Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Osseor

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Osseor

Prospect - Osseor


NU comercializăm Osseor!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Osseor    DCI:


  Produs complementar recomandat


49.5lei
Vezi detalii

Osseor este un medicament care contine substanta activa ranelat de strontiu.
Este disponibil sub forma de plicuri de 2 g care contin granule din care se prepara o suspensie orala.

Pentru ce se utilizeaza Osseor?
Osseor se utilizeaza pentru tratarea osteoporozei (o boala care fragilizeaza oasele) la femeile care au trecut de menopauza, pentru a reduce riscul fracturilor la nivelul coloanei vertebrale si al soldului.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Osseor?
Osseor se administreaza cate un plic o data pe zi. Din continutul unui plic se prepara o suspensie intr-un pahar cu apa si se bea imediat dupa preparare. Osseor trebuie administrat la cel putin doua ore dupa masa, lapte, produse lactate sau suplimente de calciu, preferabil inainte de culcare. Osseor este destinat pentru tratament de lunga durata. Pacientii trebuie sa primeasca suplimente de calciu sau vitamina D, daca alimentatia lor nu le asigura un aport suficient.

Cum actioneaza Osseor?
Osteoporoza apare in momentul in care nu se mai formeaza suficient os nou pentru a inlocui osul distrus in mod natural. Treptat, oasele devin subtiri si fragile, fiind mai predispuse la rupere. Osteoporoza este mai frecventa la femei dupa menopauza, cand valorile hormonului feminin, estrogenul, care ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, scad.
Substanta activa din Osseor, ranelatul de strontiu, actioneaza asupra structurii osoase. Odata ajuns in intestin, ranelatul de strontiu elibereaza strontiul, care este absorbit in os. Modul in care strontiul actioneaza in cazul osteoporozei nu este inteles pe deplin, dar se stie ca acesta stimuleaza formarea tesutului osos si reduce distrugerea osului.

Cum a fost studiat Osseor?
Osseor a fost studiat in doua studii de amploare pe aproape 7 000 de femei varstnice. Aproape un sfert dintre paciente aveau peste 80 de ani. Primul studiu a inclus 1 649 de femei cu osteoporoza, care avusesera deja fracturi la nivelul coloanei vertebrale, iar al doilea a inclus peste 5 000 de femei la care osteoporoza afectase, la nivelul femurului, regiunea soldului. In ambele studii, Osseor a fost comparat cu placebo (un preparat inactiv), iar principala masura a eficacitatii a fost reducerea riscului de noi fracturi ale oaselor cu Osseor. In primul studiu, aceasta a fost reprezentata de numarul de pacienti care, pe parcursul a trei ani, au suferit o noua fractura la nivelul coloanei vertebrale sau, in cel de-al doilea studiu, de numarul de pacienti care au suferit o noua fractura datorata osteoporozei in orice alt loc in afara de coloana vertebrala.

Ce beneficii a prezentat Osseor in timpul studiilor?
In primul studiu, Osseor a redus riscul de noi fracturi la nivelul coloanei vertebrale cu 41% pe parcursul a trei ani: 21% dintre cele 719 femei care au primit Osseor au suferit o fractura vertebrala noua, fata de 33% dintre cele 723 care au primit placebo.
In general, doar rezultatele celui de-al doilea studiu nu au fost suficiente pentru a demonstra beneficiile Osseor in prevenirea fracturilor de oase. Cu toate acestea, avand in vedere femeile in varsta de 74 de ani sau peste care prezinta un grad inalt de fragilitate la nivelul oaselor femurului, rezultatele au sugerat o reducere a riscului fracturilor de sold in urma administrarii de Osseor.
Rezultatele ambelor studii arata ca un numar mai mic de femei din grupul celor care au primit Osseor au suferit fracturi in orice alt loc in afara de coloana vertebrala (inclusiv la nivelul soldului), decat din grupul celor care au primit placebo (331 din 3 295 pentru Osseor fata de 389 din 3 256 pentru placebo). Acest lucru a demonstrat ca riscul de fracturi ale oaselor s-a redus.

Care sunt riscurile asociate cu Osseor?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Osseor (observate la 1 pana la 10 pacienti din 100) sunt durerile de cap, lesinul, pierderea memoriei, greata, diareea, scaunele semilegate, dermatita (inflamatia pielii), eczema (eruptie cutanata descuamativa), tromboembolia venoasa (formarea de cheaguri de sange in vene) si valorile ridicate de creatin-kinaza in sange (o enzima din muschi). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Osseor, a se consulta prospectul.
Osseor nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la ranelatul de strontiu sau la oricare alt ingredient al acestui medicament.

De ce a fost aprobat Osseor?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile Osseor sunt mai mari decat riscurile sale in tratarea osteoporozei la femeile aflate in postmenopauza pentru reducerea riscului fracturilor vertebrale si de sold. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Osseor.

Alte informatii despre Osseor:
Comisia Europeana a acordat Les Laboratories Servier o autorizatie de introducere pe piata pentru Osseor, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 21 septembrie 2004. Autorizatia de introducere pe piata a fost reinnoita la 21 septembrie 2009.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 09-2009.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Administrare 4 Bones
Buna ziua, Am fost diagnosticata cu osteoporoza avansata pe coloana vertebrala si mi s-a recomand ...
Fosavance
Cu cat timp inainte trebuie sa intrerup Fosavance( osteoporoza 1 pastila pe saptamana) pt o extracti ...
Artilane sau Alfacalcidolum?
Am 59 ani.am osteopenie.medicul ortoped mi-a indicat ARTILANE 3 LUNI iar medicul de familie mi-a pre ...
↳ Buna ziua! Medicul de familie v-a scris reteta pentru ceea ce se putea prescrie pe reteta (compensata) pentru acest diagnostic. ArtiLane este indicat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Marirea sanilor
Buna ziua, am 59 de ani si doresc sa-mi maresc sanii daca s-ar putea face aceasta cu un produs natur ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa aplicati zilnic pe sani si decolteu, prin masaj usor, Breast Up Cream, timp de cel putin 2 luni. Daca nu suferiti de hiper ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Osteoporoza
Bună ziua! Pentru dureri de oase ,mușchi, articulații, pot lua ProHumano+? Mul5 ...
Osteoporoza
Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca produsul Osteo detix ajuta la osteoporoza grava? Va multumesc! ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...