Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Prandin

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Prandin

Prospect - Prandin


NU comercializăm Prandin!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Prandin    DCI:


  Produs complementar recomandat
Prandin este un medicament care contine substanta activa repaglinida.
Este disponibil sub forma de comprimate rotunde (albe: 0,5 mg; galbene: 1 mg; portocalii: 2 mg).

Pentru ce se utilizeaza Prandin?
Prandin se utilizeaza pentru pacientii cu diabet zaharat de tip 2 (non-insulino dependent). Impreuna cu dieta si exercitiul fizic, scade nivelul glicemiei la acei pacienti la care hiperglicemia (nivelul crescut al glucozei in sange) nu poate fi controlata numai prin dieta, scadere in greutate si exercitii fizice. Prandin poate fi asociat, de asemenea, cu metformin (alt medicament antidiabetic) la pacientii cu diabet zaharat de tip 2 la care nivelul glicemiei nu este mentinut in limite satisfacatoare numai cu metformin.

Cum se utilizeaza Prandin?
Prandin se administreaza inainte de masa, de obicei cu 15 minute inainte de fiecare masa principala. Dozele se ajusteaza pentru obtinerea unui control optim. Medicul trebuie sa determine periodic glicemia pacientului, pentru a determina doza minima eficace. Prandin poate fi folosit si in cazul pacientilor cu diabet zaharat de tip 2 controlat prin dieta, dar care au episoade temporare de dezechilibru al glicemiei.
Doza initiala recomandata este de 0,5 mg. Dupa 1-2 saptamani, poate fi necesara cresterea dozei.
Daca pacientul a luat anterior alt medicament antidiabetic, se recomanda o doza de pornire de 1 mg.
Prandin nu se recomanda pacientilor cu varsta sub 18 ani datorita lipsei de informatii privind siguranta si eficacitatea administrarii la aceasta grupa de varsta.

Cum actioneaza Prandin?
Diabetul zaharat de tip 2 este o boala a pancreasului, care nu mai produce destula insulina pentru a controla nivelul de glucoza din sange. In alte situatii, organismul nu poate utiliza eficient insulina existenta. Prandin ajuta pancreasul sa secrete mai multa insulina la ora mesei si este folosit pentru controlul diabetului de tip 2.

Cum a fost studiat Prandin?
Prandin a fost studiat in 45 de studii de „farmacologie clinica” (cercetand modul in care medicamentul actioneaza in organism) si in 16 studii clinice (urmarind efectele medicamentului utilizat in tratarea pacientilor cu diabet zaharat de tip 2). In total, 2 156 de pacienti au primit Prandin in aceste studii.
Studiile principale au comparat Prandin cu alte medicamente folosite in diabetul de tip 2 (glibenclamida, glipizida sau gliclazida). Alt studiu a urmarit efectele asocierii dintre Prandin si metformin. Studiile au masurat nivelul unei substante numite hemoglobina glicozilata (HbA1c) in sange. Aceasta indica cat de bine este controlata glicemia.

Ce beneficii a prezentat Prandin in timpul studiilor?
In toate studiile, Prandin a dus la o scadere a nivelului HbA1c, ceea ce a demonstrat un control al glicemiei similar cu cel observat la medicamentele cu care a fost comparat. In studiul in care Prandin a fost asociat metforminului, cele doua medicamente au avut cel putin un efect aditiv (echivalent insumarii efectelor lor luate separat).
Prandin produce un raspuns insulinic adecvat la 30 de minute de la administrarea dozei la pacientii cu diabet de tip 2 si are un efect de scadere a glicemiei pe tot parcursul mesei. Nivelul crescut al insulinei revine la normal dupa masa.

Care sunt riscurile asociate cu Prandin?
Cele mai frecvente efecte secundare ale Prandin (observate la 1-10 pacienti din 100) sunt hipoglicemia (scaderea nivelului glucozei in sange), durerile abdominale (de burta) si diareea. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Prandin, a se consulta prospectul.
Prandin nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la repaglinida sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. De asemenea, nu se administreaza pacientilor cu diabet zaharat de tip 1 (insulino-dependent), care nu au in sange nici un „peptid C” (un marker al diabetului de tip 1). Nu se foloseste nici in cazul pacientilor cu cetoacidoza diabetica (cu niveluri crescute de cetone [acizi] in sange), la pacienti cu afectare hepatica severa sau la cei care iau gemfibrozil (un medicament care reduce nivelul grasimilor din sange). Dozele de Prandin trebuie modificate daca se asociaza cu medicamente folosite in boli de inima, in tratamentul durerii, in astm sau alte afectiuni. Lista completa este disponibila in prospectul medicamentului.

De ce a fost aprobat Prandin?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile Prandin sunt mai mari decat riscurile sale pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Prandin.

Alte informatii despre Prandin:
Comisia Europeana a acordat Novo Nordisk A/S o autorizatie de introducere pe piata pentru Prandin, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 29 ianuarie 2001. Autorizatia de introducere pe piata a fost reinnoita la 18 august 2003 si la 18 august 2008.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 07-2008.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Colesterol
Bună ziua. Soțul meu are diabet zaharat tip 2 și face insulină.Are și coles ...
Am diabet zaharat
Buna ziua am 37 de ani și am diabet zaharat ,in ultimul timp am observat că nu mi se mai î ...
Dureri de picioare noaptea
Buna ziua De câteva luni am dureri de picioare noaptea, de la genunchi in jos. Efectiv simt că îmi ...
↳ Buna ziua! Ati putea suferi de sindromul picioarelor nelinistite, care se manifesta prin dureri la nivelul gambelor in timpul noptii. Discutati cu m ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Glicemia crescuta
Bună ziua! Am 43 de ani și sunt diabetic tip 2 de doua luni iau și pentru hipertensiu ...
↳ Buna ziua! La pacientii cu diabet zaharat este recomandata inceperea tratamentului cu o doza mai mica, sub stricta supraveghere medicala. Trebuie ver ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Diabet zaharat tip2
Se poate lua Diabetyn cînd ai tratament cu Siofor1000si Jardiance pentru menținerea glicemiilor ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...