Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Finasteride Teva 5 mg, comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Finasteride Teva 5 mg, comprimate filmate

Prospect - Finasteride Teva 5 mg, comprimate filmate


NU comercializăm Finasteride Teva 5 mg, comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Finasteride Teva 5 mg, comprimate filmate    DCI: Finasteridum


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Finasterida este indicata pentru tratamentul si controlul hiperplaziei benigne de prostata (HBP).

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Un comprimat filmat contine finasterida 5 mg. Excipienti:
Fiecare comprimat filmat contine lactoza monohidrat 108 mg. Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1.

3. FORMA FARMACEUTICA
Comprimat filmat.

Comprimate filmate de culoare albastra, in forma de capsula, marcate cu "FNT5"pe o fafa si netede pe cealalta.

4. DATE CLINICE

4.1 Indicatii terapeutice

Finasterida este indicata pentru tratamentul si controlul hiperplaziei benigne de prostata (HBP) pentru:
• reducerea dimensiunilor marite ale prostatei, ameliorarea debitului urinar si imbunatafirea simptomelor asociate cu HBP
• a reduce incidenfa retenfiei urinare acute si necesitatea intervenfiei chirurgicale, inclusiv rezecfia transuretrala a prostatei (RTUP) si prostatectomia.
Finasterida trebuie sa fie administrata la pacientii cu hiperplazie de prostata (volum prostatic mai mare de 40 ml).

4.2 Doze si mod de administrare

Pentru administrare orala.
Doza recomandata este de un comprimat de 5 mg pe zi, cu sau fara alimente. Comprimatul trebuie inghifit intreg si nu trebuie sa fie divizat sau zdrobit (vezi pct. 6.6). Desj poate fi observata o ameliorare rapida a simptomelor, este necesar un tratament pentru cel pufin 6 luni pentru a se putea aprecia obiectiv daca s-a obtinut beneficiul terapeutic.

Dozajul in insuficienta hepatica
Nu sunt disponibile date privind pacientii cu insuficienta hepatica (vezi pct. 4.4).
Dozajul in insuficienta renala
Nu sunt necesare ajustari ale dozei la pacientii in diferite stadii de insuficienta renala (cu clearance-ul creatininei pana la 9 ml/min), deoarece nu a fost demonstrat pe baza studiilor farmacocinetice ca afectarea functiei renale influenteaza eliminarea finasteridei. Nu s-au efectuat studii privind utilizarea finasteridei la pacientii aflati sub hemodializa.

Dozajul la varstnici
Nu sunt necesare ajustari ale dozei, desi studiile farmacocinetice au aratat ca viteza de eliminare a finasteridei este diminuata la pacientii cu varsta peste 70 ani.

4.3 Contraindicatii

• Hipersensibilitate la finasterida sau la oricare dintre excipienti
• Femei care sunt gravide sau pot deveni gravide (vezi pct. 4.4, 4.6 si 6.6). Finasterida este contraindicata la femei si copii.

4.4 Atentionari si precautii speciale pentru utilizare

Generale
• Pacientii cu un volum urinar rezidual mare si/sau debit urinar sever diminuat trebuie sa fie monitorizati cu atentie pentru uropatie obstructiva.
• Trebuie luata in considerare examinarea de catre un urolog la pacientii tratati cu finasterida.
• Obstructia datorata unui model trilobat de marire a prostatei trebuie exclusa inainte de a incepe tratamentul cu finasterida.
• Nu exista date disponibile privind pacientii cu insuficienta hepatica. Deoarece finasterida este metabolizata hepatic (vezi pct. 4.2) se recomanda prudenta la pacientii cu insuficienta hepatica, deoarece concentratiile plasmatice de finasterida pot fi crescute la acesti pacienti.
• Acest medicament contine lactoza monohidrat. Pacientii cu probleme ereditare rare de intoleranta la galactoza, deficit de lactaza Lapp sau malabsorbtie de glucoza-galactoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament.

Efecte asupra antigenului specific prostatic (PSA) si a depistarii cancerului de prostata Concentratia plasmatica a PSA este corelata cu varsta pacientului si cu volumul prostatic, iar volumul prostatei este corelat cu varsta pacientului. Tuseul rectal si, daca este necesar, determinarea concentratiei plasmatice a antigenului specific prostatic (PSA) trebuie efectuate inaintea initierii tratamentului cu finasterida, precum si repetate periodic in timpul tratamentului, pentru a exclude suspiciunea de cancer de prostata. Exista o suprapunere considerabila a valorilor PSA la barbatii cu cancer la prostata si a celor fara cancer prostatic. De aceea, la barbatii cu HBP valorile PSA aflate in intervalul de referinta al valorilor normale nu exclud posibilitatea cancerului de prostata, indiferent de tratamentul cu finasterida.
Finasterida determina o scadere cu aproximativ 50% a concentratiei plasmatice de PSA la pacientii cu HBP, chiar in prezenta cancerului de prostata. Aceasta scadere a concentratiilor plasmatice de PSA la pacienti cu HBP tratati cu finasterida trebuie luata in considerare la evaluarea datelor privind PSA si nu exclude implicit suspiciunea de cancer prostatic. Scaderea este predictibila pe toata gama valorilor PSA, desi ea poate avea variatii individuale. La pacientii tratati cu finasterida timp de sase luni sau mai mult, valorile PSA trebuie dublate pentru a putea fi comparate cu valorile normale la barbatii netratati. Aceasta ajustare pastreaza sensibilitatea si specificitatea testului PSA si mentine capacitatea testului de a depista cancerul prostatic.
Orice crestere sustinuta a valorilor PSA la pacientii tratati cu finasterida trebuie evaluata cu atentie luand in considerare inclusiv nerespectarea planului terapeutic cu finasterida. Procentul de PSA liber (raportul intre PSA liber si cel total) nu este semnificativ scazut de tratamentul cu finasterida si ramane constant chiar sub influenta finasteridei. Cand procentul de PSA liber este utilizat in sprijinul detectarii cancerului prostatic, nu este necesara nici o ajustarea a valorii acestuia
Femeile gravide sau cu potential de a ramane gravide nu ar trebui sa manevreze comprimate sfaramate sau rupte de finasterida, din cauza posibilitatii de absorbtie a finasteridei si a riscului potential asupra fatul de sex masculin. Comprimatele filmate de finasterida au un film protector care impiedica contactul cu substanta activa cu conditia ca acestea sa nu fi fost rupte sau strivite (vezi pct. 4.6 si 6.6).
4.5 Interactiuni cu alte medicamente si alte forme de interactiune

Nu au fost identificate interacfiuni medicamentoase semnificative clinic.
Nu s-a demonstrat ca finasterida influenfeaza in mod semnificativ sistemul enzimatic al citocromului
P450.
Urmatoarele medicamente au fost testate la barbat si nu au fost identificate interacfiuni semnificative din punct de vedere clinic: propranolol, digoxina, glibenclamida, warfarina, teofilina si antipirina.

4.6 Sarcina si alaptarea

Sarcina
Finasterida este contraindicata la femei. Finasterida este contraindicata in timpul sarcinii.
Datorita capacitatii inhibitorilor de 5-a reductaza de a inhiba transformarea testosteronului in dihidrotestosteron, aceste medicamente, inclusiv finasterida, pot determina anomalii ale organelor genitale externe la fetii de sex masculin daca sunt administrate femeilor gravide (vezi pct. 5.3).

Expunerea la finasterida - riscul asupra fatului de sex masculin
Femeile gravide sau cu potential de a ramane gravide nu trebui sa manipuleze comprimate de finasterida zdrobite sau rupte, din cauza posibilitafii de absorbtie a finasteridei si implicit a riscului potential la fatul de sex masculin (vezi pct. 6.6).
Comprimatele de finasterida sunt acoperite cu o pelicula pentru a proteja impotriva contactului cu substanfa activa, atat timp cat comprimatele nu sunt divizate sau zdrobite.
Cantitafi mici de finasterida au fost depistate in sperma pacientilor tratafi cu finasterida 5 mg pe zi. Nu se cunoaste daca fatul de sex masculin poate fi afectat negativ daca mama este partenera sexuala a unui pacient tratat cu finasterida. Atunci cand partenera sexuala a pacientului este gravida sau poate deveni gravida se recomanda pacientului utilizarea unor metode contraceptive mecanice (prezervativ).

Alaptarea
Finasterida este contraindicata la femei. Nu se cunoaste daca finasterida se excreta in laptele matern.

4.7 Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje

Nu exista date care sa indice ca finasterida ar avea o influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

4.8 Reactii adverse
Cele mai frecvente reactii adverse sunt impotenta si scaderea libidoului. Aceste reactii adverse apar de obicei la inceputul tratamentului si sunt tranzitorii la majoritatea pacientilor daca tratamentul este continuat.

Tulburari ale sistemului nervos Somnolenta

Afecfiuni cutanate si ale fesutului subcutanat
Frecvente > 1/100 si <1/10) Erupfii cutanate Rare` (> 1/10000 si <1/1 000) Prurit, urticarie

Tulburari generale si la nivelul locului de administrare
Rare (> 1/10000 si <1/1 000)
Reactii de hipersensibilitate cum ar fi umflarea fefei si a buzelor
Tulburari ale aparatului genital si sanului
Foarte frecvente (> 1/10) Impotenta
Frecvente (> 1/100 si <1/10)
Libidou redus, scaderea volumului ejaculatului, tulburari de ejaculare, sensibilitate crescuta a sanilor la barbati/ ginecomastie
Mai putin frecvente (> 1/1 000 si < 1/100) Durere testiculara
Foarte rare (<1/10000), cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): Secrefie mamara, noduli la nivelul sanilor.

Tratamentul medicamentos al simptomatologiei prostatice (TMSP)
Studiul TMSP a comparat finasterida 5 mg pe zi (n=768), doxazosin 4 sau 8 mg pe zi (n=756), terapie asociata cu finasterida 5 mg pe zi si doxazosin 4 sau 8 mg pe zi (n=786) si placebo (n=737). In acest studiu, profilul de siguranfa si tolerabilitate al terapiei asociate a fost, in general, in concordanta cu profilele componentelor individuale. Frecventa aparifiei tulburarilor de ejaculare necorelata cu relafia cu medicamentele a fost: finasterida 8,3%, doxazosin 5,3%, asocierea 15,0%, placebo 3,9%. In plus, reactiile adverse legate de tulburari ale sistemului nervos au fost observate cu frecventa mai mare la pacientii carora li s-a administrat asocierea.

Rezultate ale analizelor de laborator
Concentrafia plasmatica a PSA este corelata cu varsta pacientului si cu volumul prostatei, iar volumul prostatei este corelat cu varsta pacientului. Cand sunt evaluate valorile PSA, trebuie luat in considerare faptul ca in general valorile PSA scad la pacientii tratafi cu finasterida. La majoritatea pacientilor, se observa o scadere rapida a valorilor PSA in prima luna de tratament, dupa care acestea se stabilizeaza la un nou nivel de referinfa. Nivelul de referinfa post-tratament se situeaza aproximativ la jumatatea nivelului de referinfa anterior instituirii tratamentului. De aceea, la pacientii tratafi cu finasterida timp de sase luni sau mai mult, valorile PSA trebuie dublate, pentru a putea fi comparate cu valorile normale la barbatii netratafi. Pentru detalii si interpretare clinica, vezi pct. 4.4 (paragraful Efectele asupra antigenului specific prostatic (PSA) si a depistarii cancerului de prostata). In testele de laborator nu au fost observate alte diferenfe intre pacientii tratafi cu placebo si cei tratafi cu finasterida.

4.9 Supradozaj

Pacientilor li s-au administrat finasterida in doze unice de pana la 400 mg si doze repetate de pana la 80 mg pe zi, fara a prezenta vreo reactie adversa. Nu este recomandat un tratament specific in cazul supradozajului cu finasterida.

5. PROPRIETATI FARMACOLOGICE 5.1 Proprietati farmacodinamice
Grupa farmacoterapeutica: inhibitori de testosteron 5-a reductaza, codul ATC: G04CB01

Finasterida este un 4-azasteroid sintetic, inhibitor competitiv specific al enzimei intracelulare de tip II 5-a reductaza. Aceasta enzima transforma testosteronul intr-un derivat androgenic cu potenta mai mare, dihidrotestosteron (DHT). Glanda prostatica si, in consecinta, tesutul prostatic hiperplazic depind de aceasta transformare a testosteronului in DHT pentru a functiona normal si pentru a se dezvolta. Finasterida nu are nici o afinitate pentru receptorul androgenic.

Studiile clinice au aratat o scadere rapida a concentratiilor plasmatice de DHT de 70%, ceea ce duce la o reducere a volumului prostatei. Dupa 3 luni apare o reducere de aproximativ 20% a volumului prostatic, iar reducerea continua si atinge aproximativ 27% dupa 3 ani. O reducere considerabila are loc in zona periuretrala in imediata apropiere a uretrei. Masuratorile urodinamice au aratat de asemenea, o scadere semnificativa a presiunii detrusorului ca urmare a micsorarii obstructiei. Dupa cateva saptamani s-au obtinut o imbunatatire semnificativa a debitului urinar maxim si o ameliorare a simptomelor comparativ cu inceputul tratamentului. Diferentele fata de placebo au fost dovedite la 4, respectiv, 7 luni.
Toti parametrii de eficacitate s-au mentinut pe o perioada de 3 ani de urmarire.

Efectele tratamentului cu finasterida pe o perioada de patru ani asupra retentiei acute de urina, necesitatii interventiei chirurgicale, scorului simptomelor si a volumului prostatei: In studiile clinice la pacienti cu simptome de HBP moderate pana la severe, hiperplazie de prostata diagnosticata prin tuseu rectal si volum urinar rezidual scazut, finasterida a redus aparitia retentiei acute de urina de la 7/100 la 3/100 pe o perioada de patru ani si necesitatea unei interventii chirurgicale (RTUP sau prostatectomie) de la 10/100 la 5/100. Aceste reduceri au fost asociate cu o imbunatatire de 2 puncte a scorului QUASJI-AUA (interval 0-34), o diminuare sustinuta a volumului prostatei de aproximativ 20% si o crestere sustinuta a debitului urinar.
Tratamentul medicamentos al simptomatologiei prostatice
A fost efectuat un studiu privind tratamentul medicamentos al simptomatologiei prostatice (TMSP) pe o perioada de 4-6 ani, la 3047 barbati cu HBP simptomatica, care au fost randomizati pentru a primi finasterida 5 mg pe zi, doxazosin 4 sau 8 mg pe zi*, asociere de finasterida 5 mg pe zi si doxazosin 4 sau 8 mg pe zi*, sau placebo. Criteriul final principal al studiului a fost timpul pana la progresia clinica a HBP, definit ca o crestere confirmata de >4 puncte de la valoarea initiala a scorului simptomatologic, retentie urinara acuta, insuficienta renala asociata HBP, infectii recurente ale tractului urinar. urosepsis sau incontinenta. Comparativ cu placebo, tratamentul cu finasterida, doxazosin sau terapie asociata a dus la o reducere semnificativa a riscului de progresie clinica a HBP cu 34 (p = 0,002), 39 (p <0,001), respectiv 67% (p <0,001). Majoritatea evenimentelor (274 din 351) au fost reprezentate de progresia HBP, confirmata de o crestere cu >4 puncte a scorului simptomatologic; riscul de progresie a scorului simptomatologic a fost redus cu 30 (II 95% 6 pana la 48%), 46 (II 95% 25 la 60%), si 64% (II 95% 48 pana la 75%) in grupurile cu finasterida, doxazosin, respectiv tratament asociat comparativ cu placebo. Retentia urinara acuta a reprezentat 41 din 351 de evenimentele cu progresie de HBP; riscul de a dezvolta retentie urinara acuta a fost redus cu 67 (p = 0,011), 31 (p = 0,296) si 79% (p = 0,001) in grupurile cu finasterida, doxazosin, respectiv tratament asociat comparativ cu placebo. Doar grupul cu finasterida si cel cu terapie asociata au fost semnificativ
diferite fafa de placebo.

* Crescut treptat de la 1 mg la 4 sau 8 mg, intr-o perioada de 3 saptamani in funcfie de tolerabilitate.

In acest studiu siguranfa si tolerabilitatea tratamentului asociat a fost in linii mari, similara cu profilul fiecaruia dintre medicamente luate separat. Cu toate acestea, reactiile adverse la nivelul "sistemului nervos" si "aparatului uro-genital " au fost observate mai frecvent, atunci cand cele doua medicamente au fost utilizate in asociere (vezi pct. 4.8).

5.2 Proprietati farmacocinetice

Absorb fie
Biodisponibilitatea finasteridei este de aproximativ 80%. Concentrafiile plasmatice maxime sunt atinse la aproximativ 2 ore dupa ingestie si absorbfia este completa dupa 6-8 ore.

Distribute
Legarea de proteinele plasmatice este de aproximativ 93%.
Clearance-ul si volumul de distribufie sunt de aproximativ 165 ml/min (70-279 ml/min), respectiv 76 l (44-96 l). Acumularea de cantitafi mici de finasterida este observata dupa administrari repetate. Dupa o doza zilnica de 5 mg, concentrafiile minime de finasterida la starea de echilibru sunt calculate ca fiind de 8-10 ng/ml, iar acestea raman constante in timp.

Biotransformare
Finasterida este metabolizata hepatic. Finasterida nu influenfeaza in mod semnificativ sistemul enzimatic al citocromului P 450. Au fost identificafi doi metabolifi cu efecte slabe de inhibare a 5 a -reductazei.

Eliminare
Timpul mediu de injumatafire plasmatica este de 6 ore (4-12 ore) (la barbatii >70 ani: 8 ore, interval 6¬15 ore). Dupa administrarea de finasterida marcata radioactiv, aproximativ 39% (32-46%) din doza administrata a fost eliminata prin urina sub forma de metabolifi. Practic nu a fost identificata in urina finasterida nemodificata. Aproximativ 57% (51-64%) din doza totala a fost eliminata prin fecale. La pacientii cu insuficienta renala (clearance-ul creatininei mai mic de 9 ml/min), nu au fost observate modificari in eliminarea finasteridei (vezi pct. 4.2).
Finasterida traverseaza bariera hemato-encefalica. Cantitafi mici de finasterida au fost depistate in lichidul seminal al pacientilor. In 2 studii la voluntari sanatosi (n = 69) carora li s-au administrat finasterida 5 mg pe zi timp de 6-24 saptamani, concentrafia finasteridei in sperma a variat de la nedetectabila (<0,1 ng/ml) la 10,54 ng/ml. Intr-un studiu anterior, folosind un test mai pufin sensibil, concentrafia finasteridei in sperma la 16 subiecfi care au primit finasterida 5 mg zi a variat de la nedetectabila (<1,0 ng/ml) la 21 ng/ml. Astfel, pe baza unui volum ejaculat de 5 ml, cantitatea de finasterida din sperma a fost estimata la de 50-100 de ori mai mica decat doza de finasterida (5 ug), neavand nici un efect asupra valorilor DHT circulant la barbati (vezi, de asemenea, pct. 5.3). La pacientii cu insuficienta renala cronica, cu clearance al creatininei cuprins intre 9-55 ml/min, eliminarea unei doze unice de finasterida marcata cu 14C nu a fost diferita de cea de la voluntari sanatosi. De asemenea, legarea de proteine nu a fost diferita la pacientii cu insuficienta renala. O parte din metabolifi, care in mod normal, sunt eliminafi prin urina au fost excretati prin fecale. In concluzie, se pare ca accentuarea eliminarii fecale compenseaza diminuarea excrefiei urinare a metabolifilor. Ajustarea dozei la pacientii cu afectari ale funcfiei renale nu este necesara.

5.3 Date preclinice de siguranta

Datele non-clinice nu au evidenfiat nici un risc special pentru om pe baza studiilor de toxicitate dupa doze repetate, genotoxicitate si potential carcinogen.
Studiile de toxicitate asupra funcfiei de reproducere la sobolanii masculi au demonstrat reducerea greutafii prostatei si veziculei seminale, scaderea secrefiilor glandelor genitale anexe si un indice scazut al fertilitafii (cauzate de efectul farmacologic principal al finasteridei). Relevanfa clinica a acestor constatari este neclara.
Similar altor inhibitori ai 5-a reductazei, feminizarea fetilor de sobolan a fost observata la administrarea de finasterida in perioada de gestafie. Administrarea intravenoasa a finasteridei la maimufele Rhesus gestante, in doze de pana la 800 ng pe zi pe perioada de dezvoltare embrionara si fetala a determinat anomalii la fetii de sex masculin. Aceasta doza este de aproximativ 60-120 de ori mai mare decat cantitatea estimata in sperma unui barbat caruia i s-a administrat 5 mg finasterida si la care poate fi expusa partenera sexuala. Pentru confirmarea relevanfei modelului Rhesus pentru dezvoltarea fetilor umani, administrarea orala a 2 mg/kg si zi de finasterida (expunerea sistemica la maimufe a fost ceva mai mare (3x) decat a barbatilor care au luat 5 mg finasterida, sau de aproximativ 1-2 milioane de ori mai mare decat cantitatea de finasterida estimata a se gasi in sperma) la maimufe gestante a condus la anomalii ale organelor genitale externe la fetii masculi. Nu au fost observate alte anomalii la fetii masculi si nu au fost observate anomalii legate de finasterida la fetii de sex feminin, indiferent de doza.

6. PROPRIETATI FARMACEUTICE

6.1 Lista excipientilor

Nucleu:
Lactoza monohidrat Celuloza microcristalina Amidonglicolat de sodiu (tip A) Amidon pregelatinizat (porumb) Povidona K30 Stearat de magneziu Laurilsulfat de sodiu

Film: OPADRY blue 03G20795 Hipromeloza (E464) Dioxid de titan (E171) Macrogol 6000 Macrogol 400
Indigo carmin-lac de aluminiu (E132).
6.2 Incompatibilitati
Nu este cazul.
6.3 Perioada de valabilitate
2 ani
6.4 Precautii speciale pentru pastrare
Acest medicament nu necesita conditii speciale pentru pastrare.
6.5 Natura si continutul ambalajului
Marimea ambalajului: cutii cu blistere din PVC-PVDC/Al cu 14, 15, 20 28, 30, 50, 50 x 1 (ambalaj de uz spitalicesc), 56, 60, 84, 90, 98, 100 sau 120 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

6.6 Precautii speciale pentru eliminarea re/iduurilor si alte instructiuni de manipulare

Femeile gravide sau cu potential de a deveni gravide trebuie sa evite contactul cu comprimatele de finasterida (vezi pct. 4.6).
Orice produs neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat in conformitate cu reglementarile locale.

7. DETINATORUL AUTORIZATIEI DE PUNERE PE PIATA
TEVA Pharmaceuticals S.R.L.
Str. Domnita Ruxandra nr. 12, parter, sector 2, Bucuresti, Romania


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Dureri musculare de la coloana dreapta stinga deasupra rinichilor pana în fata spre buric
Bună seara!Pe 6/12/2023 am avut un AVC TRANZITORIU dupa 12 zile am făcut infecti urinara d ...
Despre produsul Vitex
Acest produs îi ajută pe barbati sa își reducă pofta sexuală? ...
↳ Buna ziua! Da, aceasta planta se mai numeste si ''piperul calugarilor'' deoarece la barnati reduce libido-ul, numeroase relatari istorice sustin ca o ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Durata cura cu ulei de dovleac
Cât timp durează tratamentul cu ulei de dovleac sau capsule cu ulei de dovleac ...
↳ Buna ziua! Daca doriti sa utilizati uleiul de dovleac pentru ameliorarea hiperplaziei de prostata, cura trebuie sa dureze miminm 3 luni (maxim 6 zlun ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Despre prostata
Salutare …..pot lua 2capsule de prostata stem odată seara ???? ...
urinari dese,ejaculare precoce
buna ziua,am 35 ani si de ceva vreme sufar de urinari dese 10-12 ori pe zi care sunt insotite,mai no ...
↳ Buna ziua! Nu cred ca are o legatura colonul iritabil cu urinarile dese si problemele ce tin de dinamica sexuala. Este posibil sa aveti o infectie ur ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Comanda
cum pot comanda Tadenan ? ...
↳ Buna ziua! Tadenan este prezent in sectiunea de prospecte a farmaciei pcfarm.ro, insa puteti comanda Prostata capsule de la Fares, care contine si e ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...