Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Methylthioninium chloride Proveblue

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Methylthioninium chloride Proveblue

Prospect - Methylthioninium chloride Proveblue


NU comercializăm Methylthioninium chloride Proveblue!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Methylthioninium chloride Proveblue    DCI:


  Produs complementar recomandat
Methylthioninium chloride Proveblue se utilizează la adulţi şi copii de toate vârstele ca antidot pentru tratamentul simptomelor methemoglobinemiei cauzate de expunerea la medicamente sau produse chimice.
Ce este Methylthioninium chloride Proveblue?
Methylthioninium chloride Proveblue este o soluţie injectabilă care conţine substanţa activă clorură de metiltioniniu (5 mg/ml).
Methylthioninium chloride Proveblue este un „medicament generic hibrid”. Aceasta înseamnă că este similar cu un medicament de referinţă, conţinând aceeaşi substanţă activă, dar într-o concentraţie diferită. Medicamentul de referinţă pentru Methylthioninium chloride Proveblue este Methylthioninium Chloride Injection USP 1% masă/volum.

Pentru ce se utilizează Methylthioninium chloride Proveblue?
Methylthioninium chloride Proveblue se utilizează la adulţi şi copii de toate vârstele ca antidot pentru tratamentul simptomelor methemoglobinemiei cauzate de expunerea la medicamente sau produse chimice.

Methemoglobinemia este o afecţiune în care există o cantitate prea mare în sânge dintr-o formă anormală de hemoglobină care nu poate transporta oxigenul în mod eficient. Printre substanţele care pot cauza methemoglobinemie se numără unele antibiotice, anestezicele locale, nitraţii din apa de băut şi pesticidele.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Methylthioninium chloride Proveblue?
Methylthioninium chloride Proveblue se injectează lent în venă într-un interval de cinci minute. Medicamentul trebuie administrat de un cadru medical.
Doza uzuală pentru adulţi şi copii cu vârsta peste trei luni este de 1-2 mg per kg de greutate corporală. O a doua doză poate fi administrată la o oră după prima doză dacă simptomele persistă sau recidivează sau dacă nivelul methemoglobinei din sânge rămâne mai ridicat decât este normal.
Doza la copii cu vârsta de trei luni sau mai puţin este de 0,3-0,5 mg/kg. Şi acestor pacienţi li se poate administra o a doua doză după o oră.

Cum acţionează Methylthioninium chloride Proveblue ?
Pentru a transporta oxigenul în sânge, hemoglobina trebuie să conţină un atom de fier în formă „feroasă” (Fe2+). Expunerea la anumite medicamente sau produse chimice poate determina fierul din hemoglobină să se transforme în forma „ferică” (Fe3+) observată în methemoglobinemie.

Substanţa activă din Methylthioninium chloride Proveblue , clorura de metiltioniniu (numită şi albastru de metilen) ajută la accelerarea conversiei hemoglobinei anormale înapoi în hemoglobina normală. Pentru aceasta, acceptă particule de electroni încărcate negativ prin intermediul unei enzime numite „NADPH-methemoglobin-reductază”. Electronii sunt apoi transferaţi către atomii de fier din hemoglobina anormală, convertindu-i în forma feroasă normală.

Cum a fost studiată Methylthioninium chloride Proveblue ?
Întrucât clorura de metiltioniniu este utilizată în Uniunea Europeană de mai multe decenii pentru tratamentul methemoglobinemiei, compania a prezentat date privind utilizarea clorurii de metiltioniniu din literatura de specialitate publicată.

Ce beneficii a prezentat Methylthioninium chloride Proveblue pe parcursul studiilor?
Rapoartele din literatura de specialitate publicată au confirmat eficacitatea clorurii de metiltioniniu în tratamentul methemoglobinemiei cauzate de expunerea la un medicament sau produs chimic la adulţi şi copii.

Care sunt riscurile asociate cu Methylthioninium chloride Proveblue?
Cele mai frecvente efecte secundare ale tratamentului cu clorură de metiltioniniu sunt greaţă, dureri abdominale şi toracice, dureri de cap, ameţeli, tremurături, anxietate, stare de confuzie, dispnee (dificultăţi de respiraţie), tahicardie (bătăi de inimă rapide), hipertensiune arterială (tensiune arterială ridicată), hiperhidroză (transpiraţie excesivă) şi formarea de methemoglobinemie. Pentru lista completă a efectelor secundare raportate în urma tratamentului cu Clorură de metiltioniniu Proveblue, a se consulta prospectul.

Methylthioninium chloride Proveblue nu se administrează persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la clorură de metiltioniniu sau la orice alţi coloranţi tiazinici (grupă din care face parte clorura de metiltioniniu). Medicamentul este contraindicat la pacienţii cu următoarele afecţiuni:
deficienţă de glucozo-6-fosfat dehidrogenază (G6PD), methemoglobinemie cauzată de nitrit de sodiu,methemoglobinemie cauzată de intoxicaţia cu cloraţi,deficienţă a enzimei NADPH reductază.

De ce a fost aprobată Methylthioninium chloride Proveblue?
Comitetul a concluzionat că experienţa îndelungată cu substanţa activă, clorura de metiltioniniu, demonstrează eficacitatea acesteia în tratamentul methemoglobinemiei. CHMP a hotărât că beneficiile medicamentului sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat eliberarea unei autorizaţii de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Alte informaţii despre Methylthioninium chloride Proveblue
Comisia Europeană a acordat PROVEPHARM SAS o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Methylthioninium chloride Proveblue, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 6 mai 2011. Autorizaţia de introducere pe piaţă este valabilă cinci ani, după care poate fi reînnoită.

Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Methylthioninium chloride Proveblue, a se consulta prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 03-2011


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Plavix sau aspenter
Bună ziua,mama a facut un Avc și a luat la indemnul cardiologul aspenter.intr timp a fost ...
LECITINA+GINKO BILOBA
Se poate da unui copil de 14 ani suplimentele alimentare LECITINA si GINKO BILOBA concomitent (cate ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...