Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Diurex 50, capsule

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Diurex 50, capsule

Prospect - Diurex 50, capsule


NU comercializăm Diurex 50, capsule!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Diurex 50, capsule    DCI:


  Produs complementar recomandat


49.5lei
Vezi detalii

Indicatii: Tratamentul edemelor rezistente (mai ales al celor asociate cu hiperaldosteronism secundar) din cadrul insuficientei cardiace congestive cronice si cirozei hepatice.
Utilizarea Diurex 50 in hipertensiunea arteriala esentiala va fi limitata la pacienti cu hiperaldosteronism dovedit.

Compozitie:
O capsula contine spironolactona 50 mg, furosemida 20 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon pregelatinizat, lactoza atomizata, povidona K30, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu, talc.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la furosemida, spironolactona, sulfonamide sau la oricare dintre excipienti.
Insuficienta renala severa (clearance al creatininei < 30 ml/minut sau creatininemie >1,8-2 mg/100 ml) sau acuta, anurie, hiperkaliemie, encefalopatie hepatica, hipovolemie sau deshidratare, hiponatremie, obstacol pe caile urinare, sarcina si alaptarea.

Reactii adverse:
Legate de spironolactona. Dozele mari de spironolactona si tratamentul indelungat pot fi cauza de ginecomastie, obisnuit reversibila. Alte reactii adverse, obisnuit rare si reversible sunt: impotenta sexuala, tulburari menstruale, intolerant digestiva, eruptii cutanate, somnolenta.
Diureticul poate creste moderat kaliemia. La pacientii cu insuficienta renala, atunci cand sunt asociate saruri de potasiu si la cei sub tratament cu IEC se pot produce cresteri marcate ale kaliemiei - se intrerupe administrarea spironolactonei si se corecteaza acest dezechilibru electrolitic. Au fost semnalate cazuri de carcinom mamar, la pacientii tratati cu spironolactona, dar relatia cauzala nu a fost stabilita.
Legate de furosemida. Tratamentul prelungit insotit de o dieta desodata stricta poate provoca dezechilibru hidroelectrolitic si acido-bazic manifestat prin: deshidratare, hiperazotemie, hiponatremie, hipokaliemie, hipovolemie cu� hipotensiune arteriala ortostatica.
In prezenta insuficientei hepatice, furosemida poate provoca encefalopatie hepatica.
Dozele mari de furosemida sau administrarea in ciroza, in denutritie, diaree cronica sau in insuficienta cardiaca pot provoca hipokaliemie cu sau fara alcaloza metabolica si cu posibilitatea antrenarii unor tulburari de ritm grave, mai ales ventriculare.
Uneori, dupa un tratament intens si de scurta durata, s-a inregistrat o crestere a glicemiei in cateva cazuri exceptional de scadere a tolerantei la glucoza. Rareori, furosemida poate agrava diabetul zaharat. Este posibila uneori o crestere discreta a uricemiei la cei cu predispozitie, dar furosemida provoaca foarte rar criza de guta.
Furosemida poate provoca, mai ales la varstnici, tromboembolie si scaderea marcata a tensiunii arteriale, pana la colaps.
Rar au aparut hipercolesterolemie si tulburari digestive.
S-au semnalat cazuri rare de pancreatita, nefrita interstitiala, eruptii alergice cutanate, leucopenie, trombocitopenie, dureri lombare.
O complicatie rara, dar foarte severa, este surditatea tranzitorie sau definitiva. Riscul creste cand furosemida este administrata in doze mari la bolnavii cu insuficienta renala.

Mod de administrare:
Doza zilnica recomandata este de 1 - 4 capsule Diurex 50 (20-80 mg furosemida si 50-200 mg spironolactona). In cazurile grave se recomanda doza de 2-8 capsule Diurex 50 (20-80 mg furosemida si 100-400 mg spironolactona).

Precautii:
Tratamentul cu Diurex 50 este recomandat la pacientii care nu raspund la administrarea unui singur diuretic, in doze uzuale. Aceasta asociere va fi utilizata numai dupa ce eficacitatea fiecarui diuretic va fi verificata prin administrare separata.
Atentionare pentru sportivi: Diurex 50poate determina reactie pozitiva la testele de control antidoping.
Deoarece contine lactoza, pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la galactoza, deficit de lactaza (Lapp) sau sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament.

Sarcina si alaptarea:
Deoarece spironolactona si metabolitii sai pot traversa bariera feto-placentara, Diurex 50 este contraindicat in timpul sarcinii.
Deoarece furosemida si metabolitii spironolactonei se excreta in laptele matern, Diurex 50 este contraindicat in timpul alaptarii. Daca administrarea de Diurex 50 este absolut necesara, alaptarea trebuie intrerupta.

Forma de prezentare:
Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 10 capsule.

Producator:
S.C. Terapia S.A. - Romania


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Ciroza cu ascita
Buna ziua Am rugamintea sa-mi transmiteti combinatie de produse naturiste care sa ajute la trece ...
Ma ajuta PROCOMBO?
As dori sa stiu daca ma ajuta PROCOMBO la dureri stomacale, arsuri stomacale dar mai ales la constip ...
↳ Buna ziua! Produsul are efecte benefice asupra tranzitului, deci va fi de folos in cazul constipatiei, insa nu si in cazul arsurilor de la nivelul st ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Uree serica femei
Uree serica femei 32ani 41,creatinina 0,59 și acid uric6, 15 este ceva grav!? Ce pot lua ca tra ...
↳ Buna ziua! Nevazand buletinul de analize complet, cu valorile de referinta ale laboratorului, nu pot sa va spun decat ca prezentati riscul de a face ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Probleme cu potenta ...
Am 39 de ani de 1 an am fost descoperit cu hipertensiune pt care iau medicamente, dar am probleme se ...
↳ Buna ziua! Medicatia antihipertensiva in general determina erectii mai scazute. Un prim pas ar fi sa faceti mai multe modificari in stilul de viata ( ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
diuretic
iau capsule tension 3 pe zi. as vrea sa iau si un diuretic tot din plante. ce imi recomandati? mult ...
diuretic si tensiune mica
buna ziua . in cazul in care opersoana are tensiune 8 cu 5 ii pot administra o capsula de doiurex cu ...
Putin ajutor va rog ? :)
Deci ... Acum 2 ani eram cu varul meu la tara si ne-am enervat unul pe altul pana cand el a luat un ...
↳ Buna ziua! Daca v-ar fi durut doar rinichiul drept, s-ar fi putut face o legatura cu lovitura. Inteleg ca va dor ambii rinichi, deci probabil aveti o ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
ceaiuri diuretice
Ceaiuri cu actiune diuretica. ...
↳ Buna ziua! Gasiti ceaiuri combinate sau simple continand urmatoarele plante: coada-calului, urzica, scoarta de mesteacan, cozi de cirese, matase de p ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...