Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Xgeva Solutie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Xgeva Solutie injectabila

Prospect - Xgeva Solutie injectabila


NU comercializăm Xgeva Solutie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Xgeva Solutie injectabila    DCI:


  Produs complementar recomandat


539.95lei
Vezi detalii

Xgeva se utilizează pentru prevenirea complicaţiilor osoase la adulţii cu o tumoră solidă care s-a răspândit la nivelul osului.
7 Westferry Circus ● Canary Wharf ● London E14 4HB ● United Kingdom
Telephone +44 (0)20 7418 8400 Facsimile +44 (0)20 7418 8416
E-mail [email protected] Website www.ema.europa.eu An agency of the European Union
© European Medicines Agency, 2011. Reproduction is authorised provided the source is acknowledged.
EMA/666676/2011

Prezentul document este un rezumat al Raportului european public de

Ce este Xgeva?
Xgeva este o soluţie injectabilă care conţine substanţa activă denosumab. Acesta este disponibil în flacoane de unică folosinţă care conţin 120 mg denosumab.

Pentru ce se utilizează Xgeva?
Xgeva se utilizează pentru prevenirea complicaţiilor osoase la adulţii cu o tumoră solidă care s-a răspândit la nivelul osului. Aceste complicaţii includ fracturile (rupturi ale osului), compresie spinală (când măduva spinării este comprimată de os) sau complicaţii care necesită radioterapie (tratament cu radiaţii) sau intervenţie chirurgicală.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Xgeva?
Xgeva se administrează o dată la fiecare patru săptămâni sub formă de injecţie unică sub piele (120 mg) în coapsă, abdomen sau braţ. Pacienţii trebuie să ia suplimente de calciu şi vitamina D în timpul tratamentului cu Xgeva.

Cum acţionează Xgeva?
Substanţa activă din Xgeva, denosumab, este un anticorp monoclonal. Acesta este un anticorp (un tip de proteină) care a fost conceput să recunoască şi să se lege de o anumită structură (numită antigen)
întâlnită în organism. Denosumab a fost conceput să se lege de un antigen numit RANKL, care este implicat în activarea osteoclastelor, celulele din organism care sunt implicate în descompunerea ţesutului osos. Prin legarea de RANKL şi blocarea acţiunii acestuia, denosumab reduce formarea şi activitatea osteoclastelor. Aceasta reduce pierderea de masă osoasă, scăzând probabilitatea de producere a fracturilor şi a altor complicaţii osoase grave.

Cum a fost studiat Xgeva?
Efectele Xgeva au fost testate iniţial pe modele experimentale înainte de a fi studiate pe subiecţi umani.
Xgeva a fost comparat cu acidul zoledronic (un alt medicament utilizat pentru prevenirea complicaţiilor osoase) în trei studii principale la pacienţi cu diferite tipuri de cancer care se răspândise la nivelul osului. La primul studiu au participat 2 046 de pacienţi cu cancer de sân. Cel de-al doilea studiu a inclus 1 901 de bărbaţi cu cancer de prostată care nu a răspuns la tratamentul hormonal. Cel de-al treilea studiu a implicat 1 776 de pacienţi cu tumori solide în stadiu avansat localizate în diferite părţi ale corpului, în afară de sân sau prostată, sau cu mielom multiplu (un cancer al măduvei osoase).
Toate studiile au analizat riscul pacienţilor de a prezenta un prim „eveniment asociat sistemului osos” (precum o fractură, presiune asupra măduvei spinării sau necesitatea de a primi radioterapie sau de a suferi o intervenţie chirurgicală) în cursul perioadei de studiu prin măsurarea perioadei până la producerea acestui eveniment.

Ce beneficii a prezentat Xgeva pe parcursul studiilor?
Xgeva s-a dovedit eficace în întârzierea primului eveniment asociat sistemului osos al pacienţilor. În primul şi al doilea studiu, Xgeva a redus riscul de a dezvolta un prim eveniment asociat sistemului osos cu 18% în comparaţie cu acidul zoledronic. În cel de-al treilea studiu, Xgeva a redus riscul de a dezvolta un prim eveniment asociat sistemului osos cu 16% în comparaţie cu acidul zoledronic.

Care sunt riscurile asociate cu Xgeva?
Cele mai frecvente efecte secundare ale tratamentului cu Xgeva (observate la mai mult de 1 din 10 pacienţi) sunt dispnee (dificultăţile de respiraţie) şi diaree. Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Xgeva, a se consulta prospectul.

Xgeva nu se administrează persoanelor care pot fi hipersensibile (alergice) la denosumab sau la oricare dintre celelalte ingrediente. Medicamentul este contraindicat la persoane cu hipocalcemie (niveluri scăzute de calciu în sânge) severă netratată.

De ce a fost aprobat Xgeva?
CHMP a observat că este necesar un nou tratament eficace pentru boala osoasă în stadiul avansat al cancerului, în special pentru pacienţii cu probleme renale, deoarece tratamentele disponibile în prezent pot fi toxice pentru rinichi. Comitetul a considerat că Xgeva s-a dovedit eficace în prevenirea evenimentelor asociate sistemului osos şi a fost mai puţin toxic pentru rinichi şi mai uşor de administrat decât tratamentele existente. Cu toate acestea, în mielomul multiplu, ratele de supravieţuire totală şi de progresie a bolii (intervalul de timp până când boala se agravează) au fost inferioare la pacienţii trataţi cu Xgeva faţă de pacienţii trataţi cu acid zoledronic şi comitetul a decis că riscurile sunt mai mari decât beneficiile pentru aceşti pacienţi. Prin urmare, CHMP a hotărât că beneficiile Xgeva sunt mai mari decât riscurile asociate pentru pacienţii cu cancer care implică tumori solide şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Alte informaţii despre Xgeva
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Xgeva, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 13 iulie 2011.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Xgeva citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 06-2011.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Canticer
Buna ziua! Mama mea a fost diagnostica cu cancer ovarian cu metastaze peritoniale, poate lua Cantice ...
Se pot administra concomitent suplimente cancer?
Buna ziua! Se pot administra concomitent Canticer forte,tumopectin și graviola duo? Într-un can ...
↳ Buna ziua! Sepot asocia cele trei suplimente, cu mentiunea ca in cazul Tumopectin si Graviola Duo sa nu luati mai mult de 3 capsule pe zi (doza maxim ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Remedii carcinom spinocelular
Bună seara ! Reishi SE este bună pentru Carcinom spinocelular invaziv G1 ? S-au ce altceva ...
↳ Buna ziua! Da, ciperca Reishi poate fi de ajutor,mai ales daca pacientul face radioterapie, intrucat va ajuta organismul sa o suporte mai usor si ma ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
cancer de endometru cu recidiva
Buna ziua ! Am o prietena care in urma cu 3 ani a avut histerectomie totala si a facut chimioterapie ...
↳ Buna ziua! Probabil e vorba de metastaze, din moment ce uterul a fost scos. Pentru a tolera mai bine chimioterapia poate lua Biobran 1000, cate unul ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Metastaze osoase
Ajuta în acest caz? ...când te apuca transpirațiile....apoi imediat frigurile 🤔 ...
Metastaze pulmonare
Bună ziua. Pentru metastaze pulmonare tratament chimioterapic cu cysplatin și etoposid în ...
↳ Buna ziua! In principiu se poate face asocierea, dar este de preferat sa aveti si acordul medicului oncolog. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...