Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Tobi Podhaler

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Tobi Podhaler

Prospect - Tobi Podhaler


NU comercializăm Tobi Podhaler!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Tobi Podhaler    DCI:


  Produs complementar recomandat
Tobi Podhaler se utilizează pentru supresia infecţiei pulmonare cronice cauzate de bacteria numită Pseudomonas aeruginosa la adulţi şi copii cu vârsta de şase ani şi peste această vârstă care suferă de fibroză chistică.
Tobi Podhaler este un medicament care conţine substanţa activă tobramicină. Este disponibil sub formă de capsule (28 mg) care conţin o pulbere uscată pentru inhalare prin intermediul unui dispozitiv inhalator portabil.

Pentru ce se utilizează Tobi Podhaler?
Tobi Podhaler se utilizează pentru supresia infecţiei pulmonare cronice cauzate de bacteria numită Pseudomonas aeruginosa la adulţi şi copii cu vârsta de şase ani şi peste această vârstă care suferă de fibroză chistică. Fibroza chistică este o boală ereditară care afectează celulele din plămâni şi glandele din intestin şi pancreas care secretă fluide, precum mucus şi sucuri digestive. Acumularea de mucus din plămâni permite bacteriilor să crească mai uşor, cauzând infecţii, leziuni pulmonare şi probleme respiratorii. Infecţia pulmonară bacteriană cu P. aeruginosa este frecventă la pacienţii cu fibroză chistică.

Deoarece numărul de pacienţi cu fibroză chistică este scăzut, iar incidenţa infecţiei pulmonare bacteriene cu P. aeruginosa este scăzută, boala este considerată „rară”, iar Tobi Podhaler a fost desemnat „medicament orfan” (un medicament folosit în boli rare) la 17 martie 2003.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Tobi Podhaler?
Tobi Podhaler se inhalează cu ajutorul unui dispozitiv portabil numit Podhaler. Capsulele trebuie doar inserate în Podhaler şi nu trebuie niciodată înghiţite. Doza recomandată este de patru capsule de două ori pe zi (la intervale cât mai precise de 12 ore) timp de patru săptămâni, urmate de patru săptămâni fără tratament. Pacientul trebuie să continue cu un ciclu de patru săptămâni de tratament, urmate de patru săptămâni fără tratament atât timp cât medicul consideră că pacientul prezintă beneficii de pe urma medicamentului. Dacă infecţia pulmonară a pacientului se agravează, medicul trebuie să aibă în vedere înlocuirea sau adăugarea unui alt tratament la Tobi Podhaler. Pentru mai multe informaţii despre modul de utilizare a Tobi Podhaler, vezi instrucţiunile din prospect.

Cum acţionează Tobi Podhaler?
Substanţa activă din Tobi Podhaler, tobramicina, este un antibiotic care aparţine clasei „aminoglicozidelor”. Acesta acţionează prin inhibarea producţiei de proteine de care are nevoie P. aeruginosa pentru a-şi construi pereţii celulari. Acest mecanism afectează bacteriile şi, în cele din urmă, le omoară.
Tobramicina este un antibiotic binecunoscut care se utilizează în tratamentul infecţiei pulmonare la pacienţii cu fibroză chistică şi este disponibil sub formă de soluţie utilizată cu un nebulizator (un aparat care transformă o soluţie într-un aerosol pe care pacientul îl poate inhala). Tobi Podhaler este conceput să crească gradul de confort pentru pacienţi la administrarea tobramicinei.

Cum a fost studiat Tobi Podhaler?
Solicitantul a prezentat date privind modele experimentale cu Tobi Podhaler şi o soluţie de nebulizator existentă care conţine tobramicină, numită Tobi. De asemenea, acesta a prezentat date din literatura de specialitate publicată.
Tobi Podhaler a fost evaluat în două studii principale la pacienţi care aveau fibroză chistică cu infecţie pulmonară cu P. aeruginosa. Primul studiu, la care au participat 102 pacienţi cu vârsta cuprinsă între şase şi 21 de ani, a comparat Tobi Podhaler cu placebo (un preparat inactiv), în timp ce al doilea, la care au participat 553 de pacienţi preponderent adulţi, l-a comparat cu Tobi. Studiile au avut o durată de 24 de săptămâni (trei cicluri de tratament). Principala măsură a eficacităţii a fost modificarea FEV1 la sfârşitul perioadei de tratament din ciclul 1 în cadrul primul studiu şi la sfârşitul perioadei de tratament din ciclul 3 în cel de-al doilea studiu. FEV1 reprezintă cantitatea maximă de aer expirată de o persoană într-o secundă.

Ce beneficii a prezentat Tobi Podhaler pe parcursul studiilor?
Tobi Podhaler a fost mai eficace decât placebo în tratamentul infecţiei cu P. aeruginosa la pacienţii cu fibroză chistică. După patru săptămâni de tratament, pacienţii care au luat Tobi Podhaler au prezentat o ameliorare a FEV1 de 13,2%, în timp ce pacienţii trataţi cu placebo au înregistrat o reducere a FEV1 de aproximativ 0,6%. Când pacienţii din grupul cu placebo au trecut la tratamentul cu Tobi Podhaler pentru al doilea şi al treilea ciclu, şi aceştia au prezentat o ameliorare similară a FEV1. Efectul Tobi Podhaler a fost similar cu cel al Tobi după trei cicluri de tratament.

Care sunt riscurile asociate cu Tobi Podhaler?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Tobi Podhaler (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt hemoptizia (tusea cu sânge), dispneea (dificultăţile de respiraţie), disfonia (răguşeala), tusea şi tusea productivă (producerea de mucus), durerea orofaringiană (care afectează cavitatea bucală şi gâtul) şi pirexia (febra). Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Tobi Podhaler, vezi prospectul.
Tobi Podhaler nu se administrează persoanelor care pot fi hipersensibile (alergice) la tobramicină, la aminoglicozide sau la oricare dintre celelalte ingrediente.

De ce a fost aprobat Tobi Podhaler?
CHMP a hotărât că beneficiile Tobi Podhaler sunt mai mari decât riscurile asociate, întrucât este eficace în tratamentul infecţiei pulmonare la pacienţii cu fibroză chistică, şi, având în vedere confortul suplimentar pentru pacienţi, a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Alte informaţii despre Tobi Podhaler
Comisia Europeană a acordat Novartis Europharm Limited o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Tobi Podhaler, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 20 iulie 2011. Autorizaţia de introducere pe piaţă este valabilă cinci ani, după care poate fi reînnoită.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Tobi Podhaler, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicul sau farmacistul.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Contraindicatii ???
Buna ziua ,am un fibrom uterin de 3 cm,scorțișoară e cumva contraindicată ?In pr ...
infectie urinara
buna ziua .in urma unei interventii chirurgicale am primit o infectie urinara cu pseudomonas aerugin ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...