Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Ambirix

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Ambirix

Prospect - Ambirix


NU comercializăm Ambirix!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Ambirix    DCI:


  Produs complementar recomandat
Ambirix este un vaccin care este disponibil sub forma de suspensie injectabila.
Contine ca substante active virusul inactivat (omorat) al hepatitei A si componente ale virusului hepatitei B.

Pentru ce se utilizeaza Ambirix?
Ambirix este utilizat pentru protejarea impotriva hepatitei A si hepatitei B (boli care afecteaza ficatul) la copiii cu varsta intre unu si 15 ani care nu sunt imunizati inca impotriva acestor doua boli.
Schema de vaccinare cu Ambirix consta in administrarea a doua doze, fiind posibil ca protectia impotriva hepatitei B sa nu fie obtinuta decat dupa administrarea celei cea de-a doua doze. Din aceasta cauza, Ambirix nu trebuie utilizat decat daca pe parcursul vaccinarii exista un risc scazut de infectie cu virusul hepatite B si doar in cazul in care este asigurata schema completa de vaccinare cu doua doze.
Acest medicament se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Ambirix?
Schema de vaccinare pentru Ambirix este de doua doze administrate la distanta de sase pana la 12 luni. Vaccinul se administreaza prin injectie intramusculara in brat sau in coapsa la copiii foarte mici. Persoanele care primesc prima doza trebuie sa efectueze complet schema de vaccinare cu Ambirix.
In cazul in care se doreste administrarea unei doze de rapel pentru hepatita A sau B, se poate administra Ambirix sau un vaccin separat impotriva hepatitei A sau B.

Cum actioneaza Ambirix?
Ambirix este un vaccin. Vaccinurile actioneaza prin „invatarea” sistemului imunitar (mecanismul natural de aparare al organismului) cum sa se apere impotriva bolilor. Ambirix contine cantitati mici din virusul inactivat al hepatitei A si din „antigenul de suprafata” al virusului hepatitei B (proteine aflate la suprafata virusului). Dupa ce copilul este vaccinat, sistemul imunitar recunoaste virusurile si antigenii de suprafata drept „substante straine” si produce anticorpi impotriva acestora. In viitor, daca sistemul imunitar este expus din nou virusurilor, va fi capabil sa produca anticorpi mult mai rapid. Anticorpii vor ajuta la protejarea impotriva bolilor cauzate de aceste virusuri.
Vaccinul este „adsorbit”. Acest lucru inseamna ca virusurile si antigenii de suprafata sunt fixati pe compusi de aluminiu pentru a stimula un raspuns mai bun. Antigenii de suprafata ai virusului hepatitei B sunt produsi printr-o metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN-ului recombinant”: acestia sunt produsi de o levura care a primit o gena (ADN), devenind astfel capabila de producerea acestor proteine.
Substantele active continute de Ambirix sunt disponibile in alte vaccinuri autorizate in Uniunea Europeana (UE): Ambirix contine aceleasi ingrediente ca Twinrix Adult care este autorizat din anul 1996 si ca Twinrix Paediatric care este autorizat din anul 1997. Cele trei vaccinuri sunt utilizate pentru protejarea impotriva acelorasi boli, dar Twinrix Adult si Twinrix Paediatric sunt administrate conform unei scheme care cuprinde trei doze.

Cum a fost studiat Ambirix?
Deoarece Ambirix si Twinrix Adult contin aceleasi ingrediente, pentru sustinerea utilizarii Ambirix au fost folosite unele date folosite pentru sustinerea utilizarii Twinrix Adult.
Studiile principale asupra Ambirix au fost desfasurate pe un total de 615 copii incepand de la varsta de un an. Toti copiii au primit doua doze de Ambirix administrate la distanta de sase luni. Doua dintre studii au comparat Ambirix cu alte vaccinuri impotriva hepatitei A si B. Masura principala a eficacitatii a fost reprezentata de procentul de copii vaccinati la care, la o luna de la ultima injectare, au aparut niveluri protectoare de anticorpi.
Un studiu suplimentar pe 208 copii a comparat eficacitatea vaccinului atunci cand intre cele doua administrari a existat un interval de sase sau 12 luni.

Ce beneficii a prezentat Ambirix in timpul studiilor?
La o luna de la ultima injectare, Ambirix a determinat aparitia nivelurilor protectoare de anticorpi impotriva virusurilor hepatitei A si B la 98 pana la 100% din copiii vaccinati. Dupa doi ani, aceste niveluri au fost mentinute la peste 93% dintre copii. Ambirix a fost la fel de eficace ca si alte vaccinuri impotriva hepatitei A si B, odata ce schema de vaccinare este efectuata complet. Cu toate acestea, protectia completa impotriva hepatitei B nu a aparut decat dupa ce a fost administrata a doua doza de Ambirix.
Studiul suplimentar a demonstrat ca, daca intre injectari exista o perioada de sase sau 12 saptamani, nivelul de protectie obtinut in urma administrarii Ambirix este similar.

Care sunt riscurile asociate cu Ambirix?
Cele mai frecvente efecte secundare aparute in urma administrarii Ambirix (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt cefaleea, pierderea apetitului, durere la locul de injectare, inrosire, fatigabilitate (oboseala) si iritabilitate sau agitatie. Pentru lista completa a efectelor secundare raportate in urma tratamentului cu Ambirix, a se consulta prospectul.
Ambirix nu trebuie utilizat la pacientii care pot fi hipersensibili (alergici) la oricare din substantele active, la oricare alt ingredient al acestui medicament sau la neomicina (un antibiotic). De asemenea, nu trebuie utilizat la persoanele care au prezentat o reactie alergica dupa administrarea unui vaccin impotriva hepatitei A sau B. Vaccinarea cu Ambirix trebuie amanata la pacientii cu accese de febra. Vaccinul nu se administreaza niciodata intravenos.

De ce a fost aprobat Ambirix?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile Ambirix sunt mai mari decat riscurile in ceea ce priveste utilizarea acestuia la persoanele neimunizate, incepand cu varsta de un an pana la varsta de 15 ani inclusiv, in vederea protejarii impotriva infectiei cu virusul hepatitei A si hepatitei B. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Ambirix.

Alte informatii cu privire la Ambirix:
Comisia Europeana a acordat GlaxoSmithKline Biologicals s.a. o autorizatie de introducere pe piata pentru Ambirix, valabila pretutindeni in UE, la 30 august 2002. Autorizatia de introducere pe piata a fost reinnoita la 30 august 2007.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 02-2008.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

LEAC PENTRU HIV ȘI HERPES
Bună tuturor, sunt aici pentru a da propriul meu verdict despre remediul pe care Dr. Osato îl t ...
EPCLUSA si NORMIX
In timpul unei operatii de ulcer duodenal acum 30 de ani, tatal meu a fost infectat cu hepatita c, r ...
↳ Buna ziua! Nu va ingrijorati in privinta interactiunilor deoarece substanta activa din Normix (rifaximina) se absoarbe in circulatia sangvina intr-un ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
BioBran1000
La cei cu hepatita c se poate administra biobran 1000 ,in ce cantitate ?multumesc! ...
↳ Buna ziua! Da, Biobran 1000 poate fi administrat pacientilor cu hepatita C. Doza recomandata este de un plic pe zi, in cure de maxim 6 luni consecut ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lipanthyl si Omacor pentru trigliceride marite
Buna ziua ! in urma unor analize efectuate, au rezultat niste valori mari ale trigliceridelor respec ...
↳ Buna ziua! Din pacate nu exista experienta clinica privind tratamentul cu Omacor in asociere cu fibrati (Lipanthyl). Daca medicul care v-a recomandat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hepatita cronica
Buna, puteti va rog sa mi recomandati suplimente alimentare, vitamine etc. pentru hepatita cronica? ...
Hepatita cronica
Bună ziua. As vrea să știu dacă în cazul hepatitei B sunt eficiente capsulele He ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...