Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Caelyx

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Caelyx

Prospect - Caelyx


NU comercializăm Caelyx!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Caelyx    DCI:


  Produs complementar recomandat
Caelyx este un concentrat pentru solutie perfuzabila (picurare în vena).
Acest medicament contine substanta activa clorhidrat de doxorubicina (2 mg/ml).

Pentru ce se utilizeaza Caelyx?
Caelyx se utilizeaza pentru tratarea urmatoarelor tipuri de cancer:
• cancer mamar metastatic la pacienti cu risc cardiac. Prin „metastatic” se intelege raspandirea cancerului la alte organe din corp. Pentru aceasta boala, Caelyx este utilizat in monoterapie;
• cancer ovarian in stadiu avansat (cancerul ovarului) la femei care nu au mai raspuns la tratamentul anterior care includea un medicament impotriva cancerului pe baza de platina;
• sarcom Kaposi (o forma de cancer a vaselor sanguine) la pacienti cu sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA) care prezinta sisteme imunitare foarte slabite si sarcom extensiv la nivelul tesutului cutanat, a zonelor umede ale corpului sau organelor interne. Caelyx este utilizat in cazul in care alte tratamente nu mai au rezultate sau nu au fost tolerate;
• mielom multiplu (o forma de cancer a celulelor din maduva osoasa), la pacienti cu mielom multiplu progresiv carora li s-a administrat anterior cel putin un alt tratament si care nu au indicatie pentru transplant de maduva osoasa. Caelyx este utilizat in asociere cu bortezomib (un alt medicament impotriva cancerului).
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Caelyx?
Caelyx trebuie administrat sub supravegherea unui medic specialist cu experienta in utilizarea medicamentelor citotoxice (care distrug celule). Acest medicament nu poate fi inlocuit cu alte medicamente care contin clorhidrat de doxorubicina.
Doza initiala recomandata de Caelyx pentru cancer mamar sau ovarian este de 50 mg pe metru patrat de suprafata corporala (calculat in functie de inaltimea si greutatea pacientului) administrata la fiecare patru saptamani, atat timp cat boala nu progreseaza si pacientul poate tolera tratamentul. Pentru sarcomul Kaposi, doza este de 20 mg/m2 la fiecare doua-trei saptamani, timp de doua-trei luni, iar pentru mielomul multiplu, doza este de 30 mg/m2 in ziua a patra de administrare a bortezomib, in regimul de administrare de trei saptamani, atat timp cat pacientul obtine beneficii in urma tratamentului si il poate tolera.
Tratamentul trebuie intrerupt sau doza trebuie redusa la pacientii care prezinta anumite efecte secundare sau care au probleme hepatice. Caelyx nu este recomandat pacientilor carora le-a fost indepartata splina sau copiilor. Pentru informatii suplimentare, a se consulta prospectul.

Cum actioneaza Caelyx?
Substanta activa din Caelyx, clorhidratul de doxorubicina, este un medicament citotoxic care apartine grupului de „antracicline”. Acesta actioneaza interferand cu ADN-ul din celule, inhiband producerea de catre celule a altor copii ale ADN-ului si a proteinelor. Aceasta inseamna ca celulele canceroase nu se pot diviza si ca, in final, acestea sunt distruse. Caelyx se acumuleaza in zone ale organismului unde vasele sanguine prezinta o forma anormala, precum cele din tumori, unde se concentreaza actiunea sa terapeutica.
Clorhidratul de doxorubicina este disponibil incepand din anii ´60. In cazul Caelyx, clorhidratul de doxorubicina este continut in „lipozomi polietilenglicati” (mici sfere de grasime acoperite cu o substanta chimica denumita polietilenglicol). Aceasta reduce viteza de descompunere a substantei active, permitandu-i sa circule prin sange o perioada mai mare de timp. De asemenea, reduce efectele medicamentului asupra tesuturilor si celulelor neafectate de cancer, astfel ca este mai putin probabil sa provoace anumite efecte secundare.

Cum a fost studiat Caelyx?
Caelyx a fost studiat la un total de 2 512 pacienti, in cadrul a sapte studii principale.
In cazul cancerului mamar metastatic, Caelyx a fost comparat cu doxorubicina standard in cadrul unui studiu principal care a implicat 509 femei.
In cazul cancerului ovarian in stadiu avansat, Caelyx a fost comparat cu topotecan (un alt medicament impotriva cancerului) in cadrul unui studiu care a implicat 474 de femei, care primisera anterior tratament chimioterapeutic pe baza de platina.
In cazul sarcomului Kaposi asociat cu SIDA, eficacitatea Caelyx a fost studiata in cadrul a doua studii principale, care au implicat 384 de pacienti, inclusiv 77 de pacienti care primisera tratament anterior. Studii suplimentare au comparat Caelyx cu tratamentul combinat cu doxorubicina, bleomicina si vincristina (alte medicamente impotriva cancerului) la 258 de pacienti si cu tratamentul combinat cu bleomicina si vincristina la 241 de pacienti.
In cazul mielomului multiplu, eficacitatea combinatiei Caelyx si bortezomib a fost comparata cu eficacitatea bortezomib utilizat in monoterapie la 646 de pacienti.
Principala unitate de masura a eficacitatii a fost intervalul de timp pana la agravarea bolii sau, in cazul sarcomului Kaposi, numarul de pacienti care au raspuns la tratament.

Ce beneficii a prezentat Caelyx pe durata studiilor?
In tratamentul cancerului mamar, Caelyx s-a dovedit la fel de eficace ca si doxorubicina standard: intervalul de timp pana la agravarea bolii a fost de aproximativ 7,5 luni la ambele grupe. Cu toate acestea, a fost mai putin probabil ca pacientii care au primit Caelyx sa sufere de probleme cardiace.
In cazul cancerului ovarian, Caelyx a fost la fel de eficace ca si topotecan, in ceea ce priveste prelungirea intervalului de timp pana la agravarea bolii.
In cazul sarcomului Kaposi, aproximativ 70% dintre pacienti au prezentat un raspuns total sau partial la tratament, cu rezultate similare obtinute in studiul cu pacienti care fusesera tratati anterior. Studiile suplimentare au demonstrat ca medicamentul Caelyx s-a dovedit, de asemenea, mai eficace decat combinatiile cu care a fost comparat.
In cazul mielomului multiplu, adaugarea Caelyx la bortezomib a crescut intervalul de timp pana la agravarea bolii de la 6,5 luni la 9,3 luni.

Care sunt riscurile asociate cu Caelyx?
Efectele secundare ale Caelyx depind de tipul de cancer tratat. Cel mai frecvent efect secundar observat la toate tipurile de cancer (la mai mult de 1 pacient din 10) este greata (starea de rau). Alte efecte secundare foarte frecvente includ sindromul eritrodisesteziei palmo-plantare (inrosire si durere la nivelul mainilor si picioarelor), varsaturile, stomatita (inflamarea membranelor gurii), eruptiile cutanate, astenia (slabiciune), valorile scazute ale celulelor sanguine, anorexia (pierderea poftei de mancare), alopecia (caderea parului), fatigabilitatea (oboseala), diareea, constipatia si mucozita
(inflamarea gurii si gatului). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Caelyx, a se consulta prospectul.
Caelyx nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la clorhidrat de doxorubicina sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Caelyx nu se administreaza la pacientii cu sarcom Kaposi care pot fi tratati eficace prin tratamente „locale”, care afecteaza doar locul unde se afla tumoarea, sau prin administrare sistemica de interferon alfa.

De ce a fost aprobat Caelyx?
Comitetul pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile Caelyx sunt mai mari decat riscurile sale pentru tratarea cancerului mamar metastatic, cancerului ovarian in stadiu avansat si a mielomului multiplu progresiv in combinatie cu bortezomib, precum si a sarcomului Kaposi asociat cu SIDA. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Caelyx.

Alte informatii despre Caelyx:
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene pentru Caelyx la 21 iunie 1996. Titularul autorizatiei de introducere pe piata este SP Europe. Autorizatia de introducere pe piata a fost reinnoita la 21 iunie 2001 si 21 iunie 2006.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 02-2008.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Pot lua Indole -3 dupa o operație de carcinom mamar?
Am dublă mastectomie , carcinom mamar, recomandat tratament cu Tamoxifen pe care l am refuzat. ďż˝nt ...
↳ Buna ziua! Da, puteti face o cura de 3 luni cu Indole-3-Carbinol, intrucat acesta va preveni si alte tipuri de cancer generate de excesul de hormoni ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Poate lua zeolit?
Mama mea are cancer mamar triplu negativ ,a făcut 8 ședințe de chimioterapie iar acum ...
↳ Buna ziua! In cazul mamaei dumneavoastra se poate administra atat Zeolit-ul, cat si Indole-3-Supreme, acesta din urma este special recomandat in canc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Folosesc Logest ..
Folosesc Logest de o lună, acum fac pauza de 7 zile,după cate luni iși face efectul?am citit de ...
↳ Buna ziua! Efectul contraceptiv este prezent inca de la prima folie, cu conditia adminsitrarii corecte, fara omisiuni. Va puteti baza pe acest efect, ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
noduli mamari
Buna ziua, Am fetita in varsta de 28 ani si are noduli mamari, iar in urma unui set de analize, se ...
daca exista tratament natural pt tumora anexiala stanga si pt departare corzilor vocale???
buna seara, Va multumesc din suflet pt promtitudinea de care ati dat dovada si pt recomandarea facu ...
↳ Buna ziua! Este posibil ca disfonia sa fie cauzata de umflarea unor ganglioni limfatici, care preseaza corzile vocale. O laringoscopie la un specia ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
VICODIN
Am fost operata la san . Dupa chimioterapie , am dureri de oase .Este indicat sa iau VICODIN ?? sau ...
↳ Buna ziua! Vicodin nu este disponibil pentru vanzare in Romania. Luati acest medicament doar daca vi l-a recomandat medicul si il si puteti procura. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...