Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » AVAXIM, suspensie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - AVAXIM, suspensie injectabila

Prospect - AVAXIM, suspensie injectabila


NU comercializăm AVAXIM, suspensie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: AVAXIM, suspensie injectabila    DCI: VACCIN HEPATITIC A INACTIVAT


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Vaccin inactivat impotriva hepatitei A. Este indicat pentru imunizarea activa impotriva infectiei cauzata de virusul hepatitic A la adulti (peste 15 ani).
In general hepatita A se transmite prin ingerarea de alimente sau apa contaminate. Persoanele in contact cu subiectii contaminati se pot infecta pe cale fecal-orala. S-a demonstrat posibilitatea transmiterii bolii si prin sange sau prin contact sexual (relatii oral-anale). Vaccinarea impotriva hepatitei A se recomanda mai ales adultilor din categoriile cu risc crescut la imbolnavire cum ar fi: subiecti expusi datorita profesiunii lor: zilieri, personal din institutiile pentru copii handicapati, personal care lucreaza in centre de tratare a apelor uzate, personal care manipuleaza alimente; subiecti expusi la riscuri specifice: hemofilie, multiple transfuzii de sange, punctii intravenoase, practici homosexuale; subiecti nevaccinati care calatoresc in zone endemice (militari, personal diplomatic). Este posibil ca la data vaccinarii subiectul sa aiba deja o infectie nedepistata cu virus hepatitic A. In aceste cazuri se pare ca vaccinul nu modifica evolutia infectiei.

Compozitie:
Virus hepatitic A* inactivat cu formaldehida 160 unitati antigenice**.
Hidroxid de aluminiu (cantitate exprimata ca Al) 0,3 mg, 2-fenoxietanol 2,5 l, formaldehida 12,5 g, mediul Hanks 199*** pana la 0,5 ml. Acid hidrocloric sau hidroxid de sodiu pentru reglarea pH-ului.

Forma farmaceutica:
Suspensie injectabila.

Posologie si mod de administrare:
Posologie: Doza recomandata este de 0,5 ml. Imunizarea primara se face cu o singura doza de vaccin urmata de un rapel la 6 luni. Mod de administrare: Intrucat vaccinul este adsorbit, este de preferat calea de administrare intramusculara, pentru a se reduce reactiile locale. Se recomanda injectarea in regiunea deltoidiana. Vaccinul nu se va administra intradermic sau intravenos. In cazuri exceptionale, la pacientii suferind de trombocitopenie sau cu risc de hemoragie, vaccinul poate fi administrat subcutanat. Acest vaccin nu se va amesteca in aceeasi seringa cu alte vaccinuri.

Contraindicatii:
Contraindicatiile obisnuite pentru orice imunizare. Vaccinarea poate fi amanata daca subiectul prezinta: febra, o boala acuta sau cronica in evolutie, hipersensibilitate la unul din compusii vaccinului sau ca urmare a unei vaccinari anterioare.

Precautii:
Speciale: Acest vaccin nu se administreaza intravenos. Asigurati-va ca punctia nu s-a efectuat intr-un vas de sange. Ca orice alta vaccinare, este recomandabil sa se afle la indemana o fiola de adrenalina pentru cazul in care ar surveni o reactie anafilactica. Vaccinul nu se administreaza in muschii fesieri datorita stratului variabil de tesut adipos si nici intradermic intrucat pe aceste cai de administrare se induce un slab raspuns imunologic. Acest vaccin nu asigura protectie impotriva infectiilor cauzate de virusurile hepatitei B, C si E sau a altor agenti patogeni hepatici. Imunogenicitatea vaccinului risca sa fie diminuata daca pacientul urmeaza un tratament imunosupresiv sau in caz de imunodepresie. In astfel de cazuri, inainte de vaccinare, este recomandat sa se astepte incetarea tratamentului sau sa se procedeze la evaluarea raspunsului imun pentru a fi siguri de obtinerea unei protectii eficiente. Pe de alta parte, se recomanda vaccinarea pacientilor cu imunodeficienta cronica (HIV), daca patologia de fond permite inducerea unui raspuns imun, chiar limitat. Datorita perioadei de incubatie a bolii, infectia cu virus hepatitic A poate fi prezenta, chiar daca nu a fost depistata clinic la momentul vaccinarii. In acest caz este posibil ca vaccinul sa nu aiba efectul scontat. Precautii de utilizare: Intrucat nu exista studii despre efectul vaccinului asupra persoanelor cu boli hepatice, se recomanda utilizarea cu precautie in aceste cazuri. Vaccinul contine cantitati infime de neomicina, de aceea se recomanda utilizarea cu precautie la persoanele cu hipersensibilitate la acest antibiotic. Daca exista incertitudini, nu ezitati sa cereti sfatul medicului.

Interactiuni medicamentoase:
Vaccinul se poate administra concomitent cu imunoglobuline dar injectarea se va face in puncte anatomice diferite. Seroconversia nu se modifica, dar titrul de anticorpi va fi mai scazut decat in cazul vaccinului administrat singur. Nu exista date despre efecte in cazul administrarii simultane de Avaxim si vaccinuri recombinante impotriva hepatitei B. Deoarece acest vaccin este inactivat, asocierea lui cu alte vaccinuri inactivate, injectate in puncte diferite, este improbabil sa modifice raspunsul imun. Avaxim poate fi aministrat simultan, dar in puncte diferite, cu un vaccin recombinant impotriva hepatitei B (obtinut prin clonarea si exprimarea genomului viral in Saccharomyces cerevisiae), iar raspunsul imun nu va suferi nici o modificare pentru cele doua antigene.

Sarcina si alaptare:
Efectul acestui vaccin asupra dezvoltarii embrio-fetale nu a fost demonstrat. Ca si pentru orice vaccin inactivat nu sunt de presupus efecte negative asupra embrionului sau fatului. Cu toate acestea nu se recomanda vaccinarea gravidelor. Ca si in cazul altor produse medicamentoase, administrarea acestui vaccin la gravide si/sau in perioada de alaptare se stabileste numai dupa evaluarea avantajelor scontate. Nu exista date despre efectele acestui vaccin in perioada de alaptare si ca atare nu se recomanda vaccinarea in aceasta perioada.

Reactii adverse:
Testele clinice au demonstrat ca reactiile adverse sunt slabe, de scurta durata si dispar fara tratament. Reactii locale - Cel mai adesea apar dureri insotite de eritem. In cazuri foarte rare pot aparea noduli la locul injectiei. Reactii sistemice - Este posibila aparitia unor reactii ca: stari subfebrile, astenie, dureri de cap, mialgie, dureri articulare, tulburari gastrointestinale. Reactiile adverse sunt mult mai slabe dupa rapel decat dupa prima injectie. Subiectii seropozitivi la virusul hepatitei A au tolerat vaccinul la fel de bine ca si cei seronegativi. Reactiile la vaccin ale copiilor bolnavi de hemofilie au fost aceleasi cu cele ale adultilor.

Proprietati farmacologice:
Acest vaccin este preparat din virus hepatitic A cultivat, purificat si apoi inactivat cu formaldehida. Imunizeaza organismul impotriva hepatitei A, producand titruri superioare de anticorpi decat s-ar fi putut obtine prin imunizarea pasiva cu imunoglobuline. Imunitatea apare imediat dupa prima injectie, iar dupa 14 zile sunt protejati peste 90% din subiecti (titru peste 20 ml U/ml). La o luna dupa administrarea primei doze protectia este de 100%. Imunitatea persista cel putin 6 luni si este intarita de doza de rapel.

Durata de valabilitate: 24 luni.

Conditii de pastrare:
Se va pastra la frigider intre +2C si +8C. A nu se congela! A nu se utiliza dupa data expirarii indicata pe ambalaj.

Instructiuni de utilizare:
Agitati bine flaconul inainte de injectare, pana la obtinerea unei suspensii omogene.
----------
**Tulpina GBM cultivata pe celule diploide umane MRC 5.

** In absenta unei referinte internationale standard, continutul de antigen a fost exprimat conform unor reglementari locale.

*** Mediul Hanks 199 este o mixtura complexa formata din aminoacizi, saruri minerale, vitamine si alte substante diluate in ser fiziologic si cu pH-ul reglat cu ajutorul acidului hidrocloric sau a hidroxidului de sodiu.

Producator: Aventis Pasteur


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate

Ce alte medicamente mai au substanta activa VACCIN HEPATITIC A INACTIVAT?
Alte medicamnete care au VACCIN HEPATITIC A INACTIVAT:
- HAVRIX JUNIOR 720
- AVAXIM 80 U PEDIATRIC

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...