Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Ewofex 180 mg, comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Ewofex 180 mg, comprimate filmate

Prospect - Ewofex 180 mg, comprimate filmate


NU comercializăm Ewofex 180 mg, comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Ewofex 180 mg, comprimate filmate    DCI: Fexofenadinum


  Produs complementar recomandat


14.95lei
Vezi detalii

Indicatii: Ameliorarea simptomelor urticariei idiopatice cronice.

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA
Fiecare comprimat filmat contine clorhidrat de fexofenadina 180 mg echivalent la fexofenadina 168 mg. Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1.

3. FORMA FARMACEUTICA
Comprimate filmate.
Comprimate filmate de culoare galbena, de forma alungita, biconvexe, prevazute pe o fata cu o linie mediana.
Linia mediana are numai rolul de a usura ruperea comprimatului pentru a fi inghitit usor si nu de divizare in doze egale.

4. DATE CLINICE
4.1 Indicatii terapeutice
Ameliorarea simptomelor urticariei idiopatice cronice.

4.2 Doze si mod de administrare
Adulti si copii cu varsta de 12 ani si peste:
Doza recomandata de clorhidrat de fexofenadina pentru adulti si copii cu varsta de 12 ani si peste este de 180 mg administrata o data pe zi. Comprimatele trebuie inghitite cu o cantitate suficienta de apa.

Copii cu varsta sub 12 ani:
Clorhidratul de fexofenadina nu este recomandat copiilor cu varsta sub 12 ani datorita lipsei datelor privind siguranta si eficacitatea.
Populatii speciale cu risc:
Pana in prezent ,sunt disponibile date limitate cu privire la administrarea la pacientii varstnici si la pacientii cu insuficienta renala sau hepatica. Nu este necesara ajustarea dozei de clorhidrat de fexofenadina la acest grup de pacienti, cu toate acestea, se recomanda utilizarea cu precautie la acest grup de pacienti.

4.3 Contraindicatii
Hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.

4.4 Atentionari si precautii speciale pentru utilizare
Sunt disponibile date limitate cu privire la administrarea la pacienti varstnici si la pacientii cu insuficienta renala sau hepatica. Clorhidratul de fexofenadina trebuie utilizat cu precautie la acest grup de pacienti.

4.5 Interactiuni cu alte medicamente si alte forme de interactiune

Fexofenadina este metabolizata in mica masura (hepatic sau non-hepatic) si din acest motiv este probabil sa nu interactioneze cu medicamente metabolizate prin mecanisme hepatice. Fexofenadina este un substrat P-gp si OATP. Administrarea concomitenta de fexofenadina si eritromicina sau ketoconazol a determinat cresterea de 2¬3 ori a concentratiei plasmatice de fexofenadina. De asemenea asocierea de lopinavir si ritonavir in doza unica (400mg/100mg) a determinat cresterea de 4 ori a ariei de sub curba concentratiei plasmatice (ASC) a fexofenadinei, in timp ce atingerea starii de echilibru pentru lopinavir /ritonavir a crescut ASC-ul fexofenadinei de 2,9 ori. Astfel frecventa reactiilor adverse la fexofenadina poate creste. Nu se cunosc interactiuni farmacodinamice.

Nu au fost observate interactiuni intre fexofenadina si omeprazol. Administrarea de antiacide continand aluminiu si hidroxid de magneziu cu 15 minute inainte de administrarea fexofenadinei a determinat o scadere a biodisponibilitatii fexofenadinei, cel mai probabil datorita legarii la nivelul tractului gastrointestinal Se recomanda pastrarea unui interval de timp de 2 ore dupa administrarea de antiacide continand aluminiu si hidroxid de magneziu inainte de adminstrarea fexofenadinei.

Teste alergologice: administrarea clorhidratului de fexofenadina trebuie intrerupta cu 3 zile inaintea realizarii testelor alergologice (testul prick s.c.).

4.6 Sarcina si alaptarea

Sarcina
Nu sexista experienta cu privire la administrarea fexofenadinei la gravide. Studiile limitate efectuate la animale nu au evidentiat efecte daunatoare directe sau indirecte asupra sarcinii, dezvoltarii embrionare/fetale, nasterii sau dezvoltarii postnatale. (vezi pct. 5.3). Fexofenadina trebuie utilizata in timpul sarcinii numai daca este absolut necesar.

Alaptarea
La om, nu sunt disponibile date cu privire la excretia fexofenadinei in. Cu toate acestea, i cand terfenadina a fost administrata la mame care alapteaza, fexofenadina s-a regasit in laptele uman. Prin urmare, nu se recomanda administrarea de fexofenadina la mame care alapteaza.

4.7 Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje

Ewofex 180 mg comprimate filmate nu are nici o influenta sau are influenta neglijabila asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, pentru a identifica persoanele sensibile care pot avea reactii neobisnuite la medicamente, se recomanda sa se verifice raspunsul individual la medicament inainte de a conduce vehicule sau de a efectua activitati complexe.

4.8 Reactii adverse

Reactiile adverse sunt clasificate pe aparate, organe si sisteme folosind urmatoarea conventie:
Foarte frecvente (>1/10)
Frecvente (>1/100 si <1/10)
Mai putin frecvente (>1/1000 si <1/10000)
Rare (>1/10000 si <1/1000)
Foarte rare (>1/10000), cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile) Tulburari ale sistemului imunitar
Rare: reactii de hipersensibilitate cu manifestari cum sunt edem angioneurotic, constrictie toracica, dispnee, eritem al facial tranzitoriu si anafilaxie sistemica.

Tulburari psihice:
Mai putin frecvente:insomnie, tulburari de somn, nervozitate, vise morbide.
Tulburari ale sistemului nervos:
Frecvente: cefalee (7,3%), somnolenta (2,3%), ameteala (1,5%). Mai putin frecvente: oboseala

Tulburari gastrointestinale:
Frecvente: greata (1,5%), xerostomie (3-5%).

Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat: Rare: eruptii cutanate tranzitorii, urticarie, prurit subcutanate:

In studiile clinice controlate, incidenta evenimentelor adverse frecvente a fost similara cu cea observata la placebo.
In studiile clinice controlate, evenimentele au fost raportate cu o incidenta de sub 1% si similar cu placebo; de asemenea, evenimentele au fost raportate rar iin timpul supravegherii dupa punerea pe piata.

4.9 Supradozaj
Simptome: Ameteli, somnolenta, oboseala si xerostomie au fost raportate in cazuri de supradozaj cu fexofenadina. Doze unice de pana la 800 mg si doze de pana la 690 mg, de doua ori pe zi timp de o luna, sau de 240 mg o data pe zi timp de un an au fost administrate voluntarilor sanatosi, fara reactii adverse semnificative clinic, comparativ cu placebo. Doza maxima tolerata de fexofenadina nu a fost determinata.
Tratament: In caz de supradozaj, pentru a indeparta orice medicament care nu a fost absorbit trebuie luate in considerare masurile terapeutice standard. Se recomanda tratament simptomatic si de sustinere. Hemodializa nu este eficace in eliminarea fexofenadinei.

5. PROPRIETATI FARMACOLOGICE
5.1 Proprietati farmacodinamice.
Grupafarmacoterapeuticd: alte antihistaminice pentru uz sistemic, cod ATC: R06AX26. Mecanism de actiune: clorhidratul de fexofenadina este un antihistaminic non-sedativ, blocant al receptorilor H1. Fexofenadina este un metabolit activ, din punct de vedere farmacologic, al terfenadinei. Studiile clinice efectuate pentru tratamentul rinitelor alergice sezoniere au demonstrat ca o doza de 120 mg a fost adecvata pentru a obtine eficacitate clinica timp de 24 de ore.
Comparativ cu placebo, nu au fost observate modificari ale intervalului QTc la pacienti cu rinita alergica sezoniera care au fost tratati cu 240 mg clorhidrat de fexofenadina de doua ori pe zi, timp de doua saptamani,. De asemenea, comparativ cu placebo, nu au fost observate modificari semnificative ale intervalului QTc la pacientii sanatosi, care au primit pana la 60 mg clorhidrat de fexofenadina de doua ori pe zi timp de 6 luni, 400 mg de doua ori pe zi timp de 6 zile si jumatate si 240 mg o data pe zi timp de un an. Concentratii plasmatice ale fexofenadinei de 32 de ori mai mari decat concentratia plasmatica terapeutica la om nu afecteaza canalul lent K+ dependent din celule miocardice umane clonate.

5.2 Proprietati farmacocinetice
Clorhidratul de fexofenadina este absorbit rapid dupa administrarea orala, Tmax fiind atins in aproximativ 1-3 ore dupa adminstrare. Valoarea medie pentru Cmax a fost de aproximativ 427 ng/ml dupa administrarea a 120 mg o data pe zi.
Fexofenadina se leaga de proteinele plasmatice in proportie de 60% la 70%. Fexofenadina este metabolizata in proportie limitata (hepatic sau non-hepatic) si a fost singurul component major din urina si fecale, la animale si la oameni. Profilul concentratiei plasmatice a fexofenadinei urmeaza un declin biexponential cu un timp de injumatatire plasmatica prin eliminare de 11-15 ore, dupa doze multiple. Dozele farmacocinetice, unice sau multiple ale fexofenadinei sunt lineare pentru dozele orale de pana la 120 mg de doua ori pe zi. La o doza de 240 mg, administrata de doua ori pe zi, s-a observat o usoara crestere (8,8%) fata de cresterea proportionala pentru aria de sub curba concentratiei plasmatice in functie de timp, care poate arata ca
proprietatile farmaco-cinetice ale fexofenadinei sunt lineare la doze de 40-240 mg pe zi. Se presupune ca principala cale de eliminare este prin excretie biliara, in timp ce pana la 10% din dozele administrate sunt excretate nemetabolizate prin urina.

5.3 Date preclinice de siguranta

La caine, dozele de 450 mg/kg, administrate de doua ori pe zi, timp de 6 luni au fost tolerate si nu au evidentiat semne de toxicitate, cu exceptia varsaturilor ocazionale. Nu s-au observat modificari semnificative dupa tratamentul cu fexofenadina la caini si rozatoare carora li s-a facut ulterior necropsie.

La sobolan, studiile de distributie tisulara cu clorhidrat de fexofenadina marcat radioactiv, au aratat ca fexofenadina nu traverseaza bariera hemato-encefalica.

In diferite teste in vitro si in vivo, fexofenadina nu a evidentiat efecte mutagene.

Potentialul carciogen al fexofenadinei a fost evaluat in studiile cu terfenadina prin utilizarea testelor farmacocinetice, care au determinat expunerea la fexofenadina (bazata pe valorile ASC). Nu s-au observat efecte carcinogene la sobolanii si soarecii tratati cu terfenadina (pana la 150 mg/kg si zi).

La soareci, in studiile de toxicitate asupra functiei de reproducere, efectuate cu fexofenadina, nu au fost observate toxicitate asupra functiei de reproducere, efecte teratogene sau asupra dezvoltarii pre- sau post-natala.

6. PARTICULARITATI FARMACEUTICE

6.1 Lista excipientilor

Nucleu:
Celuloza microcristalina Croscarmeloza sodica Amidon de porumb Povidona
Stearat de magneziu

Film:
Hipromeloza (E 464) Dioxid de titan (E 171) Macrogol 400 Macrogol 4000 Oxid galben de fier (E 172)
6.2 Incompatibilitati
Nu este cazul.
6.3 Perioada de valabilitate
2 ani.
6.4 Precautii speciale pentru pastrare
Acest medicament nu necesita conditii speciale pentru pastrare.
6.5 Natura si continutul ambalajului
Cutie cu blistere din PVC-PVdC/Al, a cate 2, 7, 10, 15, 20, 30, 50, 100 sau 200 (10 x 20) comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
6.6 Precautii speciale pentru eliminarea reziduurilor

Orice produs neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat in conformitate cu reglementarile locale.

7. DETINATORUL AUTORIZATIEI DE PUNERE PE PIATA
Ewopharma International s.r.o., Hlavna 17, 831 01 Bratislava, Republica Slovacia


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Alergie recidiva
Buna seara ! De aproximativ 1 an si ceva îmi apare o urticarie pe mâini, picioare , scalp , pe frunt ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati Concentrat din muguri de coacaz negru, 3 luni, cate 6 picaturi de doua ori pe zi, dimineata si la pranz, cu 30 de min ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Glezne umflate
Buna ziua. Va rog,am urmatoarea intrebare:Mama mea are de o luna gleznele umflate si picioarele au o ...
↳ Buna ziua! Nu mai incercati tot felul de medicamente, trebuie vazuta de un medic cat mai repede! Poate fi o combinatie intre deficiente de circulati ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tratament ascarizi
Buna ziua! Pot lua concomitent duador si nuca neagra? Am ascarizi si mi s-a declansat o urticarie. ...
↳ Buna ziua! Da, puteti lua ambele tratamente concomitent. Pentru atenuarea urticariei asociati Extract de coacaz-negru, cate 50 de picaturi de 3 ori p ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Remediu pentru intoleranta medicamentoasa
Ce remediu imi puteti recomanda pentru a combate intoleranta cu reactia alergica la medicamente alop ...
↳ Buna ziua! Verificati lista excipientilor prezenti in ultimele 5-6 medicamente la care ati facut alergie, probabil sunteti alergica la un astfel de i ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Urticarie
Buna seara, Istoria mea: m-am confruntat cu urticarie cand eram copil,de cate ori mergeam la tara ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa Fexofenadinum?
Alte medicamnete care au Fexofenadinum:
- Fexofenadin Sandoz 120 mg, comprimate filmate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...