Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Wilzin

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Wilzin

Prospect - Wilzin


NU comercializăm Wilzin!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Wilzin    DCI:


  Produs complementar recomandat


182.95lei
Vezi detalii

Wilzin este un medicament care contine substanta activa zinc.
Acesta este disponibil sub forma de capsule (albastre: 25 mg; portocalii: 50 mg).

Pentru ce se utilizeaza Wilzin?
Wilzin se utilizeaza pentru tratarea bolii Wilson. Boala Wilson este o tulburare ereditara rara in care pacientilor le lipseste o enzima necesara pentru eliminarea din organism a cuprului continut in alimente. Aceasta duce la acumularea de cupru in organism, mai intai in ficat, apoi in alte organe, cum ar fi in ochi si in creier. Aceasta acumulare provoaca o varietate de efecte, intre care boli hepatice si afectiuni ale sistemului nervos.
Deoarece numarul de pacienti cu boala Wilson este scazut, boala este considerata „rara”, iar Wilzin a fost desemnat „medicament orfan” (un medicament folosit in boli rar intalnite) la 31 iulie 2001.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Wilzin?
Tratamentul cu Wilzin trebuie initiat de un medic cu experienta in tratarea bolii Wilson.
Doza obisnuita pentru adulti este de 50 mg de trei ori pe zi. La copii se utilizeaza o doza redusa. Wilzin trebuie sa se administreze pe stomacul gol, cu cel putin o ora inainte de masa sau la doua - trei ore dupa masa. Tratamentul cu Wilzin se face pe termen lung. Pacientii care trec de la un „agent chelator” (un alt tip de medicament pentru boala Wilson) la Wilzin trebuie sa continue utilizarea agentului chelator timp de doua pana la trei saptamani dupa inceperea tratamentului cu Wilzin, deoarece Wilzin incepe sa actioneze pe deplin dupa o anumita perioada de timp. Doza maxima de Wilzin este de 50 mg de cinci ori pe zi. Pentru informatii suplimentare, a se consulta prospectul.

Cum actioneaza Wilzin?
Substanta activa din Wilzin este cationul de zinc (zinc incarcat pozitiv), care blocheaza absorbtia cuprului din regimul alimentar. Aceasta actioneaza prin stimularea producerii de catre organism a unei proteine numite metalotioneina la nivelul celulelor mucoasei intestinale. Aceasta proteina se leaga de cupru si previne transferarea acestuia in sange. Cuprul este apoi eliminat din organism in fecale. In timp, cantitatea de cupru din organism scade, ameliorand simptomele bolii. Zincul este utilizat pentru tratarea bolii Wilson din 1958.

Cum a fost studiat Wilzin?
Datorita faptului ca zincul este utilizat pentru tratarea bolii Wilson de multi ani, societatea a prezentat rezultate ale studiilor din literatura de specialitate publicata. In total, datele care sustin utilizarea Wilzin au provenit de la 255 de pacienti cu boala Wilson. Studiul principal a inclus 148 de pacienti care au fost tratati cu Wilzin, dar nu a comparat Wilzin cu alte tratamente. Principala masura a eficacitatii a investigat daca pacientii inregistrau un control suficient al concentratiilor de cupru.

Ce beneficii a prezentat Wilzin in timpul studiilor?
S-a demonstrat ca Wilzin este eficace in reducerea absorbtiei cuprului si scaderea cantitatii de cupru din organism. In studiul principal, 91% din pacientii evaluati (91 din 100) au prezentat un control suficient al concentratiilor de cupru in primul an de tratament cu Wilzin.

Care sunt riscurile asociate cu Wilzin?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Wilzin (observate la 1 pana la 10 din 100 de pacienti) sunt iritatia gastrica (iritarea stomacului) si concentratiile sanguine ridicate ale enzimelor (amilaza, lipaza si fosfataza alcalina). Iritatia gastrica are, de obicei, forma cea mai grava la prima doza de dimineata si dispare dupa primele zile de tratament. Amanarea primei doze pana mai tarziu in cursul diminetii sau administrarea dozei cu o cantitate mica de alimente ce contin proteine, cum ar fi carne, ar putea fi de ajutor. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Wilzin, a se consulta prospectul.
Wilzin nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la zinc sau la oricare alt ingredient al acestui medicament.

De ce a fost aprobat Wilzin?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a remarcat ca boala Wilson este fatala, iar celelalte medicamente deja utilizate pentru tratarea bolii pot avea efecte secundare grave. Prin urmare, Comitetul a decis ca beneficiile Wilzin sunt mai mari decat riscurile sale pentru tratamentul bolii Wilson. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Wilzin.

Alte informatii despre Wilzin:
Comisia Europeana a acordat Orphan Europe SARL o autorizatie de introducere pe piata pentru Wilzin, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 13 octombrie 2004. Autorizatia de introducere pe piata a fost reinnoita la 13 octombrie 2009.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 10-2009.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Combinație megicamente
Buna seara, se piate lua Omega 3 de 1000 gr dacă iau și Trombex de 75 mg ? Mulțumesc! ...
Plavix sau aspenter
Bună ziua,mama a facut un Avc și a luat la indemnul cardiologul aspenter.intr timp a fost ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...