Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Rapiscan

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Rapiscan

Prospect - Rapiscan


NU comercializăm Rapiscan!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Rapiscan    DCI: Regadenosonum


  Produs complementar recomandat
Rapiscan este utilizat numai în scop de diagnostic.
Rapiscan este o solutie injectabila care contine substanta activa regadenoson.

Pentru ce se utilizeaza Rapiscan?
Rapiscan este utilizat numai in scop de diagnostic. Acesta se utilizeaza intr-un tip de scanare cardiaca numita „scintigrafie miocardica de perfuzie” pentru observarea fluxului sanguin prin muschiul inimii.
Înaintea acestui tip de scanare, inima pacientului este, de obicei, supusa testului de stres la efort prin mers sau alergat pe o banda de alergare pentru a permite dilatarea (largirea) vaselor de sange din inima si cresterea fluxului sanguin spre muschiul cardiac. Rapiscan se utilizeaza ca „agent de stres” care are un efect similar asupra inimii ca si efortul fizic. Medicamentul se utilizeaza la pacienti adulti (cu varsta de minim 18 ani) care nu pot depune suficient efort pentru un test de stres.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Rapiscan?
Rapiscan trebuie sa se utilizeze doar intr-un spital care dispune de echipamente de resuscitare si monitorizare a pacientului.
Acesta se administreaza sub forma unei injectii de 400 micrograme cu durata de 10 secunde intr-o vena, urmata imediat de o injectie cu solutie de clorura de sodiu (sare). Pacientul este apoi supus
procedurilor de scintigrafie miocardica de perfuzie, incepand cu o injectie cu o substanta radioactiva la 10 – 20 de secunde dupa injectia cu clorura de sodiu. Întrucat Rapiscan cauzeaza o crestere rapida a frecventei cardiace si o scadere a tensiunii arteriale, pacientii trebuie sa ramana in pozitie sezanda sau in pozitie culcat pe spate si sa fie monitorizati frecvent pana cand efectele medicamentului dispar.

Rapiscan trebuie administrat o singura data intr-un interval de 24 de ore. Pacientii nu trebuie sa ia medicamente sau produse care contin metilxantine (cum ar fi cafeina sau teofilina) cu cel putin 12 ore inainte de a primi Rapiscan. De asemenea, ei trebuie sa inceteze utilizarea de dipiridamol (un medicament utilizat pentru prevenirea cheagurilor de sange) cu cel putin doua zile inainte de administrarea Rapiscan. Pentru mai multe informatii privind administrarea Rapiscan, a se consulta Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum actioneaza Rapiscan?
Substanta activa din Rapiscan, regadenosonul, este un agonist al receptorilor adenozinei A2A. Aceasta actioneaza prin legarea de receptorii adenozinei A2A de pe peretii vaselor de sange din inima, cauzand dilatarea vaselor si cresterea fluxului sanguin prin muschiul inimii. Acest lucru permite observarea cu mai mare usurinta a fluxului sanguin prin inima in timpul scintigrafiei miocardice de perfuzie.

Cum a fost studiat Rapiscan?
Efectele Rapiscan au fost testate initial pe modele experimentale inainte de a fi studiate la om.
În doua studii principale, aproximativ 2 000 de pacienti adulti au fost mai intai supusi unei scintigrafii miocardice de perfuzie cu adenozina (un alt medicament utilizat ca agent de stres), urmata de o a doua scanare fie cu adenozina, fie cu Rapiscan. Principala masura a eficacitatii s-a bazat pe similaritatea dintre rezultatele scanarilor cu Rapiscan si adenozina.

Ce beneficii a prezentat Rapiscan pe parcursul studiilor?
Rezultatele scanarilor cu Rapiscan si adenozina au fost comparabile. „Ratele de concordanta” dintre prima si cea de-a doua scanare au fost similare, indiferent de care dintre cele doua medicamente a fost utilizat pentru cea de-a doua scanare.

Care sunt riscurile asociate cu Rapiscan?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Rapiscan (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt durerile de cap, ameteala, modificarile segmentului ST (o citire anormala pe electrocardiograma sau ECG), hiperemia (inrosirea pielii), dispneea (dificultati de respiratie), disconfortul gastrointestinal (la nivelul stomacului si intestinului) si durerile toracice. Pentru lista tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Rapiscan, a se consulta prospectul.

Rapiscan nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la regadenoson sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului. Acesta nu trebuie utilizat la pacienti cu frecventa cardiaca lenta decat daca au un stimulator cardiac, la pacienti cu angina instabila (un tip de durere toracica a carei severitate variaza) care nu a fost controlata prin tratament, cu hipotensiune severa (tensiune arteriala scazuta) sau cu insuficienta cardiaca decompensata (cand inima nu functioneaza pe cat de bine ar trebui).

De ce a fost aprobat Rapiscan?
CHMP a hotarat ca beneficiile Rapiscan sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat eliberarea unei autorizatii de introducere pe piata pentru acest produs.

Alte informatii despre Rapiscan:
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Rapiscan, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 6 septembrie 2010. Titularul autorizatiei de comercializare este Rapidscan Pharma Solutions EU Ltd. Autorizatia de introducere pe piata este valabila cinci ani, dupa care poate fi reinnoita.

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Rapiscan, cititi prospectul sau adresati-va medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 01-2011


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Ursofalk pentru dizolvare calculi colecist
Rog daca in afara de medicamentele care sunt mentionate in prospect care modifica sau red ...
osteopenie,
Spondilita acnchilozanta, tiroidita autoimuna, osteopenie, paradontoza. Momentan urmez tratametul cu ...
Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
TGP scăzut
Buna ziua, Am facut cateva analize de rutina. In afara de cele de tiroida care sunt foarte mari si ...
↳ Buna ziua! Sunt cateva cauze posibile pentru scaderea acestei enzime (TGP sau ALT): infectiile urinare, afectiunile neoplazice, malnutritia, alcoolis ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Rowatinex,Cystone și Struviren-afectiuni urinare.
Bună Bună ziua!Este corect să iau Cystone,Rowatinex și Struviren,în acelaș ...
Afectiuni ginecologice
In ianuarie mi am inceput viata sexuala ! La inceput am avut dureri acceptabile. Dupa ceva timp au i ...
Candida in alaptare
Buna ziua,am facut o infecție vaginală in timpul alăptării,cred ca e candida,am ...
↳ Buna ziua! Puteti face spalaturi cu ceai pentru afectiuni ginecologice, ceai de galbenele si musetel, pentru diminuarea mancarimilor, si sa urmati un ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Asociere medicamente
Buna ziua . Sufar de anxietate si tulburare de panica de vreo 2 ani de zile. . Am fost la medic , mi ...
↳ Buna ziua! Este posibil sa se fi instalat obisnuinta la Alprazolam, de aceea au reaparut simptomele. Puteti lua Sedatif PC de mai multe ori pe zi, c ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...