Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Olanzapine Teva

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Olanzapine Teva

Prospect - Olanzapine Teva


NU comercializăm Olanzapine Teva!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Olanzapine Teva    DCI:


  Produs complementar recomandat


43.15lei
Vezi detalii

Olanzapine Teva se utilizează pentru tratarea schizofreniei la adulţi.
Olanzapine Teva este un medicament care conţine substanţa activă olanzapină.
Este disponibil sub formă de comprimate (albe şi rotunde: 2,5, 5, 7,5, şi 10 mg; albastre şi ovale: 15 mg; roz şi ovale
20 mg) şi de comprimate „orodispersabile” rotunde (galbene: 5 şi 10 mg; portocalii: 15 mg; verzi:
20 mg). Comprimatele orodisperabile sunt comprimate care se dizolvă în gură.
Olanzapine Teva este un medicament „generic”. Aceasta înseamnă că Olanzapine Teva este similar cu „medicamentele de referinţă” deja autorizate în Uniunea Europeană (UE), denumite Zyprexa şi Zyprexa Velotab.

Pentru ce se utilizează Olanzapine Teva?
Olanzapine Teva se utilizează pentru tratarea schizofreniei la adulţi. Schizofrenia este o boală psihică care cuprinde mai multe simptome, între care gândire şi vorbire dezorganizată, halucinaţii (a auzi sau a vedea lucruri care nu sunt prezente), suspiciune şi iluzii (convingeri greşite). De asemenea, Olanzapine Teva este eficace pentru menţinerea ameliorării la pacienţii care au răspuns la tratamentul iniţial. Olanzapine Teva se utilizează şi pentru tratarea episoadelor maniacale moderate spre severe (euforie exagerată) la adulţi. De asemenea, medicamentul este folosit pentru prevenirea recurenţei acestor episoade (când simptomele reapar) la adulţii cu tulburare bipolară (o boală psihică în care perioadele de euforie alternează cu cele de depresie) care au răspuns la tratamentul iniţial.
Medicamentul se poate elibera numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Olanzapine Teva?
Doza iniţială recomandată de Olanzapine Teva depinde de afecţiunea care este tratată: pentru tratarea schizofreniei şi pentru prevenirea episoadelor maniacale se foloseşte o doză de 10 mg pe zi, iar pentru tratarea episoadelor maniacale se foloseşte o doză de 15 mg pe zi, cu excepţia cazului în care se administrează împreună cu alte medicamente, când doza iniţială poate să fie de 10 mg pe zi. Doza se modifică în funcţie de cât de bine răspunde pacientul şi de toleranţa la tratament. Doza uzuală variază între 5 şi 20 mg pe zi. Comprimatele orodispersabile, care pot fi administrate ca alternativă la comprimate, se pun pe limbă, de unde se dizolvă rapid în salivă, sau se amestecă cu apă înainte de a fi înghiţite. Pentru pacienţii de peste 65 de ani şi pentru pacienţii care au afecţiuni hepatice sau renale pot fi necesare doze iniţiale mai mici de 5 mg pe zi.

Cum acţionează Olanzapine Teva?
Substanţa activă conţinută de Olanzapine Teva, olanzapina, este un medicament antipsihotic.
Medicamentul este cunoscut ca antipsihotic „atipic” deoarece este diferit de medicamentele antipsihotice mai vechi care sunt disponibile din anii 1950. Mecanismul exact de acţiune nu este cunoscut, dar substanţa se ataşează de mai mulţi receptori de pe suprafaţa celulelor nervoase ale creierului. Acest lucru întrerupe semnalele transmise între celule la nivel cerebral prin intermediul „neurotransmiţătorilor”, substanţe chimice care permit comunicarea între celulele nervoase. Se consideră că efectul benefic al olanzapinei se datorează acţiunii sale de blocare a receptorilor pentru neurotransmiţătorii 5-hidroxitriptamină (numit şi serotonină) şi dopamină. Deoarece aceşti neurotransmiţători sunt implicaţi în schizofrenie şi în tulburarea bipolară, olanzapina ajută la normalizarea activităţii cerebrale, reducând simptomele acestor afecţiuni.

Cum a fost studiat Olanzapine Teva?
Dat fiind că Olanzapine Teva este un medicament generic, studiile s-au limitat la teste care să demonstreze că este bioechivalent cu medicamentele de referinţă (adică medicamentele produc aceleaşi niveluri de substanţă activă în organism).

Care sunt beneficiile şi riscurile Olanzapine Teva?
Dat fiind că Olanzapine Teva este un medicament generic şi că este bioechivalent cu medicamentele de referinţă, se consideră că beneficiile şi riscurile sale sunt aceleaşi ca şi cele ale medicamentelor de referinţă.

De ce a fost aprobat Olanzapine Teva?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat că, în conformitate cu cerinţele UE, s-a constatat că Olanzapine Teva are o calitate comparabilă şi că este bioechivalent cu Zyprexa şi Zyprexa Velotab. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost că, la fel ca pentru Zyprexa şi Zyprexa Velotab, beneficiile sunt mai mari decât riscurile identificate. Comitetul a recomandat eliberarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Olanzapine Teva.

Alte informaţii despre Olanzapine Teva:
Comisia Europeană a acordat Teva Pharma BV o autorizaţia de introducere pe piaţă pentru
Olanzapine Teva, valabilă pe întreg teritoriul UE, la 12 decembrie 2007.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 09-2008


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Kit antistress
Buna ziua. As Dori mai multe detalii despre kit' il antistress.Ptr afectiuni ça schizofrenie este bu ...
Tiroida mică și gușă .pot lua tiroidin
Pot lua tiroidin .sufăr și de schizofrenie ...
↳ Buna ziua! Tiroidin asigura buna functionare a glandei tiroide si pare potrivit, dar poate anumite aspecte ale bolii dumneavoastra fac necesara med ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Schizofrenie
Am ajuns la diskinezie tardivă după 20 de ani de tratament, uleiul esențial de lavand ...
Reducere apetit sexual ptr bolnav schizofrenie
Am un băiat , 39 ani, cu schizofrenie. Face tratament cu olanzapina și rivotril (seara) P ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...