Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Optisulin

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Optisulin

Prospect - Optisulin


NU comercializăm Optisulin!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Optisulin    DCI:


  Produs complementar recomandat
Optisulin este o solutie injectabila limpede care contine substanta activa insulina glargin.
Este distribuit in flacoane, cartuse si stilouri injectoare preumplute de unica folosinta (OptiSet si SoloStar).

Pentru ce se utilizeaza Optisulin?
Optisulin se utilizeaza pentru tratarea adultilor, adolescentilor si copiilor in varsta de sase ani sau peste cu diabet zaharat, la care este necesara administrarea de insulina.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Optisulin?
Optisulin se administreaza prin injectie subcutanata in peretele abdominal (burta), coapsa sau regiunea deltoida (umar). Locul injectarii trebuie schimbat la fiecare administrare pentru a se evita modificarile cutanate (cum ar fi ingrosarea pielii) care pot determina o eficienta mai mica a insulinei decat cea asteptata. Glicemia pacientului (nivelul de zahar in sange) trebuie verificata cu regularitate pentru a identifica doza minima eficace.
Optisulin se administreaza o data pe zi, la orice ora, cu conditia ca administrarea sa fie facuta la aceeasi ora in fiecare zi. La copiii se administreaza seara. Optisulin se poate utiliza, de asemenea, in asociere cu medicamente antidiabetice orale, la pacientii cu diabet zaharat non-insulino-dependent (diabet zaharat de tip 2).

Cum actioneaza Optisulin?
Diabetul este o boala in care organismul nu produce suficienta insulina pentru a controla nivelul de glucoza din sange. Optisulin este o insulina de substitutie foarte asemanatoare cu insulina produsa de organism.
Substanta activa continuta de Optisulin, insulina glargin, este produsa prin metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN-ului recombinant”: aceasta este produsa de o bacterie care a primit o gena (ADN), care o face capabila sa produca insulina glargin.
Insulina glargin este foarte putin diferita de insulina umana. Diferenta consta in absorbtia mai lenta si mai regulata in organism dupa injectare si in durata mai lunga de actiune. Insulina de substitutie actioneaza in acelasi mod ca insulina produsa in mod natural si ajuta glucoza sa patrunda din sange in celule. Prin controlarea concentratiei de glucoza din sange, se reduc simptomele si complicatiile diabetului.

Cum a fost studiat Optisulin?
Optisulin a fost initial studiat in cadrul a 10 studii, atat pentru diabetul zaharat de tip 1, cat si pentru diabetul zaharat de tip 2. In total, in toate studiile combinate, 2 106 pacienti au primit Optisulin. Studiile principale au comparat Optisulin administrat o data pe zi seara la culcare cu insulina umana NPH (o insulina cu actiune intermediara) administrata o data sau de doua ori pe zi. Injectiile de insulina cu actiune rapida au fost, de asemenea, folosite in timpul meselor. Intr-un studiu, pacientii cu diabet zaharat de tip 2 au primit si medicamente antidiabetice orale.
Studiile ulterioare au fost realizate pentru a compara Optisulin cu insulina umana NPH la copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre cinci si 18 ani, dintre care 200 au primit Optisulin. De asemenea, au fost realizate studii la aproximativ 1 400 de pacienti adulti cu diabet zaharat de tip 1 sau de tip 2 pentru a evalua eficacitatea Optisulin administrat prin injectare la orice ora din zi, comparativ cu administrarea prin injectare seara.
Toate studiile au masurat nivelul glucozei din sange pe stomacul gol (masurata atunci cand pacientul nu mancase timp de cel putin opt ore) sau al unei substante din sange numite hemoglobina glicozilata (HbA1c), care ofera indicatii despre cat de bine este controlat nivelul glucozei din sange.

Ce beneficii a prezentat Optisulin in timpul studiilor?
Optisulin a determinat o scadere a nivelului de HbA1c, indicand faptul ca nivelul glucozei din sange a fost controlat la un nivel similar cu cel observat in urma tratamentului cu insulina umana. Optisulin a fost eficace atat in cazul diabetului de tip 1, cat si al diabetului de tip 2. Cu toate acestea, numarul de copii cu varsta sub sase ani a fost prea mic pentru a se determina eficacitatea medicamentului la aceasta grupa. Optisulin a fost eficace indiferent de momentul administrarii.

Care sunt riscurile asociate cu Optisulin?
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Optisulin (observat la mai mult de 1 din 10 pacienti) este hipoglicemia (nivel scazut al glucozei din sange). Reactiile la locul de injectare (inrosirea, durerea, mancarimea si inflamatia) au fost observate mai frecvent la copii decat la adulti. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Optisulin, a se consulta prospectul.
Optisulin nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la insulina glargin sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. De asemenea, poate fi necesara ajustarea dozelor de Optisulin atunci cand se administreaza impreuna cu anumite medicamente care pot afecta nivelul glucozei din sange. Lista completa este disponibila in prospect.

De ce a fost aprobat Optisulin?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile Optisulin sunt mai mari decat riscurile sale pentru tratarea diabetului zaharat la adulti, adolescenti si copii cu varsta de sase ani sau peste, atunci cand este necesar tratamentul cu insulina. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Optisulin.

Alte informatii despre Optisulin:
Comisia Europeana a acordat Sanofi-Aventis Deutschland GmbH o autorizatie de introducere pe piata pentru Optisulin, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 27 iunie 2000. Autorizatia de introducere pe piata a fost reinnoita la 27 iunie 2005.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 02-2009.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Întârzierea menstruatiei
Buna ziua! Menstruatia imi întârzie de aproximativ o lună jumate. Mentionez ca am luat in greut ...
P
Pot lua muguri de dud facă sunt pe insulina? ...
Despre Poligemma 19
Sunt diabetica dependentă de insulina, fac de 4 ori pe zi, dimineata, la amiaz și seara H ...
↳ Buna ziua! Da, se poate asocia Polygemma 19 ca adjuvant in prevenirea si tratarea complicatiilor diabetului. Asigurati-va ca administrati insulina co ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
La diabetici de tip 1 se poate lua
Buna ziua la diabetici de tip 1 insulino dependent se poate administra Diabeticum I sau trebuie intr ...
↳ Buna ziua! Insulina nu se intrerupe decat la indicatia medicului! Diabeticum I este indicat pentru reducerea greutatii la persoanele suferind de dia ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Capsule Momordica pentru rezistenta la insulina
Buna ziua, m-ar interesa daca ajuta administrarea capsulei Momordica la rezistenta la insulina? Mo ...
Cat timp actioneaza in organism insulina fiasp dupa masa?
Cate ore dupa masa este activa in organism insulina fiasp? ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...