Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Isoflurane

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Isoflurane

Prospect - Isoflurane


NU comercializăm Isoflurane!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Isoflurane    DCI: ISOFLURANUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii terapeutice: Izofluranul este indicat pentru inducerea si mentinerea anesteziei generale, la adultii si copiii de toate varstele.

Grupa farmacoterapeutica: anestezice generale, hidrocarburi halogenate.

Contraindicatii:
- Hipersensibilitate la izofluran sau la alte hidrocarburi halogenate.
- Hipertermie maligna diagnosticata sau suspectata.
- Antecedente de icter sau febra de etiologie necunoscuta dupa administrarea de izofluran sau alte hidrocarburi halogenate.

Precautii
Deoarece profunzimea anesteziei este dependenta de doza si poate fi modificata foarte usor, este necesara folosirea vaporizoarelor calibrate specifice pentru acest produs, care ofera un grad mare de acuratete a administrarii anestezicului.

Interactiuni
Izofluranul produce o buna relaxare musculara necesara anumitor tipuri de interventii chirurgicale abdominale. Este compatibil cu toate curarizantele uzuale. Efectul acestora este potentat de catre anestezie. Potentarea este accentuata in cazul agentilor curarizanti nedepolarizanti, de aceea acestea trebuie administrate in dozele cele mai mici eficace. Neostigmina impiedica paralizia provocata de curarizantele nedepolarizante, dar nu modifica efectul relaxant al izofluranului.
Adrenalina
Administrarea in timpul anesteziei cu izofluran de adrenalina -simpatomimetici, pe orice cale,(epinefrina) sau anumiti produsi poate provoca aritmii supraventriculare sau ventriculare.
Antagonisti ai canalelor calciului (si alte vasodilatatoare)
Izofluranul poate provoca hipotensiune arteriala severa la pacientii tratati cu antagonisti ai canalelor calciului, in special cu cei din clasa dihidropiridei (nifedipina, amlodipina etc.) Pacientii sub tratament cu alte antihipertensive vasodilatatoare, cum ar fi inhibitorii enzimei de conversie (de ex. captopril, enalapril, -adrenergici (de ex.lisinopril) sau antagonisti ai receptorilor prazosin) si care sunt supusi oricarui tip de anestezie, pot dezvolta o scadere imprevizibila a tensiunii arteriale.

Atentionari speciale
Nivelul hipotensiunii arteriale si al deprimarii respiratorii pot da informatii cu privire la profunzimea anesteziei. Respiratia spontana trebuie supravegheata atent si asistata atunci cand este cazul.
Izofluranul in concentratie de 1,5% sau mai mult poate creste fluxul sanguin cerebral, respectiv presiunea lichidului cerebro-spinal. Hiperventilatia evita acest efect. Ca si alte anestezice halogenate, izofluranul trebuie folosit cu prudenta la pacientii cu hipertensiune intracraniana; la nevoie se face hiperventilatie.
Ca si in cazul altor anestezice halogenate, repetarea la intervale scurte de timp obliga la prudenta din cauza unui eventual risc de hepatotoxicitate. Experienta clinica in aceasta privinta este limitata.
Izofluranul interactioneaza cu adsorbanti de dioxid decarbon uscati din sistemele de anestezie cu circuit inchis, formand monoxid de carbon. Inhalarea monoxidului de carbon poate determina formarea de carboxihemoglobina, compus toxic greu detectabil. Masurarea directa a carboxihemoglobinei este necesara atunci cand pacientul prezinta o desaturare a oxigenului, care nu raspunde la mijloacele terapeutice uzuale.
Uscarea adsorbantilor de dioxid de carbon trebuie evitata.
Este necesara prudenta la pacientii cu boli hepatice preexistente. Izofluranul are efect vasodilatator arterial sistemic marcat. In mod obisnuit tendinta de hipotensiune arteriala poate fi controlata cu usurinta. Vasodilatatia sistemica poate fi utila pentru inducerea intentionala a hipotensiunii.
Izofluranul provoaca vasodilatatia coronariana. Posibilitatea fenomenului de "furt coronarian" impune utilizarea cu prudenta la pacientii cu cardiopatie ischemica.
Hipersecretia salivara si tusea pot avea consecinte nedorite la copiii mici supusi unei anestezii cu izofluran. Reflexele faringiene si laringiene sunt insa diminuate rapid.
Sarcina si alptarea
Studii asupra reproducerii efectuate la soareci si iepuri, care au fost expusi repetat la izofluran in diferite concentratii (folosite in anestezie), au aratat ca izofluranul nu influenteaza fertilitatii, sarcinii sau nasterii. Nu exista date suficiente in ceea ce priveste riscul teratogen la copiii ale caror mame au fost supuse anesteziei cu izofluran in timpul sarcinii.
Izofluranul, in concentratii de 0,5-0,75% in amestec cu oxigen/protoxid de azot realizeaza un nivel acceptabil de anestezie in diferite interventii obstetricale si ginecologioce. La femeile supuse chiuretajului uterin sau altor tipuri de interventii ginecologice, pierderea de sange a fost comparabila cu cea produsa sub alte anestezice volatile (de ex. halotan).
Se recomanda intreruperea alaptarii la femeile care primesc anestezie cu izofluran. Alaptarea poate fi reluata dupa metabolizarea si eliminarea totala a anestezicului din organism.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Pacientii trebuie avertizati ca performantele activitatilor care necesita vigilenta si atentie, de ex. conducerea masinilor sau folosirea utilajelor complexe, pot fi reduse o anumita perioada dupa anestezia generala, obisnuit 24 ore.

Doze si mod de administrare
Administrarea se face prin inhalare folosind vaporizatoare special calibrate, care permit un control adecvat al concentratiei de anestezic.
Premedicatia
Premedicatia se alege in functie de necesitatile pacientului. In folosirea ca preanestezice a diferite substante deprimante centrale, trebuie avut in vedere efectul deprimant respirator al izofluranului. Pentru reducerea secretiei salivare si bronsice pot fi utilizate medicamente anticolinergice (de ex. atropina, glicopirolat); utilizarea acestora se face sub controlul anestezistului, tinand seama de posibilitatea efectului tahicardizant al izofluranului.
Inductia anesteziei
Pentru inductie izofluranul poate fi administrat ca atare sau in amestec cu oxygen sau cu oxygen/protoxid de azot. Deoarece are un miros usor intepator si poate provoca tuse, inaintea administrarii este avantajoasa introducerea intravenoasa a unui anestezic cu efect de foarte scurta durata (de ex. un tiobarbituric).
Se recomanda ca inductia cu izofluran sa fie inceputa cu o concentratie de 0,5%. Concentratii de 1,5-3% produc anestezia chirurgicala in 7-10 minute.
Mentinerea anesteziei
Anestezia necesara pentru interventia chirurgicala poate fi mentinuta folosind concentratii de izofluran 1-2,5%, in amestec cu oxigen/protoxid de azot 70%.
Atunci cand concentratia de protoxid de azot este mica, cand izofluranul se administreaza numai cu oxigen sau cand se administreaza in amestec cu aer/oxigen, este necesar un supliment de 0,5-1,0% izofluran. In caz de scaderi bruste ale tensiunii arteriale, atunci cand profunzimea anesteziei este prea mare, concentratia de izofluran trebuie redusa.
Inducerea hipotensiunii poate fi realizata prin ventilare artificiala cu izofluran 2,5-4%. Premedicatia cu
clonidina poate reduce semnificativ nevoia de izofluran pentru mentinerea hipotensiunii induse.
Revenirea din anestezie
Concentratia de izofluran se reduce la 0,5% la inceperea inchiderii plagii, ajungand la 0% la sfarsitul interventiei, daca anestezia a fost satisfacatoare si efectul eventualului curarizant asociat a disparut.
Dupa intreruperea administrarii anestezicului, pacientul trebuie ventilat cu oxigen 100% pana la revenirea completa.

Reactii adverse
Reactiile adverse observate in cazul izofluranului sunt similare cu cele produse de celelalte anestezice inhalatorii halogenate: deprimarea respiratiei, hipotensiune arteriala, aritmii.
Hepatotoxicitatea este nesemnificativa, rinichii nu sunt afectati toxic.
Alte reactii minore observate sunt: leucocitoza (chiar in absenta stresului chirurgical), frisoane, greata, varsaturi in perioada postoperatorie. Asemenea reactii adverse au fost observate si pentru alte anestezice.

Supradozaj
Supradozarea izofluranului provoaca deprimarea marcata a respiratiei, hipotensiune arteriala accentuata (datorata mai ales vasodilatatiei periferice).
In caz de supradozare se intrerupe imediat administrarea anestezicului, se asigura mentinerea permeabilitatii cailor respiratorii si se face ventilatie cu oxigen.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
C, bine inchis, in ambalajul original.A se pastra la temperaturi intre 15-30
A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj
Cutie cu un flacon de sticla bruna continand 100 ml izofluran, inchis ermetic.
Cutie cu un flacon de sticla bruna continand 250 ml izofluran, inchis ermetic.

Producator
Rhodia Limited, Marea Britanie

Detinatorul Autorizatiei de punere de piata
Rhodia Limited
PO Box 46, St. Andrews Road, Avonmounth, Bristol, Marea Britanie BS11 9YF.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Sangerari abundente dar rare la 4 saptamani de la avort medicamentos?
Am exact 4 saptamani de la avort medicaments. De atunci sangerez mereu. Cele Mai multe zile e maroni ...
Flucovim - fier
1) Este contraindicata asocierea dintre Flucovim si fier? 2) In combinatie cu ce ar trebui luat F ...
Perioada stresanta, protectia inimii
Ce supliment aș putea să iau pentru a-mi proteja inima ďż˝ntr-o perioadă foarte stresantă? Am ď ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa beti zilnic cate 3 cani de ceai Sanatatea Inimii Dacia Plant, cu minim 30 de minute inaintea meselor principale. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hpv in sarcina este permis colosan fem cerat?
Pot folosi colosan fem cerat in sarcina cu infectare hob? ...
↳ Buna ziua! Categoric, NU, pentru ca unele plante din compozitia acestor supozitoare (coada soricelului, cimbrul), pot determina contractii uterine, p ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Sanatatea bebelusului.
⁷Buna seara! Ii putem administra bebelusului cele 4 picaturi de Colief direct in gurita dupa ...
↳ Buna ziua! Teoretic este posibil, insa producatorul precizeaza sa amestecati picaturile cu putin lapte muls si sa faceti administrarea cu 30 de minut ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
afecteaza sanatatea tratamentul cu zentel
Buna sunt foarte balonata am slabit f mult am stare de coma or ice mananc.doresc sa stiu daca afecte ...
Care ar fii cauza unei urinari fregvente?
Buna ziua, am 59 ani ,sunt diagnosticat cu diabet tip2 de 7 ani ,medicametatie , sirofor 2/zi si dia ...
↳ Buna ziua! Mergeti la medic, este posibil sa aveti o problema cu prostata, o afectiune urinara (infectie, litiaza), ori o alta problema de sanatate! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
gust amar in gura
doamna Raluca v-as ruga sa-mi scrieti care sunt cauzele gustului amar in gura care imi persista de a ...
↳ Buna ziua! Daca nu urmati niciun tratament (unele medicamente pot determina gust amar) si aveti si neplaceri legate de digestie (constipatie, greturi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa ISOFLURANUM?
Alte medicamnete care au ISOFLURANUM:
- AErrane 100% lichid volatil pentru inhalat

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...