Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Circadin

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Circadin

Prospect - Circadin


NU comercializăm Circadin!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Circadin    DCI:


  Produs complementar recomandat
Circadin este utilizat separat pentru tratarea pe termen scurt a insomniei primare (somn de slaba calitate) la pacientii in varsta de cel putin 55 de ani.
„Primar” inseamna ca insomnia nu are cauze identificate, inclusiv alte cauze medicale, mentale sau de mediu.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Ce este Circadin?
Circadin este un medicament care contine substanta activa denumita melatonina. Este disponibil sub forma de comprimate albe cu eliberare prelungita (2 mg). Eliberare prelungita inseamna ca melatonina este eliberata incet din comprimat pe parcursul a catorva ore.

Cum se utilizeaza Circadin?
Doza recomandata de Circadin este un comprimat pe zi, administrat cu 1 sau 2 ore inainte de culcare si dupa masa. Aceasta doza trebuie continuata timp de trei saptamani. Circadin nu este recomandat pentru administrarea la pacientii cu probleme hepatice si ar trebui utilizat cu atentie de pacientii cu probleme renale.

Cum actioneaza Circadin?
Substanta activa din Circadin, melatonina, este un hormon natural, produs in mod normal de o glanda din creier numita glanda pineala. Melatonina este implicata in coordonarea ciclului de dormit al corpului actionand asupra celulelor din anumite zone ale creierului. Nivelurile acestuia in sange cresc in mod normal dupa lasarea intunericului si ajung la nivel maximum la miezul noptii pentru a provoca somnul. Este posibil ca persoanele in varsta sa produca mai putina melatonina, ceea ce conduce la aparitia insomniei. Inlocuind hormonul, Circadin creste nivelul melatoninei in sange, contribuind la aparitia somnului. Comprimatele Circadin elibereaza melatonina incet pe parcursul a catorva ore, copiind productia naturala a melatoninei in corp.

Cum a fost studiat Circadin?
Efectele Circadin au fost mai intai testate pe modele experimentale, inainte de studiile la om. De asemenea, compania a prezentat date din literatura de specialitate.
Efectele Circadin au fost studiate in trei studii principale, implicand un total de 681 pacienti cu varsta de cel putin 55 de ani, cu insomnie primara. Studiile au comparat efectele Circadin cu acelea ale placebo (un tratament fals). Principala masura a eficientei a fost proportia de pacienti care au raportat o Imbunatatire semnificativa a calitatii somnului si capacitatea de functionare normala de-a lungul zilei urmatoare, dupa trei saptamani de tratament. Pacientii au evaluat gravitatea simptomelor utilizand un chestionar standard.

Ce beneficii a prezentat Circadin in timpul studiilor?
Circadin a fost mai eficient decat placebo in ceea ce priveste Imbunatatirea calitatii somnului si capacitatea pacientilor de a functiona normal a doua zi. Cand rezultatele celor trei studii au fost analizate Impreuna, s-a constatat ca 86 (32,4%) din 265 pacienti carora li s-a administrat Circadin au raportat o Imbunatatire semnificativa a simptomelor, fata de 51 (18,7%) din 272 carora li s-a administrat placebo.

Care sunt riscurile asociate Circadin?
Reactiile adverse sunt neobisnuite la pacientii tratati cu Circadin, dar cele mai frecvente reactii adverse (observate la 1 pana la 10 pacienti din 1 000) sunt iritabilitatea, nervozitatea, nelinistea, insomnia, vise anormale, migrena, hiperactivitate psihomotorie (neliniste si activitate intensa), ameteli, somnolenta (moleseala), dureri abdominale (burta), constipatie, gura uscata, hiperbilirubinemie (niveluri ridicate in sange de bilirubina, un produs al celulelor rosii care poate provoca ingalbenirea pielii si a ochilor), hiperhidroza (transpiratie excesiva), astenie (slabiciune) si greutate crescuta. Pentru o lista completa a efectelor secundare inregistrate la utilizarea Circadin, a se consulta prospectul.
Circadin poate provoca moleseala, prin urmare trebuie utilizat cu atentie de catre cei carora le-ar putea pune in pericol sanatatea, inclusiv de catre cei care trebuie sa conduca sau sa utilizeze masini. Pacientii trebuie sa evite alcoolul inainte, in timpul si dupa administrarea Circadin.
Circadin nu trebuie utilizat de persoanele cu hipersensibilitate (alergice) la melatonina sau la oricare dintre celelalte ingrediente.

De ce a fost aprobat Circadin?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca, desi Circadin a prezentat un efect redus asupra unui procent relativ mic de pacienti, beneficiile sale sunt mai mari decat riscurile in cazul tratamentului pe termen scurt al insomniei primare caracterizate de calitatea slaba a somnului la pacientii in varsta de cel putin 55 ani. Comitetul a recomandat ca Circadin sa primeasca autorizatie de introducere pe piata.

Alte informatii despre Circadin
Comisia Europeana a acordat Neurim Pharmaceuticals EEC Limited o autorizatie de introducere pe piata pentru Circadin, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la data de 29 iunie 2007.
EPAR-ul complet pentru Circadin este disponibil aici.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 05-2007.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

PREMENOPAUZA
Bună ziua! Vreau sa mi recomandați ceva pt premenopauza.Am dureri articulare, insomnii, bu ...
Insomnie
Buna seara!Am probleme cu somnul de mai mult timp,am fost si la psihiatru mi-au dat cipralex si uniq ...
Creează dependentă?
Acest produs, Sedocalm, creează dependentă? ...
↳ Buna ziua! NU, acest preparat nu da o dependenta asa cum fac medicamentele de sinteza utilizate in anxietate sau insomnii. Totusi doza de maxim 4 tab ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiune Sedivitax si Egilok
Pot lua sedivitax daca iau egilok și aspenter? ...
↳ Buna ziua! Da, puteti administra Sedivitax in aceasta situatie deoarece nu interactioneaza cu cele doua medicamente. Se recomanda administrarea unei ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Insomnii, anxietate
Bună ziua, am probleme cu somnul de vreo 3 luni și la recomandarea medicului de familie mi ...
Insomnii, anxietate
Bună ziua, am probleme cu somnul și ma simt foarte obosită și am stari de anxiet ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...