Farmacie Online
      Total: 0.00 lei

Cosul este gol.
Livrare Gratuita in toata tara pentru orice comanda mai mare de 250 de lei
.
    Catalog Produse     Oferte!    Cadouri!    Intreaba Farmacistul      Retete Cosmetice    Articole    Prospecte    Analize Medicale

Index medicamente: A B C D E F G H I J K L M N O P

Q R S T U V W X Y Z


Cauta prospecte medicamente ...

Prospect - Simvastatina Sun, comprimate filmate


    NU comercializam Simvastatina Sun, comprimate filmate!

    In schimb, puteti comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE prezentate in aceasta pagina.
    Cititi cu atentie prospectul inainte de achizitionarea produsului!


    Denumirea comerciala: Simvastatina Sun, comprimate filmate
    DCI: Simvastatinum


Produs Naturist Complementar:
OctaPower - Solaray

Producator: Solaray
Recomandat:
Recomandari: Deficiente de invatare, memorare, concentrare, ADHD, bolile Parkinson, Alzheimer ... tot prospectul
53.55 lei

   Buc
Indicatii: Tratamentul hipercolesterolemiei primare sau a dislipidemiei mixte, ca adjuvant al regimului alimentar, cand raspunsul la regimul alimentar si la alte tratamente non-farmacologice
Simvastatina Sun 10 mg comprimate filmate
Simvastatina Sun 20 mg comprimate filmate
Simvastatina Sun 40 mg comprimate filmate

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Fiecare comprimat filmat contine simvastatina 10 mg. Fiecare comprimat filmat contine simvastatina 20 mg. Fiecare comprimat filmat contine simvastatina 40 mg.
Excipient: lactoza monohidrat
Un comprimat filmat contine lactoza monohidrat 65,825 mg. Un comprimat filmat contine lactoza monohidrat 131,650 mg. Un comprimat filmat contine lactoza monohidrat 263,300 mg.
Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1.

3. FORMA FARMACEUTICA
Comprimat filmat. Simvastatina Sun 10 mg
Comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare roz deschis, marcate cu «SVN 10» pe o fata si netede pe cealalta fata.

Simvastatina Sun 20 mg
Comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare cafenie, marcate cu «SVN 20» pe o fata si plane pe cealalta fata.

Simvastatina Sun 40 mg
comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare roz, marcate cu «SVN 40» pe o fata si plane pe cealalta fata.

4. DATE CLINICE
4.1 Indicatii terapeutice
Hipercolesterolemie
Tratamentul hipercolesterolemiei primare sau a dislipidemiei mixte, ca adjuvant al regimului alimentar, cand raspunsul la regimul alimentar si la alte tratamente non-farmacologice (cum sunt exercitiile fizice, scadere ponderala) nu este adecvat.
Tratamentul hipercolesterolemiei familiale homozigote, ca adjuvant al regimului alimentar si al altor tratamente pentru scaderea lipidemiei (de exemplu LDL-afereza) sau daca aceste tratamente nu sunt
adecvate.
Preventie cardiovasculara
Reducerea morbiditatii si mortalitatii cardiovasculare la pacientii cu afectiuni cardiovasculare aterosclerotice manifeste sau cu diabet zaharat, cu valori normale sau crescute ale colesterolului, ca adjuvant pentru corectarea altor factori de risc si al altor terapii cardioprotectoare (vezi pct. 5.1).

4.2 Doze si mod de administrare

Intervalul de dozaj este cuprins intre 5-80 mg pe zi, administrate oral, in priza unica, seara. Daca este necesar, ajustarea dozelor trebuie efectuata la intervale de cel putin 4 saptamani, pana la maxim 80 mg pe zi, administrate in priza unica, seara. Doza de 80 mg este recomandata numai pacientilor cu hipercolesterolemie severa si cu risc mare de complicatii cardiovasculare.

Hipercolesterolemie
Pacientul trebuie sa inceapa un regim alimentar standard pentru scaderea colesterolemiei si trebuie sa continue acest regim in timpul tratamentului cu Simvastatina Sun. Doza initiala uzuala este de 10-20 mg pe zi, administrata in priza unica, seara. Pacientii care necesita o reducere mai mare a LDL-colesterolului (mai mare de 45%) pot incepe cu tratamentul cu 20-40 mg pe zi, administrate in priza unica, seara. Daca este necesar, ajustarea dozelor trebuie efectuata conform recomandarilor de mai sus.

Hipercolesterolemie familiala homozigota
Ca urmare a rezultatelor unui studiu clinic controlat, doza recomandata de simvastatina este de 40 mg pe zi seara sau 80 mg pe zi, divizata in trei prize de 20 mg, 20 mg si o doza de 40 mg seara. Simvastatina Sun trebuie utilizat ca adjuvant al altor tratamente pentru scaderea lipidemiei (de exemplu LDL-afereza) administrate acestor pacienti sau daca aceste tratamente nu sunt disponibile.

Preventie cardiovasculara
La pacientii cu risc mare de boala coronariana cardiaca (BCC, cu sau fara hiperlipidemie), doza uzuala de Simvastatina Sun este de 20 pana la 40 mg pe zi, administrata in priza unica seara. Terapia medicamentoasa poate fi initiata simultan cu regimul alimentar si exercitiile fizice. Ajustarea dozelor, daca este necesara, trebuie efectuata conform recomandarilor de mai sus.

Tratament concomitent
Simvastatina Sun este eficace in monoterapie sau in asociere cu chelatori ai acizilor biliari. Doza trebuie administrata cu cel putin 2 ore inainte de sau la peste 4 ore dupa administrarea unui chelator al acizilor biliari.

La pacientii care urmeaza un tratament cu ciclosporina, danazol, gemfibrozil sau alti fibrati (cu exceptia fenofibratului) concomitent cu Simvastatina Sun, doza de Simvastatina Sun nu trebuie sa depaseasca 10 mg pe zi. La pacientii tratati cu amiodarona sau verapamil concomitent cu Simvastatina Sun, doza de Simvastatina Sun nu trebuie sa depaseasca 20 mg pe zi (vezi pct. 4.4 si 4.5).

Dozajul in caz de insuficienta renala
Nu sunt necesare modificari ale dozelor la pacientii cu insuficienta renala moderata.
La pacientii cu insuficienta renala severa (clearance-ul creatininei < 30 ml/min), dozele mai mari de 10
mg pe zi trebuie administrate cu atentie si, daca este imperios necesar, se vor introduce in terapie cu
precautie.

Utilizare la varstnici
Nu este necesara ajustarea dozei.

Utilizare la copii si adolescenti
Experienta utilizarii la copii si adolescenti este limitata. In consecinta, Simvastatina Sun nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti.
4.3 Contraindicatii
• Hipersensibilitate la simvastatina sau la oricare dintre excipienti
• Boala hepatica activa sau valori serice crescute ale transaminazelor hepatice, care persista in timp, de etiologie necunoscuta.
• Sarcina si alaptare (vezi pct. 4.6)
• Administrare concomitenta de inhibitori puternici ai CYP3A4 (exemplu itraconazol, ketoconazol, inhibitori ai proteazei HIV, eritromicina, claritromicina, telitromicina si nefazodona) (vezi pct. 4.5).

4.4 Atentionari si precautii speciale pentru utilizare

Miopatie/Rabdomioliza
Simvastatina, similar altor inhibitori ai HMG-CoA reductazei, poate produce ocazional miopatie, manifestata ca o durere, sensibilitate sau slabiciune musculara, cu valori ale creatin-kinazei (CK) de zece ori mai mari decat limita superioara a valorilor normale (LSVN). Uneori, miopatia ia forma de rabdomioliza, cu sau fara insuficienta renala acuta secundara mioglobinuriei, si, foarte rar, s-au produs decese. Riscul de aparitie a miopatiei este amplificat de concentratiile plasmatice mari ale inhibitorilor de HMG-CoA reductaza.

Similar altor inhibitori ai HMG-CoA reductazei, riscul de aparitie a miopatiei/rabdomiolizei este dependent de doza. Intr-o baza de date pentru studii clinice, in care 41050 pacienti au fost tratati cu simvastatina, dintre care 24747 (aproximativ 60%) au fost tratati timp de cel putin 4 ani, incidenta miopatiei a fost de aproximativ 0,02%, 0,08% si 0,53% la pacientii tratati cu doze de 20, 40, respectiv 80 mg pe zi. In timpul acestor studii, pacientii au fost monitorizati cu atentie si anumite medicamente care ar fi putut determina interactiuni au fost excluse.

Masurarea creatin-kinazei
Creatin-kinaza (CK) nu trebuie masurata dupa exercitii fizice extenuante sau in prezenta oricarei alte cauze alternative plauzibile care ar putea determina cresterea valorilor acesteia, deoarece interpretarea rezultatelor devine dificila. Daca valorile initiale ale CK sunt semnificativ crescute (> 5 x LSVN -limita superioara a valorilor normale), se vor efectua noi masuratori dupa 5 pana la 7 zile, pentru a confirma rezultatele.

Inainte de tratament
Toti pacientii care incep terapia cu simvastatina sau cei carora le sunt crescute dozele de simvastatina trebuie avertizati asupra riscului de aparitie a miopatiei si trebuie sfatuiti sa raporteze prompt orice durere, sensibilitate sau slabiciune musculara inexplicabila.

Sunt necesare precautii in cazul pacientilor cu factori predispozanti de rabdomioliza. Pentru a stabili o valoare initiala de referinta, valoarea CK trebuie masurata inainte de a incepe tratamentul in urmatoarele situatii:
• Varstnici (cu varsta > 70 de ani)
• Insuficienta renala
• Hipotiroidism necontrolat
• Antecedente personale sau familiale de tulburari musculare ereditare
• Antecedente de toxicitate musculara la administrarea unei statine sau a unui fibrat
• Abuz de alcool etilic.

In asemenea situatii, riscul tratamentului trebuie evaluat comparativ cu beneficiile posibile si este recomandata monitorizarea clinica. Daca un pacient a prezentat anterior tulburari musculare la administrarea unui fibrat sau a unei statine, tratamentul cu o alta substanta din aceeasi clasa trebuie initiat cu precautie. Daca valorile concentratiilor plasmatice ale CK sunt crescute semnificativ fata de valoarea initiala (> 5 x LSVN), tratamentul nu trebuie initiat.
In timpul tratamentului
Daca in timpul tratamentului cu o statina, la un pacient apar dureri, slabiciune sau crampe musculare, trebuie masurate valorile CK. Daca in absenta unor exercitii fizice extenuante, se observa ca aceste valori sunt crescute semnificativ (> 5 x LSVN), tratamentul trebuie oprit. Daca simptomele musculare sunt severe si provoaca disconfort zilnic, chiar daca valorile CK sunt < 5 x LSVN, trebuie luata in considerare intreruperea tratamentului. Daca, indiferent de motiv, se suspecteaza aparitia miopatiei, tratamentul trebuie oprit.

Daca simptomele dispar si valorile CK revin la normal, poate fi luata in considerare reintroducerea statinei sau introducerea altei statine, la cele mai mici doze si sub monitorizare stricta.

Terapia cu simvastatina trebuie oprita temporar cu cateva zile inainte de interventii chirurgicale majore de electie si in toate cazurile in care intervin afectiuni majore de natura medicala sau chirurgicala.

Masuri de reducere a riscului de aparitie a miopatiei cauzata de interactiunile medicamentoase (vezi si pct. 4.5)
Riscul de aparitie a miopatiei sau rabdomiolizei este amplificat in mod semnificativ de utilizarea concomitenta a simvastatinei cu inhibitori puternici ai CYP3A4 (cum sunt itraconazol, ketoconazol, eritromicina, claritromicina, telitromicina, inhibitori ai proteazei HIV, nefazodona), precum si cu gemfibrozil, ciclosporina si danazol (vezi pct. 4.2).

De asemenea, riscul de miopatie si rabdomioliza este amplificat de utilizarea concomitenta a altor fibrati sau de administrarea concomitenta de amiodarona sau verapamil cu doze mari de simvastatina (vezi pct. 4.2 si 4.5). Exista, de asemenea, o usoara crestere a riscului atunci cand diltiazemul este administrat cu simvastatina in doze de 80 mg. Riscul de miopatie poate fi crescut de administrarea concomitenta de acid fusidic cu statine (vezi pct. 4.5).

In consecinta, referitor la inhibitorii CYP3A4, este contraindicata administrarea concomitenta de simvastatina cu itraconazol, ketoconazol, inhibitori ai proteazei HIV, eritromicina, claritromicina, telitromicina si nefazodona (vezi pct. 4.3 si 4.5). Daca tratamentul cu itraconazol, ketoconazol, eritromicina, claritromicina sau telitromicina nu poate fi evitat, in timpul acestui tratament, terapia cu simvastatina trebuie intrerupta. In plus, trebuie luate masuri de precautie atunci cand simvastatina este asociata cu anumiti alti inhibitori ai CYP3A4, mai putin puternici: ciclosporina, verapamil, diltiazem (vezi pct. 4.2 si 4.5).

In timpul tratamentului cu simvastatina trebuie evitat consumul concomitent de suc de grepfrut .

Doza de simvastatina nu trebuie sa depaseasca 10 mg zilnic la pacientii tratati concomitent cu ciclosporina, danazol sau gemfibrozil. Trebuie evitata asocierea simvastatinei cu gemfibrozilul, cu exceptia cazului in care beneficiile depasesc riscul crescut al acestei asocieri medicamentoase. Beneficiile asocierii simvastatinei in doza zilnica de 10 mg cu alti fibrati (cu exceptia fenofibratului), ciclosporina sau danazol trebuie evaluate cu atentie comparativ cu riscurile potentiale ale acestor asocieri (vezi pct. 4.2 si 4.5).

Trebuie luate masuri de precautie in cazul prescrierii fenofibratului sau niacinei (> 1 g/zi) cu simvastatina, deoarece oricare dintre cele doua substante poate provoca miopatie, cand sunt administrate in monoterapie.

Trebuie evitata asocierea simvastatinei, in doze mai mari de 20 mg zilnic, cu amiodarona sau verapamil, cu exceptia cazului in care beneficiile clinice depasesc riscul crescut de aparitie a miopatiei (vezi pct. 4.2 si 4.5).

Daca asocierea de acid fusidic si simvastatina se dovedeste a fi necesara, pacientii trebuie monitorizati strict (vezi pct. 4.5). Poate fi luata in considerare suspendarea temporara a tratamentului cu simvastatina.
Efecte hepatice
In studiile clinice, la cativa pacienti adulti carora li s-a administrat simvastatina au aparut cresteri persistente (pana > 3 x LSVN) ale valorilor serice ale transaminazelor . Cand tratamentul cu simvastatina a fost intrerupt temporar sau definitiv la acesti pacienti, valorile serice ale transaminazelor au scazut de obicei lent, pana la valorile masurate inaintea tratamentului.

Se recomanda efectuarea testelor functiei hepatice inainte de inceperea tratamentului si ulterior ori de cate ori este indicat din punct de vedere clinic. La pacientii la care doza se stabileste prin crestere treptata pana la 80 mg trebuie sa se efectueze un test suplimentar, anterior stabilirii treptate a dozei, la 3 luni dupa inceperea administrarii acestei doze si apoi periodic (de exemplu semestrial) in timpul primului an de tratament. Trebuie acordata atentie speciala pacientilor care prezinta valori serice crescute ale transaminazelor si, in cazul acestor pacienti, masuratorile trebuie repetate prompt si, ulterior, efectuate mai frecvent.
Daca se observa o crestere progresiva si persistenta a valorilor serice ale transaminazelor, in special la valori de 3 ori mai mari decat LSVN, tratamentul cu simvastatina trebuie intrerupt.

Medicamentul trebuie utilizat cu precautie la pacientii care consuma cantitati substantiale de alcool etilic.

Similar altor substante hipolipemiante, dupa tratamentul cu simvastatina, s-au raportat cresteri moderate (< 3 x LSVN) ale valorilor serice ale transaminazelor . Aceste modificari au aparut la scurt timp dupa initierea terapiei cu simvastatina, foarte des au fost tranzitorii, nu au fost insotite de niciun fel de simptome si nu a fost necesara intreruperea tratamentului.

Excipient
Acest medicament contine lactoza. Pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la galactoza, deficit de lactaza (Lapp) sau sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament.
4.5 Interactiuni cu alte medicamente si alte forme de interactiune
Au fost efectuate studii privind interactiunile numai la adulti. Interactiuni farmacodinamice
Interactiuni cu medicamentele pentru reducerea lipidemiei care pot provoca miopatie atunci cand sunt administrate in monoterapie
Riscul de miopatie, inclusiv rabdomioliza, este crescut in timpul administrarii concomitente cu fibrati si niacina (acid nicotinic) (> 1 g pe zi). In plus, exista o interactiune farmacocinetica cu gemfibrozilul, care determina cresterea concentratiilor plasmatice ale simvastatinei (vezi mai jos Interactiuni farmacocinetice si pct. 4.2 si 4.4). Cand simvastatina si fenofibratul sunt administrate concomitent, nu exista dovezi ca riscul de aparitie a miopatiei depaseste suma riscurilor individuale ale fiecareia dintre substante. Nu sunt disponibile date farmacocinetice si de farmacovigilenta adecvate pentru alti fibrati.

Interactiuni farmacocinetice
Recomandarile de prescriere in cazul interactiunii cu alte substante sunt rezumate in tabelul de mai jos (informatii suplimentare sunt furnizate in text; vezi si pct. 4.2, 4.3 si 4.4).

Interactiuni medicamentoase asociate cu risc crescut de miopatie/rabdomioliza
Substante cu care interactioneaza simvastatina Recomandari de prescriere
Inhibitori puternici ai CYP3A4
Itraconazol
Ketoconazol
Eritromicina
Claritromicina
Telitromicina Contraindicate cu simvastatina
Inhibitori ai proteazei HIV Nefazodona
Gemfibrozil A se evita, dar daca este necesar, a nu se depasi doza zilnica de 10 mg simvastatina
Ciclosporina Danazol
Alti fibrati (cu exceptia fenofibratului) A nu se depasi doza zilnica de 10 mg simvastatina
Amiodarona Verapamil A nu se depasi doza zilnica de 20 mg simvastatina
Diltiazem A nu se depasi doza zilnica de 40 mg simvastatina
Acid fusidic Pacientii trebuie monitorizati strict. Poate fi luata in considerare intreruperea temporara a tratamentului cu simvastatina.
Suc de grepfrut Se va evita sucul de grapefrut in timpul tratamentului cu simvastatina.

Efectele altor medicamente asupra simvastatinei

Interactiuni care implied CPY3A4

Simvastatina este un substrat al citocromului P450 3A4. In timpul terapiei cu simvastatina, inhibitorii puternici ai citocromului P450 3A4 cresc riscul de aparitie a miopatiei si rabdomiolizei prin cresterea activitatii inhibitorii in plasma aHMG-CoA reductazei . Acesti inhibitori includ itraconazol, ketoconazol, eritromicina, claritromicina, telitromicina, inhibitori ai proteazei HIV si nefazodona. Administrarea concomitenta de itraconazol a avut ca rezultat o crestere de peste 10 ori a expunerii la acidul simvastatinic (metabolitul activ beta-hidroxiacid). Telitromicina a determinat cresterea de 11 ori a expunerii la acidul simvastatinic.

Ca urmare, este contraindicata asocierea cu itraconazol, ketoconazol, inhibitori ai proteazei HIV, eritromicina, claritromicina, telitromicina si nefazodona. Daca tratamentul cu itraconazol, ketoconazol, eritromicina, claritromicina sau telitromicina nu poate fi evitat, terapia cu simvastatina trebuie intrerupta in timpul acestui tratament. Trebuie luate masuri de precautie atunci cand simvastatina este asociata cu anumiti alti inhibitori CYP3A4, mai putin puternici: ciclosporina, verapamil si diltiazem (vezi pct. 4.2 si 4.4).

Ciclosporina
Riscul de aparitie a miopatiei/rabdomiolizei este crescut de administrarea concomitenta de ciclosporina, in special cu doze mari de simvastatina (vezi pct. 4.2 si 4.4). Ca urmare, doza de simvastatina nu trebuie sa depaseasca 10 mg zilnic, la pacientii carora li se administreaza concomitent tratament cu ciclosporina. Cu toate ca mecanismul nu este complet inteles, s-a demonstrat ca ciclosporina creste ASC a inhibitorilor HMG-CoA reductazei. Cresterea ASC a acidului simvastatinic pare a se datora, in parte, inhibarii CYP3A4.

Danazol
Riscul de aparitie a miopatiei/rabdomiolizei este crescut de administrarea concomitenta de danazol cu doze mari de simvastatina (vezi pct. 4.2 si 4.4).

Gemfibrozil
Gemfibrozilul creste ASC a acidului simvastatinic de 1,9 ori, posibil datorita inhibarii caii de glucuronoconjugare (vezi pct. 4.2 si 4.4).

Amiodarona si verapamil
Riscul de aparitie a miopatiei/rabdomiolizei este crescut de administrarea concomitenta de amiodarona si verapamil cu doze mari de simvastatina (vezi pct. 4.4). Intr-un studiu clinic aflat in desfasurare, miopatia a fost raportata la 6% din pacientii carora li s-a administrat simvastatina 80 mg si amiodarona.

O analiza a studiilor clinice disponibile a aratat o incidenta a miopatiei de aproximativ 1%, la pacientii carora li s-a administrat simvastatina 40 mg sau 80 mg si verapamil. Intr-un studiu farmacocinetic, administrarea concomitenta cu verapamil a determinat o crestere de 2,3 ori a expunerii la acidul simvastatinic, probabil datorata partial inhibarii CPY3A4. Ca urmare, doza zilnica de simvastatina nu trebuie sa depaseasca 20 mg la pacientii tratati concomitent cu amiodarona si verapamil, cu exceptia cazului in care beneficiile clinice depasesc riscul de miopatie si rabdomioliza.

Diltiazem
O analiza a studiilor clinice disponibile a aratat o incidenta a miopatiei de aproximativ 1% la pacientii carora li s-a administrat simvastatina 80 mg si diltiazem. Riscul de aparitie a miopatiei la pacientii tratati cu simvastatina 40 mg nu a fost crescut de administrarea concomitenta de diltiazem (vezi pct. 4.4). Intr-un studiu farmacocinetic, administrarea concomitenta de diltiazem a determinat o crestere de 2,7 ori a expunerii la acidul simvastatinic, probabil datorata inhibarii CPY3A4. Ca urmare, la pacientii carora li se administreaza concomitent diltiazem, doza zilnica de simvastatina nu trebuie sa depaseasca 40 mg , cu exceptia cazului in care beneficiile clinicedepasesc riscul de miopatie si rabdomioliza.

Acid fusidic
Riscul de miopatie poate fi crescut de administrarea concomitenta de acid fusidic cu statine, incluzand simvastatina. In cazul administrarii de simvastatina s-au raportat cazuri izolate de rabdomioliza . Poate fi luata in considerare intreruperea temporara a tratamentului cu simvastatina. Daca se dovedeste a fi necesar, pacientii tratati cu acid fusidic si simvastatina trebuie monitorizati cu atentie (vezi pct. 4.4).

Sue de grepfrut
Sucul de grepfrut inhiba citocromul P4503A4. Consumul concomitent al unor cantitati mari (peste 1 litru zilnic) de suc de grepfrut in timpul tratamentului cu simvastatina a avut ca rezultat o crestere de 7 ori a expunerii la acidul simvastatinic. De asemenea, consumarea a 240 ml de suc de grepfrut dimineata si administrarea de simvastatina seara a avut ca rezultat o crestere de 1,9 ori a expunerii la acidul simvastatinic. Ca urmare, in timpul tratamentului cu simvastatina trebuie evitat consumul de suc de grepfrut .

Anticoagulante orale
In doua studii clinice, unul la voluntari sanatosi si celalalt la pacienti cu hipercolesterolemie, simvastatina administrata in doza de 20-40 mg pe zi a potentat modest efectul anticoagulantelor cumarinice: timpul de protrombina, raportat ca Raport Normalizat International (INR), a crescut de la o valoare initiala de 1,7 la 1,8 la voluntarii sanatosi si de la 2,6 la 3,4 la pacientii cu hipercolesterolemie. S-au raportat cazuri foarte rare de crestere a INR. La pacientii tratati cu anticoagulante cumarinice, timpul de protrombina trebuie determinat inainte de initierea tratamentului cu simvastatina si in mod frecvent in faza initiala de tratament, pentru a evidentia o eventuala modificare semnificativa a timpului de protrombina. Dupa evidentierea stabilirii valorilor timpului de protrombina, este posibila monitorizarea acestui parametru la intervalele recomandate uzual pacientilor tratati cu anticoagulante cumarinice. Daca doza de simvastatina este modificata sau tratamentul este oprit, trebuie repetata aceeasi procedura. Terapia cu simvastatina nu a fost asociata cu sangerari sau cu modificari ale timpului de protrombina la pacientii carora nu li s-au administrat anticoagulante.
Efectul simvastatinei asupra farmacocineticii altor medicamente
Simvastatina nu are un efect inhibitor asupra citocromului P450 3A4. Astfel, nu este de asteptat ca simvastatina sa influenteze concentratiile plasmatice ale substantelor metabolizate prin intermediul citocromului P450 3A4.
4.6 Sarcina si alaptarea
Sarcina
Simvastatina Sun este contraindicat in timpul sarcinii (vezi pct. 4.3).
Nu a fost stabilita siguranta administrarii la gravide. Nu au fost efectuate studii clinice controlate cu simvastatina la gravide. Rareori au fost raportate anomalii congenitale consecutive expunerii intrauterine la inhibitori ai HMG-CoA reductazei. Cu toate acestea, intr-o analiza a aproximativ 200 de sarcini urmarite prospectiv, gravidele fiind expuse la simvastatina sau la alt inhibitor al HMG-CoA reductazei inrudit in timpul primului trimestru de sarcina, incidenta anomaliilor congenitale a fost comparabila cu cea estimata la populatia generala. Acest numar de sarcini a fost suficient din punct de vedere statistic pentru a exclude o crestere de 2,5 ori sau mai mare a incidentei anomaliilor congenitale comparativ cu incidenta estimata la populatia generala.

Cu toate ca nu exista nicio dovada ca incidenta anomaliilor congenitale la nou-nascutii pacientelor tratate cu simvastatina sau cu un alt inhibitor al HMG-CoA reductazei similar difera de cea observata la populatia generala, tratamentul cu simvastatina al mamei poate reduce concentratia mevalonatului fetal, care este un precursor al biosintezei colesterolului. Ateroscleroza este un proces cronic, si, uzual, intreruperea tratamentului cu medicamente hipolipemiante in timpul sarcinii, ar trebui sa aiba un impact mic asupra riscului de lunga durata asociat hipercolesterolemiei primare. Din aceste motive, Simvastatina Sun nu trebuie utilizat la gravide, la femei care incearca sa ramana gravide sau la care se presupune o sarcina. Tratamentul cu Simvastatina Sun trebuie intrerupt pe durata sarcinii sau pana la excluderea clara a unei posibile sarcini(vezi pct. 4.3 si 5.3).
Alaptare
Nu se cunoaste daca simvastatina sau metabolitii sai sunt excretati in laptele uman. Deoarece multe medicamente sunt excretate in laptele uman si datorita riscului de aparitie a unor reactii adverse grave, femeile tratate cu Simvastatina Sun nu trebuie sa alapteze (vezi pct. 4.3).

4.7 Efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje

Simvastatina Sun nu are sau are o influenta neglijabila asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, atunci cand se conduc vehicule sau se folosesc utilaje, trebuie luat in considerare faptul ca, in experienta dupa punerea pe piata, in cazuri rare, s-au raportat ameteli.

4.8 Reactii adverse

Frecventele urmatoarelor evenimente adverse, care au fost raportate in timpul studiilor clinice si/sau in timpul utilizarii dupa punerea pe piata, sunt clasificate pe baza unei evaluari a valorilor incidentei acestora in cadrul unor studii clinice ample, pe termen lung, placebo-controlate, incluzand Studiul De Protectie Cardiaca SPC (Heart Protection Study HPS) si studiul 4S (Scandinavian Simvastatin Survival Study) in care au fost inrolati 20536, respectiv 4444 pacienti (vezi pct. 5.1). Pentru SPC, au fost inregistrate doar evenimentele adverse grave, precum si mialgia, cresterea valorilor serice ale transaminazelor si ale CK. Pentru studiul 4S, au fost inregistrate toate evenimentele adverse enumerate mai jos. Daca in aceste studii valorile incidentei pentru simvastatina au fost mai mici sau egale cu cele pentru placebo, si au existat evenimente adverse raportate spontan, cu legatura cauzala, aceste evenimente adverse au fost clasificate ca „rare".
In SPC (vezi pct. 5.1), care a inclus 20536 de pacienti tratati cu simvastatina 40 mg pe zi (n = 10269) sau la care s-a administrat placebo (n = 10267), profilurile de siguranta au fost comparabile intre pacientii tratati cu simvastatina 40 mg si pacientii carora li s-a administrat placebo, in timpul mediei de 5 ani de studiu. Procentul celor care au incetat tratamentul datorita reactiilor adverse a fost comparabil (4,8% dintre pacientii tratati cu simvastatina 40 mg, comparativ cu 5,1% dintre pacientii la care s-a administrat placebo). Incidenta miopatiei a fost < 0,1% la pacientii tratati cu simvastatina 40 mg. Valori crescute ale transaminazelor (> 3 x LSVN, confirmate prin teste repetate) au aparut la 0,21% (n = 21) dintre pacientii tratati cu simvastatina 40 mg, comparativ cu 0,09% (n = 9) dintre pacientii carora li s-a administrat placebo.

Frecventa reactiilor adverse este indicata dupa cum urmeaza Foarte frecvente (> 1/10)
Frecvente (> 1/100 si <1/10)
Mai putin frecvente (> 1/1000 si <1/100) Rare (> 1/10000 si <1/1000)
Foarte rare (<1/10000), cu frecventa necunoscuta care nu poate fi estimata din datele disponibile

Tulburari hematologice si limfatice Rare: anemie

Tulburari ale sistemului nervos
Rare: cefalee, parestezie, ameteli, neuropatie periferica Tulburari gastro-intestinale
Rare: constipatie, durere abdominala, flatulenta, dispepsie, diaree, greata, varsaturi, pancreatita
Tulburari hepatobiliare
Rare: hepatita/icter
Foarte rare: insuficienta hepatica
Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat Rare: eruptii cutanate tranzitorii, prurit, alopecie

Tulburari musculoscheletice, ale tesutului conjunctiv si osoase
Rare: miopatie, rabdomioliza (vezi pct. 4.4), mialgie, crampe musculare
Tulburari generale si la nivelul locului de administrare Rare: astenie
In cazuri rare, s-a raportat un sindrom de hipersensibilitate aparent, care a inclus unele dintre urmatoarele caracteristici: edem angioneurotic, sindrom asemanator celui din lupus, polimialgie reumatica, dermatomiozita, vasculita, trombocitopenie, eozinofilie, cresterea VSH, artrite si artralgie, urticarie, fotosensibilitate, febra, eritem facial tranzitoriu, dispnee si stare generala de rau.

Investigatii diagnostice
Rare: valori serice crescute ale transaminazelor (alanin-aminostransferaza, aspartat-aminotransferaza, gama-glutamil transpeptidaza (vezi pct. 4.4 Reactii hepatice), concentratii plasmatice crescute ale fosfatazei alcaline, concentratii plasmatice crescute ale CK (vezi pct. 4.4).
4.9 Supradozaj
Pana in prezent, s-au raportat cateva cazuri de supradozaj; doza maxima utilizata a fost de 3,6 g. Toti pacientii s-au recuperat fara sechele. Nu exista tratament specific pentru supradozaj. In acest caz, trebuie luate masurile generale de tratament, simptomatice si de sustinere a functiilor vitale.

5. PROPRIETATI FARMACOLOGICE
5.1 Proprietati farmacodinamice
Grupa farmacoterapeutica: hipolipemiante, hipocolesterolemiante si hipotrigliceridemiante, inhibitori
ai HMG-CoA reductazei, codul ATC: C10AA01

Dupa administrarea orala, simvastatina, care este o lactona inactiva, este hidrolizata in ficat la forma activa, beta-hidroxiacidul corespondent, care are o activitate puternica in inhibarea HMG - CoA reductazei (3 hidroxi - 3 metilglutaril-CoA-reductaza). Aceasta enzima catalizeaza conversia HMG-CoA la mevalonat, o etapa precoce a biosintezei colesterolului, care limiteaza producerea sa. S-a demonstrat ca simvastatina determina reducerea atat a concentratiile normale, cat si a concentratiilor crescute de LDL-colesterol. LDL este format dintr-o lipoproteina de densitate foarte
mica (VLDL) si este catabolizat predominant prin receptorul LDL de inalta afinitate. Mecanismul efectului simvastatinei de scadere a concentratiilor de LDL poate fi datorat atat reducerii concentratiei VLDL-colesterolului (VLDL-C), cat si activarii receptorului LDL, conducand la reducerea cantitatii produse si la accelerarea catabolizarii LDL-colesterolului. Concentratia plasmatica a apolipoproteinei B scade, de asemenea, in mod semnificativ in timpul tratamentului cu simvastatina. In plus, simvastatina determina cresterea moderata a concentratiei plasmatice a HDL-C si reduce concentratia plasmatica a trigliceridelor (TG). Ca rezultat al acestor modificari, scad rapoartele colesterol total/HDL-C si LDL-C/HDL-C.

Riscul mare de boala cardiaca coronariana (BCC) sau boala cardiaca coronariana preexistenta In cadrul studiului de protectie cardiovasculara SPC (Heart Protection Study HPS), au fost evaluate efectele terapiei cu simvastatina la 20536 de pacienti (cu varsta de 40-80 ani), cu sau fara hiperlipidemie si diagnosticati cu boala cardiaca coronariana, alte boli arteriale ocluzive sau diabet zaharat. In cadrul acestui studiu, 10296 pacienti au fost tratati cu simvastatina 40 mg pe zi si la 10297 pacienti s-a administrat placebo, pentru o perioada medie de 5 ani. Valoarea initiala a LDL-C a fost sub 116 mg/dl la 6793 dintre pacienti (33%), intre 116 mg/dl si 135 mg/dl ; la 5063 dintre pacienti (25%) si mai mare de 135 mg/dl la 8680 dintre pacienti (42%)
Tratamentul cu simvastatina 40 mg pe zi a redus semnificativ riscul mortalitatii datorata oricarei cauze comparativ cu placebo (1328 [12,9%] pentru pacientii tratati cu simvastatina comparativ cu 1507 [14,7%] pentru pacientii carora li s-a administrat placebo; p = 0,0003), datorita unei reduceri cu 18% a ratei mortalitatii de cauza coronariana (587 [5,7%] comparativ cu 707 [6,9%]; p = 0,0005; reducerea riscului absolut = 1,2%). Nu s-au observat diferente semnificative statistic in ceea ce priveste mortalitatea noncardiovasculara.
Simvastatina reduce, de asemenea, riscul aparitiei de evenimente coronariene majore (criteriul final de evaluare fiind compus din infarctele miocardice non-fatale sau decesele datorate BCC) cu 27% (p < 0,0001). Simvastatina a redus necesitatea procedurilor de revascularizare coronariana (incluzand grefarea unui bypass al arterei coronariene sau angioplastia coronariana transluminala percutanata), precum si necesitatea altor proceduri de revascularizare periferice sau alte proceduri de revascularizare non-coronariene cu 30 % (p < 0,0001), respectiv 16 % (p = 0,006). Simvastatina reduce riscul de accidente cerebrovasculare cu 25% (p < 0,0001), fapt ce se poate atribui unei reduceri cu 30% a accidentelor cerebrovasculare ischemice (p < 0,0001). Suplimentar, in cadrul subgrupului de pacienti cu diabet zaharat, simvastatina a redus riscul de aparitie a complicatiilor macrovasculare, inclusiv a necesitatii procedurilor de revascularizare periferice (interventie chirurgicala sau angioplastie), numarul amputarilor membrelor inferioare sau a aparitiei ulceratiilor la nivelul picioarelor cu 21% (p = 0,0293). Reducerea proportionala a incidentei acestor evenimente a fost similara pentru fiecare subgrup de pacienti studiat, inclusiv pentru cei fara boli coronariene, dar care prezentau boli arteriale periferice sau cerebrovasculare, barbati si femei, persoane cu varsta mai mica sau mai mare de 70 de ani la data includerii in studiu, in prezenta sau absenta hipertensiunii arteriale si, in mod special, la cei cu valori ale LDL-colesterolului sub 3,0 mmol/l, la data includerii in studiu.

In cadrul Scandinavian Simvastatin Survival Study (studiul 4S), efectul terapiei cu simvastatina asupra mortalitatii totale a fost evaluat la 4444 pacienti cu BCC cu o valoare initiala a colesterolului total de 212-309 mg/dl (5,5-8,0 mmol/l). In acest studiu multicentric, randomizat, dublu-orb, placebo-controlat, pacientii diagnosticati cu angina sau cu infarct miocardic (IM) in antecedente au urmat un regim alimentar, au primit o ingrijire standard si li s-a administrat fie simvastatina 20-40 mg pe zi (n = 2221), fie placebo (n = 2223), pe o durata mediana a tratamentului de 5,4 ani. Simvastatina a redus riscul de deces cu 30% (reducerea riscului absolut = 3,3%). Riscul de deces datorat BCC a fost redus cu 42% (reducerea riscului absolut = 3,5%). De asemenea, simvastatina a redus riscul aparitiei evenimentelor coronariene majore (decese prin BCC plus infarcte miocardice confirmate in spital si infarcte miocardice silentioase, nonfatale) cu 34%. In plus, simvastatina a redus semnificativ riscul evenimentelor cerebrovasculare fatale si non-fatale (accidente cerebrovasculare si atacuri ischemice tranzitorii) cu 28%. Nu a existat o diferenta semnificativa statistic intre grupuri in ceea ce priveste mortalitatea de cauza noncardiovasculara .
Hipercolesterolemie primara si hiperlipidemie mixta
In studiile comparative privind eficacitatea si siguranta administrarii simvastatinei in doze zilnice de 10, 20, 40 si 80 mg , la pacientii cu hipercolesterolemie, reducerile medii ale LDL-C au fost cu 30, 38, 41, respectiv cu 47%. In studiile in care au fost inclusi pacienticu hiperlipidemie combinata (mixta), tratati cu simvastatina 40 mg si 80 mg, reducerile mediane ale valorilor trigliceridelor au fost de 28, respectiv de 33% (placebo: 2%), si cresterile medii ale valorilor HDL-C au fost de 13, respectiv de 16% (placebo: 3%).

5.2 Proprietati farmacocinetice

Simvastatina este o lactona inactiva, care este rapid hidrolizata in vivo la beta-hidroxiacidul corespunzator, un inhibitor puternic al HMG-CoA reductazei. Hidroliza are loc in principal in ficat; viteza hidrolizei in plasma umana este foarte lenta.

Absorbtie
La om, simvastatina este bine absorbita si sufera metabolizare marcata la primul pasaj hepatic. Metabolizarea la nivelul ficatului este dependenta de fluxul sanguin hepatic. Ficatul este primul loc de actiune al metabolitului activ. Dupa administrarea orala a unei doze de simvastatina, s-a constatat o disponibilitate a beta-hidroxiacidului in circulatia sistemica mai mica de 5% din doza. Concentratiile plasmatice maxime ale inhibitorilor activi sunt atinse dupa aproximativ 1-2 ore de la administrarea simvastatinei. Consumul concomitent de alimente nu afecteaza absorbtia.
Parametrii farmacocinetici determinati dupa administrarea in doza unica sau dupa doze repetate de simvastatina au aratat ca medicamentul nu se acumuleaza dupa administrarea de doze repetate.
Distributie
Legarea de proteinele plasmatice a simvastatinei si a metabolitului sau activ este >95%.
Eliminare
Simvastatina este un substrat al CYP3A4 (vezi pct. 4.3 si 4.5). Metabolitii majori ai simvastatinei prezenti in plasma umana sunt beta-hidroxiacidul si alti patru metaboliti activi. La om, dupa administrarea orala de simvastatina radiomarcata, 13% din radioactivitate a fost excretata in urina si 60% in materiile fecale, in decurs de 96 de ore. Cantitatea recuperata in materiile fecale reprezinta echivalenti ai medicamentului absorbit excretati in bila, precum si medicament neabsorbit. Dupa administrarea prin injectare intravenoasa a metabolitului beta-hidroxiacid, timpul mediu de injumatatire al acestuia a fost de 1,9 ore. In medie, doar 0,3% din doza administrata intravenos a fost excretata in urina, sub forma de inhibitori.

5.3 Date preclinice de siguranta

Pe baza studiilor conventionale farmacologice efectuate la animale, privind evaluarea farmacodinamiei, toxicitatea dupa doze repetate, genotoxicitatea si carcinogenitatea, nu exista alte riscuri potentiale pentru pacient, cu exceptia celor asteptate ca urmare a mecanismului farmacologic. Dupa administrarea dozelor maxime tolerate atat la sobolan, cat si la iepure, simvastatina nu a produs niciun fel de malformatii fetale si nu a avut niciun efect asupra fertilitatii, functiei de reproducere sau dezvoltarii neonatale.

6. PROPRIETATI FARMACEUTICE

6.1 Lista excipientilor

Simvastatina Sun 10 mg comprimate filmate Nucleul comprimatului Lactoza monohidrat Celuloza microcristalina Acid ascorbic

Acid citric monohidrat Amidon pregelatinizat Butilhidroxianisol Stearat de magneziu

Film Opadry 20A54692 Pink Hidroxipropilceluloza Hipromeloza 15 cp Dioxid de titan (E 171)
Talc
Oxid rosu de fer (E 172) Oxid negru de fer (E 172) Oxid galben de fer (E 172)

Simvastatina Sun 20 mg comprimate filmate
Nucleul comprimatului
Lactoza monohidrat
Celuloza microcristalina
Amidon pregelatinizat
Acid ascorbic
Acid citric monohidrat
Butilhidroxianisol
Stearat de magneziu

Film Opadry 20A56767 Brown Hidroxipropilceluloza Hipromeloza 15 cp Dioxid de titan (E 171) Talc
Oxid rosu de fer (E 172) Oxid negru de fer (E 172) Oxid galben de fer (E 172)

Simvastatina Sun 40 mg comprimate filmate
Nucleul comprimatului
Lactoza monohidrat
Celuloza microcristalina
Amidon pregelatinizat
Acid ascorbic
Acid citric monohidrat
Butilhidroxianisol
Stearat de magneziu

Film Opadry Opadry 20A54535 Pink
Hidroxipropilceluloza
Hipromeloza 15 cp
Dioxid de titan (E 171)
Talc
Oxid rosu de fer (E 172)

6.2 Incompatibilitati

Nu este cazul.

6.3 Perioada de valabilitate
3 ani.
6.4 Precautii speciale pentru pastrare
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
6.5 Natura si continutul ambalajului
Simvastatina Sun 10 mg comprimate filmate Cutie cu un blister din PVC-PVDC/Al a 28 de comprimate filmate. Simvastatina Sun 20 mg comprimate filmate Cutie cu un blister din PVC-PVDC/Al a 28 de comprimate filmate.

Simvastatina Sun 40 mg comprimate filmate
Cutie cu 2 blistere din PVC-PVDC/Al a cate 14 de comprimate filmate.
6.6 Precautii speciale pentru eliminarea reziduurilor
Fara cerinte speciale.

7. DETINATORUL AUTORIZATIEI DE PUNERE PE PIATA
Sun Medic Invest S.R.L.
Str. Emil Racovita, nr. 25, etaj 2, sector 4, Bucuresti, RomaniaLecithin 1200 mg - KAL

   Buc

32.25 lei
Intrebari si Raspunsuri:

contraindicatii
Are contraindicatii? Cat este de eficient in scaderea colesterolului. ...

Tratament naturist hipertensiune si colesterol marit
as dori si eu un tratament naturist pentru hipertensiune si scaderea colesterolului si a trigliceridelor.Am 37 de ani.Do ...

Tratament lipom subcutanat
Buna ziua! Sufar de lipomatoza. Spuneti-mi, va rog, daca pot sa folosesc produsul Hof Lipomin pentru tratarea lipoamelo ...

normoflux
Buna ziua, dupa o luna de administrare normoflux efectele au fost foarte bun, menstruatia a revenit la fluxul normal; ...

Circulatia singelui si scaderea colesterolului
Intrebarea mea este daca sunt madicamente din plante medicinale care sunt recomandate in afectini cardiovasculare, c ...

scaderea colesterolului
Am 60 de ani si am colesterolul ridicat si il echilibrez luand zilnic Crestor.As dori insa sa fac si pauze in care timp ...

umflatura sub stern
Am o umflatura chiar sub stern,tin sa precizez ca o aveam de mai multi ani dar era ceva mai mica,in prima faza am crezut ...

Asociere Arterin cu Niacina
Se poate urma concomitent tratament cu Arterin si Niacina?Am colesterolul si trigliceridele cu valori mari.. ...

Cele mai apreciate produse

Atentionare!

Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini, in scopul diagnosticarii sau tratarii oricaror probleme de sanatate sau boala sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.
Produse relevante pentru colesterolului

 

Cholesterol Blend - Inamicul Colesterolului Recomandat: Afectiuni cardiovasculare - Scaderea colesterolului
Cholesterol Blend - Inamicul Colesterolului Efecte: Reduce nivelul sanguin al colesterolului total, al LDL-ului si al trigliceridelor (blocheaza absorbtia lipidelor si le elimina la nivel intestinal prin imbunatatirea digestiei, stimularea secret [detalii/comanda produs]
ChoLess Optimizer - Reduce nivelul seric al colesterolului total, al VLDL si LDL! Recomandat: Afectiuni cardiovasculare - Scaderea colesterolului
Favorizeaza solubilizarea colesterolului, reduce depunerea si oxidarea colesterolului "rau" (LDL) in peretii arteriali (antiateromatos), antiagregant plachetar. [detalii/comanda produs]
Cholesteran Recomandat: Afectiuni cardiovasculare - Scaderea colesterolului
Indicatii: Hipercolesterolemie. Reduce riscul de accidente vasculare, cerebrale si atacuri ischemice tranzitorii. [detalii/comanda produs]
Normocolesterin Recomandat: Afectiuni cardiovasculare - Scaderea colesterolului
Normocolesterin Indicatii: Scade nivelul colesterolului sangvin, depurativ, diuretic, drenor al ficatului si vezicii biliare. [detalii/comanda produs]
Eur O2 Diet - Zuccari Recomandat: Pentru slabit - Arderea grasimilor
In cadrul acestui preparat intalnim formula Eur O2 (enzime, minerale si aminoacizi), imbunatatita cu L-carnitina. [detalii/comanda produs]
Lecithin - Solgar Recomandat: Afectiuni cardiovasculare - Adjuvante
Lecithin - Solgar O sursa concentrata de fosfatidilcolina, fosfatidilinositol si acizi grasi nesaturati esentiali, cu gust placut. [detalii/comanda produs]
Vitaal Body Recomandat: Pentru slabit - Inhibarea poftei de mancare
Vitaal Body Indicatii: Un amestec ideal din plante naturale, cu efect benefic asupra greutatii corporale, a colesterolului si metabolismului, complet lipsit de efecte secundare. [detalii/comanda produs]
AyurSlim Recomandat: Pentru slabit - Inhibarea poftei de mancare
CARACTERISTICI: Scade pofta de mancare, apetitul pentru dulciuri, regleaza nivelul colesterolului si al trigliceridelor, accelereaza arderea grasimilor si elimina toxinele reducand efectiv greutatea, pastrand masa musculara, inhiba sinteza acizilor [detalii/comanda produs]
Normolip 5 Recomandat: Afectiuni cardiovasculare - Scaderea colesterolului
Normolip 5 Indicatii: Acest supliment nutritiv intervine in controlul colesterolului plasmatic. Cromul este util in reglarea metabolismului grasimilor si zaharurilor. [detalii/comanda produs]
Canah Hemp Capsule Recomandat: Produse pentru femei - Tulburari premenstruale si menopauza
Canah Hemp Capsule cu ulei de canepa Indicatii: - mentinerea sanatatii si elasticitatii membranei celulelor ( mai ales a celulelor nervoase ) ; - dezvoltarea creierului la copii ; - revitalizarea sistemului imunitar ; - mentinerea unei inimi s [detalii/comanda produs]
Canah Hemp Capsule Recomandat: Afectiuni cardiovasculare - Reglarea tensiunii arteriale
Canah Hemp Capsule Indicatii: - mentinerea sanatatii si elasticitatii membranei celulelor ( mai ales a celulelor nervoase ) ; - dezvoltarea creierului la copii ; - revitalizarea sistemului imunitar ; - mentinerea unei inimi sanatoase prin red [detalii/comanda produs]
Geriforte Recomandat: Pentru memorie -
Geriforte Indicatii: Reduce stresul fizic si psihic si combate oboseala Tonifica si sustine organismul in timpul modificarilor ce survin odata cu inaintarea in varsta Ofera echilibru emotional, memorie puternica, energie si pofta de viata Regleaz [detalii/comanda produs]
Anghinare - Remedia Recomandat: Afectiuni digestive - Vezica biliara
Anghinare 250 mg Remedia Indicatii: Principiile active ale anghinarei stimuleaza secretia biliara si metabolizarea colesterolului in ficat, cresc functia antitoxica a ficatului, regenereaza celulele hepatice, cresc debitul urinar, au rol deconges [detalii/comanda produs]
Colest Oil - Aboca Recomandat: Afectiuni cardiovasculare - Scaderea colesterolului
Colest Oil GLA Aceasta formula, conceputa din uleiuri vegetale polinesaturate (foarte bogate in acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6),oleorezine extrase din usturoi si din planta indiana guggul(foarte folosita in medicina ayurvedica pentru sca [detalii/comanda produs]
Usturoi si Crategus - Medica Recomandat: Afectiuni cardiovasculare - Reglarea tensiunii arteriale
Usturoi si Crategus - Medica Produsul imbunatateste circulatia sangelui, normalizeaza valorile tensiunii arteriale; ajuta la diminuarea colesterolului. [detalii/comanda produs]
Normocolesterol Recomandat: Afectiuni cardiovasculare - Scaderea colesterolului
Normocolesterol Indicatii: Valori crescute ale colesterolului, arterita obliteranta, diabetul si tulburarile asociate lui, ischemie cardiaca asociata cu hipercolesterolemie. [detalii/comanda produs]
Tinctura de Galbenele Recomandat: Afectiuni digestive - Ulcer
Tinctura de Galbenele Indicatii: Intern: hepatita, sechele post-hepatice, diskinezie biliara (adjuvant), flebita, tromboflebita, ulcer (adjuvant), fibroame si adenofibroame (adjuvant), valori crescute ale colesterolului in sange (adjuvant). Ext [detalii/comanda produs]
Gerovital Line Inima Recomandat: Afectiuni cardiovasculare - Adjuvante
Gerovital Line Inima (STOC 0) Indicatii: Prin compozitia sa echilibrata in principii naturale cu actiune benefica asupra sistemului cardiovascular, vitamine si minerale, Gerovital Line Inima contribuie la: - normalizarea nivelului colesterolului [detalii/comanda produs]
Silueta Amestec de Plante Recomandat: Pentru slabit - Adjuvante in cura de slabire
Silueta Amestec de Plante Indicatii: Scade pofta de mancare, intensifica procesele de ardere a zaharurilor si impiedica astfel transformarea lor in grasimi, creste arderea lipidelor stocate in tesuturi, contribuie la reducerea lipoproteinelor si [detalii/comanda produs]
Tinctura de Rozmarin Recomandat: Diverse - Migrene
Tinctura de Rozmarin Indicatii: Indigestie, atonie digestiva (in special a stomacului), voma, colici, congestia ficatului, icter, inflamatii dureroase cronice ale vezicii biliare, diabet, valori crescute ale colesterolului, insomnie, [detalii/comanda produs]

  Intreaba Farmacistul!
Adresati intrebarea dvs. prin acest formular. Un farmacist va va raspunde si veti primi cat mai curand raspunsul si pe mail.

Domeniul*:

Nu poti citi codul? click AICI pentru a obtine altul!
Produse Complementare
pentru Simvastatina Sun, comprimate filmate
Chitosan - Solaray
Afectiuni cardiovasculare - Scaderea colesterolului
Cholesterol Blend - Inamicul Colesterolului
Afectiuni cardiovasculare - Scaderea colesterolului
OctaPower - Solaray
Pentru memorie
Silueta Perfecta Controlul Greutatii - Fares
Pentru slabit - Adjuvante in cura de slabire
Coenzima Q10 Forte - Dacia Plant
Afectiuni cardiovasculare - Adjuvante
Canah Hemp Capsule
Afectiuni cardiovasculare - Reglarea tensiunii arteriale
Lecithin 1200 mg - KAL
Pentru memorie
Acai SE
Diverse - Cancer
Omega 3 ulei de in
Afectiuni cardiovasculare - Scaderea colesterolului
Chitosan
Afectiuni cardiovasculare - Scaderea colesterolului


Recomandam! Avocat Dreptul muncii

Social

Oferte Speciale!
1+1 Gratis
+ 10 Capsule Gratis

Detoxifiant Hepatic Forte - Cosmopharm

Hepatoprotectoare - Hepatoprotectoare
+1 Crema Dermato Plant Cosmetics la alegere

Sfatul Farmacistului
 • Anticonceptionale
  Buna ziua! Am 18 ani. Eu si iubitul meu avem contacte sexuale neprotejate. Nu imi doresc o sarcina la varsta aceasta si vreau ...

 • probleme
  buna ziua am pus aceasta intrebare '' buna ziua am o intrebare foarte delicata pentru mine. de curand am inceput sa fac sal ...

 • Stimularea imunitatii in anotimpul rece
  Buna seara,am o fetita de 8 luni de zile si de o luna ii administrez Colostrum de la Secom in urma unei cure de 10 zile cu Fi ...

 • erectie slaba
  Buna ziua.Am varsta de 37 ani si am observat de la un timp o lipsa mai pronuntata a dorintei intime..in sensul ca desi exista ...

 • Postinor-2
  Am luat Postinor 2 pe data de 16 august, am avut spotting care cred ca a fost si menstruatia intre zilele 23-29 august (daca ...

 • amorteala
  imi amorteste mana stinga si vreau sa stiu daca ma ajuta gingkoprim. ...

 • contraceptie
  bUNA ZIUA.vA ROG SA-MI SPUNETI DACA AM INTARZIAT ADMINISTRATEA CERAZETTE 1 ORA II POATE SCADEA EFECTUL?TREBUIA SA IAU LA 22 S ...

 • Pete rosii si bubite albe
  Buna ziua, am 20 de ani si mi-au aparut 4-5 pete rosii in partea opusa a preputului, iar la baza capului penisului au apar ...

 • Vitex agnus-castus
  Buna ziua, am luat in jur de 4-5 ani anticonceptionale, de aprox. 1 an jumate nu mai iau dar nici nu raman insarcinata, am ci ...

 • Ce medicamente puternice pt memorie exista ?
  Ce medicamente puternice pt memorie exista ? ...

 • Absorbante
  Buna ziua. La moment fac tratamentul cu Cervugid, 12 zile. Ma intereseaza in linii generale, daca se pot folosi absorbante de ...

 • Stare de ameteala continua dupa tiroidectomie.
  Ce preparat imi propuneti pentru o stare de ameteala continua dupa tiroidectomie totala si eliminarea unei paratiroide? Am fa ...

 • Cum sa ma ingras
  Buna ziua!As vrea sa ma ingras putin(cam 4 kg).Am 12 ani, 1.75 si 45 kg.Nu iau suplimente alimentare.Un sfat va rog? ...

 • probleme
  buna ziua am o intrebare foarte delicata pentru mine. de curand am inceput sa fac sala ! si am observat ca penisul nu mai ...

 • Menstruatie
  Buna seara! Ciclul meu menstrual intarzie de 29 de zile, am 18 ani si niciodata nu a intarziat mai mult de 14-15 zile. Am avu ...

 • Reglare menstruație
  Buna ziua, Încerc să rămân însărcinată de aproximativ un an. Am născut acum un an și 7 luni, iar menstruația mi- ...

 • Ingrasare!!!
  Buna ziua ma numesc Anastasia , am 21 de ani si 41 de kg . Va rog mult ajutati-ma si spuneti-mi ce sa fac sa ma ingras macar ...

 • Menstruația
  Buna seara ,Ce pastile stimulează mai mult venirea mestruatiei la 40 de ani după un avort spontan ce șanse sunt sa rămâ ...

 • tulburare depresiva
  Buna seara! d-na farmacist va rog,sa-mi recomandati un produs naturist romanesc; am trecut in urma cu un an printr-un divor ...

 • acne stop
  Buna ziua, acne stop se poate administra si in cazul in care doresc sa raman insarcinata? ...

 • Daca iau lacto stop i mai pot da copilului sa suga
  Daca iau lacto stop il intarc mai usor....si ii mai pot da sa suga? ...

 • efectele combinatiilor dintre produsele naturiste si citostatice
  Buna seara ! Ma intereseaza parerea dumneavoastra despre administrarea concomitenta a interferonatului cu pastura in cazul un ...

 • administrare nuca neagra
  Buna ziua, Cum se adminsitreaza tabletele de nuca neagra, cate pe zi, cum si pentru ce perioada? Multumesc ...

 • inflamatie si mancarime
  buna seara, vreau si eu sa aflu ce mi se intampla. de o saptamana aproximativ 2 am mancarimi in zona inghinala mai exact la v ...

 • somnul copilului
  Buna ziua , am un.băiețel de aproape 3 ani care nu are un somn linistit , se agita si noaptea si ziua . Este agitat si i ...

 • Foloseste pentru insuficienta venoasa?
  Am hipertensiune arteriala si am fost diagnosticat cu aritmie cardiaca:De curand ma confrunt si cu insuficienta venoasa la un ...

 • Utilizarea in timpul sarcinii
  Buna seara, as dori sa stiu. Daca pot folosi unguentul Reumatis pentru dureri de picioare in timpul sarcinii? Multumesc ...

 • Tensiune mica
  Asi dori sa-mi spuneti care sunt diversele cauzele ale unei tensiuni mici. Mentionez ca am 65 de ani si din investigatiil ...

 • Menstruatie
  Buna seara! Menstruatia mea intarzie de o luna de zile aproape. Am avut contacte sexuale neprotejate cu iubitul meu. Am facut ...

 • Avort medicamentos
  Bună ziua! As dori sa găsesc medicamentele pentru întrerupere sarcina și doctorul ginecolog nu vrea sa îmi elibereze re& ...

 • antibiotice pentru prostatita
  Buna ziua ! Tavanic 500 prescris de medic( 10 zile ) imi provoaca cresterea tensiunii si a pulsului dupa 4-5 zile de admin ...

 • azalia in timpul ciclului
  Daca iau azalia de 2 saptamini si azi mi sainceput ciclu sa le iau in continuare sau trebuie sa fac pauza ...

 • Prolia
  As dori sa stiu cat poate fi de eficient acest medicament pentru osteoporoza spre deosebire de alte medicamente si daca acest ...

 • Neurol -necesita reteta ?
  Buna ziua as dori sa stiu daca medicamentul Neurol SR, necesita sau nu reteta la cumparare ? Vreo idee de farmacie in Bucures ...

 • Curcuma 500 si Hepatohelp
  Buna ziua! Iau odata pe zi Hepatohelp si sunt curios daca pot lua si Curcuma 500. Exista vreo nepotrivire, dar daca ocazional ...