Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Avodart 0.5 mg capsule moi

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Avodart 0.5 mg capsule moi

Prospect - Avodart 0.5 mg capsule moi


NU comercializăm Avodart 0.5 mg capsule moi!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Avodart 0.5 mg capsule moi    DCI: DUTASTERIDUM


  Produs complementar recomandat


76.95lei
Vezi detalii

Indicatii Terapeutice: Tratamentul simptomelor moderate-severe ale hiperplaziei benigne de prostata (HBP).
Reducerea riscului de retentie urinara acuta (RUA) si a necesitatii interventiilor chirurgicale la pacientii cu simptome moderate sau severe de HBP.

Compozitie
O capsula moale contine dutasterida 0,5 mg.

Pentru informatii referitoare la efectele tratamentului si la grupele de pacienti incluse in studiile clinice va rugam sa vedeti pct. 5.1 Proprietati farmacodinamice, Studii Clinice.

Contraindicatii

Avodart este contraindicat la femei, copii si adolescenti (vezi pct. 4.6 Sarcina si alaptarea).

Avodart este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate la dutasterida, la alti inhibitori de 5-alfa reductaza sau la oricare dintre excipientii produsului.

Avodart este contraindicat la pacientii cu insuficienta hepatica severa.

Atentionari si Precautii

La pacienti cu HBP, tuseul rectal, precum si alte investigatii pentru cancerul de prostata trebuie efectuate inainte de inceperea tratamentului cu Avodart si periodic dupa aceea.

Dutasterida se absoarbe prin piele, de aceea femeile, copiii si adolescentii trebuie sa evite contactul cu capsulele moi care curg (vezi pct. 4.6 Sarcina si alaptarea). Daca se realizeaza un contact cu capsulele moi care curg, aria de contact trebuie spalata imediat cu apa si sapun.

La pacientii cu insuficienta hepatica nu a fost studiata administrarea dutasteridei. La pacientii cu insuficienta hepatica usoara sau moderata, administrarea dutasteridei se va face cu precautie (vezi pct. 4.2 Doze si mod de administrare, pct. 4.3 Contraindicatii si pct. 5.2 Proprietati farmacocinetice).

Concentratia plasmatica a antigenului prostatic specific (APS) reprezinta o componenta importanta in cadrul screening-ului pentru depistarea cancerului de prostata. In general, o concentratie plasmatica totala a APS mai mare de 4 ng/ml (Hybritech) necesita o evaluare ulterioara si luarea in considerare a biopsiei prostatice. Medicii trebuie sa fie constienti ca o valoare bazala a APS mai mica de 4 ng/ml la pacientii la care se administreaza Avodart nu exclude un diagnostic de cancer de prostata. Chiar in prezenta cancerului de prostata, la pacientii cu HBP, Avodart determina scaderea concentratiei plasmatice a APS cu aproximativ 50% dupa 6 luni. Desi pot sa existe variatii individuale, scaderea APS cu aproximativ 50% este predictibila, asa cum s-a observat in intregul interval de valori initiale ale APS (1,5 pana la 10 ng/ml). Astfel, pentru a interpreta o valoare izolata a APS la o persoana tratata cu Avodart timp de sase luni sau mai mult, valorile APS ar trebui sa fie dublate pentru a le compara cu valorile normale, la persoanele la care nu se administreaza tratamentul. Aceasta ajustare pastreaza sensibilitatea si specificitatea testului APS si ii mentine capacitatea de a depista cancerul de prostata. In timpul tratamentului cu Avodart, trebuie evaluata atent orice crestere sustinuta a concentratiilor plasmatice ale APS, avand in vedere inclusiv lipsa compliantei la tratamentul cu Avodart.

Concentratiile plasmatice totale ale APS revin la valoarea initiala in sase luni de la intreruperea tratamentului. Raportul APS liber/total ramane constant, chiar sub influenta Avodart. La barbatii la care se administreaza Avodart, daca medicii aleg folosirea fractiei libere a APS in depistarea cancerului de prostata, nu pare sa fie necesara ajustarea valorilor acestuia.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Avand in vedere proprietatile farmacodinamice ale dutasteridei, nu este de asteptat ca tratamentul cu dutasterida sa influenteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Sarcina si alaptarea
La femei, administrarea Avodart este contraindicata.

Sarcina
Ca si in cazul altor inhibitori ai 5-alfa reductazei, dutasterida inhiba conversia testosteronului in dihidrotestosteron si, in cazul administrarii la o gravida cu fat de sex masculin, poate inhiba dezvoltarea organelor genitale externe ale acestuia (vezi pct. 4.4 Atentionari si precautii speciale).
Cantitati mici de dutasterida au fost regasite in sperma subiectilor la care s-au administrat 0,5 mg Avodart pe zi. Pe baza studiilor efectuate la animale, este improbabil ca un fat de sex masculin sa fie afectat in cazul expunerii mamei la sperma unui pacient tratat cu Avodart (risc care este mai mare in timpul primelor 16 saptamani de sarcina). Totusi, ca si in cazul celorlalti inhibitori ai 5-alfa reductazei, in cazul in care partenera pacientului este sau poate deveni gravida, se recomanda ca pacientul sa evite expunerea partenerei la sperma prin folosirea unui prezervativ.

Alaptarea
La om, nu se cunoaste daca dutasterida se excreta in laptele matern.

Interactiuni

Pentru informatii referitoare la scaderea valorilor APS in timpul tratamentului cu dutasterida si ghiduri de tratament cu privire la depistarea cancerului de prostata, vezi pct. 4.4 Atentionari si precautii speciale.

Efecte ale altor medicamente asupra farmacocineticii dutasteridei

Administrarea concomitenta cu inhibitori de CYP3A4 si/sau ai glicoproteinei P

Dutasterida este eliminata in principal prin metabolizare. Studiile in vitro indica faptul ca aceasta metabolizare este catalizata de catre CYP3A4 si CYP3A5. Nu au fost efectuate studii de interactiune specifica cu inhibitorii potenti ai CYP3A4. Totusi, intr-un studiu farmacocinetic populational, concentratiile plasmatice ale dutasteridei au fost in medie de 1,6 ori pana la respectiv de 1,8 ori mai mari la un numar mic de pacienti tratati concomitent cu verapamil sau diltiazem (inhibitori moderati ai CYP3A4 si inhibitori ai glicoproteinei P), decat la alti pacienti.

Asocierea pe termen lung a dutasteridei cu inhibitori potenti ai CYP3A4 (de exemplu ritonavir, indinavir, nefazodon, itraconazol, ketoconazol administrate pe cale orala) poate determina cresterea concentratiilor plasmatice ale dutasteridei. Nu este probabila inhibarea ulterioara a 5-alfa reductazei la expuneri crescute la dutasterida. Totusi, daca sunt observate reactii adverse, poate fi luata in considerare reducerea frecventei de administrare a dutasteridei. Trebuie remarcat ca in cazul inhibitiei enzimatice, timpul de injumatatire plasmatica lung mai poate fi prelungit si pana la atingerea unei noi concentratii plasmatice constante pot sa treaca mai mult de 6 luni de tratament concomitent.

Administrarea a 12 g colestiramina cu o ora inaintea unei doze unice de 5 mg dutasterida nu a afectat farmacocinetica dutasteridei.

Efectele dutasteridei asupra farmacocineticii altor medicamente

Dutasterida nu a avut efect asupra farmacocineticii warfarinei si digoxinei. Aceasta indica faptul ca dutasterida nu inhiba/induce CYP2C9 sau glicoproteina P transportoare. Studiile de interactiune in vitro indica faptul ca dutasterida nu inhiba enzimele CYP1A2, CYP2D6, CYP2C9, CYP2C19 sau CYP3A4.
In cadrul unui studiu restrans (N=24) cu durata de doua saptamani la voluntari sanatosi, nu au fost observate interactiuni farmacocinetice sau farmacodinamice intre dutasterida si tamsulosin sau terazosin.

Intr-un studiu clinic, desfasurat pe o perioada de pana 9 luni la 327 pacienti, nu s-a evidentiat nici o interactiune in cazul administrarii concomitente a dutasteridei cu tamsulosinul.

Ambalare
Cutie cu 3 blistere a cate 10 capsule moi.

Producator
Glaxo SmithKline


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Perioada necesară
Eu am Dermatita atopica, Degenerescența maculara, Microadenom hipofizar ,pt ce perioada se poat ...
Nivel PROLACTINA
Am microadenon hipofizar de cca 20 ani depistat cu Computer tomograf,după ce am făcut ana ...
Tratament cu Orhiprostasem
Este bun acest medicament pentru adenom benign de prostata? ...
↳ Buna ziua! Da, produsul este indicat in adenom de prostata. In functie de severitatea cazului, efectele pot aparea in 3 pana la 9 saptamani, deci adm ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interferonat se poate asocia cu coada-calului?
Buna seara. Am inceput sa iau Interferonat pentru hepatita C.Ma intereseaza daca pot lua coada calu ...
↳ Buna ziua! Puteti asocia coada-calului cu Interferonat, insa aceasta este indicata in cazul infectiilor urinare care provoaca urinari frecvente, sau ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Microadenom hipofizar
Acest produs poate inlocui Brocriptinul pt reglarea Prolactinei ? ...
↳ Buna ziua! Nu se poate pune un semn de egalitate intre cele doua, insa, in principiu, Vitex poate ajuta la reducerea nivelului de prolactina. Luati ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Adenom de prostata
Salut. Doresc sa stiu daca tratamentul cu Immunoforce+Elixir of Youth m-ar putea ajuta in ameliorare ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...