Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Anxiar, comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Anxiar, comprimate

Prospect - Anxiar, comprimate


NU comercializăm Anxiar, comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Anxiar, comprimate    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Anxietate, agitatie, iritabilitate si insomnie asociate cu nevroze anxioase.
Compozitie:

Un comprimat contine lorazepam 1 mg si excipienti: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, croscarmeloza sodica, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.
Indicatii:

Anxiar 1 mg este indicat pentru: tratamentul starilor de anxietate reactiva asociate nevrozelor sau unor afectiuni somatice; crize de anxietate; profilaxie si tratamentul delirium tremens; tratamentul sindromului de abstinenta la alcool.
Accesul de panica nu reprezinta o indicatie terapeutica
Contraindicatii:

Hipersensibilitate la lorazepam, ia alte benzodiazepine sau la oricare dintre excipientii produsului, insuficienta res­piratorie grava, sindrom de apnee in somn, insuficienta hepatica grava (risc de encefalopatie).

Administrarea benzodiazepinelor la mamele care alapteaza poate provoca efecte sedative (letargie, scaderea tonusului) la sugari.

Administrarea produsului este contraindicata in perioada de alaptare, daca uti­lizarea medicamentului este absolut necesara, trebuie intrerupta alaptarea.

Asocierea mai multor benzodiazepine, indiferent de indicatia terapeutica (anxiolitice sau hipnotice), poate creste riscul de dependenta.

De asemenea, dupa intreruperea administrarii poate sa apara rebound, manifestat prin exacerbarea anxietatii care a necesitat instituirea tratamentului, in orele urmatoare administrarii lorazepamului poate sa apara amnezie anterograda.

La anumite persoane, benzodiazepineie pot provoca reactii paradoxale, indeosebi la copii si varstnici; agitatie, agresivitate, iritabilitate, tensiune psihica, tulburari ale starii de constienta, tulburari de comportament, acte automate amnezice; acestea impun intreruperea tratamentului. In afara de necesitatea izarii de doze mari de benzodiazepine.
Mod de administrare:

Pentru toate indicatiile terapeutice, tratamentul trebuie inceput cu cea mai mica doza eficace, iar doza maxima recomandola nu trebuie depasita.

Adulti:
- prima zi de tratament - se recomanda administrarea a cate uni comprimat Anxiar 1mg (0,5 mg lorazepam; dimineata si la pranz si un comprimat Anxiar 1mg (1 mg lorazepam) seara;
- zilele urmatoare - doza va fi ajustata treptat in functie de evolutia clinica; doza uzuala este de 2 - 4 comprimate Anxiar 1 mg (2 - 4 mg lorazepam) pe zi.

In cazuri grave pot fi necesare doze mai mari.

Copii peste 6 ani, varstnici, pacienti cu insuficienta renala, pacienti cu insuficienta hepatica: se recomanda utilizarea unei doze mai mici decat cea de la adulti, de exemplu jumatate din doza uzuala. Durata tratamentului trebuie sa fie cat mai scurta posibil. Indicatia terapeutica trebuie reevaluata regulat, mai ales in cazul absentei simptomelor.

La majoritatea pacientilor, durata totala a tratamentului nu trebuie sa depaseasca 8-12 saptamani, incluzand perioada de scadere a dozei. In anumite cazuri, poate fi necesara prelungirea tratamentului. Aceasta obliga la evaluarea precisa si repetata a starii clinice a pacientului.



Stari de anxietate reactiva asociate nevrozelor sau unor afectiuni somatice: 4 - 12 saptamani, incluzand si perioa­da de scadere a dozei.

Crize de anxietate: tratament de scurta durata.
Profilaxia si tratamentul delirium tremens: cateva zile.

Sindrom de abstinenta la alcool: 3 - 6 saptamani, intreruperea tratamentului trebuie efectuata treptat, cu scaderea dozelor pe parcursul mai multor saptamani.

Aceasta forma farmaceutica nu este adecvata administrarii la copii sub 6 ani.
Reactii adverse:

Reactiile adverse care apar in timpul administrarii loraze­pamului sunt dependente de doza administrata si sensi­bilitatea individuala: stare ebrioasa; astenie, scaderea vigilentei, somnolenta (indeosebi Ia varstnici); hipotonie musculara.
De asemenea, pot sa apara: amnezie anterograda; reactii paradoxale la anumiti pacienti - agitatie, agresivi­tate, iritabilitate, tensiune, tulburari ale starii de constienta, tulburari de comportament, acte automate amnezice, dependenta psihica si fizica, chiar la doze terapeutice, cu sindrom de abstinenta sau de rebound dupa intreru­perea tratamentului; eruptii cutanate, pruriginoase sau nu; modificari ale libidoului; deprimarea respiratiei.
Precautii:

Toate tratamentele cu benzodiazepine, mai ales in cazul utilizarii prelungite, pot produce dependenta psihica si fizica.
Anumiti factori por sa favorizeze dezvoltarea dependentei: durata lunga a tratamentului; doza mare; existenta in antecedente a altor stari de dependente medicamentoasa sau nu, inclusiv la alcool.
La intreruperea tratamentului poate sa apara sindrom de abstinenta. Anumite manifestari suni frecvente si banale; insomnie, cefalee, anxietate marcata, mialgii, tensiune musculara, iritabilitate. Alte manifestari sunt mai rare: agitatie, stari confuzive, sensibilitate exacerbata la diversi stimuli (zgomot, lumina), depersonalizare, halucinatii, convulsii.
Manifestarile sindromului de abstinenta pot sa apara in cateva zile dupa intreruperea tratamentului.
Interactiuni:

Asocieri nerecomandate, cu:
- etanol
- potentarea efectului sedativ al benzodiazepinelor, alterarea vigilentei poate face periculoasa condu­cerea de vehicule sau folosirea de utilaje.

Asocieri de avut in vedere, cu:
- alte deprimante ale sistemului nervos central (analgezice si antitusive opioide - inclusiv metadona, barbilurice, antidepresive sedative, antihistaminice cu efect seda­tiv, alte anxiolitice, neuroleptice, dionidina si substante inruditei - cresterea efectului deprimant central poate avea consecinte importante, indeosebi in cazul conducerii de vehicule sau folosirii de utilaje; clozapina - risc crescut de colaps cu stop respirator si/sau cardiac.
Atentionari speciale:



La pacientii cu insuficienta respiratorie, trebuie avut in vedere efectul deprimant respirator al benzodiazepinei (anxietatea si agitatia pot reprezenta semne de decompensare ale functiei respiratorii si necesita internarea intr-o unitate de terapie intensiva).

Copii
La copii, este necesara evaluarea foarte atenta a ra­portului risc potential/beneficiu terapeutic inainte de prescrierea medicamentului; administrarea se va face pe perioade cat mai scurte posibil.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Administrarea lorazepamului este contraindicata la conducatorii de vehicule si la cei care folosesc utilaje.
Sarcina si alaptarea:

Studiile efectuate la animale au aratat ca unele benzodi­azepine au efecte teratogene.
In clinica, pentru unele dintre benzodiazepine s-a evocat un risc de malformatii congenitale. Acest risc nu a fost confirmat de studiile epidemiologice ulterioare. Administrarea de lorazepam in doze mari in ultimul trimes­tru de sarcina poate provoca hipotonie si detresa respi­ratorie la nou-nascut imediat dupa nastere.

Dupa cateva zile - saptamani de la nastere, poate sa apara sindrom de abstinenta la nou-nascut.
Ca urmare, benzodiazepine nu trebuie utilizate in tim­pul primului trimestru de sarcina decat daca este absolut necesar, in ultimul trimestru de sarcina este necesara evitarea instituirii tratamentului adecvat.
In cazul in care de la ingestia dozelor foarte mari de lorazepam a trecut mai putin de o ora, se recomanda in­ducerea varsaturilor daca pacientul este constient; in caz contrar, se recomanda lavaj gastric. Daca a trecut mai mult de o ora de la ingestie, se administreaza carbune activat pentru reducerea absorbtiei. Administrarea flumazenilului poate fi utila pentru diag­nosticul si/sau tratamentul supradozajului accidental sau intentionat cu benzodiazepine.
Supradozaj:

In cazul ingerarii unor doze foarte mari, semnele de supradozaj se manifesta indeosebi prin somn profund mergand pana la coma, in functie de doza. In cazurile usoare apar semne de confuzie mentala si letargie. Cazurile mai grave se manifesta prin: ataxie, hipotonie, hipotensiune arteriala, deprimare respiratorie, foarte rar deces.

Prognosticul este favorabil, in absenta asocierii cu alte deprimante centrale si cu scaderii progresive a dozelor, pacientii trebuie avertizati de posibilitatea aparitiei fenomenului de rebound.
Benzodiazepine nu se utilizeaza in tratamentul tulburarilor psihotice si nici al depresiei, care poate fi mascata in cazul utilizarii in monoterapie.

In cazul existentei in antecedente o dependenta la alcool, medicamente sau alte substante, utilizarea lorazepamului trebuie facuta cu mare prudenta. Deoarece administrarea benzodiazepine agraveaza simptomele miasteniei gravis, la pacientii cu aceasta afectiune se recomanda utilizarea benzodiazepinelor numai daca este absolut necesar si sub supraveghere atenta.
Conditii de pastrare:

A nu se utiliza dupa data expirarii inscrisa pe ambalaj.
Produsul se pastreaza la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Forma de prezentare:

Cutie cu 2 blislere din Al/PVC continand cate 25 comprimate.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Trittico de 75 mg si Valeriana
Buna ziua. Din cauza anxietatii sufar de insomnie si urmez tratament cu tritico de 75 mg, dar in zil ...
Asociere Gaba
Buna ziua, Sunt in tratament cu Coaxil si Curcumin 95 pentru spondiloza cervicala si stari depresi ...
Alternative pentru anxietate
Buna ziua, eu ma confrunt cu anxietatea de ceva timp. Am încercat mai multe tratamente antidepresive ...
↳ Buna ziua! Exista capsule de 5-HTP (de exemplu cel de la Rotta Natura), insa daca le desfaceti si amestecati continutul cu alimente sau bauturi, exis ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
sedatif pc
ce efect credeti ca are sedatif pc pt emotii sau asa zisa anxietate de performanta. sau daca puteti ...
↳ Buna ziua! Sedatif PC este util in cazul emotiilor si al anxietatii de performanta. Luati cate 2 comprimate cu minim 30 de minute inaintea situatiilo ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiuni intre medicamente contra anxietatii
Buna ziua. Doresc sa va intreb daca este vreo problema in a lua concomitent coaxil si stimuloton? ...
Somatizarea anxietatii
Buna ziua, De 2 luni am senzatia de urinare imperioasa continua, care se accentueaza seara la culca ...
↳ Buna ziua! Serenis contine sunatoare, fapt care implica numeroase interactiuni cu medicamentele de sinteza (antidepresive, contraceptive orale).Daca ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...