Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/1 ml, solutie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/1 ml, solutie injectabila

Prospect - Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/1 ml, solutie injectabila


NU comercializăm Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/1 ml, solutie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/1 ml, solutie injectabila    DCI: Triptorelinum


  Produs complementar recomandat


38.4lei
Vezi detalii

Indicatii: Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/1 ml este indicat pentru inhibarea si prevenirea oscilatiilor premature ale valorilor hormonului luteinizant (LH), la femeile care urmeaza tratament prin hiperstimulare ovariana controlata pentru tehnici de reproducere asistata (TRA).
Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/1 ml, solutie injectabila

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Fiecare seringa preumpluta a 1 ml solutie injectabila contine acetat de triptorelina 100 micrograme echivalent cu triptorelina 95,6 micrograme.

Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1.

3. FORMA FARMACEUTICA
Solutie injectabila Solutie limpede, incolora.

4. DATE CLINICE

4.1 Indicatii terapeutice

Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/1 ml este indicat pentru inhibarea si prevenirea oscilatiilor premature ale valorilor hormonului luteinizant (LH), la femeile care urmeaza tratament prin hiperstimulare ovariana controlata pentru tehnici de reproducere asistata (TRA).
In studiile clinice, Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/1 ml a fost utilizat in cicluri in care hormonul uman foliculostimulant (FSH) recombinant si urinar, precum si gonadotrofina umana de menopauza (hMG) au fost utilizate pentru stimulare.

4.2 Doze si mod de administrare

Tratamentul cu Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/1 ml trebuie initiat sub supravegherea unui medic cu experienta in tratamentul infertilitatii. Gonapeptyl Zilnic este destinat administrarii prin injectare subcutanata o data pe zi in peretele abdominal inferior. Dupa prima administrare, se recomanda ca pacienta sa ramana sub supraveghere medicala timp de 30 de minute, pentru a se asigura ca nu exista nicio reactie alergica/pseudo-alergica la injectare. Facilitati pentru tratamentul unor astfel de reactii ar trebuie sa fie imediat disponibile. Urmatoarele injectii ar putea fi auto-administrate, in masura in care pacienta cunoaste semnele si simptomele care ar putea indica hipersensibilitate, precum si consecintele unei asemenea reactii si necesitatea unei interventii medicale imediate. Locul injectarii trebuie schimbat cu regularitate pentru prevenirea lipoatrofiei. Pentru instructiuni privind utilizarea si manipularea, vezi pct. 6.6.

Tratamentul poate fi inceput in faza foliculara incipienta (ziua 2 sau 3 a ciclului menstrual) sau in mijlocul fazei luteale (ziua 21-23 a ciclului menstrual sau cu 5-7 zile inainte de debutul preconizat al menstrei). Hiperstimularea ovariana controlata cu gonadotrofine trebuie inceputa dupa aproximativ 2¬4 saptamani de tratament cu Gonapeptyl Zilnic. Raspunsul ovarian trebuie monitorizat clinic (inclusiv prin ecografie ovariana efectuata independent sau in asociere cu masurarea valorilor de estradiol) si
doza de gonadotrofine trebuie ajustata corespunzator. In momentul in care un numar adecvat de foliculi a atins o dimensiune corespunzatoare, tratamentul cu Gonapeptyl Zilnic si gonadotrofina este oprit si se administreaza o singura injectie cu hCG pentru a induce maturarea foliculara finala. Daca fenomenul de inhibare nu este confirmat dupa 4 saptamani (determinat numai pe baza buletinelor ecografice evidentiind un endometru descuamat sau de preferinta asociate cu masurarea valorilor de estradiol), trebuie luata in considerare intreruperea tratamentului cu Gonapeptyl Zilnic. Durata totala a tratamentului este, de obicei, de 4-7 saptamani. Cand se utilizeaza Gonapeptyl Zilnic, trebuie asigurat suportul fazei luteale, in conformitate cu procedurile centrelor medicale de reproducere umana asistata.
Nu exista recomandari specifice privind schema de administrare pentru subiectii cu insuficienta renala sau hepatica. Un studiu clinic a evidentiat ca riscul acumularii de triptorelina la pacientele cu insuficienta hepatica si renala severa este mic (vezi pct. 5.2).

4.3 Contraindicatii

Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/1 ml este contraindicat in caz de:
- Hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti
- Hipersensibilitate la hormonul eliberator de gonadotrofina (GnRH) sau la orice alt analog al GnRH

4.4 Atentionari si precautii speciale pentru utili/are

Stimularea ovariana trebuie efectuata sub supraveghere medicala stricta.

La pacienti cu insuficienta renala sau hepatica, triptorelina are un timp mediu de injumatatire plasmatica prin eliminare de 7-8 ore, comparativ cu 3-5 ore la subiectii sanatosi. In ciuda acestei expuneri prelungite, este putin probabil ca triptorelina sa fie prezenta in circulatia sanguina in momentul embriotransferului.

O atentie speciala trebuie acordata femeilor care prezinta semne si simptome de afectiuni alergice active sau antecedente cunoscute de predispozitie la alergii. Tratamentul cu Gonapeptyl Zilnic nu este recomandat la femeile cu afectiuni alergice severe. Femeile cu potential fertil trebuie examinate cu atentie inainte de inceperea tratamentului, pentru a exclude posibilitatea unei sarcini. TRA se asociaza cu un risc crescut de sarcini multiple, pierdere a sarcinii, sarcini ectopice si malformatii congenitale. De asemenea, aceste riscuri sunt valabile si in cazul utilizarii Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/1 ml ca terapie adjuvanta in hiperstimularea ovariana controlata. Utilizarea Gonapeptyl Zilnic in hiperstimularea ovariana controlata poate creste riscul de sindrom de hiperstimulare ovariana (SHSO) si chisturi ovariene.

Sindromul de hiperstimulare ovariana (SHSO):
SHSO este un eveniment medical distinct de hipertrofia ovariana necomplicata. SHSO este un sindrom care se poate manifesta cu grade crescatoare de severitate. Cuprinde hipertrofie ovariana marcata, valori serice mari ale steroizilor sexuali si o crestere a permeabilitatii vasculare care poate avea ca rezultat o acumulare de lichid in cavitatea peritoneala, pleurala si, rar, pericardica. Urmatoarele simptome pot fi observate in cazuri severe de SHSO: durere abdominala, distensie abdominala, hipertrofie ovariana severa, crestere in greutate, dispnee, oligurie si simptome gastro-intestinale, incluzand greata, varsaturi si diaree. Evaluarea clinica poate evidentia hipovolemie, hemoconcentratie, dezechilibre ale electrolitilor, ascita, hemoperitoneu, efuziuni pleurale, hidrotorax, insuficienta pulmonara acuta si evenimente tromboembolice.
Raspunsul ovarian excesiv la tratamentul cu gonadotrofina determina rar SHSO, cu exceptia cazului in care hCG este administrata pentru stimularea ovulatiei. Prin urmare, in cazurile in care se manifesta SHSO, este prudent sa se opreasca administrarea hCG si sa se recomande pacientei sa nu intretina raporturi sexuale sau sa utilizeze metode de bariera timp de cel putin 4 zile. SHSO poate progresa rapid (intre 24 de ore pana la cateva zile) spre un eveniment medical grav, ca urmare pacientele trebuie supravegheate timp de cel putin doua saptamani dupa administrarea de hCG.

SHSO poate fi mai sever si mai prelungit in cazul aparitiei unei sarcini. Cel mai adesea, SHSO apare dupa intreruperea tratamentului hormonal si atinge un grad maxim de severitate in aproximativ sapte pana la zece zile dupa tratament. De obicei, SHSO se rezolva in mod spontan o data cu debutul menstrei.
Daca apare o forma severa de SHSO, tratamentul cu gonadotrofina trebuie intrerupt daca este inca in curs de administrare, pacienta trebuie spitalizata si initiat tratamentul specific pentru SHSO, de exemplu repaus, perfuzie intravenoasa cu solutii electrolitice sau coloidale si heparina.

Acest sindrom apare cu o incidenta mai mare la pacientele cu boala polichistica ovariana. Riscul aparitiei SHSO poate fi mai mare in cazul utilizarii de agonisti ai GnRH in asociere cu gonadotrofine, fata de utilizarea gonadotrofinelor in monoterapie.

Chisturi ovariene:
Chisturile ovariene pot sa apara in faza initiala a tratamentului cu un agonist al GnRH. Acestea sunt, de obicei, asimptomatice si nefunctionale.

4.5 Interactiuni cu alte medicamente si alte forme de interactiune

Interactiunile Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/1 ml cu alte medicamente nu au fost investigate pentru aceasta indicatie.
Nu poate fi exclusa posibilitatea interactiunilor cu medicamente utilizate in mod frecvent, inclusiv medicamente al caror efect este eliberarea de histamina.

4.6 Sarcina si alaptarea

Sarcina
Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/1 ml nu este indicat in timpul sarcinii. Posibilitatea unei sarcini trebuie exclusa inainte de initierea tratamentului. Daca o pacienta ramane gravida in timpul administrarii de triptorelina, tratamentul trebuie intrerupt.
Datele foarte limitate privind utilizarea triptorelinei in timpul sarcinii nu indica un risc crescut de malformatii congenitale. Studiile la animale au evidentiat toxicitate asupra functiei de reproducere (vezi pct. 5.3). Date fiind efectele farmacologice, influenta nefavorabila asupra sarcinii si a produsului de conceptie nu poate fi exclusa.

Alaptarea
Gonapeptyl Zilnic nu este indicat pentru utilizare in timpul alaptarii.

4.7 Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje

Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, datorita profilului sau farmacologic, este posibil ca Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/1 ml sa nu aiba nicio influenta sau sa aiba o influenta neglijabila asupra capacitatii pacientelor de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

4.8 Reactii adverse

Evenimentele adverse raportate frecvent (> 2%) in timpul tratamentului cu Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/1 ml in studiile clinice, fie inainte de, fie pe durata administrarii concomitente cu gonadotrofine, sunt prezentate in tabelul de mai jos. Cele mai frecvente evenimente adverse sunt cefalee (27%), hemoragie vaginala/pete (24%), durere abdominala (15%), inflamare la locul injectarii (12%) si greata (10%).

Aparitia chisturilor ovariene a fost raportata frecvent (1%) in timpul fazei initiale a tratamentului cu Gonapeptyl Zilnic.

Cazuri izolate de reactii alergice, localizate sau generalizate, au fost raportate dupa injectarea de Gonapeptyl Zilnic.

4.9 Supradozaj

Supradozajul la om poate rezulta printr-o durata prelungita de actiune. In caz de supradozaj, tratamentul cu Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/1 ml trebuie intrerupt (temporar).

5. PROPRIETATI FARMACOLOGICE
5.1 Proprietati farmacodinamice
Grupa farmacoterapeutica: analogi ai hormonului eliberator de gonadotrofina, codul ATC: L02AE04
Triptorelina (acetat) este un decapeptid de sinteza si un analog al hormonului hipotalamic natural GnRH. Triptorelina are o durata mai lunga de actiune fata de hormonul natural GnRH si un efect bifazic la nivel hipofizar. Dupa o crestere brusca pronuntata initiala a valorilor LH si FSH (crestere marcata), valorile circulante ale LH si FSH scad datorita desensibilizarii receptorului GnRH hipofizar, cu o reducere marcata consecutiva a productiei gonadice. Durata de actiune exacta a Gonapeptyl Zilnic 0,1 mg/ml nu a fost stabilita, dar suprimarea hipofizara se mentine timp de cel putin 6 zile dupa intreruperea administrarii. Dupa intreruperea administrarii de Gonapeptyl Zilnic, este de asteptat scaderea in continuare a valorilor circulante ale hormonului LH, valorile LH urmand sa revina la valorile de la momentul initial dupa aproximativ 2 saptamani.

Inhibarea hipofizara indusa de Gonapeptyl Zilnic poate preveni oscilatia valorilor LH si, astfel, ovulatia prematura si/sau luteinizarea foliculara. Utilizarea inhibarii cu agonistul GnRH reduce frecventa de anulare a ciclului si imbunatateste frecventa sarcinilor in ciclurile TRA.

5.2 Proprietati farmacocinetice

Datele farmacocinetice sugereaza ca dupa administrarea subcutanata a Gonapeptyl Zilnic, biodisponibilitatea sistemica a triptorelinei este de aproximativ 100%. Timpul de injumatatire plasmatica prin eliminare al triptorelinei este de aproximativ 3-5 ore, aceasta fiind un indicator al faptului ca triptorelina este eliminata in decurs de 24 ore si, prin urmare, nu va fi prezenta in circulatie in momentul embriotransferului. Metabolizarea in peptide mai mici si aminoacizi se produce, in principal, in ficat si rinichi. Triptorelina este excretata predominant in urina.

Studiile clinice au indicat ca riscul acumularii de triptorelina la pacientele cu insuficienta hepatica si renala severa este mic (adica timpul de injumatatire plasmatica este de aproximativ 8 ore la aceste paciente).

5.3 Date preclinice de siguranta

La sobolanii tratati cu triptorelina pe o perioada lunga de timp, a fost detectata o crestere a numarului tumorilor hipofizare. Se cunoaste faptul ca analogii LHRH induc aparitia de tumori hipofizare la rozatoare, datorita reglarii sistemului endocrin specifice rozatoarelor, care este diferita de reglarea sistemului endocrin la om. Influenta triptorelinei asupra anomaliilor hipofizare la om nu este cunoscuta si datele constatate la sobolani sunt considerate ca nerelevante la om.

Triptorelina nu are efecte teratogene, dar exista indicatii privind intarzierea dezvoltarii fetale si parturitiei la sobolani.

Datele preclinice nu au evidentiat niciun risc special pentru om pe baza studiilor privind toxicitatea dupa doze repetate si genotoxicitatea.

6. PROPRIETATI FARMACEUTICE
6.1 Lista excipientilor
Clorura de sodiu
Acid acetic glacial (pentru ajustarea pH-ului) Apa pentru preparate injectabile
6.2 Incompatibilitati
In absenta studiilor privind compatibilitatea, acest medicament nu trebuie amestecat cu alte medicamente.
6.3 Perioada de valabilitate
3 ani
6.4 Precautii speciale pentru pastrare
A se pastra la frigider (2°C-8°C). A nu se congela. A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de lumina.
6.5 Natura si continutul ambalajului
1 ml solutie injectabila in seringi preumplute de unica folosinta, din sticla tip I borosilicata, prevazute cu ac incorporat si teaca rigida pentru ac. Seringa este inchisa cu un dop din cauciuc clorobutilic, cu un piston din polistiren.
Marimile ambalajelor:
7 seringi preumplute x 1 ml
28 seringi preumplute x 1 ml
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate. 6.6 Precautii speciale pentru eliminarea re/iduurilor
Se injecteaza subcutanat intregul continut al seringii preumplute. Seringa este destinata unei singure utilizari.

Fara cerinte speciale.

7. DETINATORUL AUTORIZATIEI DE PUNERE PE PIATA
Ferring Arzneimittel Ges.mbH
Vienna Twin Tower, Wienerbergstrasse 11
A-1100 Viena
Austria


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Exista produse naturiste care ar putea creste AMH
AAm 42 de ani si sufar de infertilitate fara o cauza determinata nici la mine ,nici la sot Am facut ...
↳ Buna ziua! Din pacate scaderea rezervei ovariene este ireversibila. Femeile se nasc cu o rezerva ovariana prestabilita, care scade marcat dupa 35 de ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Get hepes
Am fost suferă de herpes pentru ultimii 4 ani și 5 luni, și de atunci am fost lua5 ...
Prolactina marita
Buna seara! În urma analizelor am prolactina marita. Dr endocrinolog nu mi-a dat tratament pt ca est ...
↳ Buna ziua! Preparatele pe baza de Vitex sunt indicate in infertilitatea cauzata de hiperprolactinemie. Va recomand sa faceti o cura de minim 4 luni ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cu privire la hormonul luteinizat
Buna ziua, am 29 de ani si de 5 ani incerc sa ramin insarcinata, toate analizele is bune, dar nu se ...
↳ Buna ziua! Depinde in ce zi a ciclului menstrual erati cand s-a luat proba de sange. Daca erati in faza foliculara (prima parte a ciclului, pana la o ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
infertilitate
buna ziua sunt baiat am 15 ani si iubita mea are 13 mama mea mi a spus ca daca ne incepem viata sexu ...
Infertilitate
Bună seara! Sunt diagnosticata cu ovare polichistice, însoțite bineînțeles de acnee, ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa Triptorelinum?
Alte medicamnete care au Triptorelinum:
- Diphereline PR 11,25 mg

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...