Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Eucreas

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Eucreas

Prospect - Eucreas


NU comercializăm Eucreas!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Eucreas    DCI:


  Produs complementar recomandat


45.95lei
Vezi detalii

Eucreas se utilizeaza pentru tratarea diabetului de tip 2 (cunoscut si sub denumirea de diabet non-insulino-dependent).
Acesta se utilizeaza la pacientii a caror boala nu este controlata in mod satisfacator prin administrarea dozei maxime tolerate de metformina in monoterapie sau carora li se administreaza deja o combinatie de vildagliptin si metformina sub forma de comprimate separate.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Ce este Eucreas?
Eucreas este un medicament care contine substantele active vildagliptin si clorhidrat de metformina. Este disponibil sub forma de comprimate ovale (galben inchis:50 mg/850 mg; galben deschis: 50 mg/1 000 mg).

Cum se utilizeaza Eucreas?
Doza recomandata de Eucreas este de un comprimat de doua ori pe zi, cu un comprimat luat dimineata si unul seara. Alegerea concentratiei comprimatului pentru inceperea tratamentului depinde de doza de metformina care i se administreaza deja pacientului, insa doza recomandata este 50 mg vildagliptin si 1000 mg metformina de doua ori pe zi. Pacientilor carora li se administreaza deja vildagliptin si metformina trebuie sa treaca la Eucreas care contine aceleasi cantitati din fiecare substanta activa. Nu se recomanda doze de vildagliptin care depasesc 100 mg. Administrarea Eucreas in timpul mesei sau imediat dupa masa poate atenua problemele la nivelul stomacului provocate de metformina.
Eucreas nu trebuie utilizat la pacientii cu afectiuni renale moderate sau severe sau cu afectiuni hepatice. La pacientii in varsta carora li se administreaza Eucreas, trebuie monitorizata cu regularitate functia renala. Nu se recomanda utilizarea Eucreas la pacientii cu varste peste 75 de ani.

Cum actioneaza Eucreas?
Diabetul de tip 2 este o boala in care pancreasul nu produce suficienta insulina pentru a controla nivelul de glucoza (zahar) in sange sau cand organismul este incapabil sa foloseasca insulina in mod eficace. Eucreas contine 2 substante active, fiecare avand un mod diferit de actiune. Vildagliptin, care este un inhibitor de dipeptidil peptidaza 4 (DPP-4), actioneaza prin blocarea procesului de degradare a hormonilor de tip „incretin” in organism. Acesti hormoni sunt eliberati dupa masa si stimuleaza pancreasul sa produca insulina. Prin cresterea nivelului de hormoni de tip incretin in sange, vildagliptin stimuleaza pancreasul sa produca mai multa insulina, atunci cand nivelul glucozei in sange este ridicat. Vildagliptin nu actioneaza cand nivelul glucozei in sange este scazut. Vildagliptin reduce, de asemenea, cantitatea de glucoza produsa de ficat, prin cresterea nivelului de insulina si scaderea nivelului unui hormon numit glucagon. Principala actiune a metforminei consta in inhibarea productiei de glucoza si in reducerea absorbtiei acesteia in intestine. ca rezultat al actiunii ambelor substante, nivelul glucozei in sange este redus, ceea ce faciliteaza controlarea diabetului de tip 2.

Cum a fost studiat Eucreas?
Vildagliptin, ca medicament separat, a fost aprobat de Uniunea Europeana (UE) in septembrie 2007 sub denumirea de Galvus, iar metformina este disponibila in UE din 1959. Vildagliptin poate fi utilizat in combinatie cu metformina in cazul pacientilor cu diabet de tip 2 la care nu se poate obtine un control suficient doar cu metformina. Studiile privind utilizarea Galvus in combinatie cu metformina au fost folosite pentru a sustine utilizarea Eucreas cu aceeasi indicatie. Studiile au masurat nivelul in sange al unei substante numita hemoglobina glicozilata (HbA1c), care ofera indicatii despre cat de bine este controlata glucoza in sange.
Solicitantul a prezentat, de asemenea, rezultatele a doua studii care aratau ca substantele active in cele doua concentratii ale Eucreas erau absorbite in organism la fel ca in cazul in care ar fi fost administrate sub forma de comprimate separate.

Ce beneficii a prezentat Eucreas in timpul studiilor?
In combinatie cu metformina, Vildagliptin a fost mai eficace decat placebo (un preparat inactiv) in ceea ce priveste reducerea nivelului de HbA1c. Pacientii carora li s-a adaugat vildagliptin au prezentat scaderi ale nivelului de HbA1c de 0,88% dupa 24 de saptamani de la un nivel initial de 8,38%. In mod contrar, pacientii carora li s-a adaugat placebo au prezentat modificari mai nesemnificative ale nivelului de HbA1c, cu o crestere de 0,23% de la un nivel initial de 8,30%.

Care sunt riscurile asociate cu Eucreas?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Eucreas (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt greata (senzatia de rau), varsaturi, diaree, dureri abdominale (de burta) si pierderea poftei de mancare. Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Eucreas, a se consulta prospectul.
Eucreas nu trebuie administrat persoanelor care ar putea fi hipersensibile (alergice) la vildagliptin, metformina sau la oricare dintre celelalte ingrediente. De asemenea, acesta nu trebuie administrat pacientilor care sufera de cetoacidoza diabetica (niveluri ridicate de cetone si acizi in sange), precoma diabetica, probleme cu rinichii sau cu ficatul, afectiuni care pot afecta rinichii, sau o boala care determina aporturi scazute de oxigen la tesuturi, cum ar fi insuficienta cardiaca sau respiratorie, ori un infarct miocardic recent. Acesta nu trebuie utilizat nici in cazul pacientilor cu intoxicatie alcoolica (consum excesiv de alcool) sau alcoolism, sau in timpul alatarii. Pentru lista completa de precautii, a se consulta prospectul.

De ce a fost aprobat Eucreas?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat ca administrarea de vildagliptin Impreuna cu metformina reduce nivelul glucozei in sange, iar combinatia celor doua substante active intr-un singur comprimat poate ajuta pacientii sa respecte tratamentul.
Prin urmare, Comitetul a decis ca beneficiile Eucreas sunt mai mari decat riscurile sale in tratarea pacientilor cu diabet zaharat de tip 2 la care nu se poate controla in mod satisfacator glicemia in cazul administrarii pe cale orala a dozei maxime tolerate de metformina in monoterapie sau care urmeaza deja un tratament cu combinatia de vildagliptin si metformina sub forma de comprimate separate.
Comitetul a recomandat eliberarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Eucreas.

Alte informatii despre Eucreas
Comisia Europeana a acordat Novartis Europharm Limited autorizatia de introducere pe piata pentru Eucreas, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la data de 14 noiembrie 2007.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Un sfat va rog!
Bun ziua. Un sfat va rog. Care urimil ma ajuta la spondiloza, dureri de cap maini piciare. Am si dia ...
Urimil glyco
Poate fi luat împreună cu medicament pentru diabet II? ...
diabet
med EUCREAS 50mg/850mg firma Novartis se gaseste la dvs si care e pretul? va multumesc ...
↳ Buna ziua! In cadrul sectiunii de prospecte avem prezentat medicamentul Eucreas, dar nu este diponibil pentru vanzare (intrucat se elibereaza pe baz ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
MEDICAMENT PANCREAS
Buna ziua. Va rog,ce medicament ma poate ajuta daca rezultatul ecografiei abdominale este: PANCREAS: ...
↳ Buna ziua! Rezultatul poate indica o pancreatita cronica, iar tratamentul este fie pentru durere (la nevoie, aspirina sau paracetamol), fie tratament ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Diaree dupa ce iau medicamente
Buna ziua! De 1 luna si o saptamana, dupa ce iau aceste medicamente: -pentru diabet..Glucofage, pe ...
↳ Buna ziua! Discutati cu medicul diabetolog, poate va inlocuieste Glucophage, cel mai probabil responsabil pentru diaree. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
e bun pentru diabetici ?
pot sa il iau? Am diabet tip 2 ...
Dozare glicemonorm forte in Diabet
Buna ziua,pot sa iau 2 capsule deodata inaintea mesei,..sau fara sa mananc dupa capsula ? Am renun ...
↳ Buna ziua! Nu este indicat sa folositi capsulele de Glicemonomr Forte altfel decat se recomanda (adica 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute in ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
pot utiliza Bronchofort daca
AM B.P.O.C. de 30 de ani si acum ma tratez cu Seretide 500 de doua ori pe zi si cu Teotard 200 de do ...
↳ Buna ziua! Puteti lua sirop Bronchofort, insa varianta pentru diabetiCi, care contine extract de stevie ca indulcitor. Intre medicatia curenta si co ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
De ce ma dor picioarele
Iau Lyrica de 150 mg. si ma simt usor ametitm,pulsul e 105/55/71,am diabet zaharat de 10 ani si iau ...
↳ Buna ziua! Din pacate simptomele descrise sunt determinate de diabet, constituind tabloul neuropatiei diabetice. Lyrica ar trebui sa va ajute, si cre ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...