Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » SonoVue

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - SonoVue

Prospect - SonoVue


NU comercializăm SonoVue!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: SonoVue    DCI:


  Produs complementar recomandat


26.95lei
Vezi detalii

SonoVue este un produs medicamentos care contine ca substanta activa hexafluorura de sulf (un gaz).
Este disponibil sub forma de set care contine o fiola de gaz si pulbere si o seringa preumpluta cu 5 ml de solvent. Dupa prepararea solutiei, 1 ml de SonoVue contine 8 microlitri de gaz de hexafluorura de sulf sub forma de „microbule” intr-o suspensie de lichid.

Pentru ce se utilizeaza SonoVue?
SonoVue se foloseste doar pentru diagnosticare. Este o substanta de contrast (cu ajutorul acesteia structura organelor interne se poate vizualiza in timpul testelor imagistice). SonoVue este folosit pentru testele care masoara modul in care ultrasunetele se transmit in organism, deoarece creste capacitatea sangelui de a crea un ecou. Acest produs se foloseste doar atunci cand rezultatele testului fara substanta de contrast sunt neconcludente. SonoVue este utilizat pentru:
• ecocardiografie (test de diagnosticare prin care se obtine o imagine a inimii). SonoVue este folosit pentru a obtine o imagine mai clara a camerelor inimii, in special a ventriculului stang, la pacientii cu boala arteriala coronariana suspectata sau confirmata.
• Doppler (test de diagnosticare care masoara viteza de curgere a sangelui). SonoVue poate sa fie folosit in testele Doppler pentru vasele mari de sange, ca de exemplu cele intracraniene, cele care conduc sangele la nivel cranian sau vena principala a ficatului sau pentru vasele de sange mai mici, ca de exemplu cele de la nivelul leziunilor (zone afectate de boala) hepatice si ale sanului.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza SonoVue?
SonoVue trebuie utilizat doar de catre medicii cu experienta in diagnosticul imagistic ultrasonografic. Inaintea efectuarii testului se injecteaza intravenos (intr-o vena) o doza de 2- sau 2,4 ml, in functie de tipul de test care va fi realizat. Doza se poate repeta. SonoVue nu a fost studiat la pacientii in varsta de 18 ani sau sub 18 ani si nu ar trebui folosit la aceste grupe de varsta.

Cum actioneaza SonoVue?
Substanta activa continuta de SonoVue, hexafluorura de sodiu, este un gaz insolubil la nivelul sangelui. Dupa prepararea suspensiei de SonoVue, gazul este inchis in niste bule mici, numite microbule. Dupa injectare, microbulele patrund in circulatia sanguina, reflectand undele sonore mai mult decat tesuturile inconjuratoare. Aceasta ajuta la imbunatatirea rezultatelor testelor bazate pe
masurarea ultrasunetelor, ca de exemplu ecocardiografia si testele Doppler. Eliminarea gazului din organism are loc la nivel pulmonar.

Cum a fost studiat SonoVue?
SonoVue a fost studiat in sase studii principale pe un total de 895 de pacientii. Acestea au inclus trei studii despre ecocardiografie si trei studii despre Doppler.
Studiile despre ecocardiografie au inclus in total 317 pacienti si au comparat efectele SonoVue cu cele ale unei alte substante de contrast si cu cele ale unui placebo (preparat inactiv).
Studiile Doppler au implicat 361 pacienti care erau testati pentru descoperirea defectelor la nivelul vaselor de sange mari si 217 pacienti care erau testati pentru descoperirea defectelor la nivelul vaselor mai mici. In aceste studii, SonoVue nu a fost comparat cu nici un alt produs medicamentos, dar rezultatele testului la care s-a folosit SonoVue au fost comparate cu cele ale „standardului de aur”, asa cum este angiografia (radiografia vaselor sanguine). Masura principala a eficacitatii a fost reprezentata de claritatea imaginilor obtinute in timpul testelor.

Ce beneficii a prezentat SonoVue in timpul studiilor?
In studiile asupra ecocardiografiei, SonoVue a fost mai eficace decat produsul cu care a fost comparat si decat placebo in ceea ce priveste imbunatatirea claritatii imaginii obtinute pentru ventriculul stang si pentru delimitarea ventriculului stang.
In studiile Doppler, utilizarea SonoVue pentru masurarea fluxului sanguin la nivelul vaselor mari de sange a crescut calitatea imaginii pentru testele realizate la nivelul arterelor cerebrale (intracraniene), carotidei (la nivel cervical) si venei porte (care transporta sangele la ficat), dar nu si la nivelul arterelor renale (care transporta sangele la rinichi). Pentru vasele mai mici, SonoVue a imbunatatit calitatea imaginii obtinute pentru evaluarea fluxului sanguin de la nivelul leziunilor hepatice si ale sanului. Totusi, acest lucru nu a fost observat pentru leziunile pancreatice, renale, ovariene sau de la nivelul prostatei.

Care sunt riscurile asociate cu SonoVue?
Cele mai frecvente efecte secundare aparute in urma utilizarii SonoVue (observate in cazul a 1 – 10 pacienti din 100) sunt cefalee, greata (stare de rau), durere la locul de injectie, reactii la locul de injectie, inclusiv invinetire, senzatie de arsura, si parestezii (senzatii neobisnuite de intepatura) la locul de injectie. Pentru lista completa a efectelor secundare raportate in urma tratamentului cu SonoVue, a se consulta prospectul.

SonoVue nu trebuie utilizat la pacientii care pot fi hipersensibili (alergici) la hexafluorura de sulf sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. De asemenea, SonoVue nu trebuie administrat urmatorilor pacienti:
• pacienti cu sindrom coronarian acut recent (cu simptomatologie cardiaca) sau boala cardiaca ischemica instabila (aport de sange redus catre inima),
• pacienti cunoscuti cu sunturi dreapta-stanga (circulatia anormala a sangelui la nivelul inimii), hipertensiune pulmonara severa (presiune sanguina crescuta la nivelul arterei pulmonare, vasul de sange care transporta sangele de la inima la plamani), hipertensiune necontrolata (presiune sanguina crescuta) sau sindrom de detresa respiratorie de tip adult (acumulare crescuta de lichid in ambii plamani),
• femei insarcinate sau care alapteaza.

De ce a fost aprobat SonoVue?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a stabilit ca beneficiile SonoVue sunt mai mari decat riscurile in ceea ce priveste cresterea ecogenitatii (contrastului ecografic) sangelui pentru ecocardiografie la pacientii cu afectiuni cardiovasculare suspectate sau cunoscute in scopul opacifierii camerelor cardiace si pentru imbunatatirea delimitarii endocardului de la nivelul ventriculului stang si pentru Dopplerul vaselor mari (artere cerebrale, carotida extracraniana sau arterele periferice si vena porta) sau al vaselor mici (hepatice sau de la nivelul leziunilor sanului). Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru SonoVue.

Alte informatii despre SonoVue:
Comisia Europeana a acordat Bracco International B.V. o autorizatie de introducere pe piata pentru SonoVue, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la data de 26 martie 2001. Autorizatia de introducere pe piata a fost reinnoita la 26 martie 2006.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 09-2007.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Probleme erectie si ejaculare precoce
Buna ziua . Va rog dacă mă puteți ajuta cu un sfat. Am probleme cu erectia(nu mereu) ...
Anticonceptionale Yasmin
Bună ziua! Folosesc Yasmin de 4 ani fără întrerupere. În tot acest timp nu am avut ni ...
Perioada stresanta, protectia inimii
Ce supliment aș putea să iau pentru a-mi proteja inima ďż˝ntr-o perioadă foarte stresantă? Am ď ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa beti zilnic cate 3 cani de ceai Sanatatea Inimii Dacia Plant, cu minim 30 de minute inaintea meselor principale. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Durere partea stânga
Bună ziua, mă confrunt cu o durere în piept partea stânga și amorțeală mâna ...
↳ Buna ziua! Intr-o prima faza cereti si sfatul unui medic neurolog, apoi daca va fi cazul, faceti investigatii suplimentare, poate este totusi o afect ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Calmogen cauzeaza inimii?
Te poate intepa inima de la calmogen? ...
↳ Buna ziua! Calmogen Plant ajuta in cazul intepaturilor la inima, nu le cauzeaza! Mergeti la medicul cardiolog pentru un diagnostic si urmati-i recoma ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
muschiul inimii
ce medicament pot folosi pentru palpitatiile pe care le am,?,am muschiul inimii slabit..multumesc ...
↳ Buna ziua! Va recomand preparate pe baza de paducel, care reduce palpitatiile si imbunatateste activitatea miocardului. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...