Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » NIMBEX

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - NIMBEX

Prospect - NIMBEX


NU comercializăm NIMBEX!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: NIMBEX    DCI:


  Produs complementar recomandat


14.95lei
Vezi detalii

Indicatii

Agent blocant neuromuscular la pacienti internati sau nu, ca adjuvant in anestezia generala, pentru facilitarea intubatiei traheale, relaxarea musculaturii scheletice in timpul operatiei sau ventilatiei mecanice in sala de terapie intensiva.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la cisatracurium sau hipersensibilitate la alcool benzilic. Utilizarea in intubarea orotraheala rapida, datorita debutului lent al actiunii sale.

Precautii

Deoarece medicamentul nu are efect asupra starii de constienta sau pragului durerii, nu trebuie adiministrat inaintea anesteziei. Poate avea efect accentuat la cei cu miastenie gravis sau cu sindrom miastenic. Pacientii cu arsuri necesita doze mai mari. Debutul actiunii este mai rapid (1 min) si recuperarea este mai lenta (cu 1 min) la pacientii cu disfunctii hepatice. Durata pana la blocare maxima este cu 2 min mai mica la pacientii in varsta si la cei cu disfunctie renala. Folositi cu precautie in timpul lactatiei. Pacientii necesita monitorizare constanta si suport respirator. Se administreaza analgezice si anxiolotici la nevoie. Se utilizeaza un stimulator al nervilor periferici pentru evaluarea raspunsului la terapie. Pastrati la indemana agenti antagonisti (neostigmina). Recuperarea spontana dupa perfuzie se va face intr-un timp comparabil cu cel dupa administrarea de bolus. Cistracurium este acid si de aceea poate fi incompatibil cu solutiile alcaline cu un pH > 8,5. Medicamentul este compatibil cu solutie dextroza 5%, 0, 9% NaCl, sufentanil, alfentanil HCl, fentanil, midazolam HCl si droperidol. Nu este compatibil cu propofol sau ketorolac. Fiolele se pastreaza la 2-8 sC si se feresc de lumina. Odata scoase de la frigider fiolele se folosesc in 21 zile chiar daca sunt reintroduse in frigider. cisatracurium diluat se pastreaza la frigider sau la temperatura camerei timp de 24 h fara o pierdere semnificativa a potentialului lor.
Observatii pentru pacient – familie: In timpul administrarii medicamentului veti putea vedea si auzi dar nu va veti putea misca deloc. Acest lucru dispare cand medicatia se intrerupe.
Evaluarea si controlul terapiEI: Evaluati sensibilitatea la alcool benzilic. Monitorizati SV, evaluarea neurologica si rezultatele de laborator.
SupradozareA: Simptome: blocarea neuromusculara mai indelungata decat timpul necesar operatiei si anesteziei. Tratament: asigurarea ventilatiei cailor aerine pana la revenirea functiilor normale. Pentru facilitarea procesului de recuperarea se poate administra neostigmina sau endrofoniu in asociatie cu un agent anticolinergic. Nu administrati acesti agenti atunci cand bloacarea completa este evidenta.
Interactiuni medicamentoase:
Aminoglicozide. Cresc efectul cisatracuriumului.
Anestezice locale. Cresc efectul cisatracuriumului.
Bacitracina. Creste efectul cisatracuriumului.
Carbamazepina. Rezistenta la blocare neuromusculara → scurtarea usoara a duratei.
Clindamicina. Creste efectul cisatracuriumului.
Colistina. Creste efectul cisatracuriumului.
Enfluran/oxid de azot/oxigen. Creste durata efectului cisatracuriumului.
Fenobarbital. Rezistentaa la blocare neuromusculara → scurtarea usoara a duratei.
Izofluran/oxid de azot/oxygen. Creste durata efectului cisatracuriumului.
Lincomicina. Creste efectul cisatracuriumului.
Litiu. Creste efectul cisatracuriumului.
Polimixine. Cresc efectul cisatracuriumulu.
Procainamida. Creste efectul cisatracuriumului.
Quinidina. Creste efectul cisatracuriumului.
Saruri de Mg. Cresc efectul cisatracuriumului.
Succinilcolina. Timpul pana la blocarea maxima este cu 2 min mai mare.
Tetraciclina. Creste efectul cisatracuriumului.

Reactii adverse

Bradicardie, hipotensiune, flush, bronhospasm, rash.

Actiune

Agent blocant neuromuscular. Agent blocant neuromuscular nedepolarizant care se leaga competitiv la receptorii colinergici din placa motorie, antagonizand actiunea acetilcolinei si producand blocare neuromusculara. Potentialul blocant neuromuscular al cisatracurium este de 3 ori mai mare decat pentru atracurium. Durata pana la blocarea maxima: 2 min. Durata de recuperare: aproximativ 55 min. Durata necesara recuperarii ce urmeaza dozelor de intretinere successive nu se modifica cu numarul de doze administrate deoarece intre doze poate aparea recuperare partiala. Debutul, durata si recuperarea sunt mai rapide la copii. Aproximativ 95% din doza este exctretata nemodificata sau ca metabolit in urina si 4% este eliminata prin materii fecale. Laudanozina, un metabolit important, activ biologic, fara activitate neuromusculara, poate cauza hipotensiune brusca si efecte excitatorii cerebrale (in doze mari).

Mod de administrare

Bolus Iv: Blocare neuromusculara: Adulti, initial: in functie de timpul necesar pentru intubatie si durata operatiei, 0,15 sau 0,2 mg/kg. Dozele de intretinere in timpul operatiei prelungite: 0.03 mg/kg la 40-50 min dupa o doza initiala de 0,15 mg/kg si 50-60 min dupa o doza initiala de 0,2 mg/kg. Copii 2-12 ani: 0,1 mg/kg timp de 5-10 secunde in timpul anesteziei cu halotan sau opium.
Perfuzie IV; Blocare neuromusculara in timpul operatiei prelungite sau in ATI
Dupa un bolus initial poate fi administrata o solutie diluata, in perfuzie continua atat la adulti cat si la copii peste 2 ani. Viteza depinde de reactia pacientului determinata de stimularea nervilor periferici. O rata de perfuzie de 3 μg/kg/min e folosita pentru a suprima recuperarea spontana rapida a blocarii neuromusculare. Deci, o rata de perfuzie de 1-2 μg/kg/min este adecvata pentru mentinerea blocarii. Rata de perfuzie se reduce cu 30-40% cand se administreaza in timpul anesteziei cu izofluran sau enfluran.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Antalgin - bun pentru dureri postoperatorii?
Mi s-a extirpat un nev benign (alunita) si am dureri dupa trecerea efectului anesteziei locale. Este ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...