub formă de pulbere şi suspensie din care se obţine o suspensie injectabilă.

Conţine următoarele substanţe active:
Anatoxine (toxine slăbite din punct de vedere chimic) difterice şi tetanice;
Fragmente de Bordetella pertussis (B. pertussis, o bacterie care provoacă tusea măgărească);
Fragmente ale virusului hepatitei B;
Virusuri poliomielitice inactivate;
Polizaharide (zaharuri) din bacteria Haemophilus influenzae de tip B („Hib”, o bacterie care provoacă meningita).

Pentru ce se utilizează Infanrix hexa?
Infanrix hexa se utilizează pentru protejarea copiilor cu vârsta sub trei ani împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive (tusei măgăreşti), hepatitei B, poliomielitei (polio) şi bolilor provocate de Hib (cum ar fi meningita bacterică).
Vaccinul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Infanrix hexa?
Schema de vaccinare recomandată pentru Infanrix hexa este de două sau trei doze, administrate la interval de cel puţin o lună, de obicei în primele şase luni de viaţă. Infanrix hexa se administrează sub forma unei injecţii intramusculare profunde. Injecţia trebuie făcută în locuri alternative la administrări consecutive.
La cel puţin şase luni de la ultima doză a vaccinării primare, trebuie administrată o doză de rapel de Infanrix hexa sau un vaccin similar. Alegerea vaccinului se face în funcţie de recomandările oficiale.
Infanrix hexa poate fi administrat copiilor care au primit vaccinul hepatic B la naştere.

Cum acţionează Infanrix hexa?
Infanrix hexa este un vaccin. Vaccinurile funcţionează prin „învăţarea” sistemului imunitar (sistemul natural de apărare al organismului) cum să se apere împotriva unei boli. Infanrix hexa conţine cantităţi mici de:
anatoxine ale bacteriei care provoacă difteria şi tetanosul;
anatoxine şi alte proteine purificate ale B. pertussis;
antigen de suprafaţă (proteine de la suprafaţă) al virusului hepatitei B;
virusuri poliomielitice (tip 1, 2 şi 3) care au fost inactivate (omorâte) ca să nu cauzeze vreo boală;
polizaharide extrase din „capsulele” care înconjoară bacteria Hib. Polizaharidele sunt legate (conjugate) din punct de vedere chimic de anatoxina tetanică în calitate de proteină transportoare, pentru că astfel se îmbunătăţeşte reacţia la vaccin.
Când unui copil i se administrează vaccinul, sistemul imunitar recunoaşte fragmentele de bacterii şi de virusuri ca fiind „străine” şi creează anticorpi împotriva acestora. Când persoana este expusă în mod natural la bacterii sau virusuri, sistemul imunitar va fi capabil să producă anticorpi mult mai rapid. Aceasta ajută la protejarea împotriva bolilor pe care le provoacă aceste bacterii şi virusuri.
Vaccinul este „adsorbit”. Aceasta înseamnă că substanţele active sunt fixate pe compuşi de aluminiu, pentru a stimula o reacţie mai bună. Antigenii de suprafaţă ai virusului hepatitei B sunt produşi printr-o metodă cunoscută sub numele de „tehnologia ADN-ului recombinant”: sunt obţinuţi dintr-o drojdie care a primit o genă (ADN), care o face capabilă să producă proteinele.

Infanrix hexa este o combinaţie de componente care sunt disponibile în Uniunea Europeană (UE) în alte vaccinuri: difteria, tetanosul, pertussis şi hepatita B au fost prezente în Infanrix HepB din 1997 până în 2005, iar difteria, tetanosul, pertussis, virusurile poliomielitice şi componenta Hib sunt prezente în alte vaccinuri.

Cum a fost studiat Infanrix hexa?
Infanrix hexa a fost studiat în nouă studii, care au implicat un număr total de aproximativ 5 000 de copii cu vârste cuprinse între şase săptămâni şi doi ani. Peste 3 000 de copii au primit vaccinarea primară cu Infanrix hexa. Efectele Infanrix hexa au fost comparate cu cele ale vaccinărilor separate conţinând aceleaşi substanţe active. Măsura principală a eficacităţii a fost producerea anticorpilor de protecţie la copii.
Alte cinci studii au analizat efectele vaccinării de rapel cu Infanrix hexa.

Ce beneficii a prezentat Infanrix hexa pe parcursul studiilor?
Cele nouă studii au demonstrat că vaccinarea primară cu Infanrix hexa a fost la fel de eficace în producerea nivelurilor de anticorpi de protecţie ca şi vaccinările separate care au conţinut aceleaşi substanţe active. În general, între 95 şi 100% dintre copii au dobândit anticorpi pentru difterie, tetanos, tuse convulsivă, virusul hepatitei B, virusuri poliomielitice şi Hib, la o lună după vaccinarea primară.
Studiile suplimentare au demonstrat că vaccinările de rapel cu Infanrix hexa au fost la fel de eficace ca şi vaccinările separate, conţinând aceleaşi substanţe active, efectuate la o lună după vaccinarea de rapel.

Care sunt riscurile asociate cu Infanrix hexa?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Infanrix hexa (observate la mai mult de 1 din 10 doze de vaccin) sunt pierderea poftei de mâncare, febră de 38şC sau mai mult, umflătură locală, durere şi înroşire la locul vaccinării, oboseală, plâns neobişnuit, iritabilitate şi nelinişte. Pentru lista tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Infanrix hexa, a se consulta prospectul.
Infanrix hexa nu se administrează copiilor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la oricare din substanţele active, la oricare alt ingredient al vaccinului sau la neomicină şi polimixină (antibiotice). Se interzice administrarea la copiii care au prezentat o reacţie alergică după administrarea în trecut a unui vaccin care conţine difterie, tetanos, pertussis, hepatita B, polio sau Hib. Se interzice administrarea de Infanrix hexa la copiii care au avut encefalopatie (boală a creierului) a cărei cauză este necunoscută, apărută în perioada de şapte zile de la o vaccinare anterioară cu un vaccin care conţine componente ale pertussis. Administrarea de Infanrix hexa trebuie amânată la copiii care prezintă febră acută severă.

Ca în cazul tuturor vaccinurilor, dacă Infanrix hexa se administrează la sugarii născuţi foarte prematur, există riscul ca aceştia să prezinte apnee (pauze scurte în respiraţie). Respiraţia acestora trebuie monitorizată până la trei zile după vaccinare.

De ce a fost aprobat Infanrix hexa?
CHMP a hotărât că beneficiile Infanrix hexa sunt mai mari decât riscurile sale şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Alte informaţii despre Infanrix hexa:
Comisia Europeană a acordat GlaxoSmithKline Biologicals s.a. o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Infanrix hexa, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 23 octombrie 2000. Autorizaţia de introducere pe piaţă are valabilitate nelimitată.
EPAR-ul complet pentru Infanrix hexa este disponibil aici. Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Infanrix hexa, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 07-2010


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Administrare chlorella Bebelusi
Buna ,pudra de Chlorella se poate administra bebelusilor? ...
↳ Buna ziua! Exclus sa faceti administrarea pudrei de chlorella fara avizul medicului pediatru! Daca isi da acceptul, asigurati-va ca respectati doza ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Prematil cat timp
Pana cand se administreaza Prematil la bebelusi ? ...
↳ Buna ziua! Aptamil Prematil se foloseste pana cand micutul ajunge la greutatea de 3 kg. Faceti treptat trecerea la alta formula de lapte praf, adauga ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
vaccin 2 luni
am un baiat de 2 luni si o saptamana , in urma cu 2 saptamani a urmat un tratament injectabil de 15 ...
↳ Buna ziua! Puteti sa-i faceti vaccinul, a trecut destul timp. Vaccinurile nu se comercializeaza on-line, fiind produse medicamentoase ce necesita con ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
vaccinul de 2 luni
cum se numesc vacinurile care se fac la 2 luni ca sa pot sa le cumpar si eu multumesc anticipat ...
↳ Buna ziua! La 2 luni se poate face fie Infanrix Hexa (care previne difteria, tetanosul, tusea convulsiva, poliomielita, Hepatita B si bolile determin ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Extract de muguri de tei la un bebelus de 1 an??
Buna ziua, Se poate administra unui bebeluș de 1 an acest extract de muguri de tei ? Il poat ...
↳ Buna ziua! Gemoderivatul din muguri de tei NU este indicat la o varsta atat de frageda intrucat contine alcool! Afecteaza atat sistemul nervos centr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Scalpul urat mirositor la copil
Bună ziua am o fata de 9 ani jumate care,chiar dacă o spal pe cap ii miroase scalpul urat ...
↳ Buna ziua! Caldura, prin transpiratiape care o accentueaza poate determina o inrautatire a acestui aspect. Solutia este spalarea capului mai frecvent ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tobrom la bebelusi
Bună ziua! Am un bebe de 2 luni jumătate si are un ochi putin cam roșu și uneori ...
Doza prea mare de Protectis bebelusi
Buna ziua am depășit doza de protectis zilnica are ceva bebelușul daca i-am dat de 2 ...
↳ Buna ziua! Este posibil sa apara modificari ale scaunului (sa fie mai moale), dar nu va ingrijorati. Atentie pe viitor la doze! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
legarea trompelor
buna ziua. sunt insarcinata in 35 saptamani si sunt la a doua sarcina.am nascut primul copil prin ce ...
↳ Buna ziua! In majoritatea cazurilor legarea trompelor nu provoaca dereglari hormonale sau alte afectiuni, insa va trebui sa mergeti periodic la cont ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cereale fara lapte
Baietelul meu de 6 luni are intoleranta la proteina din lapte, lapticul lui fiind Humana SL pe baza ...
↳ Buna ziua! Tot in gama Milupa veti mai gasi si alte tipuri de cereale fara lapte (7 cereale, pentru bebelusi peste 6 luni, Milupa Fulgi de orez, pest ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...