Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Votrient

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Votrient

Prospect - Votrient


NU comercializăm Votrient!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Votrient    DCI: Pazopanibum


  Produs complementar recomandat


115.95lei
Vezi detalii

Votrient se utilizeaza pentru tratamentul carcinomului cu celule renale în stadiu avansat (un tip de cancer al rinichilor).
Votrient este un medicament care contine substanta activa pazopanib. Este disponibil sub forma de comprimate de forma unei capsule (roz: 200 mg; albe: 400 mg).

Pentru ce se utilizeaza Votrient?
Votrient se utilizeaza pentru tratamentul carcinomului cu celule renale in stadiu avansat (un tip de cancer al rinichilor). Se utilizeaza la pacientii care nu au mai fost tratati anterior sau la pacientii a caror boala in stadiu avansat a fost deja tratata cu medicamente impotriva cancerului numite „citokine”. Prin „avansat” se intelege ca cancerul a inceput sa se raspandeasca.

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Votrient?
Tratamentul cu Votrient trebuie initiat doar de un medic cu experienta in administrarea medicamentelor impotriva cancerului. Doza recomandata este de 800 mg o data pe zi, dar ar putea fi necesara reducerea dozei in cazul in care pacientul sufera de efecte secundare. Votrient trebuie luat fara alimente, cu apa, cel putin cu o ora inainte sau cu doua ore dupa masa. Comprimatele trebuie inghitite intregi si nu trebuie rupte sau zdrobite.

Cum actioneaza Votrient?
Substanta activa din Votrient, pazopanibul, este un inhibitor al protein kinazei. Aceasta inseamna ca blocheaza anumite enzime specifice cunoscute sub denumirea de proteinkinaze. Aceste enzime se gasesc in anumiti receptori de pe suprafata celulelor care sunt implicate in cresterea si raspandirea celulelor canceroase, precum „VEGFR”, „PDGFR” si „KIT”. Prin blocarea acestor enzime, Votrient poate reduce cresterea si raspandirea cancerului.

Cum a fost studiat Votrient?
Efectele Votrient au fost testate pe modele experimentale, inainte de a fi studiate la oameni.
Votrient a fost comparat cu placebo (un preparat inactiv) intr-un studiu principal care a implicat 435 de pacienti cu carcinom cu celule renale in stadiu avansat, unii dintre pacienti fiind tratati anterior cu citokine. Principalul indicator al eficacitatii a fost durata de supravietuire a pacientilor fara agravarea bolii.

Ce beneficii a prezentat Votrient in timpul studiilor?
Votrient a fost mai eficace decat placebo pentru tratarea carcinomului cu celule renale in stadiu avansat. Pacientii care au luat Votrient au trait in medie 9,2 luni fara ca boala lor sa se agraveze, comparativ cu 4,2 luni pentru pacientii care au luat placebo.

Care sunt riscurile asociate cu Votrient?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Votrient (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt lipsa poftei de mancare, disgeuzia (alterarea gustului), hipertensiunea (tensiune arteriala crescuta), diareea, greata, varsaturile, durerile abdominale (de burta), schimbarea culorii parului, oboseala si cresterea nivelului in sange a enzimelor hepatice alanin aminotransferaza si aspartat aminotransferaza. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Votrient, a se consulta prospectul.

Votrient nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la pazopanib sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Este contraindicata utilizarea sa la pacientii cu afectiuni hepatice grave.

De ce a fost aprobat Votrient?
CHMP a hotarat ca beneficiile Votrient sunt mai mari decat riscurile sale si a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru acest produs.

Votrient a primit „aprobare conditionata”. Aceasta inseamna ca se asteapta dovezi suplimentare despre acest medicament. În fiecare an, Agentia Europeana pentru Medicamente va examina orice informatie nou aparuta, iar prezentul rezumat va fi actualizat, dupa caz.

Ce informatii se asteapta in continuare despre Votrient?
Societatea care produce Votrient urmeaza sa prezinte in 2012 rezultatele unor studii care compara Votrient cu sunitinib (un alt medicament impotriva cancerului utilizat pentru carcinom cu celule renale).

Alte informatii despre Votrient:
Comisia Europeana a acordat societatii Glaxo Group Limited o autorizatie conditionata de introducere pe piata pentru Votrient, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 14 iunie 2010.

Autorizatia conditionata de introducere pe piata este valabila timp de un an, dupa care poate fi reinnoita.
Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Votrient, a se consulta prospectul.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 03-2010


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Interferonat pentru pacient cu VHC si neoplasm de prostata ?
Buna ziua, Tatal meu a fost diagnosticat cu ciroza hepatica cu VHC compensata in oct.2019, 7703 ...
insomnie si probleme digestive
Buna ziua, Am 49 de ani si ma confrunt cu insomnie de trezire - adorm dar la 2-3 dimineata ma trez ...
↳ Buna ziua! 1. Faptul ca ati luat o luand e zile Urimil Forte nu prespune riscuri. Cancerul digestiv pare sa fie legat de o enzima dumita citidin-dez ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hpv
Buna ziua am si eu o problema de ceva timp de vreo 6 luni ma doare in zona vaginului gen intre la ...
↳ Buna ziua! In primul rand nu aveti simptome specifice de HPV, pentru diagnosticare acestuia este necesar un test Babes-Papanicolau care arata daca ex ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiunea cu cancerul de san
Operata cancer de san in urma cu 9 ani.Am probleme cu glanda tiroida iar medicul mi-a recomandat sel ...
↳ Buna ziua! Nu, din contra, orice supliment care contine antioxidanti poate fi util in preventia cancerului! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce tratament se poate lua în cazul cancerului hepatic
Toate analizele pentru ficat au valori mari și folosește sutent ce tratament naturist sr p ...
tratamentul tiroidiei
CE MEDICAMENTE SA FOLOSESC PT TIROIDIE? ...
↳ Buna ziua! Daca va referiti la tiroidita, aceasta se trateaza la endocrinolog. In anumite cazuri este suficienta tinerea sub observatie a pacientului ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
bleomycine
buna ziua. va rog sa-mi spuneti de unde se poate procura medicamentul Bleomycine . am inteles ca ...
↳ Buna ziua! In Romania este aprobat un singur medicament continand sulfat de bleomicina, numit BLEOCIN (15 mg, liofilizat pentru solutie injectabila). ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...