Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » BYETTA, solutie injectabila, stilou injector (pen) preumplut

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - BYETTA, solutie injectabila, stilou injector (pen) preumplut

Prospect - BYETTA, solutie injectabila, stilou injector (pen) preumplut


NU comercializăm BYETTA, solutie injectabila, stilou injector (pen) preumplut!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: BYETTA, solutie injectabila, stilou injector (pen) preumplut    DCI: EXENATIDUM


  Produs complementar recomandat


27.95lei
Vezi detalii

BYETTA este un medicament injectabil utilizat pentru a imbunatati controlul glicemiei la adulti cu diabet zaharat de tip 2 (non-insulino dependent).
BYETTA se utilizeaza impreuna cu alte medicamente antidiabetice, denumite metformina si/sau sulfoniluree. Medicul dumneavoastra v-a prescris BYETTA ca medicament suplimentar care sa ajute la controlul glicemiei. continuati sa urmati planul dumneavoastra de alimentatie si exercitii fizice.
Aveti diabet din cauza ca organismul dumneavoastra nu produce suficienta insulina pentru a controla nivelul zaharului din sange sau pentru ca organismul dumneavoastra nu poate sa utilizeze insulina in mod corespunzator. BYETTA ajuta organismul sa creasca productia de insulina atunci cand zaharul din sange este crescut.

2. INAINTE SA UTILIZATI BYETTA
Nu utilizati BYETTA:
– daca sunteti alergic (hipersensibil) la exenatida sau la oricare dintre celelalte componente ale BYETTA, enumerate la sfarsitul acestui prospect.

Aveti grija deosebita cand utilizati BYETTA:
– Atunci cand il utilizati in asociere cu o sulfoniluree, deoarece se poate produce scaderea zaharului din sange (hipoglicemie). Intrebati medicul sau farmacistul in cazul in care nu sunteti sigur daca vreunul dintre celelalte medicamente pe care le luati contin o sulfoniluree.
– BYETTA trebuie injectata sub piele, si nu intr-o vena sau in muschi.
– daca aveti probleme severe cu golirea stomacului (incluzand pareza gastrica) sau cu digestia alimentelor, utilizarea BYETTA nu este recomandata. BYETTA incetineste golirea stomacului, astfel ca alimentele vor trece mai lent prin stomac.
– Utilizarea BYETTA inpreuna cu insulina nu este recomandata.
– experienta cu BYETTA la pacientii cu probleme de rinichi este mica. Utilizarea BYETTA nu este recomandata daca aveti o boala renala severa sau daca faceti dializa.
– Nu exista experienta cu BYETTA la copii si la adolescenti sub 18 ani, astfel ca utilizarea BYETTA la acest grup de varsta nu este recomandata.

Utilizarea altor medicamente:
BYETTA incetineste golirea stomacului si poate sa afecteze medicamentele care trebuie sa treaca
repede prin stomac.
Intrebati medicul daca trebuie sa schimbati ora la care luati diferite comprimate (de exemplu, antibiotice). In cazul comprimatelor care trebuie luate cu alimente, poate fi cel mai bine sa fie luate la o masa la care nu se administreaza BYETTA.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Utilizarea BYETTA cu alimente si bauturi:
Utilizati BYETTA in orice moment cu cel mult 60 minute (o ora) inainte de masa. (Vezi 3 „Cum sa utilizati BYETTA”). Nu utilizati BYETTA dupa masa.

Sarcina si alaptarea:
Nu se stie daca BYETTA poate sa dauneze copilului nenascut. Spuneti medicului daca sunteti, credeti ca sunteti sau planuiti sa ramaneti gravida, deoarece BYETTA nu trebuie utilizata in cursul sarcinii. Nu se stie daca BYETTA trece in lapte. BYETTA nu trebuie utilizat de femeile care alapteaza. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Daca utilizati BYETTA in asociere cu o sulfoniluree, poate aparea scaderea zaharului din sange (hipoglicemie). Hipoglicemia poate sa scada capacitatea de concentrare. va rugam sa aveti in vedere aceasta problema posibila in toate situati ile in care v-ati putea expune riscului pe dumneavoastra sau pe altii (de exemplu: conducand masina sau lucrand cu un utilaj).

Informatii importante privind unele componente ale BYETTA:
Acest medicament contine mai putin de 1 mmol sodiu per doza, fiind, practic, „fara sodiu”.
Acest medicament contine metacrezol, care poate sa produca reactii alergice.

3. CUM SA UTILIZATI BYETTA
Utilizati intotdeauna BYETTA exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau asistenta de diabetologie. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra, asistenta de diabetologie sau farmacistul daca nu sunteti sigur.
Sunt disponibile doua forme de prezentare ale BYETTA: BYETTA 5 micrograme (µg) si BYETTA 10 micrograme (µg). Medicul dumneavoastra poate sa va recomande sa incepeti cu BYETTA 5 µg de doua ori pe zi. dupa ce ati utilizat BYETTA 5 µg de doua ori pe zi timp de 30 zile, medicul poate sa va creasca doza la BYETTA 10 µg de doua ori pe zi. O injectie din stiloul injector (pen-ul) preumplut va furnizeaza doza dumneavoastra. Nu va schimbati doza daca medicul nu v-a spus sa faceti acest lucru.
BYETTA trebuie injectat in orice moment pana la 60 minute (o ora) inainte de masa de dimineata si cea de seara sau inaintea celor doua mese zilnice principale pe care le luati, care trebuie sa fie separate de cel putin 6 ore. Nu utilizati BYETTA dupa ce ati mancat.
BYETTA se injecteaza sub piele (injectie subcutanata) in portiunea superioara a piciorului (coapsa), in zona stomacului (abdomen) sau in partea superioara a bratului.
Nu va fi necesar sa va testati zilnic valorile zaharului din sange pentru a stabili doza de BYETTA. Totusi, daca folositi si o sulfoniluree, medicul dumneavoastra poate sa va recomande sa va controlati valorile zaharului din sange pentru a ajusta doza de sulfoniluree.
Vezi Manualul alaturat de utilizare a stiloului injector (pen-ului), pentru instructiuni de folosire a pen-ului BYETTA.
Medicul sau asistenta dumneavoastra trebuie sa va invete cum sa va injectati BYETTA inainte de a il utiliza pentru prima oara.
Acele pentru injectare nu sunt incluse. Urmeaza exemple de ace de unica folosinta care se pot utiliza cu stiloul injector (pen-ul) BYETTA:
• calibrul 29 (subtire), 30 sau 31 (si mai subtire) (diametru 0,25 – 0,33 mm) si,
• lungimea 12,7, 8 sau 5 mm..
Intrebati medicul sau asistenta dumneavoastra care calibru si lungime de ac sunt mai bune pentru dumneavoastra.
Folositi un ac nou pentru fiecare injectare si aruncati-l dupa fiecare utilizare. Acest medicament este pentru dumneavoastra; nu dati niciodata altcuiva stiloul injector (pen-ul) BYETTA.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din BYETTA:
Daca utilizati prea mult BYETTA este posibil sa aveti nevoie de tratament medical imediat. Prea mult BYETTA poate sa produca greata, vasaturi, ameteala sau semne de scadere a zaharului din sange.

Daca uitati sa utilizati BYETTA:
Daca ati omis o doza de BYETTA, sariti doza respectiva si luati doza urmatoare la ora urmatoare prescrisa. Nu luati o doza in plus si nu cresteti marimea dozei urmatoare pentru a „compensa” doza omisa.

Daca incetati sa utilizati BYETTA:
Daca credeti ca trebuie sa incetati sa mai utilizati BYETTA, intrebati medicul. Daca incetati sa mai utilizati BYETTA acest lucru poate sa afecteze valorile zaharului din sange (glicemia).
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra, asistentei de diabetologie sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, BYETTA poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Foarte frecvent, mai mult de 1 din 10 pacienti au avut: greata (greata este mai frecventa atunci cand se incepe utilizarea BYETTA prima oara, dar se reduce cu timpul la cei mai multi pacienti), vasaturi sau diaree.
Atunci cand BYETTA este utilizat impreuna cu un medicament care contine o sulfoniluree, pot sa apara foarte frecvent episoade de scadere a zaharului din sange (hipoglicemie, in general, usoara pana la moderata). In timp ce utilizati BYETTA, s-ar putea sa fie necesara reducerea dozei medicamentului cu sulfoniluree pe care il luati. Semnele si simptomele hipoglicemiei (scaderii zaharului din sange) pot sa includa dureri de cap, somnolenta, slabiciune, ameteala, confuzie, iritabilitate, senzatie de foame, batai rapide ale inimii, transpiratii si senzatie de nervozitate. Medicul dumneavoastra va va spune cum sa va tratati hipoglicemia.
Frecvent, mai putin de 1 din 10, dar mai mult de 1 din 100 pacienti au avut: ameteala, dureri de cap, scaderea poftei de mancare, senzatie de nervozitate, dureri in zona stomacului, balonare, indigestie, transpiratie crescuta, pierderea energiei si fortei sau arsuri in capul pieptului, reactii la locul injectarii (roseata).
Pe langa acestea, au mai fost raportate si alte reactii adverse: edem angioneurotic, hipersensibilitate (eruptii cutanate, mancarime si umflare a tesuturilor gatului, fetei, gurii sau faringelui), scaderea functiei rinichiului, deshidratare – uneori cu o descrestere a functiei rinichilor, gust neobisnuit in gura, somnolenta, constipatie, eructatii (ragaieli), flatulenta (gaze). La utilizarea impreuna cu warfarina s-au raportat modificari ale INR (o masura a coagularii sangelui). S-au raportat cazuri de pancreatita (simptome cum ar fi durerea persistenta, severa in zona stomacului). Au fost raportate foarte rar unele reactii alergice severe (anafilaxie).
Trebuie sa mergeti imediat la medic daca aveti simptome cum ar fi:
• Umflarea fetei, limbii sau gatului;
• Dificultate de a inghiti;
• Urticarie si greutatea de a respira.
BYETTA poate sa va reduca pofta de mancare, cantitatea de alimente pe care o consumati si greutatea corpului.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine gravǎ sau daca observati orice reactie adversǎ nementionatǎ in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoatra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA BYETTA
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati BYETTA dupa data de expirare inscrisa pe eticheta si cutie.
A se pastra la frigider (2°C – 8°C). dupa inceperea utilizarii, stiloul injector (pen-ul) BYETTA trebuie pastrat la temperaturi sub 25°C.
Puneti capacul pe stiloul injector (pen), pentru a-l proteja de lumina. A nu se congela. Aruncati stilourile injectoare (pen-urile) BYETTA care au fost congelate (inghetate).
Nu utilizati un stilou injector (pen) BYETTA mai mult de 30 zile. Aruncati stiloul injector (pen-ul) BYETTA dupa 30 zile, chiar daca in stilou a mai ramas o cantiate de medicament.
Nu utilizati BYETTA daca observati particule in solutie sau daca aceasta este tulbure sau colorata.
Nu pastrati stiloul injector (pen-ul) BYETTA cu acul atasat. Daca lasati acul atasat, medicamentul poate sa se scurga din stiloul injector (pen) sau in cartus se pot forma bule de aer.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine BYETTA:
– Substanta activa este exenatida.
– Sunt disponibile doua stilouri injectoare (pen-uri) preumplute: unul pentru a furniza doze de 5 micrograme (µg) si unul pentru 10 micrograme (µg).
– Fiecare doza de BYETTA 5 micrograme solutie injectabila contine 5 micrograme exenatida in
20 microlitri.
– Fiecare doza de BYETTA 10 micrograme solutie injectabila contine 10 micrograme exenatida in 40 microlitri.
– Fiecare mililitru (ml) de solutie injectabila contine 0,25 miligrame (mg) de exenatid.
– Celelalte componente sunt metacrezol (44 micrograme/doza in cazul BYETTA 5 micrograme solutie injectabila si 88 micrograme/doza in cazul BYETTA 10 micrograme solutie injectabila), manitol, acid acetic glacial, triacetat de sodiu trihidrat si apa pentru preparate injectabile.

Cum arata BYETTA si continutul ambalajului
BYETTA este un lichid limpede si incolor (solutie injectabila) intr-un cartus de sticla inauntrul unui stilou injector (pen). Atunci cand stiloul injector (pen-ul) s-a golit, el nu mai poate fi folosit din nou. Fiecare stilou injector (pen) are 60 doze, care asigura 30 zile de injectii de doua ori pe zi.
BYETTA este disponibil in ambalaje de 1 si 3 stilouri injectoare (pen-uri). Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
Eli Lilly Nederland B.V., Grootslag 1-5, NL-3991 RA Houten, Olanda.

Producatorul:
Lilly Pharma Fertigung und Distribution GmbH & Co. KG, Teichweg 3, D– 35396 Giessen, Germania.
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
Eli Lilly Benelux S.A


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Momyrtidiab
Bună ziua. As dori sa știu ce concentrație de castravete amar și de afine con ...
interactiune diabecon-eliquis?
Buna ziua, sotului meu i s a depistat o glicemie de 130 si i s a prescris dieta, fara alt tratament, ...
Se poate lua Diabetyn Sensilab cu Siofor
Se poate lua Diabetyn Sensilab cu Siofor de 1000? Iau siofor 2 pe zi seara si dimineata. Glicozilata ...
↳ Buna ziua! Faceti asocierea dar atentie la monitorizarea glicemiilor, va trebui sa faceti teste frecvente in prima saptamana de asociere, pentru ca n ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ovare Polichistice și absența menstruatie.
Buna ziua , sunt diagnosticata de peste 4 ani cu Sindromul Ovarelor Polichistice și Diabet zaha ...
↳ Buna ziua! Trebuie sa discutati cu un diabetolog, din feriire exista medicamente care au atat rolul de a scadea nivelul glicemiei, dar si de a stimul ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
scaderea glicemiei
glicemia este marita 130-140.am tinuto cu regim alimentar pana in prezent la 120 .Sunt cardiaca CMH ...
Glicemostabilpentru glicemie 108
Pentru glicemia 107 pot primi glicemostabil? ...
↳ Buna ziua! O simpla determinare a glicemiei nu este relevanta pentru diabet, nu diagnosticheaza aceasta afectiune. Trebuie sa faceti o analiza specif ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
diaprel afecteaza ficatul
diaprel afecteaza ficatul? ...
↳ Buna ziua! Diaprel este contraindicat la pacientii cu insuficienta hepatica grava, deoarece este metabolizat la nivel hepatic. Daca nu va incadrati i ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Glicemie
Din cauza unui mare stres poate creste glicemia? Am avut 140. ...
↳ Buna ziua! Da, stresul psihic poate creste nivelul glicemiei, deoarece implica descarcarea unor mari cantitati de adrenalina. Aceasta declanseaza in ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...