Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Regenon retard 60 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Regenon retard 60 mg

Prospect - Regenon retard 60 mg


NU comercializăm Regenon retard 60 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Regenon retard 60 mg    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Terapie adjuvanta in dieta, la pacienti cu obezitate si cu indexul masei corporale (IMC) > 30 kg/m2, care nu au obtinut rezultate numai cu un regim corespunzator pentru reducerea greutatii.
Regenon retard 60 mg
Substanta activa: clorhidrat de amfepramona

Compozitie:
1 capsula Regenon retard 60 mg contine: clorhidrat de amfepramona 60 mg.
excipienti: microgranulat neutru, schellack, celuloza etilica, acid tartric, povidon, talc, dioxid de siliciu inalt dispersat, gelatina, carmin indigo (E132), eritrozina (E127) dioxid de titan (Ł171), hidroxid de fier (E 172)

Forme de prezentare si marimea ambalajelor
Ambalaje cu 30 si 60 capsule retard

Indexul masei corporale se va calcula ca raport al greutatii corporale (kg) si al [inaltimii (m)]2
IMC = greutatea corporala (kg)/ [inaltimea (m)]2

Nota: Actiunea de reducere a greutatii s-a dovedit a fi de scurta durata in absenta unei diete adecvate ulterioare. Nu exista inca suficiente date care sa indice o modificare a morbiditatii sau a mortalitatii.

Contraindicatii
Cand nu este permisa administrarea de Regenon retard 60 mg?
Regenon retard 60 mg nu va fi administrat in urmatoarele cazuri:
- hipersensibilitate cunoscuta la unul dintre ingrediente
- tahicardie paroxistica
- aritmii tahicardice
- feocromocitom
- hipertiroidism
- forme severe de angina pectorala
- glaucom cu unghi ingust
- hipertensiune pulmonara
- hipertensiune arteriala severa
- antecedente sau afectiuni cardiovasculare sau cerebrovasculare
- antecedente sau afectiuni psihice incluzand anorexia nervoasa si depresia
- tendinta la abuz de medicamente, dependenta de droguri sau alcool
- ateroscleroza avansata
- copii sub 12 ani
Este contraindicata asocierea acestei terapii cu orice alt produs anorexigen cu activitate centrala datorita riscului de hipertensiune pulmonara potential letala.

Cand este permis a se administra Regenon retard 60 mg dupa consultul medical?
- in afectiuni ale prostatei cu retentie urinara
- in boli metabolice (ex. diabet zaharat)
- in hipertensiune
- in boli cardiace.

Ce trebuie luat in considerare in perioada de sarcina?
Nu se recomanda administrarea de Regenon retard 60 mg in perioada de sarcina si alaptare. inaintea inceperii tratamentului cu Regenon retard 60 mg se va exclude posibilitatea existentei unei sarcini. Pe durata tratamentului cu Regenon retard 60 mg trebuie evitata aparitia unei sarcini prin folosirea de metode contraceptive adecvate.

Ce trebuie luat in considerare in perioada de alaptare?
Regenon retard 60 mg nu se va prescrie in perioada de alaptare deoarece substanta activa si metabolitii sai sunt excretati in laptele matern. Consumul abuziv de amfepramona in perioada de sarcina poate duce la aparitia sindromului de abstinenta la nou nascuti.

Ce trebuie luat in considerare la copii?
Nu se va administra Regenon retard 60 mg la copii sub 12 ani.

Recomandari in administrare si precautii speciale
Ce precautii deosebite sunt necesare in administrarea produsului?
Nu este indicat un tratament indelungat deoarece exista riscul aparitiei rezistentei dobandite si a fenomenului de dependenta. Rar pot aparea grave tulburari psihice in cazul pacientilor cu predispozitie.
intreruperea brusca a tratamentului dupa administrarea timp indelungat a unei doze mari de amfepramona poate avea drept consecinta astenia psihica extrema si stari depresive; au fost descrise modificari ale traseelor EEG in somn. Intoxicatiile cronice cu anorexigene se manifesta prin dermatoze severe, insomnie marcata, iritabilitate, hiperactivitate si tulburari de personalitate. Cea mai severa manifestare a intoxicatiei cronice este constituita de psihoza, adesea nediferentiabila clinic de schizofrenie.
in cazul in care efectul amfepramonei incepe sa scada, doza prescrisa nu va fi marita in scopul obtinerii unui efect crescut, recomandandu-se intreruperea tratamentului.
Ocazional s-au semnalat cazuri de accidente cardiace sau cerebro-vasculare, adeseori ca urmare a scaderii bruste in greutate. Se vor lua masuri speciale
in vederea asigurarii unei scaderi gradate in greutate si controale regulate la pacientii obezi care prezinta predispozitie pentru maladiile vasculare. Acest produs nu va fi prescris pacientilor care sunt suferinzi sau au prezentat in antecedente boli cardiovasculare, respectiv cerebrovasculare.
Acest produs ar trebui sa fie folosit cu multa prudenta in cazul pacientilor epileptici. Studiile sugereaza ca amfepramona poate creste frecventa acceselor in epilepsii. De aceea pacientii epileptici care primesc Regenon retard 60 mg vor fi urmariti cu multa atentie. in anumite cazuri, poate deveni necesara scaderea dozei sau intreruperea administrarii.

Ce trebuie avut in vedere in cazul participarii active la traficul rutier sau in cazul folosirii unor utilaje de precizie?
Chiar si in cazul in care produsul Regenon retard 60 mg se administreaza conform indicatiilor medicului, gradul de atentie se poate reduce in suficienta masura ca sa afecteze negativ participarea activa la traficul rutier sau manuirea utilajelor. Alcoolul potenteaza efectul medicamentului. Din acest motiv participarea la traficul rutier, folosirea utilajelor de precizie sau desfasurarea unor activitati cu grad mare de periculozitate ar trebui evitate cel putin in primele zile de tratament. Decizia va fi luata de medic in functie de reactivitatea individuala si de doza administrata.
Recomandari: in cazul administrarii necorespunzatoare de Regenon exista riscul aparitiei supradozarii si a dezvoltarii fenomenului de dependenta. Administrarea in doze mari si pe perioade indelungate poate duce la grave tulburari psihice (halucinatii si psihoze).

Precautii deosebite
Au fost mentionate cazuri grave de hipertensiune pulmonara, adeseori letale, la pacientii carora li s-au administrat anorexigene de acest tip. Un studiu epidemiologie a aratat ca administrarea de anorexigene reprezinta un factor de risc in dezvoltarea hipertensiunii pulmonare si ca administrarea acestora este strans legata de cresterea riscului de aparitie a reactiilor adverse pentru acest tip de medicamente. Din cauza acestui risc rar dar serios, atragem atentia asupra faptului ca:
- este necesara o individualizare atenta a indicatiilor si a duratei tratamentului
- durata tratamentului mai mare de 3 luni si IMC de 30 kg de m2 sau mai mare creste riscul de hipertensiune pulmonara.
- instalarea sau agravarea dispneei de efort sugereaza posibilitatea aparitiei unei hipertensiuni pulmonare. in acest caz tratamentul trebuie imediat oprit si pacientul trimis la o unitate specializata pentru investigatii.

Interactiuni cu alte medicamente
Ce alte medicamente influenteaza actiunea produsului Regenon retard 60 mg?
Actiunea produsului Regenon retard 60 mg poate fi potentata in mod periculos de administrarea concomitenta a aminelor adrenergice, a antidepresivelor, amantadinei si a inhibitorilor de MAO. Acest lucru este valabil pentru inhibitorii de MAO chiar si in urmatoarele doua saptamani de la intreruperea acestui medicament.
Actiunea de stimulare la nivel central ca si efectul de inhibare a apetitului sunt inlaturate total sau partial de administrarea concomitenta de neuroleptice ca fenotiazine si butirofenone.
Nu este complet exclusa o potentare a actiunii produsului ca si o crestere a potentialului de abuz datorita administrarii concomitente a dozelor mari de cofeina (cafea, bauturi tip cola).

Ce alte medicamente sunt influentate de Regenon retard 60 mg?
Poate fi influentat necesarul de produse antidiabetice (de exemplu insulina). Administrarea concomitenta de anestezice poate da nastere la aritmii. Este redus efectul medicamentelor antihipertensive, in special cele de tip guanetidina, respectiv a-metildepa.

Indicatii de dozare. Modul si durata administrarii
Daca nu se prescrie altfel sunt valabile urmatoarele indicatii de dozare. Se recomanda respectarea indicatiilor de utilizare, deoarece altfel produsul Regenon retard 60 mg nu actioneaza corect.

In ce cantitate si cat de des se administreaza Regenon retard 60 mg?
La adulti si copii peste 12 ani se administreaza o capsula Regenon retard 60 mg pe zi.
Doza zilnica nu trebuie sa depaseasca o capsula Regenon retard 60 mg.

Cum si cand se administreaza Regenon retard 60 mg?
Capsulele Regenon retard 60 mg se administreaza nemestecate, cu putin lichid dimineata pana in pranz.
Nu se recomanda administrarea medicamentului seara deoarece produsul provoaca nervozitate si insomnie.
in timpul tratamentului este recomandat ca pacientul sa se afle sub supravegherea unui medic cu experienta in tratarea obezitatii.
inainte de a prescrie medicamentul se vor elimina cauzele secundare organice ale obezitatii.
Tratamentul obezitatii nu poate fi facut decat in cadrul unui concept global care trebuie sa includa dieta, metodele medicale si psihoterapeutice.

Cat timp se administreaza Regenon retard 60 mg?
Durata tratamentului este de 3 pana la 6 saptamani si nu va depasi 3 luni.
in cazul in care dupa 3-4 saptamani nu s-a constatat o scadere in greutate, tratamentul trebuie intrerupt. Chiar daca se constata o scadere in greutate in aceasta perioada, produsul nu se va administra pe o perioada mai mare de 12 saptamani. Asupra duratei tratamentului hotaraste medicul curant.

Supradozare si alte greseli in dozare
Ce este de facut in cazul in care Regenon retard 60 mg a fost administrat tn cantitate prea mare (premeditat sau din neglijenta)?
in cazul unei supradozari exista pericolul crizelor hipertensive, aritmiilor si a reactiilor psihice acute.
O supradozare acuta se manifesta prin neliniste, tremor, reflexe vii, tahipnee, obnubilare, iritabilitate accentuata, halucinatii, anxietate si altele. Hiperexcita-bilitatea la nivel central poate conduce la stari de epuizare psihica si depresii. Reactiile ce se pot manifesta la nivelul aparatului cardiovascular sunt aritmiile, hipertonia si socul cardio-circulator, iar la nivel gastro-intestinal, greata, voma, diareea si colicile abdominale. Cand exista o supradozare cu Regenon retard 60 mg trebuie informat imediat medicul. Acesta trebuie sa ia urmatoarele masuri in functie de timpul scurs de la ingerare:
- spalaturi gastrice, laxative saline. Sustinerea functiei respiratorii si circulatorii, 10-20 mg. diazepam iv., eventual o repetare dupa 10 minute. Concomitent se administreaza blocanti ai receptorilor a ca tolazolin, trinitrat de glicerol sau isosorbiddinitrat.
- nu exista suficienta experienta clinica cu dializa extracorporeala sau peritoneala pentru a urma indicatiile unui tratament adecvat.
- este necesar un control regulat al tensiunii arteriale, a EKG, a functiei renale si a electrolitilor sanguini ca si consultatii psihiatrice.
- scaderea temperaturii corpului si asigurarea unui repaos psihic si fizic.
in functie de gravitatea si simptomatologia intoxicatiei cu Regenon retard 60 mg se vor lua ulterior si alte masuri de tratament.

Ce trebuie luat in considerare in cazul administrarii unei doze prea mici de Regenon retard 60 mg sau cand s-a omis administrarea produsului?
Nu este necesar sa se administreze o doza dubla, informati medicul si urmati indicatiile de dozare.

Ce trebuie luat in considerare cand se intrerupe tratamentul inainte de termen?
in cazul unei administrari corespunzatoare de Regenon retard 60 mg nu sunt urmari semnificative (vezi capitolul "precautii"). in cazul dezvoltarii tolerantei (scaderea intensitatii efectului) ia amfepramona, doza prescrisa nu va fi crescuta, intrerupandu-se tratamentul.

Reactii adverse
Ce reactii adverse pot aparea in cazul administrarii de Regenon retard 60 mg si ce masuri preventive trebuie luate?
Un studiu epidemiologie a aratat ca administrarea de anorexigene este un factor de risc in dezvoltarea hipertensiunii pulmonare si ca este puternic asociata cu un risc crescut pentru aceasta reactie adversa. S-au constatat cazuri de hipertensiune pulmonara la pacientii tratati cu acest produs. Hipertensiunea pulmonara este o maladie grava si deseori letala. Aparitia dispneei de efort este de obicei primul semn clinic si necesita oprirea tratamentului si investigarea intr-o unitate specializata (vezi recomandarile speciale).
Sistemul nervos central
Administrarea timp indelungat a acestui produs este asociata cu riscul de rezistenta dobandita, dependenta si sindrom de abstinenta. Reactiile adverse cel mai des intalnite sunt reactiile psihotice sau psihozele, starile depresive, nervozitate, agitatie, tulburari de somn si vertij.
Ocazional pot aparea nervozitate, iritabilitate, ameteli sau cefalee. in cazuri izolate s-au semnalat diskinezii, tulburari de vedere, hiperexcitabilitate, anxietate, euforie, disforie, tremor, midriaza, somnolenta sau stari de disconfort. S-au mai semnalat crize comitiale.
Aparatul cardiovascular
Reactiile cel mai des constatate sunt: palpitatii, hipertensiune, dureri precordiale.
in cazuri rare s-au semnalat accidente cardiovasculare sau cerebrovasculare, in special accidente vasculare, angina pectorala, infarct miocardic, insuficienta si stop cardiac la pacientii tratati cu anorexigene.
In cazuri izolate s-au constatat aritmii, modificari EKG. Foarte rar s-a semnalat hipotensiune.
Tractul gastro-intestinal
Frecvent s-a observat uscaciunea mucoasei bucale, ocazional constipatie si greturi. in cazuri izolate s-au semnalat diaree, colici abdominale, gust neplacut si alte tulburari gastrointestinale.
Sistemul endocrin
in cazuri foarte rare au fost observate impotenta, modificari de libidou, ginecomastie sau tulburari menstruale.
Sistemul hematopoetic
in cazuri izolate au fost observate depresie medulara, agranulocitoza, leucopenie sau trombocitopenie.

Reactii alergice
in cazuri extrem de rare pot aparea reactii alergice sau pseudoalergice cutanate cum ar fi exantem, eritem, urticarie si/sau purpura. in aceste cazuri se va intrerupe imediat tratamentul si se va informa medicul de specialitate.
in literatura au mai fost mentionate diverse cazuri de reactii adverse, ca de exemplu: disurie, dispnee, alopecie, mialgie, transpiratie si poliurie. Daca se observa alte reactii adverse decat cele cuprinse in prospectul produsului, este recomandat a se informa medicul sau farmacistul.

Date asupra valabilitatii produsului
Valabilitatea este inscriptionata pe folie si pe cutie. A nu se mai utiliza produsul dupa aceasta data!

Data informatiei:
Decembrie 1996

A nu se lasa la indemana copiilor!

Numai cu prescriptie medicala
Recomandare pentru pacient
Stimata pacienta, stimate pacient.
Medicul dumneavoastra v-a prescris pentru tratarea obezitatii Regenon retard 60 mg. Deoarece suntem siguri ca doriti sa aflati mai mult referitor la boala dumneavoastra si tratamentul acesteia, va vom da in continuare mai multe informatii.
Obezitatea nu este numai o problema cosmetica ci si o afectiune care trebuie tratata cu seriozitate. De la un anumit nivel de supragreutate, speranta de viata a celui afectat este considerabil mai redusa.
Prin obezitate este favorizata formarea placilor de aterom pe peretii vaselor. Aceasta duce la aparitia mai frecventa a infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral. Pacientii supraponderali au in general si valori ale tensiunii arteriale mai mari decat ale celor normoponderali; in plus, obezitatea favorizeaza si aparitia diabetului.
Consecintele negative ale obezitatii descrise mai sus nu reprezinta insa o soarta ce nu poate fi modificata, deoarece prin scaderea in greutate, pot fi reduse intr-o anumita masura aceste urmari nefaste asupra sanatatii. Din acest motiv se recomanda in toate cazurile reducerea urgenta a greutatii.
Produsul Regenon retard 60 mg usureaza inceperea regimului dietetic. Asociat cu schimbarea regimului alimentar, pe perioada pentru care v-a fost prescris,
Regenon retard 60 mg faciliteaza pierderea in greutate. Trebuie totusi sa fiti constient ca numai schimbarea de lunga durata a obiceiurilor alimentare poate duce la un succes durabil.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Administrare Regenon
Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat:Pot adiministra Regenon retard 60 mg daca am suferit de d ...
↳ Buna ziua! Nu puteti face aceasta asociere, medicatia dumneavoastra curenta intra in conflict cu Regenon-ul. Pe de o parte efectul inhibitor al apeti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
18 zile fără ciclu
Bună seara, Am și eu o problema. De 18 zile nu mi-a venit ciclul. Cel mai mult mi-a în ...
↳ Buna ziua! Daca ati factu testele corect, probabil ca este o dereglare hormonala. S-ar putea ca revenirea la menstruatie sa fie posibila acum doar cu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Alternative naturiste la Crestor
Buna ziua,pot inlocui crestor cu momordica?Am auzit ca imbolnaveste ficatul,crestorul. ...
↳ Buna ziua! Daca prezentati risc cardiovascular marit trebuie sa urmati tratament cu Crestor minim 3 luni, apoi sa refaceti analizele, iar daca situat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Greșire suspensie forexo
Greșire suspensie forexo

Bună seara! Aș dori să ďż˝mi comunicați cat ml de ... Buna ziua! Mai adaugati inca 27 de ml de apa, pentru ca suspensia sa ...


Sfatul farmcistului Dureri in zona coastelor
Dureri in zona coastelor

De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o t ... Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic ...



Sfatul farmcistului Lactatie
Lactatie

Aș vrea să ďż˝mi opresc lacatatia și vreau să știu dacă ... Buna ziua! Da, Lactostop va poate ajuta in acest sens intrucat reduce ...


Sfatul farmcistului Eritromicina
Eritromicina

Buna ziua. Va rog, am de facut o investigatie ( histerosonografie) . N ... Buna ziua! Nu va pot recomanda administrarea unui produs de uz veteri ...


Sfatul farmcistului Sarcina si Magne B6 expirat
Sarcina si Magne B6 expirat

Sunt insarcinata si am luat o pastila de magni b6 si era expirata De ... Buna ziua! Nu este atat de grav cum vi se pare, in cazul unui comprim ...