Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Vitamina A, Picaturi orale, solutie 1.500.000 U.l./g

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Vitamina A, Picaturi orale, solutie 1.500.000 U.l./g

Prospect - Vitamina A, Picaturi orale, solutie 1.500.000 U.l./g


NU comercializăm Vitamina A, Picaturi orale, solutie 1.500.000 U.l./g!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Vitamina A, Picaturi orale, solutie 1.500.000 U.l./g    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii terapeutice: Tratamentul starilor de hipovitaminoza asociate carentei alimentare, tulburarilor de absorbtie si de depozitare a vitaminei A, manifestate prin adaptare deficitara la intuneric, nictalopie, xeroftalmie, ulceratii corneene, keratomalacie, xeroza cu hipercheratoza foliculara.
Compozitie:
100 g picaturi orale, solutie contin acetat de retinol 2,1786 g (1500000 UI/g) si excipienti: acetat de α-tocoferol, ulei de floarea soarelui rafinat.

Grupa farmacoterapeutica:
vitamina A.

Contraindicatii:
- hipersensibilitate la vitamina A sau la oricare din excipienti;
- tulburari de absorbtie a lipidelor.
- hipervitaminoza A.

Precautii:
In cazul asocierii mai multor tratamente continand aceasta vitamina, pentru a evita supradozajul, trebuie sa se tina cont de doza totala de vitamina A.

Interactiuni:
Administrarea concomitenta de neomicina, ulei mineral, colestipol sau colestiramina reduce absorbtia vitaminei A, scazand concentratia plasmatica a acesteia. Administrarea contraceptivelor orale concomitent cu vitamina A poate creste concentratia plasmatica a acesteia.
Tratamentul concomitent cu etretinat sau isotretinoin poate fi insotit de aditia efectelor toxice.
Tetraciclina administrata concomitent cu vitamina A in doze zilnice de 50000 U.I. sau mai mari, poate produce hipertensiune intracraniana benigna. Vitamina E faciliteaza absorbtia, depozitarea hepatica si utilizarea vitaminei A, reducand toxicitatea acesteia. Doze zilnice mari de vitamina A (25000 U.l.) pot contracara efectele la nivelul osului ale tratamentului cu produse continand calciu, fiind posibila aparitia hipercalcemiei.

Atentionari speciale:
Este necesara prudenta la pacientii care prezinta ciroza si alte afectiuni hepatice, inclusiv hepatita virala, insuficienta renala cronica si alcoolism cronic Sarcina si alaptarea: vitamina A este teratogena la mai multe specii de animale. La om au fost raportate malformatii in cazul administrarii de doze mari de vitamina A. Totusi absenta unor studii epidemiologice sigure nu permite aprecierea corecta a riscului teratogen la om. in concluzie, vitamina A nu va fi administrata in timpul sarcinii decat in caz de carenta grava. Vitamina A nu se administreaza in timpul alaptarii, datorita riscului de supradozaj la nou-nascut.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Vitamina A nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare:
Profilaxie
Se recomanda individualizarea tratamentului in functie de varsta: copii sub 3 ani: doza recomandata este de 1 picatura orala, solutie pe zi; copii 3-10 ani: doza recomandata este de 2 picaturi orale solutie pe zi; copii peste 10 ani si adult doza recomandata este de 3 picaturi orale, solutie pe zi.

Tratament
Copii 1-15 ani: doza recomandata este de 50 picaturi orale, solutie, divizat in doua prize; curele se repeta la fiecare 15 zile pana la refacerea rezervei hepatice normale. Se recomanda administrarea 1h timpul meselor sau dupa mese. in hipovitaminoza severa, la copii, se recomanda administrarea preparatelor injectabile. Adulti si adolescenti: doza recomandata este de 100 picaturi orale, solutie, divizat in doua prize; curele se repeta la flecare 15 zile pana la refacerea rezervei hepatice normale. Se recomanda administrarea in timpul meselor sau dupa mese. Pentru a evita aparitia intoxicatiei cronice nu se va prelungi inutil tratamentul. O picatura orala, solutie contine aproximativ 1000 UI vitamina A.

Reactii adverse:
Aparitia reactiilor adverse reflecta un supradozaj si necesita intreruperea tratamentului.

Supradozaj:
Simptome. Simptomele supradozajului apar cand concentratia vitaminei A in sange depaseste 100 µg/100 ml si constau in hipertensiune intracraniana cefalee si edem papilar, exoftalmie, anorexie, pierdere in greutate, prurit si descuamarea pielii, caderea parului, conjunctivita, cheilita, stomatita, tumefactii dureroase la nivelul hiperostoze), hepatosplenomegalie.
Tratament: fenomenele dispar la cateva saptamani de la oprirea administrarii vitaminei. Daca este necesar, se instituie tratament simptomatic si de sustinere a functiilor vitale.

Pastrare:
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi intre 8-150C, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj:
Cutie cu un flacon a 10 ml prevazut cu picurator.

Producator:
S.C. Biofarm S.A.

A.P.P. Nr. 2476/2002/01

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
S.C. Biofarm SA, Bucuresti.
Str. Logofatul Tautu, nr. 99, Sector 3

Data ultimei verificari a prospectului:
Februarie 2002.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Yaz si suplimentele
Buna ziua! Iau Yaz si imi doresc sa incep administrarea de 2 suplimente din plante. Stiu ca exis ...
Cand aduceti serul
Buna seara!sunt interesata sa cumpar serul cand il aduceti se stoc?as vrea si serul retinol! ...
riduri
Buna ziua, am 29 ani si intre sprancene am capatat din incruntarea frecventa un rid adanc. ce produs ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa aplicati in zona perioculara, dimineata si seara Crema contur ochi de la Floritene, care contine acid hialuronic, ulei de j ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
retinol fiole,vitamina c cristalina(praf)
buna ziua -ma intereseaza sa achizitionez retinol fiole,insa voiam sa stiu cat timp pot folosi o f ...
↳ Buna ziua! Fiolele cu retinol Floritene pot fi aplicate la 27 de ani. Dupa deschidere fiolele pot fi utilizate o luna, dar oricum, folosite zilnic s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Informatii despre crema cu retinol
Buna ziua. Am 46 ani si doresc sa stiu daca e corect sa folosec ccrema cu retinol. Multumesc ...
Vichy retinol HA crema
Buna dimineata 1.As dori sa stiu daca crema Vichy retinol HA ce apare in stocul online este de fa ...
Fiole Floritene
Buna ziua, As dori sa stiu daca pot cumpara la bucata diferite fiole din gama Floriténe fara sa fiu ...
↳ Buna ziua! Da, est eposibil. Va rugam sa ne trimiteti un mesaj la sectiunea "Contact", cu tipurile si cantitatile de fiole dorite, precum si datele ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...