Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » ZENAPAX

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - ZENAPAX

Prospect - ZENAPAX


NU comercializăm ZENAPAX !
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: ZENAPAX    DCI:


  Produs complementar recomandat
Zenapax este utilizat pentru a va proteja organismul de fenomenul de respingere a rinichilor transplantati.

Zenapax 5 mg/ml concentrat pentru solutie perfuzabila

Daclizumab

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament.
- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
- Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
- Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
- Daca vreuna dintre reactiile adverse devine gravǎ sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1.Ce este Zenapax si pentru ce se utilizeaza
2.Inainte sa luati Zenapax
3.Cum sa luati Zenapax
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Zenapax
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE ZENAPAX SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Daclizumab apartine unui grup de medicamente numite imunosupresoare. Aceste medicamente ajuta la inhibarea raspunsului natural al organismului dumneavoastra de a respinge organul transplantat.
Daclizumab este un anticorp monoclonal umanizat produs pe o linie de celule mielomatoase murinice NSO prin utilizarea unui sistem de expresie a glutamin sintetazei (NS_GSO) prin tehnologie ADN recombinanta. Anticorpii monoclonali sunt proteine care recunosc si se leaga de alte proteine unice ale organismului numite antigene. Daclizumab se leaga de un antigen care se gaseste pe suprafata
anumitor limfocite (celule albe) numite limfocite T. Aceasta activitate inhiba raspunsul natural imun al organismului, care in alte conditii poate declansa respingerea organului transplantat.
Zenapax este utilizat pentru a va proteja organismul de fenomenul de respingere a rinichilor transplantati. Zenapax este utilizat in asociere cu alte medicamente imunosupresoare, incluzand ciclosporina si corticosteroizii.

2. INAINTE SA LUATI ZENAPAX
Nu luati Zenapax
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la daclizumab sau la oricare dintre celelalte componente ale Zenapax
- daca alaptati
Va rugam sa cititi sectiunea de mai jos despre alaptare.
Aveti grija deosebita cand utilizati Zenapax
- daca ati avut vreodata o reactie alergica la alte medicamente imunosupresoare care ajuta la supresia mecanismului natural de aparare al organismului.
Terapia cu medicamente care ajuta la oprirea mecanismelor naturale de aparare a organismului poate creste riscul dezvoltarii de afectiuni maligne sau de infectii. Zenapax nu creste acest risc, cand se
utilizeaza in asociere cu alte medicamente imunosupresoare, incluzand ciclosporina si corticosteroizii.
Ca urmare a administrarii de proteine, pot sa apara reactii alergice grave. Reactiile alergice grave, ca urmare a perfuziei de Zenapax s-au raportat foarte rar. In eventualitatea in care dezvoltati o reactie
alergica, medicul dumneavoastra va va trata cu medicatia corespunzatoare.

Utilizarea altor medicamente
Inainte de inceperea tratamentului, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie
medicala. Acest lucru este foarte important, pentru ca utilizarea a mai mult de un medicament in acelasi timp, poate sa amplifice sau sa reduca efectul celorlalte medicamente pe care le luati. De aceea, Zenapax nu trebuie utilizat simultan cu alte medicamente, decat cu acordul medicului.

Sarcina si alaptarea
Nu trebuie sa utilizati acest medicament daca alaptati.
Nu trebuie sa utilizati acest medicament daca sunteti insarcinata, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra decide ca este necesar.
Zenapax poate avea un efect daunator asupra fatului sau asupra nou-nascutului alaptat. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca sunteti gravida, ramaneti gravida sau planuiti acest lucru in viitorul apropiat.
Medicul dumneavoastra trebuie sa va recomande masuri contraceptive inaintea initierii tratamentului cu Zenapax, in timpul tratamentului cu Zenapax, si pentru o perioada de 4 luni dupa ultima doza de Zenapax.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu exista dovada care sa indice ca Zenapax influenteaza capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. CUM SA LUATI ZENAPAX
Zenapax NU se injecteaza direct. Inainte de administrare la pacienti, trebuie diluat in 50 ml solutie sterila de clorura de sodiu 0,9%.
Personalul medical de specialitate va administra doza potrivita (in mod normal 1 mg/kg corp) sub forma de perfuzie intravenoasa cu durata de 15 minute. Prima doza se administreaza cu 24 ore inainte de transplant. Veti primi in continuare 4 doze la intervale de 14 zile una fata de alta. In total trebuie sa primiti 5 doze de Zenapax pentru o cura de tratament completa. O cura de tratament poate dura in mod obisnuit 8 saptamani.
Vi se pot face si alte perfuzii in ziua dinainte sau dupa administrarea programata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Zenapax poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca observati aparitia oricarei din urmatoarele reactii adverse : tuse si scurtarea respiratiei, inclusiv cand stati intins, varsaturi, stare confuzionala sau cantitatea de urina este mai mica decat in mod normal. Aceste reactii adverse pot apare in timp ce luati Zenapax. Aceste reactii adverse pot fi grave si este posibil sa aveti nevoie urgent de supraveghere medicala.
Reactii adverse frecvente (apar la 1 sau mai multi pacienti din 10) :
- tulburari de somn
- tremuraturi (tremor)
- dureri de cap
- tensiune arteriala crescuta (hipertensiune)
- dificultati de respiratie
- constipatie; diaree; varsaturi; greata; arsuri stomacale ??
- durere la nivelul articulatiilor si muschilor
- exces de fluide in organism (edeme); umflarea bratelor si picioarelor (edeme periferice)
- probleme legate de cicatrizarea ranilor.
Reactii adverse frecvente (apar la un numar de pacienti cuprins intre 1 si 10 din 100) sunt inflamatia gatului (faringita); rinoree (rinita); diabet zaharat; concentratie crescuta de zahar in sange(hiperglicemie); exces de fluide; deshidratare; anxietate; depresie; ameteli; senzatii de intepaturi; vedere incetosata; batai rapide de inima (tahicardie); sangerari (hemoragie); cheaguri de sange (tromboza); tensiune arteriala scazuta (hipotensiune); acumularea limfei in anumite parti ale corpului
(limfocele); scurtarea severa a respiratiei, inclusiv in timpul noptii cand stati intins (edem pulmonar); lichid la plaman (revarsat pleural); oprirea functionarii plamanilor (atelectazie); lipsa de oxigen in
organism (hipoxie); congestie; tuse; zgomote respiratorii anormale sau puternice, inclusiv zgomotele respiratorii cu pocnituri (raluri); stomac umflat; disconfort stomacal sau durere; flatulenta; hemoroizi;
eruptii cutanate; mancarimi ale pielii; acnee; transpiratii nocturne; transpiratie abundenta; cresterea excesiva a parului (hirsutism); dureri de spate; crampe musculare, in special la nivelul picioarelor;
dureri ale articulatiilor (artralgii); dureri ale muschilor (mialgii); dureri in piept; durere in general; oboseala; iritarea pielii la nivelul locului de injectare; febra; frisoane; stare de slabiciune generala; dureri lombare si modificari sau dificultati la urinare (hidronefroza); sange in urina; durere la urinare (disurie); reducerea cantitatii de urina (oligurie); durere dupa interventia chirurgicala.
Rar, pot apare cazuri de reactii alergice (hipersensibilitate) in urma administrarii de Zenapax.
Pentru unele reactii adverse, probabilitatea de a apare este mai mare la copii decat la adulti, acestea includ diaree, durere dupa interventia chirurgicala, febra, varsaturi, tensiune arteriala crescuta, mancarimi ale pielii, infectii la nivelul nasului si gatului si infectii urinare.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine gravǎ sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5.CUM SE PASTREAZA ZENAPAX
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la frigider (2 C – 8 C).
A se tine flaconul in cutie, pentru a fi protejat de lumina.
A nu se congela.
Nu utilizati dupa data de expirare inscrisa pe cutie si eticheta, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

6.INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Zenapax
- Substanta activa este daclizumab.
- Celelalte componente sunt: polisorbat 80, clorura de sodiu, dihidrogenofosfat de sodiu anhidru, hidrogenofosfat disodic anhidru, acid clorhidric concentrat, hidroxid de sodiu, apa pentru preparate injectabile.

Cum arata Zenapax si continutul ambalajului
Zenapax 5 mg/ml concentrat pentru solutie perfuzabila este o solutie limpede, incolora pana la usor galbui si este furnizat in flacoane ce contin 5 ml solutie. Un flacon cu 5 ml concentrat pentru solutie
perfuzabila contine 25 mg daclizumab.
Zenapax este disponibil in cutii cu 1 sau 3 flacoane.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul
Roche


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Medicamente
Unde pot gasi permsnent solutie oftalmica Ganfort penru glaucom. Cand se aduce hydrocortizon russei ...
Pot lua lipantil ?
Buna ziua; soțul meu are trigluceridele 801 si LDL111.51 Medicul i-a prescris lipantil si omer ...
Uractiv Litho in sarcina
Buna ziua, Se poate lua Uractiv Litho daca esti insarcinata? Va multumesc. ...
↳ Buna ziua! Raspunsul este categoric NU!! Planta Phylantus niruri poate bloca evolutia sarcinii, poate duce la greutate mica la nastere sau chiar la ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Brain support pentru copii
Buna ziua! Brain support se poate administra si copiilor de 14 ani? Daca da, in ce doza si pentru ce ...
↳ Buna ziua! Incepand de la 14 ani suplimentele alimentare destinate adultilor sunt permise, cu conditia ca adolescentul sa nu fi subponderal si sa nu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Renalex
Bună ziua soluția Renalex se poate da și la un copil de 11 Ani? ...
Argila algo trateaza problemele renale?
Am creatinina un picmarita si clearenceul scazut.as dorii sa stiu daca argila algo regleaza function ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...