Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Synagis 50 mg pulbere si solvent pentru solutie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Synagis 50 mg pulbere si solvent pentru solutie injectabila

Prospect - Synagis 50 mg pulbere si solvent pentru solutie injectabila


NU comercializăm Synagis 50 mg pulbere si solvent pentru solutie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Synagis 50 mg pulbere si solvent pentru solutie injectabila    DCI:


  Produs complementar recomandat
Synagis apartine unui grup de medicamente numite imunoglobuline. Substanta activa din Synagis este numita palivizumab si este un anticorp monoclonal.
Anticorpii sunt proteine care va protejeaza Impotriva infectiilor. Palivizumab este un anticorp monoclonal de sinteza care actioneaza specific Impotriva unui virus numit virus sincitial respirator.
Copilul dumneavoastra este expus unui risc crescut de a contacta o boala determinata de un virus numit virusul sincitial respirator (VSR). Imbolnavirea cu VSR apare, de obicei, in lunile de iarna si primavara timpurie. Acest virus poate determina o infectie grava a plamanilor copilului dumneavoastra necesitand spitalizarea acestuia. Synagis este un medicament care ajuta la protejarea copilului dumneavoastra Impotriva contactarii unei boli grave cu VSR.

2. INAINTE SA ADMINISTRATI SYNAGIS COPILULUI DUMNEAVOASTRA
Copilului dumneavoastra nu trebuie sa i se administreze Synagis:
– Daca a avut vreodata alergie (reactie de hipersensibilitate) la substanta activa din Synagis (palivizumab) sau la oricare dintre celelalte componente ale Synagis (a se vedea Compozitia).

Aveti grija deosebita cand utilizati Synagis
– in cazul in care copilul dumneavoastra nu se simte bine. Spuneti medicului dumneavoastra Daca copilul nu se simte bine, deoarece este posibil ca utilizarea Synagis sa fie amanata.
– Daca copilul dumneavoastra are orice fel de tulburari de coagulare, deoarece Synagis se administreaza sub forma unei injectii intramusculare, de obicei in coapsa.

Utilizarea altor medicamente
Desi nu se cunoaste daca Synagis interactioneaza cu alte medicamente, inainte de inceperea tratamentului cu Synagis trebuie sa va informati medicul cu privire la toate medicamentele pe care le administrati in mod curent copilului dumneavoastra.

3. CUM SA ADMINISTRATI SYNAGIS COPILULUI DUMNEAVOASTRA
Instructiuni de utilizare adecvata
Cat de des i se administreaza Synagis copilului meu?
Synagis trebuie administrat copilului dumneavoastra o data pe luna, in doza de 15 mg/kg, pe toata perioada de risc de infectie cu VSR. Pentru a va proteja cel mai bine copilul, este necesar sa urmati instructiunile medicului dumneavoastra cu privire la alte doze suplimentare.
In cazul in care copilul dumneavoastra este supus unei operatii de by-pass cardiac, trebuie sa ii se administreze o doza suplimentara de Synagis dupa operatie. dupa aceea, trebuie reluata schema initiala de administrare a injectiilor.
Cum i se administreaza Synagis copilului meu?
Dupa aproximativ douazeci minute de la adaugarea in flacon a apei pentru preparate injectabile, injectia este administrata in muschi, de obicei in partea exterioara a coapsei.
Ce trebuie sa faceti in cazul in care suspectati Imbolnavirea copilului dumneavoastra in timpul tratamentului cu Synagis?
In cazul Imbolnavirii copilului dumneavoastra, va rugam sa va contactati imediat medicul.
Ce trebuie sa faceti daca omiteti administrarea unei injectii cu Synagis copilului dumneavoastra?
In cazul in care omiteti administrarea unei injectii, trebuie sa va contactati medicul cat mai curand posibil. Fiecare injectie cu Synagis va poate proteja copilul timp de doar aproximativ o luna inainte ca alta injectie sa fie necesara.
Daca aveti orice intrebari suplimentare privind felul cum se administreaza acest medicament copilului dumneavoastra, intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Synagis poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Ce reactii adverse pot sa apara in timpul tratamentului cu Synagis?
Reactiile adverse frecvente (care apar probabil la mai putin de 1 din 10 pacienti) pe care copilul dumneavoastra le poate avea in timpul tratamentului cu Synagis sunt febra, nervozitatea, inrosirea sau umflarea locului de administrare a injectiei si diareea. Reactiile adverse mai putin frecvente (care apar probabil la mai putin de 1 din 100 pacienti) includ: raceala, tuse, secretie nazala apoasa, respiratie suieratoare, varsaturi, eruptie cutanata, durere, infectii virale, sangerari slabiciune, constipatie, somnolenta, scaderea numarului de celule albe din sange si cresterea valorilor testelor functionale hepatice. Reactiile adverse rare (care apar probabil la mai putin de 1 din 1000 pacienti) includ pauze in respiratie sau alte dificultati de respiratie si reactii adverse foarte rare (care apar probabil la mai putin de 1 din 10000 pacienti) includ reactii alergice severe.
Ce trebuie sa faceti daca apar reactii adverse?
In cazul in care copilul dumneavoastra manifesta orice reactie adversa dupa administrarea Synagis, trebuie sa va contactati medicul. daca vreuna dintre reactiile adverse devine gravǎ sau daca observati orice reactie adversǎ nementionatǎ in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra.

5. CUM SE PASTREAZA SYNAGIS
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A nu se utiliza Synagis dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
Pastrati la frigider (2°C – 8°C) pana la utilizare.
A nu se congela.
A se pastra in ambalajul original.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Synagis
• Substanta activa este palivizumab.
Fiecare flacon contine palivizumab 50 mg, dupa o reconstituire conform recomandarilor, 100 mg palivizumab/ml.
• Celelalte componente sunt histidina, glicina si manitol.

Cum arata Synagis si continutul unei cutii
Synagis este o pulbere uscata omogena, alba, ambalat intr-un flacon a 4 ml. inainte de a fi utilizata, aceasta pulbere este reconstituita cu apa pentru preparate injectabile.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
Abbott Laboratories Limited
Queenborough
Kent ME11 5EL
Marea Britanie

Producatorul:
Abbott S.p.A.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Sarcoidoza
Buna ziua. Pt insuficiență respiratorie provocata de ganglioni mediastinali pe baza de sar ...
Indicații propolis glicolic picături
Bună ziua! Propolis Glicolic picături se poate da preventiv fetiței de 3 ani, 4 luni ...
↳ Buna ziua! Propolisul glicolic, intrucat nu contine alcool, poate fi administrat la aceasta varsta. Propolisul ca atare se administreaza incepand cu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
isop
Buna ziua. Copil 2 ani, in tmpul virozei respiratorii se poate da isoprinosine concomitent cu antib ...
↳ Buna ziua! Virozele respirratorii se trateaza in prima etapa doar cu Isoprinosine si medicamente pentru reducerea simptomelor (Dexametazona). Nu-i ad ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
durere de burta
buna ziua ..am un baietel de 3 ani si 8 luni si de 2 zile il doare burtica( sau stomcul cum este mi ...
↳ Buna ziua! Exista viroze respiratorii care au si o componenta digestiva, determinand dureri, varsaturi, diaree. Puteti asocia tratamentului de la med ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Răceală, viroze respiratorii
Bună ziua! Pt răceală, sinuzita, bronșite, cronica, bronșectazii: 10 zil ...
Nu mai am miros si gust in urma unei viroze. ce pot sa fac?
Nu mai am miros si gust in urma unei viroze. ce pot sa fac? ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa va puneti in nas picaturi de Vitamina A uleioasa, cate una in fiecare nara, de 3 ori pe zi. Aceasta vitamina are rol trofic ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...