Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » BeneFIX 250 UI pulbere si solvent pentru solutie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - BeneFIX 250 UI pulbere si solvent pentru solutie injectabila

Prospect - BeneFIX 250 UI pulbere si solvent pentru solutie injectabila


NU comercializăm BeneFIX 250 UI pulbere si solvent pentru solutie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: BeneFIX 250 UI pulbere si solvent pentru solutie injectabila    DCI: NONACOG ALPHA


  Produs complementar recomandat
BeneFIX este un medicament care contine factor IX de coagulare, produs prin tehnologie de recombinare. Pacientii cu hemofilie B (boala Christmas) au un deficit de factor IX de coagulare.
BeneFIX actioneaza prin substitutie de factor IX la pacientii cu hemofilie B, pentru ca sangele acestora sa se poata coagula.
BeneFIX este utilizat pentru tratamentul si prevenirea (profilaxia) sangerarilor la pacientii cu hemofilie tip B (deficit congenital de factor IX).

2. INAINTE SA UTILIZATI BENEFIX
Nu utilizati BeneFIX
– Daca sunteti alergic (hipersensibil) la nonacog alfa sau la oricare dintre celelalte componente ale BeneFIX.
– Daca sunteti alergic (hipersensibil) la proteine de hamster.

Aveti grija deosebita cand utilizati BeneFIX
– Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca hemoragia nu se opreste conform asteptarilor.
– Aparitia anticorpilor de neutralizare a activitatii (inhibitori) este un eveniment mai putin frecvent intalnit la pacientii tratati anterior (PTA) care primesc medicamente ce contin factor IX. Deoarece in cadrul studiilor clinice, unul dintre PTA tratati cu BeneFIX a dezvoltat un inhibitor cu grad mic de reactivitate insa relevant din punct de vedere clinic si experienta cu privire la antigenicitatea factorului IX recombinant este inca limitata, trebuie sa fiti atent monitorizat pe durata tratamentului cu BeneFIX pentru a depista eventuala aparitie a inhibitorilor de factor IX. Studiile clinice cu BeneFIX aflate in desfasurare nu au furnizat date suficiente in ceea ce priveste tratamentul pacientilor netratati anterior (PNA).
– Studiile clinice cu BeneFIX nu au determinat daca pacientii cu varsta de 65 ani si peste raspund la tratament in mod diferit fata de pacientii mai tineri. daca sunteti varstnic, la fel ca in cazul fiecarui pacient tratat cu BeneFIX, medicul dumneavoastra va alege doza potrivita pentru dumneavoastra.
– ca in cazul oricarui medicament care contine proteine, administrat intravenos, este posibila aparitia reactiilor de hipersensibilizare de tip alergic. Medicamentul poate contine urme de proteine de hamster. La utilizarea medicamentelor care contin factor IX, inclusiv BeneFIX, au aparut reactii de tip anafilactic care pot pune viata in pericol. veti fi informat asupra semnelor precoce ale reactiilor de hipersensibilizare, incluzand respiratie dificila, scurtarea respiratiei, umflaturi, urticarie, mancarimi, senzatie de apasare in piept, respiratie suieratoare, scaderea tensiunii arteriale si anafilaxie (reactie alergica severa care poate determina dificultati de inghitire si/sau respiratie, inrosirea sau umflarea fetei si/sau mainilor).
– Daca apare o reactie de tip alergic sau anafilactic, intrerupeti imediat perfuzia si contactati un medic sau solicitati imediat asistenta medicala de urgenta. In cazul reactiilor alergice severe trebuie avute in vedere optiuni alternative de tratament.
– Literatura de specialitate a consemnat cazuri de corelare a aparitiei inhibitorului de factor IX cu aparitia de reactii alergice. De aceea, daca suferiti reactii de tip alergic cum sunt respiratie dificila, scurtarea respiratiei, tumefieri, urticarie, prurit, senzatie de apasare in piept, respiratie suieratoare sau scaderea tensiunii arteriale, trebuie sa fiti evaluat pentru a se detecta posibila prezenta a unui inhibitor. Trebuie avut in vedere faptul ca pacientii care prezinta un inhibitor al factorului IX pot prezenta un risc crescut de reactie anafilactica la administrarile ulterioare de factor IX.
– Producerea de factor IX in organism este controlata de gena factorului IX. Pacientii care prezinta mutatii majore prin deletie cromozomiala a genei factorului IX pot fi mai susceptibili de a produce un inhibitor al factorului IX sau o reactie alergica. De aceea, in cazul in care se cunoaste ca aveti o mutatie majora prin deletie cromozomiala a genei factorului IX, medicul dumneavoastra va va monitoriza mai atent pentru a observa semnele de reactie alergica, in special atunci cand utilizati BeneFIX pentru prima data.
– Datorita riscului de reactii alergice pe care il implica administrarea de concentrate de factor IX, primele dumneavoastra administrari de factor IX trebuie sa se faca, in conformitate cu aprecierile clinice ale medicului curant, in unitati medicale care pot furniza ingrijirea medicala adecvata a reactiilor alergice.
– Chiar si in absenta unui inhibitor al factorului IX, pot fi necesare doze de BeneFIX mai mari decat cele necesare in cazul factorului IX derivat din plasma. De aceea, este necesara o monitorizare atenta a activitatii plasmatice a factorului IX, precum si de o evaluare a parametrilor farmacocinetici, pentru a putea ajusta dozele in mod adecvat. In cazul in care sangerarea nu este controlata cu doza recomandata, contactati-va medicul dumneavoastra.
– Daca suferiti de o boala de ficat sau de inima sau daca ati suferit recent o interventie chirurgicala, prezentati un risc crescut de aparitie a complicatiilor coagularii.
– S-au raportat cazuri de aglutinare a celulelor rosii de sange in tubul/seringa de administrare a BeneFIX. pana in prezent nu s-au raportat sechele clinice asociate acestui fenomen. Pentru a reduce la minim posibilitatea aglutinarii, este important sa se limiteze cantitatea de sange care intra in tub. Sangele nu trebuie sa patrunda in seringa. daca observati o aglutinare a celulelor rosii de sange in tubulatura/seringa, inlaturati toate materialele (tubulatura, seringa si solutie BeneFIX) si reluati administrarea utilizand un nou set.
– S-a raportat aparitia unei tulburari a rinichiului (sindrom nefrotic) ca urmare a inducerii, cu ajutorul unor doze mari de factor IX derivat din plasma, a tolerantei raspunsului imun la pacientii cu hemofilie B care prezentau inhibitori ai factorului IX si antecedente de reactii alergice.
– Daca este posibil, se recomanda ca de fiecare data cand utilizati BeneFIX sa notati numele medicamentului si numarul de lot.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea:
Daca sunteti gravida sau alatati trebuie sa utilizati BeneFIX numai la recomandarea medicului dumneavoastra. Nu se cunoaste daca BeneFIX poate afecta capacitatea de reproducere sau poate dauna fatului, in cazul in care este administrat la femei gravide. Este posibil ca medicul dumneavoastra. sa va recomande sa intrerupeti tratamentul cu BeneFIX in cazul in care alatati sau ramaneti gravida.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. CUM SA UTILIZATI BENEFIX
Utilizati intotdeauna BeneFIX exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Medicul dumneavoastra stabileste doza de BeneFIX pe care o veti utiliza. Aceasta doza, precum si durata tratamentului, depind de necesitatile dumneavoastra privind tratamentul de substitutie cu factor IX, precum si de parametrii farmacocinetici (indice de recuperare si timp de injumatatire plasmatica), care trebuie verificate periodic. Este posibil sa observati o modificare a dozei pe care o primiti, la trecerea de la un medicament care contine factor IX derivat din plasma la BeneFIX.
Este posibil ca pe parcursul tratamentului medicul dumneavoastra sa decida modificarea dozei de BeneFIX pe care o utilizati.

Reconstituire si mod de administrare
Procedurile de mai jos sunt prezentate ca referinte pentru reconstituirea si administrarea BeneFIX. Pacientii trebuie sa urmeze procedurile specifice de punctie venoasa indicate de medic. Spalati-va intotdeauna pe maini inainte de a efectua procedurile de mai jos: Pe durata procedurii de reconstituire trebuie folosita o tehnica aseptica (aceasta insemnand asigurarea curateniei si lipsa microorganismelor contaminante).

Reconstituire:
BeneFIX se administreaza in perfuzie intravenoasa (IV), dupa reconstituire cu apa pentru preparate injectabile (solvent).
1. Lasati flaconul cu pulbere liofilizata BeneFIX si solventul sa atinga temperatura camerei.
2. Inlaturati capsa metalica a flaconului cu concentrat BeneFIX si pe al celui de solvent, pentru a expune portiunea centrala a dopurilor de cauciuc.
3. Stergeti partea superioara a ambelor flacoane, cu unul dintre tampoanele cu alcool furnizate sau o alta solutie antiseptica si asteptati sa se usuce.
4. Indepartati capacul de protectie transparent de pe capatul scurt al acului dublu steril si introduceti acest capat al acului in flaconul cu solvent, prin centrul dopului.
Nota: flaconul cu solvent trebuie asezat pe o suprafata plana, de exemplu o masa, iar acul trebuie introdus vertical, adica perpendicular pe suprafata dopului.
5. Indepartati capacul colorat de protectie de pe capatul lung al acului dublu steril. Rasturnati flaconul cu solvent si, pentru a reduce la minim cantitatea de lichid scursa, introduceti rapid capatul lung al acului prin centrul dopului flaconului cu BeneFIX, aflat in pozitie verticala.
Nota: flaconul de BeneFIX trebuie asezat pe o suprafata plana, de exemplu o masa, iar capatul lung al acului trebuie introdus vertical, adica perpendicular pe suprafata dopului. Vezi Fig. 1.
6. Vacuumul existent absoarbe solventul in flaconul cu BeneFIX.
Nota: in timp ce solventul este absorbit in interiorul flaconului de BeneFIX, indreptati acul dublu catre peretele acestui flacon, pentru a preveni formarea excesiva de spuma.
7. dupa incheierea transferului, scoateti capatul lung al acului din flaconul cu BeneFIX, apoi eliminati in mod corespunzator acul si flaconul gol de solvent.
Nota: daca solventul nu se transfera in totalitate in flaconul cu BeneFIX, NU UTILIZATI continutul flaconului. Trebuie notat ca se accepta ca o cantitate mica de solvent sa ramana in flaconul cu solvent, dupa incheierea transferului.
8. Rotiti incet flaconul pentru a dizolva pulberea. Vezi Fig. 2.
9. inainte de administrare, solutia finala trebuie inspectata vizual pentru a detecta eventuale particule. Solutia trebuie sa fie limpede si incolora.
BeneFIX trebuie administrat imediat sau in decurs de 3 ore dupa reconstituire. Solutia reconstituita poate fi pastrata la temperatura camerei inainte de administrare.

Administrare (Injectie intravenoasa):
Administrarea BeneFIX trebuie sa se faca utilizand o seringa sterila, din plastic, de unica folosinta. In plus, retragerea solutiei din flacon se face cu ajutorul unui perforator cu filtru.
1. Utilizand o tehnica aseptica, atasati perforatorul cu filtru la seringa sterila, de unica folosinta.
Nota: NU introduceti aer in flaconul cu BeneFIX. Aceasta poate determina pierderea unei parti din produs.
2. Introduceti capatul perforatorului cu filtru prin dopul flaconului de BeneFIX. Vezi Fig. 3.
3. Rasturnati flaconul si retrageti solutia reconstituita in seringa. Vezi Fig. 4.
4. Scoateti si indepartati perforatorul cu filtru.
Nota: daca urmeaza sa vi se administreze mai mult de un flacon cu BeneFIX, se poate retrage continutul a mai multe flacoane in aceeasi seringa, utilizand un perforator cu filtru separat, neutilizat.
5. Atasati seringa la capatul cu adaptor Luer al setului de perfuzie.
6. Transferati solutia BeneFIX in tubulatura apasand pistonul seringii pana cand tubulatura este umpluta complet.
7. La efectuarea punctiei venoase, este important sa respectati instructiunile pentru a limita cantitatea de sange care intra in tubulatura. Sangele nu trebuie sa patrunda in seringa.
8. Efectuati punctia venoasa conform instructiunilor medicului dumneavoastra. Pentru a va asigura ca acul este inserat in vena, verificati intoarcerea sangelui retragand foarte usor pistonul seringii.
9. Imediat ce sangele patrunde in tubulatura, opriti retragerea pistonului seringii si injectati intravenos BeneFIX pe durata a cateva minute.
In cele mai multe cazuri, o viteza de perfuzie de pana la 4 ml pe minut a fost bine tolerata. BeneFIX trebuie injectat intravenos, timp de cateva minute. Este posibil ca medicul dumneavoastra sa modifice viteza de perfuzie recomandata, pentru confortul dumneavoastra.
Deoarece utilizarea BeneFIX prin administrarea in perfuzie continua nu a fost evaluata, BeneFIX nu trebuie amestecat cu solutii perfuzabile sau administrat prin picurare.
Va rugam sa inlaturati orice cantitate de solutie neutilizata, flacoanele goale, precum si acele si seringile folosite, intr-un vas special pentru obiecte ascutite, intrucat ele pot duce la ranirea altor persoane in caz de manipulare necorespunzatoare.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din BeneFIX:
Va rugam sa contactati imediat medicul dumneavoastra in cazul in care vi s-a injectat o cantitate de BeneFIX mai mare decat cea recomandata de medic.

Daca incetati sa luati BeneFIX
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului
dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, BeneFIX poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
In cazul in care observati ca aveti nevoie de o cantitate semnificativ mai mare de BeneFIX pentru a controla hemoragia, va rugam sa contactati imediat medicul dumneavoastra; trebuie facuta o testare a sangelui pentru a depista eventuala activitate a inhibitorilor de factor IX.
Posibilele reactii adverse sunt prezentate mai jos in conformitate cu urmatoarele categorii:
Mai putin frecvente: intre 1 din 100 si 1 din 1000 pacienti.
Rare: intre 1 din 1000 si 1 din 10000 pacienti.
Tulburari ale sistemului imunitar
Mai putin frecvente: Dezvoltarea de anticorpi de neutralizare (inhibitori)*.
Rare: Reactii alergice/de hipersensibilizare; asemenea reactii pot include aparitia unei senzatie de arsura la nivelul maxilarului si cutiei craniene, frisoane (rigiditate), tuse uscata/stranut, inrosirea fetei, letargie, agitatie, senzatie de furnicaturi, urticarie, mancarimi si eruptii pe piele, scaderea tensiunii arteriale, cresterea frecventei batailor inimii, senzatie de apasare in piept, respiratie suieratoare, umflarea gatului, soc alergic*, eruptii cutanate.
Tulburari ale sistemului nervos
Mai putin frecvente: Ameteli, dureri de cap, alterarea simtului gustativ, senzatie de lesin.
Tulburari gastro-intestinale
Mai putin frecvente: Greata.
Rare: Varsaturi.
Tulburari generale si la nivelul locului de administrare
Mai putin frecvente: Reactii la nivelul locului de injectare (incluzand senzatii de arsura si intepaturi la locul administrarii perfuziei), disconfort la nivelul locului de abord venos, celulita, flebita.
Rare: Febra*.
Vezi informatiile suplimentare de mai jos.
Reactii alergice/de hipersensibilizare
Reactiile alergice sau de hipersensibilizare au fost observate rar la pacientii tratati cu medicamente care contin factor IX, inclusiv BeneFIX. In unele cazuri, asemenea reactii au evoluat catre anafilaxie severa. Reactiile alergice au aparut in stransa relatie temporala cu aparitia inhibitorului de factor IX (vezi si punctul „Aveti grija deosebita cand utilizati BeneFIX”).
Cauzele reactiilor alergice la BeneFIX nu au fost inca elucidate. Aceste reactii pot pune viata in pericol. daca apare o reactie de tip alergic/anafilactic, intrerupeti imediat perfuzia si contactati medicul dumneavoastra sau solicitati imediat asistenta medicala de urgenta. In cazul reactiilor alergice severe trebuie avute in vedere optiuni alternative de tratament. Stabilirea tratamentului necesar depinde de natura si severitatea reactiilor adverse (vezi si punctul „Aveti grija deosebita cand utilizati BeneFIX”).
Aparitia inhibitorului
Pacientii cu hemofilie B pot dezvolta anticorpi de neutralizare (inhibitori) ai factorului IX. daca apar asemenea inhibitori, boala se poate manifesta sub forma unui raspuns clinic insuficient. In asemenea cazuri, este recomandat sa se apeleze la un centru specializat de tratare a cazurilor de hemofilie.
Un inhibitor cu grad mic de reactivitate insa relevant din punct de vedere clinic a fost detectat la 1 din cei 65 pacienti tratati cu BeneFIX care au primit anterior medicamente derivate din plasma. Acest pacient a putut continua tratamentul cu BeneFIX fara sa inregistreze cresteri ale nivelului de inhibitor sau episoade de anafilaxie. Pacientii tratati cu BeneFIX trebuie sa fie monitorizati pentru a se putea observa producerea de inhibitor.
Datele existente sunt insuficiente pentru a furniza informatii cu privire la incidenta aparitiei de inhibitor la pacientii netratati anterior (PNA).
Datorita procesului de productie, BeneFIX poate contine urme fine de proteine de hamster. Pot aparea reactii de hipersensibilizare.
S-a raportat aparitia unei tulburari a rinichiului ca urmare a inducerii, cu ajutorul unor doze mari de factor IX derivat din plasma, a tolerantei imune la pacientii cu hemofilie B care prezentau inhibitori ai factorului IX si antecedente de reactii alergice (vezi si punctul „Aveti grija deosebita cand utilizati BeneFIX”).
Tulburari renale
Un pacient a suferit o durere abdominala severa, determinata de faptul ca aprovizionarea cu sange a unei zone din rinichi a fost intrerupta (fenomen cunoscut sub denumirea de infarct renal). Relatia dintre aparitia infarctului si administrarea anterioara de BeneFIX este neclara.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA BENEFIX
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati BeneFIX dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe eticheta flaconului. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la frigider (2°C – 8°C). Pentru confortul pacientului, medicamentul poate fi scos din acest mediu de pastrare pentru o singura perioada de cel mult o luna, la temperatura camerei (pana la 25şC).
La finalul acestei perioade, medicamentul nu trebuie reintrodus in frigider, ci trebuie fie utilizat, fie eliminat. Data la care medicamentul este scos din frigider si lasat la temperatura camerei (care nu trebuie sa depaseasca 25°C) si data la care flaconul trebuie aruncat, trebuie notate pe cutia de carton.
A nu se congela.
Utilizati solutia reconstituita imediat sau in decurs de cel mult 3 ore de la reconstituire.
Nu utilizati BeneFIX daca solutia nu este limpede si incolora.
Daca este posibil, se recomanda ca de fiecare data cand utilizati BeneFIX sa notati numarul de lot al medicamentului, existent pe flacon.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine BeneFIX
– Substanta activa este nonacog alfa (factor de coagulare IX recombinant). Fiecare flacon de BeneFIX contine 250 UI nonacog alfa.
– Celelalte componente sunt zahar, glicina, L-histidina, polisorbat 80. De asemenea, pentru reconstituire este furnizata apa pentru preparate injectabile.
– dupa reconstituire cu apa pentru preparate injectabile, fiecare flacon contine 50 UI nonacog alfa pentru 1 ml de solutie injectabila preparata.

Cum arata BeneFIX si continutul ambalajului
BeneFIX este furnizat sub forma de pulbere injectabila intr-un flacon de sticla.

Continutul ambalajului:
• un flacon cu pulbere BeneFIX 250 UI;
• un flacon cu 5 ml apa sterila pentru preparate injectabile;
• un ac dublu;
• un perforator cu filtru;
• un mini-set steril de perfuzie;
• seringa sterila de 10 ml, de unica folosinta, pentru administrare;
• doua tampoane cu alcool;
• doi plasturi.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul:
Wyeth Europa Ltd.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Despre D3+K2
Va rog sa mi spuneti daca pot sa iau D3+k2,avand in vedere ca iagu aspenter?Vitamina k2 are rol in c ...
Memo plus si trombocitele marite
Buna ziua. Pot lua memo plus dacă am trombocitele mărite și talasemie minora ? Scrie la contrai ...
↳ Buna ziua! Ginkgo biloba din compozitia MemoPlus interactioneaza cu medicamentele anticoagulante in sensul accentuarii efectului acestora, cu apariti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Sfat digestie foarte proasta
Buna ziua! Deoarece am trombocite foarte putine 25-30 mii nu pot lua orice medicament naturist pentr ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati Casinovita U care nu are efect anticoagulant, din contra, contine Vitamina K, favorizand coagularea sangelui. Produsu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Omega 3 ulei din ficat de cod interactioneaza cu medicamente
Pt tratament cu antiplachetar,anticoagulant si simvastatina 40mg , ar putea fi folosit si acest pro ...
↳ Buna ziua! Uleiul din ficat de cod ar ajuta intr-adevar la scaderea valorilor colesterolului (LDL),insa totodata sporeste si efectul anticoagulantelo ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
vITAMINA k2 si coagularea
Iau vitamina D si am aflat ca se ia impreuna cu K2 pentru a nu se depune pe peretii arterelor, iar K ...
Krill Oil probleme cu coagularea
1. La ce se refera atentionarea "A se administra cu prudenta persoanelor cu probleme de coagulare a ...
↳ Buna ziua! Prudenta se impune deoarece uleiul de krill scade coagulabilitatea sangelui, iar in asociere cu medicatia anticoagulanta creste timpul de ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...