Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Avastin

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Avastin

Prospect - Avastin


NU comercializăm Avastin!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Avastin    DCI: BEVACIZUMABUM


  Produs complementar recomandat
Avastin este un concentrat pentru solutie perfuzabila (picurare in vena).
Avastin

Ce este Avastin?
Acesta contine substanta activa numita bevacizumab.

Pentru ce se utilizeaza Avastin?
Avastin se utilizeaza in asociere cu medicamentele antineoplazice pentru tratarea:
• cancerului metastatic de colon (parte a intestinului gros) sau rect, in asociere cu 5-fluorouracil sau acid folinic, cu sau fara irinotecan. Prin „metastatic” se intelege raspandirea cancerului la alte organe din corp. Avastin este utilizat in asociere cu 5-fluorouracil si acid folinic sau cu 5-fluorouracil, acid folinic si irinotecan;
• cancerului de san metastatic, in asociere cu paclitaxel;
• cancerului pulmonar altul decat cel cu celule mici, in stadiu avansat, metastatic sau recurent, care este inoperabil (nu poate fi eliminat doar prin interventie chirurgicala) la pacientii ale caror celulele canceroase nu sunt de tip „scuamos”, in asociere cu chimioterapia care contine un medicament „pe baza de platina”;
• cancerului renal in stadiu avansat sau metastatic, in asociere cu interferon alfa-2a.
Medicamentul se elibereaza numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Avastin?
Tratamentul cu Avastin trebuie administrat sub supravegherea unui medic cu experienta in utilizarea medicamentelor antineoplazice.
Avastin se administreaza sub forma de perfuzie intravenoasa. Tratamentul este continuat pana la progresia bolii. Prima perfuzie trebuie sa dureze 90 de minute, insa perfuziile ulterioare pot dura mai putin daca prima perfuzie a fost bine tolerata . Doza recomandata este intre 5 si 15 mg per kilogram de greutate corporala o data la doua sau trei saptamani, in functie de tipul de cancer tratat.

Cum actioneaza Avastin?
Substanta activa din Avastin, bevacizumab, este un anticorp monoclonal. Un anticorp monoclonal este un anticorp (un tip de proteina) care a fost creat pentru a recunoaste si a se lega de o structura specifica (numita antigen), care poate fi gasita in anumite celule ale organismului sau care circula in organism.

Bevacizumab este creat pentru a se lega de factorul de crestere endotelial vascular (FCEV). FCEV este un factor care circula in sange si determina cresterea vaselor sangvine. Prin legarea de FCEV, Avastin il impiedica pe acesta sa-si produca efectul. Ca urmare, celulele canceroase nu-si pot crea propria sursa de sange, nu mai primesc oxigen si nutrienti, iar acest lucru ajuta la incetinirea dezvoltarii tumorilor.

Cum a fost studiat Avastin?
Pentru cancerul de colon sau rect, Avastin a fost studiat la 923 de pacienti. Studiul a analizat eficacitatea adaugarii Avastin unui tratament cu o combinatie de irinotecan, 5fluorouracil si acid folinic (IFL).
In cazul cancerului de san, Avastin a fost studiat la 722 de pacienti. Studiul a cercetat eficacitatea adaugarii Avastin unui tratament cu paclitaxel.
In cazul cancerului pulmonar, Avastin a fost studiat la 878 de pacienti. Studiul a comparat eficacitatea combinarii Avastin cu paclitaxel si carboplatina (chimioterapie pe baza de platina) cu eficacitatea paclitaxelului si carboplatinei administrate singure.
In cazul cancerului renal, Avastin a fost studiat la 649 de pacienti cu boala avansata sau metastatica.
Studiul a comparat Avastin cu placebo (un preparat inactiv), ambele administrate in asociere cu interferon alfa-2a.
In toate studiile, masura principala a eficacitatii a fost reprezentata fie de perioada de supravietuire sau de perioada de supravietuire fara progresia bolii (timpul scurs pana la agravarea bolii sau pana la decesul pacientului).

Ce beneficii a prezentat Avastin in timpul studiilor?
In cazul cancerului de colon sau rect, adaugarea Avastin a prelungit timpul de supravietuire a pacientilor. Pacientii care au primit Avastin in asociere cu IFL au supravietuit in medie 20,3 luni, in timp ce pacientii care au primit doar IFL au supravietuit 15,6 luni.
In cazul cancerului de san, perioada de supravietuire fara progresia bolii a crescut de la 6,7 la 13,3 luni la pacientii care au primit Avastin si paclitaxel, in comparatie cu pacientii care au primit doar paclitaxel.
In cazul cancerului pulmonar, pacientii care au luat Avastin in asociere cu paclitaxel si carboplatina au supravietuit in medie 12,3 luni, in comparatie cu o perioada de supravietuire de 10,3 luni la pacientii care au luat paclitaxel si carboplatina in monoterapie.
In cazul cancerului la rinichi, asocierea Avastin cu interferon alfa-2a a crescut perioada de supravietuire fara progresia bolii de la 5,4 la 10,2 luni.

Care sunt riscurile asociate cu Avastin?
Cele mai frecvente efecte secundare la pacientii care primesc Avastin cu sau fara chimioterapie (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt leucopenia (niveluri scazute ale leucocitelor, un tip de celula alba din sange), trombocitopenia (niveluri scazute de trombocite in sange), neutropenia (niveluri scazute ale neutrofilelor, un tip de celula alba din sange), neuropatia senzoriala periferica (distrugerea sistemului nervos periferic, de exemplu de la nivelul mainilor si picioarelor), hipertensiunea (presiunea crescuta a sangelui), diareea, greata (starea de rau), varsaturile, astenia (slabiciunea), fatigabilitatea (oboseala), anorexia (lipsa poftei de mancare), disgeuzia (tulburari ale simtului gustativ), durerea de cap, afectiunile oculare, dispneea (dificultatea respiratorie), epistaxis (sangerari nazale), rinita (nas infundat), constipatia, stomatita (inflamarea membranelor gurii), hemoragia rectala (sangerari ale rectului), dermatita exfoliativa (piele descuamata), pielea uscata, decolorarea pielii, proteinuria (proteine in urina), pirexia (febra) si durerile. Cele mai grave efecte secundare sunt perforatiile gastro-intestinale (perforarea intestinelor), fistulele (conexiuni tubulare anormale intre organe), hemoragia (sangerarea) si tromboembolism arterial (formarea de cheaguri de sange in artere). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare care au fost raportate in cadrul tratamentului cu Avastin, a se consulta prospectul.
Avastin nu trebuie administrat persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la bevacizumab sau la oricare alt ingredient care intra in compozitia medicamentului. Avastin nu trebuie administrat pacientilor care sunt hipersensibil la produsele obtinute din celule ovariene de hamster chinezesc sau la alti anticorpi recombinanti. De asemenea, nu trebuie administrat femeilor insarcinate sau oricarei persoane care prezinta metastaze netratate ale sistemului nervos central (tumori secundare localizate in creier sau maduva spinarii).

De ce a fost aprobat Avastin?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a decis ca, daca este administrat in asociere cu alte medicamente antineoplazice, beneficiile Avastin sunt mai mari decat riscurile sale pentru tratamentul de prima linie al pacientilor cu cancer metastatic de colon sau rect, cancer de san metastatic, cancer pulmonar altul decat cel cu celule mici, avansat inoperabil, metastatic sau recurent, diferit de tipul histologic cu celule predominant scuamoase, precum si cancer renal avansat si/ sau metastatic. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Avastin.

Alte informatii despre Avastin:
Comisia Europeana a acordat societatii Roche Registration Limited o autorizatie de introducere pe piata pentru Avastin, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la data de 12 ianuarie 2005.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Amorțeală la picioare
Buna seara Am fost operata pe colon și acum fac chimioterapie cu avastin îmi sunt amorțite ...
Pastura cu avadtin
Se poate asocia pastura cu Avastin si Folfox pt neo de colon cu metadtaze peritoneale operat? Ce aso ...
Avastin
Buna ziua As dori sa aflu daca se elibereaza gratuit sau compensat Avastin , binenteles , cu pre ...
Injectie in ochi cu avastin
S-a implinit 1 an de cand am fost injectata in achi cu avastinpentru o tromboza.Totul a fost bine,pa ...
tratamentul cu ozurdex
Tratamentul cu ozurdex (implantul cu ozurdex) este recomandat si in cazul degenerescentei maculare? ...
↳ Buna ziua! Ozurdex este indicat in edemul macular (distrugerea vaselor de sange retiniene urmata de umflarea lor). Degenerescenta maculara este de do ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
efecte secundare avastin?
Buna ziua , Mama mea a inceput sa ia avastin de joi si azi dimineata sa trezit ca avea ochiul umfla ...
↳ Buna ziua! Nu se cunoaste o astfel de reactie adversa, dar nici nu este exclus sa aiba o legatura cu Avastin. Mergeti la oftalmolog de urgenta! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tien Hsien indicat in metasataza la ficat?
dACA MAMA ESTE DIAGNOSTICATA CU METASTAZA LA FICAT PUTEM INCERCA ACEST PRODUS? SI DACA DA DE UNDE L ...
↳ Buna ziua! Da, se poate administra Tien Hsien Liquid in acest caz, avand efect imunostomulator, de sustinere a organismului pe durata terapiei antitu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cancerul si terapia naturista
Buna ziua, Tatal meu, 62 de ani este bolnav de cancer pulmonar cu metastaze pe ficat si trahee. ...
↳ Buna ziua! Continuati terapia naturista, la care puteti asocia Omega 3 si Biobran 1000 (2 pliculete pe zi). Biobran este un imunostimulator puternic ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
suplimente alimentare antitumorale
Tatal meu, 68 de ani, 172 cm, 50 kg, este in curs de tratament pentru un neoplasm pulmonar unilatera ...
↳ Buna ziua! Antiastenic si Extractul de rodie pot fi administrate concomitent, pentru ca nu se produc incompatibilitati intre componente, iar asociere ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa BEVACIZUMABUM?
Alte medicamnete care au BEVACIZUMABUM:
- Avastin 25 mg/ml concentrat pentru solutie perfuzabila

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...