Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Hizentra

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Hizentra

Prospect - Hizentra


NU comercializăm Hizentra!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Hizentra    DCI:


  Produs complementar recomandat
Hizentra se utilizează la pacienţi al căror sânge nu conţine suficienţi anticorpi (proteine care ajută organismul în lupta împotriva infecţiilor şi a altor boli), numiţi şi imunoglobuline.
Hizentra este o soluţie injectabilă care se administrează subcutanat (sub piele). Aceasta conţine substanţa activă imunoglobulină umană normală (200 mg/ml).

Pentru ce se utilizează Hizentra?
Hizentra se utilizează la pacienţi al căror sânge nu conţine suficienţi anticorpi (proteine care ajută organismul în lupta împotriva infecţiilor şi a altor boli), numiţi şi imunoglobuline. Medicamentul este utilizat pentru tratamentul următoarelor afecţiuni: sindroame de imunodeficienţă primară (IDP, atunci când oamenii se nasc cu incapacitatea de a produce suficienţi anticorpi); niveluri scăzute de anticorpi în sânge la pacienţii cu leucemie limfocitară cronică (un cancer al unui tip de globule albe din sânge) sau mielom (un cancer al unui alt tip de globule albe din sânge) şi care au infecţii frecvente.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Hizentra?
Tratamentul cu Hizentra trebuie iniţiat de un medic sau o asistentă medicală cu experienţă în tratamentul pacienţilor cu sisteme imunitare slăbite, dar pacienţii (sau îngrijitorii acestora) îşi pot administra singuri medicamentul după ce au fost instruiţi şi monitorizaţi iniţial. Hizentra se administrează sub formă de perfuzie subcutanată (o injecţie foarte lentă sub piele) într-o zonă precum abdomenul, coapsa, braţul sau şoldul. Injecţia se administrează, în mod normal, săptămânal pentru a asigura o doză lunară totală de aproximativ 2-4 ml pe kg de greutate corporală, dar doza şi frecvenţa de injectare depind de greutatea corporală a pacientului şi pot fi ajustate în funcţie de răspunsul acestuia. La iniţierea tratamentului, medicul poate decide administrarea unei doze de încărcare iniţiale de 1-2,5 ml/kg.

Cum acţionează Hizentra?
Substanţa activă din Hizentra, imunoglobulina umană normală, este o proteină înalt purificată extrasă din plasmă umană (o parte a sângelui). Aceasta conţine imunoglobulină G (IgG), care este un tip de anticorp. IgG este utilizată ca medicament din anii ’80 şi prezintă un spectru larg de acţiune împotriva organismelor care cauzează infecţie. Hizentra acţionează prin readucerea la limite normale a nivelurilor anormal de scăzute de IgG din sângele pacienţilor.

Cum a fost studiat Hizentra?
Întrucât imunoglobulina umană normală este utilizată pentru tratarea acestor boli de mai mult timp şi în conformitate cu orientările actuale, Hizentra a fost investigat într-un studiu principal la care au participat 51 de pacienţi cu IDP, care urmaseră deja un tratament cu imunoglobulină umană timp de cel puţin şase luni. Pacienţii au primit Hizentra în fiecare săptămână timp de 28 de săptămâni.

Principala măsură a eficacităţii a fost comparabilitatea nivelurilor celor mai scăzute de IgG (numite „niveluri minime”) observate în timpul tratamentului cu Hizentra cu nivelurile cele mai scăzute observate în timpul tratamentului anterior cu imunoglobulină.

Ce beneficii a prezentat Hizentra pe parcursul studiilor?
Cele mai scăzute niveluri de IgG observate în timpul tratamentului cu Hizentra (nivel minim mediu de 8,1 g pe litru) au fost comparabile cu cele observate în timpul tratamentului anterior cu imunoglobulină.

Care sunt riscurile asociate cu Hizentra?
Ocazional se pot produce reacţii adverse precum frisoane, dureri de cap, febră, vărsături, reacţii alergice, greaţă, artralgie (dureri articulare), tensiune arterială scăzută şi dureri de spate moderate
până la scăzute. Pentru lista tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Hizentra, a se consulta prospectul.

Hizentra nu se administrează pacienţilor care pot fi alergici la imunoglobulină umană normală sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Este contraindicată utilizarea sa la pacienţii cu hiperprolinemie (o tulburare genetică care cauzează concentraţii ridicate din aminoacidul prolină în sânge). Medicamentul nu trebuie injectat într-un vas de sânge, cum ar fi o venă sau o arteră.

De ce a fost aprobat Hizentra?
CHMP a observat că Hizentra poate preveni infecţiile bacteriene grave la pacienţii cu IDP prin injecţii
săptămânale care se pot administra la domiciliu, iar efectele secundare nu sunt frecvente sau severe.
Comitetul a hotărât că beneficiile Hizentra sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat
eliberarea unei autorizaţii de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Alte informaţii despre Hizentra
Comisia Europeană a acordat CSL Behring GmbH o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Hizentra, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 14 aprilie 2011. Autorizaţia de introducere pe piaţă este valabilă cinci ani, după care poate fi reînnoită.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Hizentra, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 04-2011


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Ce doza si cat timp pentru a-i forma o imunitate
Buna ziua cit timp un copil de 9 luni poate lua multi vitamin minerale sirop 237ml secom pentru a-l ...
↳ Buna ziua! Vitaminaele si mineralele ajuta organismul sa raspunda mai bine la boli, insa imunitatea se creeaza luand contact cu diversi microbi si de ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce doza si cat timp pentru a-i forma o imunitate
Buna ziua cit timp un copil de 9 luni poate lua multi vitamin minerale sirop 237mi secom pentru a-l ...
Sistemul imunitar și poftă de mâncare
Bună seara!am un băiețel de 5 ani și aș vrea sa ii dau ceva pentru imunitat ...
↳ Buna ziua! Immunomix sirop este indicat pentru a ajuta sistemul imunitar al micutului in perioada ce urmeaza. Se administreaza cate 05 ml pe kilogram ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Mâncărimi și usturimi zona intima
Cum as putea sa ma tratez de mâncărimi, dureri și usturimi în zona intima cu precăder ...
↳ Buna ziua! Sa nu mai folositi niciodata Nidoflor pentru zona intima, va poate face mai rau, deprimand sistemul imunitar. Daca aveti si o secretie al ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Intarirea sistemului imunitar
Buna ziua! Am fost diacnosticat cu o tumora maligna a rectului.La inceputul lui martie am fost opera ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...