Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Esbriet

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Esbriet

Prospect - Esbriet


NU comercializăm Esbriet!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Esbriet    DCI: Pirfenidonum


  Produs complementar recomandat
Esbriet se utilizeaza pentru tratamentul adultilor cu fibroza pulmonara idiopatica (FPI) uşoara pana la moderata.
Esbriet este un medicament care contine substanta activa pirfenidona. Acesta este disponibil sub forma de capsule de culoare albastra cu auriu (267 mg).

Pentru ce se utilizeaza Esbriet?
Esbriet se utilizeaza pentru tratamentul adultilor cu fibroza pulmonara idiopatica (FPI) usoara pana la moderata. FPI este o boala cronica in care se formeaza continuu tesut fibros dur la nivelul plamanilor, cauzand tuse persistenta, infectii pulmonare frecvente si dificultati de respiratie severe. „Idiopatic” inseamna ca nu se cunoaste cauza bolii.

Deoarece numarul de pacienti cu FPI este scazut, boala este considerata „rara”, iar Esbriet a fost desemnat „medicament orfan” (un medicament folosit in bolile rare) la 16 noiembrie 2004.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Esbriet?
Tratamentul cu Esbriet trebuie initiat si supravegheat de un medic cu experienta in diagnosticul si tratamentul FPI. Pacientilor tratati cu Esbriet trebuie sa li se examineze functia hepatica inainte si regulat in timpul tratamentului.

Esbriet se administreaza de trei ori pe zi in timpul mesei. Doza de Esbriet este crescuta constant, incepand cu o capsula la fiecare masa in prima saptamana, doua capsule la fiecare masa in a doua saptamana si trei capsule la fiecare masa incepand cu a treia saptamana. Capsulele trebuie inghitite intregi cu apa.

Poate fi necesara reducerea dozei, cel putin temporar, in cazul pacientilor care manifesta efecte secundare, precum probleme gastrice, reactii cutanate de sensibilitate la lumina sau schimbari semnificative ale valorilor enzimelor hepatice.

Cum actioneaza Esbriet?
Mecanismul de actiune al pirfenidonei, substanta activa din Esbriet, nu este pe deplin inteles, dar s-a demonstrat ca reduce productia de fibroblasti si alte substante implicate in formarea tesutului fibros dur in timpul procesului de reparare tisulara al organismului, incetinind astfel progresia bolii la pacientii cu FPI.

Cum a fost studiat Esbriet?
Efectele Esbriet au fost testate pe modele experimentale inainte de a fi studiate la om.

Esbriet a fost comparat cu placebo (un tratament inactiv) in doua studii principale la care au participat in total 779 de adulti cu FPI. De asemenea, primul studiu a comparat doua doze diferite de Esbriet. La pacientii cu FPI, functia pulmonara se inrautateste cu timpul. În ambele studii, principala masura a eficacitatii a fost, asadar, modificarea functionarii plamanilor pacientilor dupa 72 de saptamani de tratament, determinata pe baza „capacitatii vitale fortate” (CVF). CVF reprezinta cantitatea maxima de aer pe care o poate expira fortat pacientul dupa o inspiratie profunda, care scade pe masura ce afectiunea se agraveaza.

Ce beneficii a prezentat Esbriet pe parcursul studiilor?
În primul studiu, pacientii care au luat Esbriet au prezentat o mai mica scadere a CVF dupa 72 de saptamani decat pacientii tratati cu placebo. De asemenea, primul studiu a constatat ca Esbriet este mai eficace la doza mai mare. Rezultatele privind doza mai ridicata din primul studiu, combinate cu rezultatele celui de-al doilea studiu (care a implicat aceeasi doza mai mare), au indicat ca reducerea medie a CVF a fost de 8,5% pentru pacientii care au luat Esbriet in comparatie cu 11% pentru pacientii tratati cu placebo.

Care sunt riscurile asociate cu Esbriet?
Cele mai frecvente efecte secundare raportate in cadrul experientei din studiile clinice cu Esbriet au fost greata, eruptii cutanate, oboseala, diaree, dispepsie (arsuri la stomac) si reactie de fotosensibilitate (reactii cutanate datorate sensibilitatii la lumina). Pentru lista completa a efectelor secundare raportate in urma tratamentului cu Esbriet, a se consulta prospectul. Esbriet poate cauza, de asemenea, cresterea valorilor enzimelor hepatice.

Esbriet nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la pirfenidona sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului. Este contraindicat la pacienti care iau deja fluvoxamina (un medicament utilizat pentru tratamentul depresiei si al tulburarii obsesiv-compulsive) sau pacientilor cu probleme severe ale ficatului sau rinichilor.

De ce a fost aprobat Esbriet?
CHMP a observat ca Esbriet are un efect modest asupra incetinirii progresiei bolii, masurata in functie de CVF, fara riscuri grave pentru pacienti. De asemenea, a luat nota de lipsa unor tratamente alternative eficace. Prin urmare, a hotarat ca beneficiile Esbriet sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat eliberarea unei autorizatii de introducere pe piata pentru acest produs.

Ce masuri se iau pentru a asigura utilizarea in siguranta a Esbriet?
Societatea care produce Esbriet va desfasura un studiu de siguranta post-autorizare pentru a culege informatii suplimentare despre pacientii carora li s-a prescris Esbriet si despre reactiile adverse suspectate. De asemenea, societatea trebuie sa se asigure ca toti medicii care urmeaza sa prescrie Esbriet primesc un pachet informational cu informatii referitoare la siguranta privind functia hepatica si reactiile de sensibilitate la lumina.

Alte informatii despre Esbriet
Comisia Europeana a acordat InterMune Europe Ltd o autorizatie de introducere pe piata pentru Esbriet, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 28 februarie 2011. Autorizatia de introducere pe piata este valabila cinci ani, dupa care poate fi reinnoita.

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Esbriet, a se consulta prospectul sau adresati-va medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 01-2011


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cancer plamani
Buna ziua! Unchiu meu are cancer la plamani pot sa administreaz Timalin injectabil? Multumesc! ...
Ce analize sa mai fac.
Bună am o tuse seaca fără expectorație de 2 ani de zile,am fost la gastroenterol ...
Procurarea medicamentului ESBRIET
Am recomandat de către medicul specialist de la Spitalul ” Marius Nasta ” din Buucure ...
Dureri in zona coastelor
De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o tuse foarte urata inainte,acum ...
↳ Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic sa va asculte la plamani, si in functie de de aude, fie va trimite la o radiogr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Arsuri in corp, zona spatelui
Buna ziua, Mama simte ca o arde in corp, zona spatelui. In ultima perioada a transpirat abundent, ...
↳ Buna ziua! Cu tot riscul acelei infectii urinare, mama dumneavoastra trebuie vazuta de un medic cat mai rapid! Din cele expuse poate fi o infectie la ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Polygemma 16 plamani
Se poate administra și la copii de 9 ani. Dacă da ďż˝n ce doza și ce perioada? ...
↳ Buna ziua! Produsul poate fi administrat incepand de la 14 ani. Sub aceasrta varsta este necesara recomandarea expresa a medicului! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...