Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Tikosyn, capsule

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Tikosyn, capsule

Prospect - Tikosyn, capsule


NU comercializăm Tikosyn, capsule!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Tikosyn, capsule    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Conversia fibrilatiei sau flutter-ului atrial la ritm sinusal normal. Mentinerea ritmului sinusal normal la pacientii cu fibrilatii/flutter atrial ce dureaza de mai mult de 1 saptamana, si a fost convertit la ritm normal.
Actiune terapeutica
Antiaritmic. Actioneaza prin blocarea canalelor ionice cardiace responsabile de ransportul potasiului. Nu are efect asupra canalelor de sodiu sau receptorilor adrenergici. Creste durata potentialului de actiune monofazic prin intarzierea repolarizarii. Nivele plasmatice maxime: 2-3 h, fara alimentatie. Nivele constante plasmatic se ating in 2-3 zile. Metabolizat in ficat si excretat in urina. T ˝, terminal: aprox. 10 h. Femeile au clearance mai scazut la administrarea orala decat barbatii.

Doze si mod de administrare
Capsule: conversia fibrilatiei / flutter-ului atrial, mentinerea ritmului sinusal normal: Dozarea dofetilidei trebuie facuta tinand cont de urmatoarele etape:
- inainte de administrarea primei doze, determinati QT. Daca QT este > 440 msec (500 msec la cei cu afectarea conducerii ventriculare) dofetilida este contraindicata. Nu se administreaza nici daca AV < 60 bpm.
- inainte de administrarea primei doze se calculeaza clearanceul creatininei, dupa urmatoarea formula: barbati: [greutate(kg) x (140-varsta)] / [72 x creatinina serica(mg/dL)] ; femei: 0,84 x valoarea barbatilor;
- doza de pornire se calculeaza astfel: CCR > 60 mL/min: 500 μg de 2 ori/zi; CCR 40-60 mL/min: 250 μg de 2 ori/zi; CCR: 20-40 mL/min: 125 μg de 2 ori/zi; CCR < 20 mL/min: nu se utilizeaza; Doza maxima este de 500 μg de 2 ori/zi.
- Se adminstreaza doza ajustata pe baza CCR si se monitorizeaza ECG permanent.
- La 2-3 h de la prima doza se masoara QT. Daca a crescut cu > 15% fata de traseul de baza, sau daca este de 500 msec (550 msec la cei cu tulburari de conducere ventriculara) se modifica dozele dupa cum urmeaza: daca doza de start, in functie de CCR, este de 500 μg de 2ori/zi, doza modificata pentru QT prelungit va fi de 250 μg de 2 ori/zi. Daca doza de start este de 250 μg de 2 ori/zi, doza modificata pentru QT prelungit va fi de 125 μg de 2 ori/zi. Daca doza de start este de 125 μg de 2 ori/zi, doza modificata va fi 125 μg o data/zi.
- La 2-3 ore dupa fiecare doza, se determina QT. Se intrerupe tratamentul daca oricand dupa a doua doza QT este > 500 msec (550 msec la cei cu tulburari de conducere ventriculara).
- Monitorizati continuu ECG, minim 3 zile, sau cel putin 12 h dupa conversia farmacologica sau electrica.

Contraindicatii
Sindrom de QT lung congenital / dobandit, la cei cu interval QT mai mare de 440 msec (500 msec la pacientii cu anormalitati de conducere ventriculare), insuficienta renala severa (CCR mai mic de 20 mL/min). Folosirea concomitenta a verapamilului, cimetidinei, trimetoprimului (singur sau cu sulfametoxazol), ketoconazol, proclorperazina, megestrol. Lactatia.

Masuri de precautie
Pentru minimizarea riscului de inducere a aritmiilor, tratamentul cu dofetilida se administreaza in spital cu posibilitatea monitorizarii permanente a clearance-ului creatininei si ECG, si existenta mijloacelor de resuscitare cardiaca, timp de minim 3 zile. Se administreaza cu prudenta in insuficienta hepatica. Folosirea cu medicamente ce prelungesc QT nu a fost studiata. Nu se administreaza in acelasi timp cu bepridil, unele antibiotice macrolide, fenotiazine, antidepresive triciclice. Siguranta si eficacitatea tratamentului nu au fost stabilite la copii sub 18 ani. Trat trebuie initiat sau reluat intr-o institutie cu monitorizare permanenta EKG, si personal specializat in trat aritmiilor ventriculare severe, minim 3 zile;
Se intrerupe administrarea altor antiaritmice inainte de administrarea dofetilidei. Nu se incepe tratamentul cu dofetilida dupa amiodarona, decat cand nivelele plasmatice ale amiodaronei ajung la 0,3 μg/mL sau dupa intreruperea acestuia cu 3 luni inainte. Inainte de conversie, pacientilor li se administreaza tratament anticoagulant ce se continua si dupa conversie. Inainte de tratamentul cu dofetilid se corecteaza hipokalemia. Functia hepatica se reevalueaza la 3 luni, sau la nevoie. Daca functia renala scade, modificati doza conform schemei de mai sus. Doza maxima de 500 μg de 2 ori /zi este cea mai eficienta insa riscul apritiei torsadei varfurilor este crescut. La orice crestere a dozei se recomada spitalizarea pacientului cel putin 3 zile. Suportarea dozelor mari anterior si lipsa efectelor adverse nu exclud necesitatea internarii. Nu se considera conversie daca pacientul nu a raspuns la tratament dupa 24 h de la prima doza de difetilida.
Capsulele se feresc de umiditate. Se pastreaza in recipiente bine inchise.
Observatii pentru pacient – familie: administrati conform prescriptiei; evitati adminstrarea cu suc de grapefruit. Daca se omite o doza, urmatoarea nu se dubleaza; se administreaza la intervalul de timp specificat. Anuntati administrarea altor medicamente si aparitia efectelor adverse. Respectati programul examinarilor medicale pentru evaluarea ECG.
Evaluarea si controlul terapiei; identificati aritmia si caracteristicile acesteia inclusiv semne si simptome aociate. Evaluati medicamentele prescrise pentru eliminarea riscului interactiunilor. Evitati medicamentele ce prelungesc QT. Monitorizati functia renala si hepatica; nu se recomanda administrarea in disfunctiile hepatice si renale.
Supradozarea: simptome: prelungirea excesiva a QT. Tratament: simptomatic si suportiv. Monitorizare cardiaca. Se poate administra carbune activa, insa are efect numai la 15 min dupa dofetilida. Se poate administra isoproterenol in perfuzie, cu / fara pacing cardiac, sau sulfat de magneziu. Se monitorizeaza QT pana le normalizare.

Interactiuni medicamentoase
Amilorid. Posibila crestere a nivelelor dofetilidei.
Amiodarona. Posibila crestere a nivelelor dofetilidei.
Antibiotice macrolide. Posibila crestere a nivelelor dofetilidei.
Canabinoizi. Posibila crestere a nivelelor dofetilidei.
Chinina. Posibila crestere a nivelelor dofetilidei.
Cimetidina. Creste riscul aritmiilor, consecutiv scaderii metabolizarii hepatice a dofetilidei.
Diltiazem. Posibila crestere a nivelelor dofetilidei.
Digoxin. Creste riscul de aparitie a torsadei varfurilor.
Diuretice saliuretice. Creste riscul de aparitie a torsadei varfurilor.
Ketoconazol. Creste riscul aritmiilor, consecutiv scaderii metabolizarii hepatice a dofetilidei.
Megestrol. Posibila crestere a nivelelor dofetilidei.
Metformin. Posibila crestere a nivelelor dofetilidei.
Nefazadona. Posibila crestere a nivelelor dofetilidei.
Norfloxacin. Posibila crestere a nivelelor dofetilidei.
Proclorperazina. Posibila crestere a nivelelor dofetilidei → aritmii.
Suc de grapefruit. Posibila crestere a nivelelor dofetilidei.
Triamteren. Posibila crestere a nivelelor dofetilidei.
Trimetoprim / sulfametoxazol. Creste riscul aritmiilor, consecutiv scaderii metabolizarii hepatice a dofetilidei.
Verapamil. Posibila crestere a nivelelor dofetilidei → aritmii.
Zafirlukast. Posibila crestere a nivelelor dofetilidei.

Reactii adverse
Cardiovasculare: aritmii ventriculare, torsada varfurilor, angina pectorala, fibrilatie atriala / ventriculara, hipertensiune, palpitatii, tahicardie ventriculara / supraventriculara, bradicardie, ischiemie cerebrala, AVC, IM, stop cardiac. SNC: cefalee, ameteli, insomnie, anxietate, parestezii. Gastrointestinale: greata, Voma, diaree. Respirator: infectii de tract respirator, dispnee, tuse. Altele: dureri toracice, rash, artralgii, astenie, edeme periferice, infectii urinare, angioedeme, afectare hepatica, moarte subita, sincopa.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Probleme erectie si ejaculare precoce
Buna ziua . Va rog dacă mă puteți ajuta cu un sfat. Am probleme cu erectia(nu mereu) ...
Anticonceptionale Yasmin
Bună ziua! Folosesc Yasmin de 4 ani fără întrerupere. În tot acest timp nu am avut ni ...
Perioada stresanta, protectia inimii
Ce supliment aș putea să iau pentru a-mi proteja inima ďż˝ntr-o perioadă foarte stresantă? Am ď ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa beti zilnic cate 3 cani de ceai Sanatatea Inimii Dacia Plant, cu minim 30 de minute inaintea meselor principale. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Durere partea stânga
Bună ziua, mă confrunt cu o durere în piept partea stânga și amorțeală mâna ...
↳ Buna ziua! Intr-o prima faza cereti si sfatul unui medic neurolog, apoi daca va fi cazul, faceti investigatii suplimentare, poate este totusi o afect ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Calmogen cauzeaza inimii?
Te poate intepa inima de la calmogen? ...
↳ Buna ziua! Calmogen Plant ajuta in cazul intepaturilor la inima, nu le cauzeaza! Mergeti la medicul cardiolog pentru un diagnostic si urmati-i recoma ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
muschiul inimii
ce medicament pot folosi pentru palpitatiile pe care le am,?,am muschiul inimii slabit..multumesc ...
↳ Buna ziua! Va recomand preparate pe baza de paducel, care reduce palpitatiile si imbunatateste activitatea miocardului. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...