Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » InductOs 12 mg, kit pentru implantare

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - InductOs 12 mg, kit pentru implantare

Prospect - InductOs 12 mg, kit pentru implantare


NU comercializăm InductOs 12 mg, kit pentru implantare !
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: InductOs 12 mg, kit pentru implantare    DCI: DIBOTERMINUM ALFA


  Produs complementar recomandat


37.95lei
Vezi detalii

Indicatii:
InductOs poate fi utilizat fie in interventiile chirurgicale de artrodeza vertebrala a coloanei vertebrale lombare, fie pentru repararea fracturilor tibiei.

dibotermina alfa

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a vi se administra acest medicament.
−Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
−Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra.
−Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra.

In acest prospect gasiti:
1.Ce este InductOs si pentru ce se utilizeaza
2.Inainte sa vi se administreze InductOs
3.Cum este administrat InductOs
4.Reactii adverse posibile
5.Cum se pastreaza InductOs
6.Informatii suplimentare

1. CE ESTE InductOs SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
InductOs contine substanta activa dibotermina alfa. Aceasta este o proteina care ajuta la cresterea osului, fiind similara unei proteine care se gaseste deja in corpul dumneavoastra.
InductOs poate fi utilizat fie in interventiile chirurgicale de artrodeza vertebrala a coloanei vertebrale lombare, fie pentru repararea fracturilor tibiei.
Interventia chirurgicala pentru artrodeza vertebrala a coloanei vertebrale lombare
Daca aveti dureri mari din cauza vatamarii unui disc intervertebral la coloana vertebrala lombara si alte tratamente nu s-au dovedit eficace, puteti fi considerat un candidat pentru interventia chirurgicala
de artrodeza vertebrala a coloanei vertebrale lombare. InductOs este utilizat in locul recoltarii unei grefe osoase din soldul dumneavoastra; aceasta evita problemele si durerea care sunt cauzate de
operatia de recoltare a grefei osoase.
Cand este folosit in interventiile chirurgicale de artrodeza vertebrala a coloanei vertebrale lombare, InductOs este utilizat in combinatie cu o cusca de metal ce corecteaza pozitia coloanei vertebrale.
Daca aveti orice intrebari referitoare la aceasta cusca, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.
Fracturile osului gambei
Daca aveti o fractura a tibiei, InductOs este utilizat pentru a creste sansa de vindecare a osului fracturat, pentru a ajuta la vindecarea mai rapida a fracturii si pentru a reduce nevoia de interventii
chirurgicale suplimentare care sa ajute vindecarea fracturii. InductOs este utilizat in plus fata de tratamentul si asistenta medicala standard a fracturilor osului gambei.

2. Inainte sa vi se administreze Inductos
Nu trebuie sa primiti InductOs
• daca sunteti alergic (hipersensibil) la dibotermina alfa sau la colagen bovin, sau la oricare dintre celelalte componente ale InductOs.
• daca va aflati inca in procesul de crestere (sunteti imatur din punct de vedere scheletal).
• daca aveti o infectie activa la locul interventiei chirurgicale.
• daca medicul care va trateaza decide ca aveti o irigare inadecvata cu sange la locul fracturii.
• pentru tratarea unei fracturi care se datoreaza prezentei unei boli (de exemplu, fracturile datorate bolii Paget sau cancerului).
• daca ati fost diagnosticat sau sunteti tratat pentru cancer.

Urmatoarele precautii de utilizare a InductOs trebuie sa fie discutate cu medicul dumneavoastra
• Trebuie sa informati medicul dumneavoastra daca aveti o boala autoimuna precum poliartrita reumatoida, lupusul eritematos sistemic, sclerodermia, sindromul Sjögren sau dermatomiozita/polimiozita.
• Trebuie sa informati medicul dumneavoastra daca aveti o boala a oaselor.
• Produsul nu trebuie sa fie plasat in contact direct cu anumite tipuri de oase. Chirurgul dumneavoastra stie care anume oase trebuie evitate.
• Utilizarea InductOs poate cauza formarea de os (osificare heterotopica) in tesuturile inconjuratoare, ceea ce poate atrage complicatii.
• Unii pacienti pot dezvolta anticorpi (produsi de catre corpul dumneavoastra pentru combaterea unei proteine straine), indreptati impotriva InductOs. Cu toate ca nu au fost observate efecte daunatoare, efectele pe termen lung sunt necunoscute.
• Trebuie sa informati medicul dumneavoastra daca aveti o boala de rinichi sau ficat.
• Unii pacienti pot avea nevralgii datorate colectiilor lichidiene localizate, care vor necesita drenaj sau o procedura chirurgicala pentru evacuarea lichidului.
• Tumefierea localizata, care in unele cazuri provoaca dificultati de respiratie, a fost raportata la pacientii la care InductOs a fost utilizat pentru interventii chirurgicale pe regiunea cervicala (a cefei) a coloanei vertebrale. Siguranta si eficacitatea utilizarii
InductOs in interventiile chirurgicale pe coloana cervicala nu au fost stabilite, iar InductOs nu trebuie utilizat in aceasta situatie.

Utilizarea InductOs impreuna cu alte medicamente
Unele studii asupra fracturilor de tibie au aratat ca, daca sunteti tratat cu InductOs si luati medicamente impotriva durerii precum aspirina sau medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS) cum este
ibuprofenul pentru o perioada mai lunga (de exemplu mai mult de 14 zile), exista posibilitatea secretarii unei cantitati mai mari de lichid din plaga. Aceasta secretare suplimentara de lichid nu a fost
asociata cu probleme privind vindecarea fracturii sau plagii.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea
Efectele InductOs in timpul sarcinii nu sunt cunoscute. Nu se recomanda utilizarea produsului la femeile gravide. Cereti sfatul medicului dumneavoastra daca sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida. Medicul dumneavoastra va trebui sa va sfatuiasca sa utilizati mijloace de contraceptie timp de un an dupa tratamentul cu InductOs.
Nu se cunoaste daca InductOs trece in laptele matern. Tratamentul cu InductOs nu este recomandat mamelor care alapteaza. Cereti sfatul medicului dumneavoastra inainte de a va alapta copilul.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
InductOs nu afecteaza capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Informatii importante privind unele componente ale InductOs
Unii pacienti pot dezvolta anticorpi (produsi de catre corpul dumneavoastra pentru combaterea unei proteine straine), indreptati impotriva diboterminei alfa sau a colagenului din compozitia buretelui.
In cadrul studiilor clinice, prezenta anticorpilor nu a fost asociata cu efecte secundare, de exemplu alergii, si nici nu a redus eficacitatea InductOs.

3. Cum este administrat InductOs
Medicul care va trateaza va va administra InductOs in cursul interventiei chirurgicale. Personalul medical va prepara InductOs in sala de operatie.
Daca vi se administreaza InductOs pentru artrodeza de coloana lombara, chirurgul dumneavoastra va inlatura discul deteriorat care cauzeaza durerea si il va inlocui cu doua custi de metal, umplute cu InductOs. Custile de metal corecteaza pozitia coloanei dumneavoastra, iar InductOs stimuleazacresterea osului intre cele doua vertebre, pentru ca ele sa devina unite in mod permanent, in pozitia corecta.
Daca vi se administreaza InductOs pentru fractura tibiei, medicul dumneavoastra va trata fractura prin plasarea InductOs in jurul osului fracturat. Medicul va determina numarul de kituri de InductOs care
vor fi administrate, in functie de dimensiunea si numarul fracturilor. In general, este utilizat un singur kit. Pe de alta parte, pot fi utilizate maximum 2 kituri.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Reactii adverse specifice interventiilor pentru fractura tibiei
Ca toate medicamentele, InductOs poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Cele mai frecvente (cu o probabilitate de aparitie mai mare de 1 din 10 pacienti) reactii raportate in cadrul studiilor clinice au fost similare cu cele datorate leziunilor traumatice suferite de pacienti sau interventiei chirurgicale insasi. Aceste efecte au fost durerea, umflarea, infectarea plagii si febra.
Reactiile adverse frecvente (cu o probabilitate de aparitie mai mica de 1 din 10 pacienti) au fost cefaleea, semnele care indica o proasta functionare a pancreasului (amilazemia), nivelurile scazute de
magneziu in sange si o crestere trecatoare a frecventei cardiace. Acestea au fost observate cu o frecventa usor mai mare la pacientii care au fost tratati cu InductOs in cadrul studiilor pe fracturi ale
tibiei decat la cei care nu au primit produsul.
Reactii adverse specifice interventiilor pentru artrodeza de coloana lombara
Reactiile adverse cel mai frecvent observate (la mai mult de 1 din 10 pacienti) in studiile referitoare la artrodeza de coloana lombara au fost: ranirea accidentala, nevralgii, durerea de spate si tulburari
osoase cum ar fi vindecarea intarziata. S-au raportat nevralgii datorate colectiilor lichidiene localizate, care vor necesita drenaj sau o procedura chirurgicala pentru evacuarea lichidului. Tumefierea
localizata, care in unele cazuri provoaca dificultati de respiratie, a fost raportata la pacientii la care InductOs a fost utilizat pentru interventii chirurgicale pe regiunea cervicala (a cefei) a coloanei
vertebrale.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra.

5. Cum se pastreaza InductOs
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu va fi necesar ca dumneavoastra sa va ocupati de pastrarea acestui produs.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine InductOs
Substanta activa a InductOs este dibotermina alfa (proteina-2 osoasa morfogenetica recombinanta umana), 12 mg. Celelalte componente sunt zahar, glicina, acid glutamic, clorura de sodiu, hidroxid de
sodiu si polisorbat 80, apa pentru preparate injectabile si colagen tip I bovin.

Cum arata InductOs si continutul ambalajului
InductOs este furnizat medicului dumneavoastra sub forma unui kit pentru implantare in cadrul
interventiei chirurgicale. Kitul contine 12 mg de pulbere de dibotermina alfa, un solvent (apa) si un burete, care este fabricat dintr-o proteina numita colagen, obtinuta de la vite (cunoscuta si sub
denumirea de colagen de tip I bovin). Dibotermina alfa este furnizata in kit sub forma unei pulberi albe.
Pentru utilizarea in cadrul interventiei chirurgicale, aceasta trebuie dizolvata in apa pentru a forma o solutie, care apoi este utilizata pentru imbibarea buretelui. Buretele astfel imbibat poate fi apoi plasat in locul unde se doreste cresterea osului. Buretele si solutia de dibotermina alfa vor disparea treptat pe masura ce se formeaza osul.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Wyeth Europa Ltd


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Psa mare
Buna ziua. Va rog din suflet RECOMANDATIMI ceva pentru scaderea psa-ului la prostata,creste in st ...
Buna
Am cancer la san cu metastaza osoasa . am facut chimioterapie si radioterapie anul acesta cu rezulta ...
Artilane sau Alfacalcidolum?
Am 59 ani.am osteopenie.medicul ortoped mi-a indicat ARTILANE 3 LUNI iar medicul de familie mi-a pre ...
↳ Buna ziua! Medicul de familie v-a scris reteta pentru ceea ce se putea prescrie pe reteta (compensata) pentru acest diagnostic. ArtiLane este indicat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Am hiperparatiroidie
Am diagnostic de hiperparatiroidie si o valoare a Ca seric de 10,3 si doresc sa stiu daca pot lua O ...
↳ Buna ziua! Din pacate Osteo Repair contine calciu (este o sursa naturala), deci poate creste nivelul calciului seric. Va recomand ca pe langa suplim ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Carcinom renal cu metastaza osoasa
Ce imi recomandati pentru ameliorarea durerilor de oase din metastaza osoasa ( zona acetabulului sta ...
↳ Buna ziua! Renarthro este indicat pentru durerile reumatice, pentru durerile determinate de metastaze efectul nu poate fi evaluat... Vorbiti cu medi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Fosavance - Necroza osoasa
La cat timp dupa terminarea tratamentului cu Fosavance se poate face o extractie dentara fara perico ...
Dozaj osteocare sirop
Buna ziua.Care este doza de osteocare sirop pentru un copil de 3 ani si 7 luni?Va multumesc ...
↳ Buna ziua! Puteti sa-i administrati cate 10 ml (adica doua lingurite) de doua ori pe zi, dupa mese. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
ulei de peste
Buna ziua, pe ce perioada trebuie administrat uleiul de peste la un copil de 11 ani? calciu care e ...
↳ Buna ziua! Uleiul de peste poate fi adminsitrat pe termen lung (3-6 luni), iar dupa o pauza de 3 saptamani cura se poate relua. In ceea cepriveste c ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...